URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El PPaleòlit. Certificats resident

Alternativa | 17 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Ja sabeu que dins el viatge del temps cap al PPaleòlit  al que vivim amb el govern del Partit Popular, aquest ha recuperat el certificat de residència en paper per poder obtenir el descompte de resident en els vols. Un altre dels temes on s’ha demostrat que el govern d’en Bauzá només és una sucursal de Madrid sense cap capacitat d’influència.

La necessitat del certificat de resident és una decisió presa en funció d'un suposat frau, entorn al qual hi ha una gran opacitat i a dia d’avui encara no han donat cap dada. S’ha dit que amb el certificat és vol evitar que algú no resident pugui fer-se passar per resident, amb un DNI que marca un domicili fals.  I ens demanam no és pot manipular més fàcilment un paper imprès que un DNI?.

Tornar al paper al segle XXI és un anacronisme total i un retrocés en comoditat, costos i burocràcia. On és la simplificació administrativa? Per què no han estat capaços de posar un sistema informàtic per evitar la presentació del certificat?

A la fi un disbarat més d’aquest govern incapaç i ineficaç que ens enfonsa dia a dia.

Al cas de Pollença al manco vam aprovar al ple de juny poder treure el certificat via telemàtica de manera gratuïta (a les oficines municipals te un cost d’un euro), és un procés que obliga a fer dues visites a l'Ajuntament però que després permet treure des de casa els certificats. Esperam que un futur es puguin fer moltes més gestions via internet, seria el més lògic i normal al 2012. A continuación us comentam com obtenir el certificat via telemàtica de manera gratuïta ja que hi ha un par de coses que no diuen les instruccions de la pàgina web de l’Ajuntament.

El primer que s’ha de fer és obtenir un número d’usuari i contrasenya, per això hem d’omplir la instància que trobareu a la mateixa pàgina de l’Ajuntament i presentar una còpia del DNI (això no l’especifica a la pàgina web de l’Ajuntament). Si enviau a altra persona a demanar el vostre número d’usuari  també pensau que haveu de canviar la instància i afegir; autoritzo a ______ amb DNI________ a sol·licitar el meu codi d’usuari i contrasenya (podien posar ja una explicació i un model a la mateixa pàgina).

Al dia següent s'ha de tornar a l’Ajuntament per recollir el número d’usuari i contrasenya i des de la web ja podreu imprimir els certificats necessaris que tenen una validesa de sis mesos des de la data d’emissió i s’han de presentar en el moment d’embarcar.

En definitiva temps que són doblers que perdem tan els ciutadans com els funcionaris. 

Com diu i dibuixa el nostre amic Miquel Trias; així estam, com un cavernícola davant un tòtem, sense rascar bolla de la informàtica a nivell d'usuari. Wnga barungui massazum feurat… que en la llengua balear de l'edat del bronze vol dir: mare de Déu del Refugi, aidau-me o em fondré dins la foscor de la ignorància!!!!

Comentaris

jrv

d'amagat

jrv | 18/09/2012, 08:25

Tal volta cal recordar el pas de l'actual batlle de Pollença per l'oficina de la Conselleria d'Agricultura de Sa Pobla, el fet de que sembla, segon el que s'explica al seu moment que cobrava i no anava a fer feina, i que quan aquest fet s'evidència, el president-delincuent Matas el va premiar amb el càrrec d'assessor, (40.000€)el que no parla precissament gens a favor de cap dels dos.
No dubto de que l'actual batlle és en conjunt, molt millor que el seu antecessor, però crec que aquests tics tan poc democràtics i soberbis (innecessaris penso jo) el pejudiquen i ens perjudiquen, i expliquen algunes actituts seves.

Pepe

Re: El PPaleòlit. Certificats resident

Pepe | 17/09/2012, 21:01

Joan Ramón el teu comentari m'ha recordat que l'altre dia a la ràdio municipal el batle ens va acusar d'alarmisme per denunciar la irregular contractació del coordinador de platges, va dir que la notícia podia haver arribat a la premsa sensacionalista... O sigui es va muntar una història de fantasia total per justificar una irregularitat que no va voler evitar. Ara davant d'aquesta notícia real conseqüència de la política del seu partit esper que com mínim denunciï el tema públicament. Segur que el fa.

Pepe

Re: El PPaleòlit. Certificats resident

Pepe | 17/09/2012, 20:53

Gràcies Joan per obrir aquest debat que es veu que ha posat nerviós a en Pep.

A Espanya no s'ha fet res per difondre que és un estat plurinacional. Per exemple no és normal que jo no pugues estudiar català o euskera de manera oficial a Zaragoza (només havia estudiants universitaris que feien cursos amb bona voluntat però poc mitjans).
Altre exemple; l'altre dia al programa de televisió del intermedio feien una broma i demanaven a gent en Madrid que es fessin passar per catalans per opinar sobre la manifestació de la diada, la gent reaccionava bé.. però el que em va resultar molt curiós els que deien que per parlar català només cal no dir la darrera lletra de cada paraula i la gent el feia sense qüestionar-se aquest absurd, el que demostra fins quin punt arriba el desconeixement de la realitat plurinacional.

Respecte a les Balears pens que en aquest moment falta de sentiment "balear", hi ha mallorquins, menorquins... i gent que es sent catalana però són minoria només cal veure els resultat electorals.

Respecte al tema del espoli econòmic és clar i objectiu i caldria parlar de la responsabilitat dels polítics però també dels ciutadans que els han votat. Crec que només ha hagut un representant a Madrid que ha defensat de bons i de veres Mallorca que ha estat en Pere Sampol, per desgràcia el va fer a una càmera totalment inútil com el Senat que és l'exemple més clar del fracàs de l'Espanya plurinacional.

jrv

Despromoció turística

jrv | 17/09/2012, 17:29

He comprat un diari en llengua alemanya. A la portada, en lletres grosses:
" MÜLLSCHIFE AM HORIZONT".
mes avall, en lletres mes petites: "Mallorcas Inselrat will schon ab Januar järlich 100.000 Topnnen Abfall aus Italien, Ireland und Grossbritanien inportieren. Damit soll die Verbrenngsanlage Son Reus Befeuert werden, Es ist die jüngste Episode eines Dauerskandals"
Us traduire l'encapçalament: " barcos de fems a l'horitzo" " L'episodi mes reçent d'un escandol crònic".
Reflexionant, una noticia que tira pel terra anys de promoció turística, la pitjor publicitat que ens podessin fer.
No me puc imaginar als grans hotelers, tan diligents per fer de hooligans anti-ecotasa, fent el mateix a una imatge que fa pols tants stands de fires turístiques i tanta promoció tirada...als fems.

castelao

capsetes den pepdescalç

castelao | 17/09/2012, 17:06

Les has acabades , les pastilles, "pepdescalç"? que en demanes mes?
Ets farmacèutic?

Pere

A Joan C.C.

Pere | 17/09/2012, 15:04

Cal concentrar-se un poc i no dispersar-se tant. Joan crec que els comentaris fan referència a l´actual configuració del Regne /Estat espanyol i a les relacions territorials. Ens agradi o no (?) l´actual sistema democratic (real o virtual, com vulguis) permet unes llibertats individuals i col.lectives prou importants. La democracia que tenim (no que desitjam)permet, fins i tot, la seva pròpia millora i fins i tot canviar de sistema (es un gran abans). Lo altra Joan, poc a poc, ara cal centrar-se amb el que s´està moguent, encara que no sigui a Pollença.

Joan

Ai... Pep descalç

Joan | 17/09/2012, 14:16

Les pastilles que em prenc són als llibres. Llegeix un poc i opina. I, SOBRETOT, intenta entendre el que llegeixes. Si te sents espanyol ho respect. El que no entenc és la por que tens al meu comentari.

Joan CC

Re: El PPaleòlit. Certificats resident

Joan CC | 17/09/2012, 13:47

Pep descalç, que tú te sientas español no té da derecho a descalificar sin argumentos.

Personalment pens que el problema no és tant entre castellans i catalans, el problema és de democracia real o aquest engany que patim. Tan mateix per el que veim el poder real no està en mans dels Rajois o Arturs Mas, el poder el tenen els famosos mercats. També pens que la democràcia ha d'acostar el poder als ciutadans i tot el que sigui centralizar l'allunya.

Pep descalç

Joan haztelo mirar!!

Pep descalç | 17/09/2012, 12:38

Me podias decir donde conseguir un par de cajitas de lo que te metes, es de alucine la cantidad de tonterias que dices. Somos muchos mallorquines que nos sentimos españoles ( Ni Circulo Balear ni lloby per la independencia)

jrv

Joan

jrv | 17/09/2012, 12:28

Tal volta , Joan, els antecedents històrics no serien rellevants si la situació fiscal, lingüistica i d'autogovern dins la "corona"(jo prefereixo dir estat) espanyol s'hagués normalitzat, però la cosa diria jo que, amb matissos importants, de Catalunya i especialment Balears en l'aspècte fiscal és pìtjor que als segles XVIII i XIX, els agravis econòmics i culturals no s'han resolt, ans al contrari.
Castellà i la seva extensió espanyola no te, ni voluntat, ni vocació, ni capacitat per lliderar un estat multicultural dins cultures europees, presents a Espanya. Ans a l'inrevés, la seva visió uniformitzadora ens empobreix a tots ens molts espèctes, tot per mantenir un estat malalt crònic de intolerància, on la cultura del treball està mal vista. JO penso que un estat federal, com és volgué establir a la I Republica seria suficient, però entenc que la població de certs territòris estigui farta de la crònica "mordida" de l'Estat central, i de que és questioni i es criminalitzi qualsevol defensa de l'àmbit llinguístic.
Espanya deriva cap un estat federal autèntic, o la independència de Euskadi, Catalunya i un dia Galicia està servida. I estem al segle XXI, dins la CEE i dins la OTAN...

Joan

Interessant...

Joan | 17/09/2012, 08:34

Molt interessant l'article que ens presentau. M'agradaria aportar la meva opinió sobre un tema que actualment està molt en boca de molts: la independència de Catalunya. I donaré una passa més, ho enllaçaré amb la independència de Balears (independent com San Marino, Malta, Xipre o Andorra).

La meva visió és que els castellans no s'han adonat encara del problema. El problema no són els antecedents històrics. El problema és l'actitud ACTUAL en tots els sentits. Els castellans vertaderament creuen que "España es Castilla y el resto, es tierra conquistada". Què vull dir amb això? Doncs, que els castellans no s'han preocupat perquè els Balears ni Catalans se sentin bé dins el país, no s'han preocupat per incloure les cultures que conformen el país dins un nucli que es diu Espanya. Alluny d'això, s'han dedicat a expol·liar els territoris anomenats, els han negat la identitat, el hi han intentat retirar la seva cultura etc. Per això ara volen la independència.

A Balears ha passat el mateix, però molt més descarat: ja no som ciutadans de segona, hem passat a ser ciutadans de tercera. La història ha demostrat que nosaltres som una colònia que quan no teníem on quedar asseguts, no ha interessat per rés als governants espanyols inclús mos han tractat com a moneda de canvi (basta veure com vàren tractar Menorca quan la vàren donar als Anglesos i als Francesos). En el moment en què hem tengut doblers, han interessat els doblers, però no hi ha habut inversió de l'estat en infrastructures ni en benestar social. Per això mos interessa seguir en aquest país?

Si això ho mescles amb el beneit de'n Bauzà que va dient que a Balears no hem de mester rescat (rescat no l'hem de mester, però sí que hem de mester DOBLERS, tots els que hem invertit en Espanya anteriorment!).

En fí, que tornam a se "banyuts i apallissats". No mos cal Espanya per a això... És una opinió, rés més. Gràcies i fins aviat!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb