URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta al senyor Batle de Pollença.

Alternativa | 18 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

El nostre amic Joan Ramon Bosch Cerdà ens ha enviat aquesta carta que compartim totalment. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Carta al senyor Batle de Pollença.

Benvolgut senyor Cifre Ochogavia,

He de dir, amb certa decepció, que no m’hagués pensat mai que en aquestes alçades de legislatura s’hauria esvaït el crèdit que li donava -tot i la distància ideològica que ens separa-, i que de les felicitacions sinceres del principi per haver encapçalat la llista més votada a les passades eleccions, hauria passat a observar com sembla anar adquirint tics més propis d’una persona poc avesada a la cultura democràtica que a les persones amb un tarannà dialogant.

No pretenc fer una anàlisi d’aquest any i mig de legislatura, ni tampoc recordar que el seu cap al capdavant del govern balear, tot i prometre una millora de l’economia, l’única mesura efectiva que ha sabut impulsar és la de l’arraconament del català a la nostra administració; senzillament, només volia contestar unes declaracions que sembla que va fer a l’emissora de ràdio municipal.

Em referesc a un consell que va adreçar als membres de la Plataforma pro camins públics i oberts, organització que vostè considerà no registrada, cal dir que de manera encertada, així i tot, aprofit per dir que els seus representants estam associats a l’organització ADIM (Amics d’Itineraris de Muntanya) amb la qual cosa tenim garantida personalitat jurídica en les accions que vulguem emprendre. En aquestes declaracions ens va aconsellar que si no podíem esperar que s’obrís el camí de Santuïri, el millor que podíem fer era botar la barrera, atès que considera que ja en sabem; sembla que el molesta que demanem que es pugui exercir el dret de pas a camins amb reconegut ús públic.

Em sorprèn, però, que després de tancar un camí que resulta de molta utilitat per a molts de pollencins i pollencines, en lloc de rectificar mostri una actitud perdonavides i de menyspreu cap a molts de ciutadans (es veu que l’exemple de José Ramon Bauzá va fent escola). Pens que si l’equip de govern no és capaç de mantenir la zona de l’empresa municipal preservada sense necessitat de tancar un camí públic, no pot pretendre desviar l’atenció i menysprear no només membres de la Plataforma pro camins (fet que no em ve de nou), sinó pollencines i pollencins afectats més directament per aquest tancament.

Si a dia d’avui encara s’excusa dient que necessita més temps per executar l’obertura de Santuïri, fruit d’un acord plenari del 25 de juliol, o si bé vostè sincerament considera que som nosaltres els qui hem d’actuar, li agrairia que ens ho notifiqués per escrit, com a  batle i regidor d’Urbanisme, i que ens delegàs a nosaltres les competències.

Veig en les seves declaracions que a vostè l’excursió reivindicativa del 12 d’octubre de 2009 pel camí de Ternelles, a banda d’obsessionar-lo, li sembla una espècie d’atac a la propietat privada més que un acte de reivindicació de pas pel camí. Em sap greu haver-li de dir que tot i algunes denúncies a la Guàrdia Civil, es va considerar que no s’havia ocupat cap propietat privada, i en el contenciós civil entre la propietat de Ternelles i el municipi de Pollença (representat per l’Ajuntament), es comprovà que la reivindicació va tenir lloc en un camí d’ús públic; i tot i que es pugui dubtar de la seva titularitat, cal dir que la sentència el qualifica de camí privat d’ús públic. Entreveig que a vostè aquest tema el preocupa molt, tal volta fins i tot una mica massa, vostè en sabrà el motiu.

Per acabar, només vull dir-li ben sincerament i des de la meva consideració personal, que res a veure té amb la política, que em sembla que amb la seva actitud davant la discrepància no actua com a batle de tots els pollencins i pollencines, sinó només dels qui li riuen les gràcies.

Esper que la legislatura es recondueixi cap al que vostès prometien al principi i que després d’un any i quatre mesos sembla que hagin oblidat, és a dir, cap a una actitud de diàleg i de consens amb partits polítics i societat civil, i un tarannà constructiu, per tal que molts de temes no quedin encallats. Així mateix, li desitjo molt d’encert, ja que d’aquest ens en veurem beneficiats tots els qui vivim en aquest municipi.

Foto de "Camins públics i oberts".

 

 

 

Comentaris

jrv

Pere Cegat.

jrv | 19/09/2012, 12:13

Les continues falacies dels embullosos de torn, a vegades embullosos per perversitat, a vegades perque la seva pertenença a una secta política no el permet mes de sí, son una magnifica oportunitat per aclarir questions a altres lectors guiats per actituts mes constructives.
La denuncia a l'Inspecció de Treball, organisme que per qualque cosa existeix, ho fou pel perill per a la seguretat pels treballadors representava la situació anterior de perill, i perjudicial per a la salut dels treballadors d'Emser.
Evidentment , la "solució" adoptada per la direcció o rgidora, o no ho sé, es absurda: tancar el pas pel camí. Es com si tu tinguessis els vidres de les finestres bruts, i per no voler netejar-los, paredessis les finestres. O prohibissis el transit rodat perque n'hi hi ha que no fan l'estop, qualque cosa així d'absurda. Tal volta a tu te sembli lògica, però perjudical per a una majoria de traballadors ho és. A MES , RECORDA QUE L'EXCUSSA DEL BATLLE, O DE LA REGIDORA, NO SE, ERAN ELS ROBATORIS ALS COTXES APARCATS AL CIMENTIRI...
Per a mi la salut i la seguretat dels treballadors que representava, era essencial, molt repecte i consideració me mereix qui treballa. Tal volta era massa europeu, però que li farem, ningú és perfecte, jo tampoc. I uns rerefons ideològic: a un estat on ni el treball físic, ni intelectual és apreciat ni valorat, jo vull ser diferent, a veura si a base de feina i explicacions , aconseguinm pujar la consideració de la feina i de la laboriositat, i baixar el nombre de paràsits, menjadors de sopa boba política , i doiuts fanàtics.

Joan Ramon

troll

Joan Ramon | 19/09/2012, 11:44

Tens raó Pere, fàcil és criticar, i més anònimament... de totes amneres, jo penso que la critica constructiva, sempre pot ajudar, i la critica documentada és més dificil que la que sembles exercir, gràcies de totes maneres per comentar.
Salut

jrv

Embullós professional

jrv | 19/09/2012, 11:18

Perè, a mes d'embullós, ets un embustero, com deiem aqui.I te puc dir perue objectivament.
A mes: ets en Joan C., o en Pere. Aclarit, home.Pareix que la mal anomenada "legislatura" passada,. no ha acabat per tu.

Pere

Santuïri

Pere | 19/09/2012, 09:04

Es molt curios que, qui provocá el tancament del camí, per mor d'una de les habituals denúncies a l'empresa on treballava, ara demani la seva obertura.
N'hi ha que no saben el que volen, i el seu unic objectiu es moure renou, es el que han fet sempre.
Facil es criticar, més dificil obrar

D. Il·luminat

Joan C.

D. Il·luminat | 19/09/2012, 08:29

Si, tot seguira igual. Els 17 regirdors fins a final de legislatura, al manco. I tu, Joan C. , el teu paper de mallletat embullós, tota la vida.

Joan C.

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

Joan C. | 19/09/2012, 08:23

Sí Pepe, crec que tot seguirà igual per Pollença, Alternativa, Lliga i PP dins la Junta de Govern i tu fent de portaveu del govern municipal.

Pepe

Possibilitats

Pepe | 18/09/2012, 21:50

Convergència es sumarà a l'equip de govern? La Lliga passarà a l'oposició? o ... tot seguirà igual a Pollença
La veritat sembla més que complicada la unió entre els dos partits a Pollença.
El que és clar és que aquest curs polític 2012-2013 pot ser molt interessant.

Pepe

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

Pepe | 18/09/2012, 21:43

Gràcies per la teva interessant aportació Tomeu.

Alternativa per Pollença

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

Alternativa per Pollença | 18/09/2012, 21:34

Estam a l'espera de que Lliga i Convergència informen d'aquesta unió a Pollença.

Alternativa per Pollença

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

Alternativa per Pollença | 18/09/2012, 21:23

CxI i la Lliga formaran un sol partit.
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/cxi-lliga-formaran-sol-partit.html

Tomeu Cifre B. -PSM-

Un camí públic sí que ha d'estar obert al públic.

Tomeu Cifre B. -PSM- | 18/09/2012, 20:45

"No es lo mateix cami public que camí obert al public, igual que no es lo mateix edifici public que edifici obert al public. No per ser public ha d'estar obert".

Aquesta frase té trampa, perque un camí públic es un bé demanaial i en canvi un edifici públic és un bé patrimonial. Per tant la comparança no serveix. L'edifici públic pot estar tancat al públic (Can Llobera, normalment) però el camí públic NO pot estar tancat al públic si no s'ha fet el corresponent expedient de modificació de les seves condicions d'ús i aprovat pel ple, condicions que no s'han donat en aquest cas i que obliguen a que estigui obert al públic amb les regulacions que legalment siguin aplicables.

Pepe

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

Pepe | 18/09/2012, 20:40

Una carta molt encertada la de Joan Ramon, la veritat que el batle no va estar gens inspirat a la ràdio municipal el dia que va fer aquesta i altres declaracions fora de lloc.
El batle ha de ser conscient del càrrec que ocupa i el que ha de defensar són els interessos dels ciutadans que representa, cosa que no ha entès ni al cas de Ternelles ni al cas de la fàbrica.

Pepe

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

Pepe | 18/09/2012, 20:35

Jo en aquest moment de la llarga vida d'en Santiago Carrillo prefereix recordar el seu paper de lluitador contra el feixisme i contra la dictadura franquista, un fet demostrat no com la seva responsabilitat a la matança de Paracuellos. Que la terra li sigui lleu.

maki

maniobra

maki | 18/09/2012, 19:48

tal volta el que vol el batlle és distreura l'atenció d'altres camins públics tancats.

Joan Ramon

Santuïri

Joan Ramon | 18/09/2012, 19:45

Trista la notícia de Santiago Carrillo.
Efectivament, no per ser públic un camí ha d'estar obert, l'Ajuntament ha de regular, però pq ha de tancar un camí amb una utilitat reconeguda?
Per a mi ja és surrealista que l'Ajuntament tanqui camíns públics, pel simple fet de que transitins per davora les instalacions d'Emser, de totes maneres, sobretot, el fet de que s'hagi d'obrir és perque el plenari de l'Ajuntament de pollença així va acordar-ho per majoria.
Salut

jrv

quinapena...

jrv | 18/09/2012, 19:14

Un dels millors polítics del segle XX, combatent contra el dictador fascista patètic i cruel responsable d'una guerra civil i d'una pòstguerra amb prop de 150.000 assassinats, acollit a una tomba beneida per la Esglesia col·laboradora del genocidi..

Quepenamasgrande

Carrillo

Quepenamasgrande | 18/09/2012, 17:16

Fallece (al fin) Santiago Carrillo, el carnicero de Paracuellos, que se pudra en el infierno.

public o obert al public

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

public o obert al public | 18/09/2012, 15:14

No es lo mateix cami public que camí obert al public, igual que no es lo mateix edifici public que edifici obert al public. No per ser public ha d'estar obert.

A la carta oigaaaa

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

A la carta oigaaaa | 18/09/2012, 11:58

Clarooooo, a la carta, obrirem camins a la carta. A jo me va be per això, per jo l'obris de 8 a 12, per jo de 7 a 10.

Margalida Pons

carta al senyor batle de pollença

Margalida Pons | 18/09/2012, 09:23

Enhorabona Joan ramón. Les teves paraules identifiquen a molts de pollencins, sobre tot els que varem fer us d'aquest camí acompanyant els nins a Joan Mas o al Poliesportiu durant anys.
I si quan l'obrin, només és d'un sentit, segons va dir el batle a la ràdio, hauria d'esser al revés, del cementeri cap a l'escola, que és quan tens el temps més just per arribar d'hora, sobretot quan els nins són més petits.

Garci

Re: Carta al senyor Batle de Pollença.

Garci | 18/09/2012, 08:35

Molt bona carta. La veritat és que el tema dels camins porta anys de reivindicacions i tampoc pareix que aquesta legislatura vegem tots els camins públics oberts.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb