URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Alternativa | 19 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com  

Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

 La cobdícia dels anomenats mercats financers, que controlen els governs de torn, no té aturall: xuclen la sang dels ciutadans fins a la darrera gota. Aquest mal té arrels molt fondes dins l’anima humana i amb el temps es converteixen en sistema. Sols canvien de nom sense canviar el fons (esclavisme, feudalisme, capitalisme, neoliberalisme ...).Ha plogut molt des que Ramon Llull feia les seves denúncies, i encara no en sortim. Mirau el que deia a la Doctrina Pueril: “Avarícia és ajustar cozes qui són a home supèrflues e són necessàries al pobres, les quals cozes per insodolable voler són vedades als pobres, per lo qual vedament han los pobres fam, set fred, nuedat , malautia, tristícia e mort”. LLull té clar quin és els fons del problema: la riquesa està mal repartida. Per això, prega a la Verge en el Llibre de Santa Maria dient: “Ans a vos dic, reyna, que on més han de riqueses més ne volen haver e no fan sinó ajustar riqueses, e los pobres que per lo vostre amor demanen almoyna moren de fam, e los rics tenen riqueses ampatxades en així que no servexen a ells ni a altres. ¿E no és aço gran malea e gran vici que un hom haja tanta de riquesa que abastaria a cent o mil hòmens qui serien rics e qui farien més de bé cascú que ell no fa? ¡Ah, reyna, que trop són mal partides les riqueses d’aquest món!”. Fins i tot al Blanquerna trobam una incitació a la revolta, quan un eclesiàstic és denunciat pel “canonge de pobresa” perquè acumula “moltes bèsties carregades de blat”, “per ço que compre un castell a son nebot”, mentre el poble passa fam. El canonge organitza una manifestació “anà-ssen per les carreres ajustant los pobres; e quan ach ajustats molts vénch al palau del bisbe, e cridàs: Dretura, dretura! E tots los pobres cridaren ab ell ensemps”. Sembla que avui Ramon LLull s’apuntaria al 15-M i als antisistema.

 

Dibuix d'en Miquel Trias.

 

Comentaris

amic

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

amic | 21/09/2012, 05:41

Pere, això de pensar que per ser amic o conegut d'un politic "t'arregla les coses", ja mos dona una idea d'on vens.

Dolorosa

Mira el calendari

Dolorosa | 20/09/2012, 17:56

Aquesta legislatura no ha acabat, queden casi tres anys de legislatura,( Sí, ja se que se te faran eterns!) rei. Ja parlaràs quan haguin passat.
I aquest govern actual està en minoria, considera les coses, fes un esforç, i no ploris mes , ho fereu fatal, ni el folklore de Unpí ho va poder alegrar.
Això sí, el batlle( Un desertor del guix) va correr molt( O fugia de la feina?)
Entenc perfectament que na Malena (Estrany) fugis corrent de vosaltres.

Alternativa

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Alternativa | 20/09/2012, 17:51

Al diari Ultima Hora: En Pollença, CxI podría dar estabilidad al gobierno en minoría del PP y la Lliga pero la reconciliación entre la Lliga y Convergència parece casi imposible. La portavoz de la Lliga, Malena Estrany, ha convocado a su agrupación que decidirá la semana próxima el futuro de la formación. No se descarta que abandonen la Lliga.

Follonero

Per la dolorosa

Follonero | 20/09/2012, 17:43

Sí, ja veiem els resultats d´aquesta legislatura.

la dolorosa

Corin Tellado

la dolorosa | 20/09/2012, 17:39

No se si fa plorera o reventar de riure, aquesta patètica obssessió dels desmamats de la legislatura passada, els reis del desgovern.
Es que no aporten RES de profit, tan sols rensors i resentiment. Res, res de profit col·lectiu.
I ells mateixos s'encarreguen de que no ho oblidem.

Garci

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Garci | 20/09/2012, 16:18

Moció per baixar l'IBI i explicació a: alternativa.balearweb.net/post/108795

Miguel Sánchez

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Miguel Sánchez | 20/09/2012, 16:10

Pere estas treguent sabonera per la boca, la moció per baixar els IBI's la vaig haver de retirar al mateix dia del ple per no caure en prevaricació amb el "decret Rajoy" que no deixa baixar els imposts municipals i a les taxes algú a la passada legislatura es va deixar 300.000,00 euros sense cobrar de la taxa de fems que s'hauran de cobrar aquest any integrament als particulars

G

Arguments típics d'un tal Pere, que critica però que no fa res

G | 20/09/2012, 15:41

En Pere fa comentaris contra en Pepe perquè està gelós: vol lligar-se al batlle però ell no li agafa el telèfon, li ha escrit cartes d'amor però no li son respostes... i tot això el porta a ploriquejar i a ficar-se amb en Pepe i l'acusa dels romanços que ell mateix voldria tenir.
Aquests són els arguments de'n Pere, que no fa res més que criticar l'actuació d'un partit polític quan ell mateix no fa res políticament per millorar el poble (has fet al·legacions contra la puja d'imposts almenys?). L'únic que fa és veure amors, desamors i bubotes.

Pere

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pere | 20/09/2012, 15:32

A, pepe no importa que ara facis recollides de signatures contra el PP, ni facis cartells ridiculitzant els membres de l'equip de govern, o cremant-los a un foguero,o...., perque tendries que incluir-ti.

Pere

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pere | 20/09/2012, 15:27

i si auest augment de ibi i de taxes tan eapectacular que dius que hi va haver al 2007 no era necessari perque ara no es baixen i encanvi segueixen pujant, perque no prepares una mocio per tornar-les a baixar, ara que ho tens tan be amb l'equip de govern. Tambe podria sser que el queva preparar l'augment de taxes i ibi per el 2007, era el que era regidor de hisenda i batle al final de 2006' que tambe deia que baixaria els impostos i els seguit pujant encara mes, i com que ara ho tens be amb aquesta persona ho pots arreglar

Pepe

Dades contra suposicions

Pepe | 20/09/2012, 15:04

Pere te falla la memòria o simplement és mala fe, mai hem convocat cap manifestació pels impostos. Si que vam fer una campanya de recollides de signatures i un dibuix sobre el tema. El que oblides comentar és que la pujada del 2007 va ser espectacular, , arribant en el cas de l'IBI rústic a un 133 %, l'IAE a un 94,2 % i la taxa de fems a un 40%. Evidenment la que s'ha fet a aquesta legislatura no ha estat igual, no hem recollit hem presentat al·legacions i hem votat en contra. Els partits col·laboracionistes segon les teves paraules han estat altres.
Per exemple l'aprovació provisional de la taxa de fems la van aprovar amb l' abstenció de Convergência i UMP.
L'ordenança fiscal de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlues) la van aprovar amb el vot a favor d'UMP.

Poble

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Poble | 20/09/2012, 14:38

On t´han faltat?

Pepe

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pepe | 20/09/2012, 14:32

La veritat que portavem un dies tranquils de trolls i similar ha estat demanar a Convergència com afectava la seva unió amb la Llga a Pollença, pens que una pregunta ben normal, i n'hi ha uns quants que s'han posat nerviosos i si bé els falten arguments els sobren ganes de faltar.

jrv

cotorrades NO, please.

jrv | 20/09/2012, 12:56

Certament, i deixant de banda obsessos, joansces, etc:
Com t'ho fas Pepe, perque sense desclificar, sense, insultar, de forma pacifica, però valenta, SURTIS ATOS ELS BLOGS COM A "ARTISTA PRICIPAL"??....
Ja, Ja, Ja, cuanta enveja!!

jrv

Enèsim Joan C.

jrv | 20/09/2012, 12:51

Faig ús de les teves paraules, JoanC, aixì que jo tambe tinc dret a opinar, donant la cara. Al que no tens dret es a calumniar i insultar, pot comentaris hi ha on no hi hagi insult, descalificació o mentida. El que si tens , és la POSSIBILITAT de treuret el verí mitjançant aquest i altres blogs, que es varen iniciar amb intencions molt mes nobles que les que tu exerceixes des de la teva neura...

jrv

anònims, CERO

jrv | 20/09/2012, 12:42

Certament que el que diu un comentari pot tenir validessa independentment de la forma d'expressar-se, però l'alçada moral de qui de forma reiterada escriu des de l'anonimat, queda a l'alçada de les soles de les sabates, ja per sí és un mal començament i posa en dubta completament la veracitat i les motivacions honestes que hi pogués haver a l'expressió que d'una altra forma fora tal volta a considerar seriament.
Un escrit anònim, a un temps i en relació a la seva nula validessa implicita i merescut menyspreu, al paper on anava escrit el podies penjar com a netejador de la part de darrera d'abaix del cos, llegei-se "CUL", llastima no és pugui fer el mateix amb la pantalla de l'ordinador.
A mes dels insults i descalificacions injustes i absurdes del qual n'ets mestre. D'aqui en la meva lliure opinio de la necessitat de tractament psiquiatric per aquestes, RECONEIXUE-ho, al manco, anomalies. Reconesc la meva ignorancia d'on s'hauria de tractar i com denominar la covardia compulsiva que impulsa a amagar-se per insultar i descalificar, o simplement és una tara adquirida amb el franquisme o postfranquisme. Baix, molt baix.

Pere

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pere | 20/09/2012, 12:42

Joan C.C., enteret be, si que en vareu convocar de manifestacions, per exemple pels impostos, ara tornen a pujar i callau pel forro, tambe vareu fer campanyes de recollides de signatures, ara no sabeu que aixo, vareu penjar dibuixos menyspreants contra na franciscavramon i en joan cerda,.... Ara son besades i aferrades, pero vulguis o no hi ha els mateixos problemes que abans.

Margalida Amengual

LLiga

Margalida Amengual | 20/09/2012, 12:19

No se per què hi ha sempre aquets comentaris insinuadors de que Alternativa està "colada", políticament parlant, per na Malena Estrany però la veritat és que els he llegit aquí i també els he sentit pel carrer. Segurament m'he perdut alguna cosa i per això no entenc a qué venen però, per si de cas, us avís de que aquets comentaris existeixen, i els he sentit a gent que diu que us va votar. A mí, sempre políticament parlant ja que no la conec com a persona, mai m'ha agradat na Malena Estrany, sempre he pensat que no és aigua clara; una persona que va treballar amb les més altes personalitats polítiques d'UM, alguns d'ells actualment imputats per presumpte corrupció, per dir-ho d'alguna manera, i que no s'enteràs de res.... I quan va deixar l'actual Convergència penjada al darrer moment? No sé, tot això fa que no m'inspiri gens de confiança. M'imagin que no tendrà cabuda a aquest nou partit però amb aquesta dona mai se sab, igual els que ara la critiquen canvien d'opinió i passen a adorar-la, en política mai se sap, no?

Pepe

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pepe | 20/09/2012, 11:12

És clar que el comentari té un valor intrínsec però no es pot obviar que saber quina persona el fa pot donar o llevar valor al mateix comentari. No és el mateix un comentari sobre la pau d'en Hitler que d'en Gandhi i t'assegur que et hi ha comentaris d'en Hitler que semblava el major defensor de la pau del món. Clar que quan veus qui el signa i el que va fer les seves paraules no valen res.

Joan C.

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Joan C. | 20/09/2012, 10:55

Anonimats? no crec que una opinió sigue més o manco vàlida perquè la que el/la faci la signi com anònima o posant el seu nom. El que es important es el contingut del comentari i no la signatura del mateix. El comentari potser mes agressiu, més fonamentat o no, pot entrar més en detalls, pot ser intencionat o no.... etc. Però això d´atacar els comentaris pel fet que siguin de una persona anònima, me sembla molt simple. Tothom te dret a opinar, ho vulgui signar o no i això no llevar ni dona més importancia el seu comentari.

Joan C.

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Joan C. | 20/09/2012, 10:50

Sí,una vegada més en jrv ens ha fet els seus tòpics i típics comentaris referits a problemàtiques mentals i cansaments dels qui discrepan amb ell,jo li contestaria allò que diuen que "qui parla tan de merda es qui en va més ple". Estic d´acord amb tu que el teu comentari no serveix de res, alguns la discrepància la veieu com una agressió i no com una opinió diferenta. Està clar que no voleu que alguns opinem i que no califiquem però tu, jrv, fas el mateix que critiques. Quí jutja que la teva opinió es millor que la meva?. Res a dir amb el teu absolutisme i falsa modèstia, jo,al contrari de tu, la puc tolerar.

jrv

obssessió

jrv | 20/09/2012, 08:49

Per altra banda la meva impressió, és que l'obssessió d'alguns , temo que frustrats, amb en Pepe, Alternativa, Malena, ja comença a ser de psiquiatre.
Me recorda similars obssessions passades, al PSOE dels 90, amb el PSM, malgrat les diferencies. Es fruit de la política entesa com a pertenença a secta la que passa factura...

jrv

Pere...

jrv | 20/09/2012, 08:45

No se si és perdre el temps, però crec que s'ho val la pena explicar que la dinàmica i motivació dels que ens hem engrescat a Alternativa, a vegades està a les antipodes d'alguns altres ciutadans i ciutadanes engrescades a la politiqueta sectaria de partidet, malgrat nosaltres també siguem majorment un mini-partit.
Penso que no donar recolçament al que sigui, perquesi, o perqueno, és d'una pobressa mental absoluta, que al cap i a la fí, pot perjudicar al poble i desacredita la democràcia.
Pepe, Alternativa ( igual harien de fer tots), ha de recolzar el que objectivament sigui profitós per Pollença municipi, i reebutjar el que el perjudiqui majoritariament, vingui d'on vingui, dins les seves coordenades de visió de progressisme social. I sense perdre l'essencia que motiva la seva presencia en política.
Massa sovint les "estrategies" de partits d'ambit mes enllà del municipi, obliguen a uns malabarismes que al cap i a la fí, per afavorir la secta-partit, perjudiquen i contradiuen el que diu defensar un partit.
Afortunadament, Alternativa, a qui semble que tot hom li ha de fer els comptes, està lliure d'aquesta "estratègia", massa sovint, perversa.
I comet errors, i se equivoca, i tal volta una certa ingenuitat hi és present, però la bona voluntat, i la voluntat constructiva ningú li pot negar...

Joan C C

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Joan C C | 20/09/2012, 08:44

Pere com sempre a embullar.
Nosaltres recolzam a la Lliga i al PP en alló que estam d'acord. També votavem a favor d'algunes mocions de UM.
Las manifestacions de la passada legislatura no les va fer Alternativa, varen néixer del cansament de la població per la deixadesa de l'anterior equip de govern. Tú pots dir el que vulguis, a nosaltres ens avala el dia a dia.

Pere

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pere | 20/09/2012, 08:06

si Pepe, pero prlantejar deixar de donar recolzament a la Lliga als plenaris, o no col.laborar amb la junta de govern res de res. A es pot denunciar i fer oposició amb la boca grossa (manifestacions,...) com la passada legislatura o amb la boca petita (algun comunicat de premsa...) com aquesta legislatura.

Llorenç

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Llorenç | 20/09/2012, 07:54

No crec que la unió de Convergència i la Lliga tingui un efecte a curt plaç a Pollença. Supòs que el que passarà és que deixaran pixar el mul sense fer massa renou.I en acabar la legislatura ja veurem. És el que té la política de clavaguera que sovint es torna en contra de qui la practica.

jrv

la guixa

jrv | 20/09/2012, 07:48

Moltes gracies per l'article, Joan C.C., és una alenada d'aire fresc, malgrat tracti de la mort d'un gran personatge de la política espanyola.
La veritat que tanta cotorradeta dels politiquets, de tant de "politiquet" frustadet, per utilitzar un adjectiu, embafa.
Cal de tan en quan arribar a personatges del que és pot aprender i han marcat època, indistintament de color polític. Els que fan que de tan en quan , la paraula "política" és pugui escriure en maiuscules.
I pensar que tots aquests "comentaristets" mallletats i que tan sols és saben mirar la guixa poden ser regidors!! I per afegitò, anònims, el summum!
Estem arreglats a Pollença.

Pepe

Pere

Pepe | 19/09/2012, 21:44

Clar Pere per aquesta convivència i comparsa ens va denunciar l'arquitecte municipal, han llevat les competències de disciplina urbanística de la Junta de Govern, van llevar les al·legacions al Pla hidrològic, vam votar en contra de la quarta dedicació exclusiva, hem denunciat contractacions irregulars, productivitats donades a dit, retards a oposicions... Si nosaltres som una comparsa, altres....

Pere

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pere | 19/09/2012, 21:31

Pepe, la vostra activitat politica no es secreta, pero es de col.laboracionisme (connivencia i comparsa) amb l'equip de govern del PP i la Lliga,

Pepe

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pepe | 19/09/2012, 20:52

Lister no sabía que escribir panegíricos de Carrillo quitaba votos, si que anda mal el país y la cabeza de algunos

Lister

Carrillo

Lister | 19/09/2012, 20:03

Pocos panegíricos desde alternativa para el compañero Carrillo, ya no nos acordamos de cuando éramos comunistas. Lo que sea por un voto. Tenéis el máximo de memoria para lo que os interesa y el minimo para lo que no interesa. Pandilla de renegados desertores.

Pepe

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pepe | 19/09/2012, 20:00

La veritat que fa molt de temps que no sé res d'UNPI, tal vegada la seva activitat política és secreta. El que no passi a Pollença...

J.S.

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

J.S. | 19/09/2012, 18:58

Y UMP.

Pere

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pere | 19/09/2012, 18:26

suposo que si pepe igual que alternatiBa per Pollença, els unics partits de caire municipal que hi ha a Pollença. ah!, també es possible que u a part de la Lliga passi al partit unic, i l'altre crei un altre partit local i ja serien 3, o passin a formar part de alternatiBa.

Alternativa

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Alternativa | 19/09/2012, 16:12

Una bona carta d'un lector al DdM
Jaume Lliteras Galmés. Manacor.
La incineración de residuos en Mallorca
Un tema que es objeto de controversia en la opinión pública es el de la incineración de residuos en la isla de Mallorca. Parece ser que la única solución posible, según opinión expresada y mantenida a ultranza por la señora Catalina Soler, consellera del ramo en el Consell de Mallorca, para hacer frente a los costes de funcionamiento y amortización de una planta incineradora de capacidad desmesurada, es la importación de residuos de otros países para su incineración en Son Reus, a efectos de no menoscabar el negocio de la concesionaria, sin tener que recurrir a un incremento desmesurado de las tasas que repercuten sobre todos y cada uno de los habitantes de esta isla. Se parte de la base que hay que mantener en funcionamiento la planta, con la capacidad prevista inicialmente. La situación de crisis que padecemos ha hecho trastocar infinidad de empresas, viéndose obligadas una parte de ellas al cierre, otras a redimensionarse para mantener su actividad, soportando pérdidas en los balances y tirando de reservas o de los escasos créditos que conceden los bancos. La economía familiar se ha resentido drásticamente, por la subida generalizada de impuestos, disminución de rentas y salarios, aumento de la inflación o, en el peor de los casos, pérdida del puesto de trabajo. Por consiguiente, lejos de incrementar tasas o aumentar las cifras de tratamiento de residuos, deberían estudiarse otras posibles soluciones más justas, tratándose de un servicio público: estudiar la posibilidad de reducir la capacidad de la planta, si técnicamente es viable, y renegociar las condiciones de la concesión, por las circunstancias excepcionales que se atraviesan. Aunque la importación de residuos para incinerar parece ser la panacea a aplicar, cabe recordar que el proceso no es una actividad completamente inocua, como se nos quiere hacer creer, lo que conlleva repercusiones medioambientales. Por tanto tratemos nuestros propios residuos, pero no carguemos con la tarea de solucionar problemas ajenos, puesto que la ganancia que se obtiene no compensa en modo alguno el deterioro medioambiental, y menos la pérdida de imagen ante nuestros visitantes.

Pepe

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pepe | 19/09/2012, 15:47

Encara existeix UNPi Pere?

Pepe

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pepe | 19/09/2012, 15:47

És normal que jo i qualsevol persona interessada en la gestió política de Pollença es demani que passarà ara quan la Lliga i Convergència ja són oficialment un partit. Què demanar això doni lloc a comentaris faltons només és resultat de patologies mentals què escapen a la meva lògica. No sóc jo qui ha de donar explicacions d'aquesta unió de la que només sé el que diu la premsa i el que sap qualsevol persona a Pollença. És una llàstima que no hi hagi més transparència i informació per part dels partits protagonistes d'aquesta història.

Pere

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Pere | 19/09/2012, 15:04

Joan C.C., Unpi, joan!, UNPI

Joan C C

Joan ,seguirem ca l'inòpia

Joan C C | 19/09/2012, 14:52

Tornant al tema d'en Carrillo. La veritat es que donava gust escoltar un home de la seva edat amb la claretat que e'expresava. Sempré em quedarà el dubte de si podia haver estirar més la corda en l'epoca de la transició o si per el contrari era el màxim que podia aconseguir en aquells moments. El que es clar és que forma part de la història i que l'esquerra s'ha de reconstruir per enfrontar-se a noves realitats

Joan C C

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Joan C C | 19/09/2012, 11:18

Això ho hauran de confirmar els implicats, jo he vist molts d'atacs d'anònims suposadament convergents als diferents blocs. Dels representants oficials no n'he vist, llevat de la disputa Michel, Tomeu per el cas Duva. Però tinc la sensació que dins les bases dels dos partits a Pollença no hi ha massa predisposició a treballar junts, a més a més cal considerar que Convergència va en coalició amb UMPI.

deslligat

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

deslligat | 19/09/2012, 11:08

Una pregunta: els atacs que tu menciones en tens proves? Han estat unidireccionals i bidireccionals?

Joan C C

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Joan C C | 19/09/2012, 11:00

Joan, si no t'interesa l'article de'n Carrillo ningú t'obliga a llegir-lo, m'ha semblat interesant i l'he penjat.
Si el que vols saber és la meva opinió sobre el tema de convergència i la lliga el millor que pots fer es demanar-ho. Tot i que cosa poca puc dir ja que no se encara que pasarà a Pollença. Realment veig dificil que na Malena i en Tomeu, després dels atacs rebuts puguin treballar amb els convergents. Tampoc veig en Michel treballant amb en Tomeu, no se ja diràn coses.

J.S.

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

J.S. | 19/09/2012, 10:02

Hablamos de amistad, de relaciones cordiales, de enfrentamientos personales, riñas políticas, romances amorosos? Porque la verdad no entiendo este tema de amistad en cuanto a relaciones de partidos políticos distintos.
Y tampoco veo el porque el sr. Garcia debe saber algo más de lo que saben otros. Y mucho menos entiendo las insinuaciones para que, si sabe algo confidencial, lo deba publicar aquí. Más vale le escriban a la Lliga o a sus concejales personalmente si les preocupa tanto el tema.

Joan

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Joan | 19/09/2012, 09:59

Per cert, Joan C.c, tu sempre a la mes pura inòpia i tirant pilotes fora. L´article de la defunció den Santiago Carrillo, tot i ser un dia adequat, no crec que s´hagi de ficar enmig del debat.No ho trobes?

laxante

J.S.

laxante | 19/09/2012, 09:52

Que cambios J.S.? se supone que los amigos se informan de ciertas cosas importantes en su relación. Si no se informan es que no hay nada, luego no hay cambios. O puede ocurrir que no se hayan informado luego no hay amistad.

Miguel Sánchez

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

Miguel Sánchez | 19/09/2012, 09:50

En J.S. m´ho ha llevat de la boca, això canvia totalment el panorama municipal ja que tot quedaria modificat

J.S.

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

J.S. | 19/09/2012, 09:45

Veo a mucho celoso por aquí. Demasiados malintencionados y charlatanes hablan sin saber, dicen sin conocer, por el simpe placer de intoxicar.
A mi si me interesa que hará la Lliga y CxI en Pollença, porque puede conllevar cambios muy importantes en cuanto a mayorías se refiere.

deslligat

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

deslligat | 19/09/2012, 09:39

Per cert Pepe tu que braveges de tenir tan bona relació amb na Malena i que a sobra li fas de defensor als plens i als blocs i diaris. M'estranya que ella no t'hagi informat de com queda la cosa a Pollença. O és que no t'ha donat permis per contar-ho?

deslligat

Re: Ramon Llull està vigent, seguim en les mateixes

deslligat | 19/09/2012, 09:18

Pepe te veig molt preocupat en tot això... pensa que qui te el marron és na Malenita, pot ser prefereix no tornar amb aquells que va demonitzar i us demana per venir a Alternativa i us porta en Tomeu Inachiti.

Joan CC

Aquel sueño de Carrillo

Joan CC | 19/09/2012, 08:49

Alberto Garzón
Economista y diputado de Izquierda Unida

La historia de España ha perdido a quien fue un destacado militante comunista que, como otros miles de camaradas, dedicó toda su vida a luchar por los derechos de los trabajadores. Santiago Carrillo fue para mi, ante todo, una persona que alguna vez tuvo el sueño de una sociedad sin clases. Quizás por esa razón, y porque consiguió llegar hasta los 97 años de vida con tal lucidez que le permitió intervenir en política hasta el último momento, no ha sido nunca una figura exenta de controversia.

Ya la dictadura franquista intentó personalizar en Carrillo la lucha por la democracia que estaba llevando a cabo el Partido Comunista de España, reduciendo a su sola figura el deseo de libertad de los españoles. Por supuesto, la aspiración franquista no era otra que destruir la idea comunista intentando destruir a sus referentes. Aún hoy la derecha conservadora gusta de repetir muchas de aquellas falaces e interesadas acusaciones que, más allá de ciertos matices, no tenían otro propósito que neutralizar la amenaza que suponía la libertad.

Pero con él también fue crítica una izquierda anticapitalista que tuvo que comprobar cómo con el tiempo Carrillo abandonaba sus posiciones originales y cómo en dicho proceso el Partido Comunista, que durante la dictadura había hegemonizado la defensa de la democracia y además asumido el coste consecuente, se desangraba tanto en militancia como en apoyo social. Un lance de la historia que ha marcado la evolución del movimiento obrero desde la llamada transición.

En todo caso, el sueño que una vez tuvo Carrillo, más allá de la evolución de su propia historia personal, sigue hoy vivo. Tristemente aquel sueño de conquistar una democracia con justicia social permanece inalcanzado aún hoy, casi cien años después de que naciera el político asturiano. Cierto es que vivimos en una democracia aparente, de la que Carrillo fue uno de los arquitectos necesarios, pero ésta no tiene nada que ver con las históricas demandas obreras y, desde luego, tampoco con lo que hoy la ciudadanía española exige en las calles.

Es una desgraciada ironía de la historia que quien comenzó su apasionante vida política durante la I Gran Depresión nos haya dejado precisamente cuando estamos inmersos en la II Gran Depresión. Ambos son duros contextos donde quedan enfrentados entre sí diferentes proyectos de sociedad. Y tengo el convencimiento de que, con otras palabras y con distintos medios, la misma lucha de entonces de personas como aquel Carrillo se cristaliza hoy en las movilizaciones sociales, sindicales y políticas que reclaman una democracia real.

Aquellos que nacimos después de 1978, año de la aprobación de la actual Constitución española, no podemos sino reconocer la lucha de personas tan comprometidas con los de abajo como Santiago Carrillo. Pero inmediatamente debemos exigir pasar página y, partiendo de las reivindicaciones históricas, construir un nuevo proyecto de país. Aquel sueño de Carrillo sigue latiendo cada noche en todas partes como una necesidad implacable que tiene una sociedad que ansía la democracia. Son tiempos de emergencia y de compromiso en los que hemos de recuperar lo mejor de quienes lo dieron todo por el avance social.

Alternativa per Pollença

Balears

Alternativa per Pollença | 19/09/2012, 07:57

Convergència i la Lliga desapareixen i es crea un únic partit
Acord entre Melià i Font per compondre una formació de “centre autonomista”. Pastor s’hi podria sumar després...També caldrà comprovar els efectes que pot tenir la decisió en representants públics vinculats a aquestes formacions que han mostrat recels a un acord d'aquest tipus, com els regidors de Campos Guillem Ginard i de Pollença, Malena Estrany. Bona part d'aquests dubtes, però, no es resoldran avui.•

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb