URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Informe joventut 2012 (i 2).

Alternativa | 14 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui continuam parlant de l’ informe de prospecció realitzat als joves de Pollença, en aquesta segona part parlma dels acords sobre les propostes de millora que fa l'informe.

Proposta  

Canvi d’ubicació de la pista d’skate de Pollença, ja que l’interior del poliesportiu no és el lloc més idoni per practicar aquest tipus d’esport ja que l’horari d’obertura i tancament de les instal·lacions esportives no coincideix, en general, amb l’horari de temps lliure dels joves del municipi (diumenges, dies festius, etc.). El lloc que es proposa per a la nova ubicació és davant el pavelló municipal atès que es tracta d’una zona allunyada d’habitatges, així podria estar obert les 24 hores del dia sempre vigilat per càmeres de seguretat i ben il·luminat.

Dins aquest punt, es parla de l’estat dels elements de la pista d’skate com es pot comprovar a les fotografies adjuntades a l’informe . Els responsables d’esports expliquen que en més d’una ocasió s’han retirat els elements deteriorats i s’han duit a l’àrea de manteniment, cosa que els usuaris de la pista d’skate no han respectat i sense permís han tornat a col.locar a la pista, per darrer pic se va fermar amb cadena i tot, però no va servir de res.

Acord :  dins el mes de setembre o octubre de 2012, l’enginyer municipal presentarà el plànol d’ubicació.Respecta als elements deteriorats el tècnic d’esports farà les gestions pertinents per retirar-los definitivament.

 

Proposta

Potenciar un calendari d’activitats nocturnes pels caps de setmana a través dels locals d’oci nocturn del municipi, per tal d’entretenir els joves en aquesta franja horària fent ús dels establiment ja existents.

Acord: L’Àrea de Joventut  durà a terme un projecte anual d’activitats joves puntuals en el qual s’intentarà involucrar els locals més freqüentats pels nostres joves. Serà una programació oberta a suggeriments recollits dels corresponsals i d’altres espais joves. Aquest calendari anual d’activitats “joves0/0” es presentarà el mes d’octubre als instituts.

Proposta

Identificació, a càrrec de la Policia Local, dels usuaris del parc infantil del Pont Romà en horari nocturn, i instal·lar-hi més il·luminació per tal de dissuadir-los de dur a terme possibles actes de vandalisme.

Acord:   l’Inspector en Cap de la Policia Local informarà la patrulla de vespre/nit per tal de tenir aquest punt de devora el Pont Romà més vigilat.

Proposta .

Obrir en horari no lectiu les pistes esportives de segons quins centres educatius del municipi, de forma regulada per l’Ajuntament, per tal que el jovent del municipi pugui utilitzar aquests espais.

Acord:  En Tomeu Fuster proposa convocar una reunió amb el regidor delegat d’Educacióper esbrinar si és possible disposar de les pistes esportives dels centres educatius (una a Pollença i una altra al Port de Pollença) els horabaixes i dies festius, i de quina manera es podria dur a terme aquesta iniciativa. Sempre s’utilitzarien els espais municipals de manera controlada mitjançant la identificació d’un responsable i amb inscripció prèvia a l’Àrea d’Esports.

Proposta .-

Obrir les biblioteques municipals, o espais similars, en horari de nit els caps de setmana, especialment en temporada d’exàmens.

Acord:  es demanarà a la regidora delegada de Cultura, si seria possible utilitzar les biblioteques municipals en horari de nit en temporada d’exàmens. Els espais similars no s’han acordat ja que es considera que s’han d’utilitzar els recursos de què ja disposam.

A més dels acords de les propostes de millora, també s’acorda:

  • El regidor proposa es faci una previsió en el pressupost per al 2013 dins l’apartat de l’Àrea de Serveis per instal·lar càmeres de vigilància a punts estratègics del municipi de Pollença.
  • Demanar a Emser si tenen constància o si han recollit restes de botelló o menjades a la via pública causades per joves.
  • El tècnic d’esports vol quedi constància a l’informe què dins al poliesportiu hi ha vandalisme per la zona de la pista d’skate i que alguns usuaris de la pista fan un mal ús de les instal·lacions.
  • El regidor d’esports ha demanat  es redacti un regim sancionador des de l’Àrea d’esports que s’inclourà dins l’ordenança municipal de seguretat i convivència on en Rafel Covas hi estan treballant ara mateix.

Com podeu veure encara hi ha un bon grapat d’aquestes propostes que no s’han realitzat i que s’han de fer a aquests mesos, esperam que així sigui. Per altra part pensam que cal fer per afavorir l’associacionisme juvenil i la participació dels joves en les decisions i actuacions municipals i extramunicipals que els afecten. Caldria fer un Pla Jove que articuli totes aquestes actuacions i sigui el resultat d’un  procés de participació social entre tots els joves del municipi, i que alhora sigui una escola de democràcia i participació.


Relacionat amb el tema al mes de maig es va aprovar per unanimitat la nostra moció (signada també per PSOE,CiU, PSM i Esquerra) per a l’obertura dels centres educatius de forma progressiva i ordenada per tal de que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són.El pati del CEIP Miquel Capllonch es van obrir en juliol i agost  (article)  de dilluns a divendres, de les 17’00 a les 21’00h.Article anterior, aprofitar el que ja tenim).

 

Comentaris

Pepe

Re: Informe joventut 2012 (i 2).

Pepe | 18/09/2012, 07:41

Bon dia Paco, ara mateix m'informen que hi ha la idea de fer un reglament i els corresponents convenis amb les associacions que ocupen els locals al costat del parc infantil una vegada que s'hagi obert el centre de dia, ja que caldrà millorar el seu aspecte.

Pepe

Re: Informe joventut 2012 (i 2).

Pepe | 17/09/2012, 20:32

Hola Paco que jo sàpiga l'únic criteri és que les associacions estiguin registrades a l'Ajuntament. Pens que a tot els casos dels locals al parc infantil es tracta d'acords verbals, al cas de l'associació de veïns i la Torre dels Jardins de Joan March no estic tan segur, el comprovaré i et diré coses.
Des del principi de la legislatura l'equip de govern va dir que volien reglamentar aquest tema. De moment l'únic tema al que s'ens ha convidat a donar l'opinió és sobre el bar del camp de futbol d'eu moll (cessió o conveni).

Paco

Re: Informe joventut 2012 (i 2).

Paco | 17/09/2012, 06:56

hay locales cedidos a los cazadores, a los colomboflos, a los veïns, ...
me gustaria saber con que criterios y en que condicionegracias

Pepe

Paco

Pepe | 14/09/2012, 19:32

Evidentment econòmicament no és el millor moment però hi ha coses com l'obertura dels centres educatius d'hora baixa que no requereix de grans inversions.
Respecte a la cessió de locals a associacions, a què local et refereixes?

Alternativa per Pollença

Re: Informe joventut 2012 (i 2).

Alternativa per Pollença | 14/09/2012, 15:06

Des de l'Àrea de Cultura ens informen de la Convocatòria pública de subvencions de l'Àrea de Cultura per a l'any 2012. El termini per presentar sol·licituds al registre és del 15 de setembre al 8 d'octubre.

Aquí teniu l'enllaç, de la pàgina web de l'ajuntament, per consultar tota la informació:

www.ajpollenca.net/subvencions/noticia.ct.html?tIte=subvencions-de-larea-de-cultura-per-a-lany-2012&cIte=51295

Paco

Re: Informe joventut 2012 (i 2).

Paco | 14/09/2012, 07:34

no es un tema de juventud, y quiza ya lo habeis comentado y me lo he perdido, pero lo pregunto:
con que criterio cede el ayuntamiento locales municipales a las asociaciones?
gracias

Paco

Re: Informe joventut 2012 (i 2).

Paco | 14/09/2012, 07:32

palabras, palabras ...
volvamos a lo de siempre, de donde saldrá el dinero para pagar todo esto?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb