URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La culpa és dels immigrants II

Alternativa | 22 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Fa prop d’un  any i mig vaig fer l’article La culpa és dels immigrants  a partir d’una conferencia d’Arcadi Oliveres on es posava de manifest la gran mentida que és que aquest col·lectiu aporta menys, en termes econòmics, del que rep. 

         Allò que en aquells moments era una tendència perillosa de les polítiques del PP, en alguns llocs concrets, de crear estats d’opinió dirigits a responsabilitzar de la crisi els  immigrants, s’ha convertit amb l’arribada dels Populars al Govern Central  en un atac frontal  que ha assolit un grau de radicalització impensable fa uns anys, amb l’exclusió d’aquest sector de la població de la sanitat pública. 

         Aquest tipus de política racista, pròpia de l’extrema dreta, sempre ha estat present dins la filosofia del PP: ja amb Aznar el PP va endurir la política d’estrangeria  i va  voler relacionar immigració amb delinqüència. Tampoc els governs socialistes es varen enfrontar seriosament al problema de la immigració, sinó que es varen limitar a voler posar barreres i a mirar cap a una altra banda.

          El més trist és que aquests tipus de missatges arrelen més fàcilment del que seria desitjable.  Així resulta molt senzill difondre  els rumors poc fundats sobre que la gent de fora té moltes més facilitats a l’hora de rebre ajudes o que aquests col·lectius abusen i col·lapsen  els serveis sanitaris. Cal ser responsables i no difondre aquest tipus de missatges sense  cap base científica ni contrastada.

         Amb aquesta darrera mesura, el PP ha donat un salt qualitatiu en la tradicional aversió d’aquest partit cap als sectors de la població immigrant. Deixar un sector de la població sense atenció sanitària és una greu violació dels drets humans, no és propi d’un país que es diu a sí mateix civilitzat, és una greu irresponsabilitat que posa en perill la salut pública i, a més a més, no es pot justificar econòmicament, ja que derivar-los als serveis d’urgència resulta més car que mantenir-los a l’atenció primària.

         Com sempre, quan les coses no funcionen bé les responsabilitats es focalitzen cap els sectors més dèbils de la societat.  Avui més que mai, cal recordar que els espanyols hem hagut d’emigrar al llarg de la història i que segurament haurem de tornar a viure situacions similars, també que la població immigrant a contribuït a crear riquesa al nostre país, fent la feina que nosaltres ja no volíem realitzar i en unes condicions que nosaltres no acceptàvem  per  nosaltres mateixos ni per als nostres fills.

         Si volem ser una societat digna no podem  considerar il·legal a cap esser humà ni  acceptar altra cosa que la igualtat en drets i deures de tots , independentment del lloc de naixement . Per això no podem acceptar les mentides que justifiquen lleis racistes, no podem permetre que els vertaders culpables de la crisi puguin desviar l’atenció i les responsabilitats contra els col·lectius més dèbils.  No podem mirar cap a una altra banda.  Avui són els immigrants sense papers els que queden fora de la Sanitat Pública , demà, qui ho sap?

Metges del Món ha posat en marxa una campanya anomenada "Dret a curar" per mostrar la seva objecció contra l'exclusió sanitària de persones immigrants en situació irregular. El web permet descarregar-se una carta model perquè qualsevol ciutadà la pugui adreçar al seu metge per demanar-li que objecti contra l'exclusió dels immigrants sense papers. També permet subscriure's a una carta destinada a la ministra de Sanitat en què es manifesta un rebuig frontal a "l'exclusió de les persones sense permís de residència de l'atenció sanitària".


 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: La culpa és dels immigrants II

Alternativa per Pollença | 22/09/2012, 16:59

Avui podeu llegir al diari Última Hora i al nostre perfil de facebook com demanam el complient del plec de condicions a l'empresa de neteja viaria.Properament el publicarem a aquest blog.
També podeu llegir altra notícia a la que es cita a Alternativa al diari Última Hora i al nostre perfil de facebook: Medi ambient ha paralitzat el bombeig d'aigua del pou de Can Segui. Sembla que la tàctica d'Arguta de tudar aigua li pot sortir cara.

jrv

quefobiamasgrande

jrv | 22/09/2012, 16:51

Possats a criminalitzar, (amb rigor, per favor)
Hauries de començar pel mateix Franco, continuar amb Mola, Queipo de Llano(aquell agitador, des de la reraguarda, naturalment) que incitava a matar gent (espanyols i espanyoles, per mes senyes), etc. etc..
Carrillo , per la seva edat i la seva funcio i nivell d'autoritat poc va a tenir a veura amb les repressalies contra partidaris dels colpistes a Madrid.
I no se quina vena t'ha pegat ara amb la guerra civil, aquesta que la dreta vol tapar en ciment armat, sobretot damunt les tombes dels afussellats amb nocturnitat i covardia, homes, dones, nins....
llegeix "Requiem por un campesino Español", te calmaras un poc.

Pepe

Re: La culpa és dels immigrants II

Pepe | 22/09/2012, 16:23

Respecte al tema de Santiago Carrillo cal recordar al nostre anònim comentarista que no només los "los izquierdosos" com diu ell han reconegut la seva figura, també l'han fet persones tan poc izquierdoses com el rei o dirigents del PP. L'altre dia Wyoming a l'intermedio va fer una comparativa molt divertida ; com van a tractar els mitjans de comunicació d'extrema dreta (hi ha un bon grapat) la mort d'en Fraga i la mort d'en Carrillo, semblava que el primer va ser un sant i el segon un dimoni. La seva reflexió final va ser ben acurada; Carrillo va arribar a tenir una bona relació amb gent com Fraga o Gutierrez Mellado (presoner a les checas de Madrid) però alguns sembla que voleu tornar a 1939.

Pepe

Re: La culpa és dels immigrants II

Pepe | 22/09/2012, 16:14

Totalment d'acord amb el que diu na Margalida i jrv. Fins fa poc sempre comentava en classe com als EUA a pesar de ser la primera potència política i militar no tenen la nostra sanitat pública a l'abast de tothom... enguany he tingut que dir que aquesta sanitat ja no es troba a l'abast de tothom, una vergonya. Respecte a la puntualització d'en Miguel, tots hem de millorar en el respecte als bens i serveis comuns i públics on estam a anys llum d'altres països.

Quepenamasgrande

Carrillo

Quepenamasgrande | 22/09/2012, 14:46

Veo que sabes hacer cuentas jrv, pero evidentemente la carta no se ha enviado hoy, es solo un documento que acusa al asesino Carrillo, al que encima poneis los izquierdosos de ejemplo y que ademas quieren poner una calle con su nombre.
Que se pudra en el infierno.

www.diarioya.es/content/un-documento-comprometedor-para-santiago-carrillo-vuelve-a-la-luz

Articulo muy interesante.

jrv

exactitut

jrv | 22/09/2012, 12:26

Perque despres no me diguin que exagero:
Emigrants A EUROPA entre 1960 i 1972, 1.100.000 des de Espanya.
Australia -Nova Zelanda, 29.000
America, des de 1880 a 1980(aproximadament) Nord i Sud, 2.800.000

jrv

In-Emigrants

jrv | 22/09/2012, 12:21

Tal volta el que vol dir, Margalida, es que fins fa menys de dues decades, Espanya era massivament un pais d'emigrants, i ho fou durants segles. A l'any 1965, hi havia casi 4 milions de emigrants fora d'Espanya. A mes de milions d'emigrants interiors, especialment a Euskadi, Catalunya i Balears.
Que en conjunt haguem perdut la minima sensibilitat que s'ha de tenir amb aquest tema, vol dir que som molt ases, per``o veig que Italia, que encara te emigracio, i tambe hi ha governs aixi de burros.

Margalida Amengual

Salut per a tothom

Margalida Amengual | 22/09/2012, 11:40

Per jo la cosa més asquerosa que han fet els peperos fins ara, fins ara perqué de ben segur que no serà la darrera, és deixar persones, siguin d'on siguin i venguin d'on venguin, sense cobertura sanitària. I els retalls a la sanitat pública que tots patim és de pocavergonyes i malespersones perqué el que fan és destruir un sistema que fins ara era un referent al món sencer. I ho patim les persones que no tenim cap culpa del que està passant. Que no donin doblers als bancs, que llevin polítics (tenc entés que Alemanya per 84 mil.lions de persones tenen 175.000 polítics i a Espanya per 42 en tenim més de 500.000) que facin pagar el que toca a l'esglèsia catòl.lica i que no la subvencionin més, que persegueixin als qui defrauden, que no deixin que les grans companyies evadeixin impostos amb les mangarrufes que fan via Irlanda i d'altres, etc., etc., Que ens deixin tranquils a qui no tenim culpa de res i que no demonitzin més als inmigrants perqué, per si no ho saben, molta gent espanyola ja se'n va a altres països a cercar feina per lo que Espanya ja és un pais d'inmigrants, no dels que venen sino dels que se'n van

jrv

Formalitat amb les cites.

jrv | 22/09/2012, 11:03

Home, Miquel: I si fos que aquesta gent degut a la seva precaria situacio ja ha marxat d'Espanya??
O que ha trobat un treball per subsistir, i anteposa aquesta subsistencia a la seva salut??
Es molt dificil saber perque no van a les sites del metge.

jrv

Sntiaqgo Carrillo

jrv | 22/09/2012, 11:01

Vale, quepenamasgrande. Si tots els falangistes i sadics contra el poble espanyol no haguessin començat el colp d'estat, guiats per la seva ambicio personal i menyspreu al desti dels "españolitos de a pie", res d'aixo, tan el cert com l'exagerat, com l'inventat, hagues passat.
Ara be, a mes d'escriure panflets i mentides , podries aprendrer a sumar i restar.
Perque aquest senyor, del que no poses el nom, pero que crec fruit de una fantasia perversa, si hagues viscut l'any 1936, i ara te 85 anys, aquest personatge de la teva novela hagues sigut l'enterrador mes jove del mon, amb 9 ANYS d'edat.
Enga hombre!

Quepenamasgrande

Carta a Carrillo

Quepenamasgrande | 22/09/2012, 10:26

carta a Don Santiago Carrillo Solares
Sr. Don Santiago Carrillo Solares

Madrid

Creo que me conocerás. Yo sí te recuerdo mucho. Hoy soy vecino de Aranjuez, tengo 85 años. En el año 1.936 fui enterrador del cementerio de Paracuellos del Jarama. También estuve en la checa de la ESCUADRILLA DEL AMANECER, de la calle del Marqués de Cubas nº 17 de Madrid, donde presencié los más horribles martirios y crímenes.

También estuve en el Cuartel de la Guardia de Asalto de la calle Pontones, en la Puerta del Sol, donde tú, Santiago Carrillo, mandabas realizar toda clase de martirios y ejecuciones en las checas de tu mando. Yo soy Pionero, al que llamaban “EL ESTUDIANTE”, que llevaba la correspondencia a las diferentes checas a cambio de la comida que me dabas…

¿Me conoces ahora, Santiago Carrillo?

¿Te acuerdas cuando tú, Santiago Carrillo, acompañado de la Miliciana SAGRARIO RAMÍREZ y de SANTIAGO ESCALONA y RAMIRO ROIG alias “EL PANCHO”, en la era de Fuencarral, Kilómetro 5, el día 24 de agosto de 1.936 a las 7 de la mañana, asesinasteis al Duque de Veragua y tú, Santiago Carrillo, mandaste que le quitaran el anillo de oro y piedras preciosas que llevaba? ¿Recuerdas que no se lo podías quitar y tú, Santiago Carrillo, ordenaste que le cortaran el dedo?

¿Te acuerdas, Santiago Carrillo, la noche que llegaste a la checa del Fomento, en el coche Ford, matrícula de Madrid 984, conducido por el comunista JUAN IZACU y los chequistas MANUEL DOMÍNGUEZ alias “EL VALIENTE” y el Guardia de Asalto JOSÉ BARTOLOMÉS y en el sótano mandaste quemar los pechos de la monja Sor Felisa del Convento de las Maravillas de la calle Bravo Murillo, y así lo hizo “EL VALIENTE” con un cigarro puro? Esto sucedió el 29 de agosto de 1.936 a las 3 de la madrugada…

¿Me recuerdas ahora, Santiago Carrillo?

Con 24 años que tenías, ¡cuántos asesinatos cometiste…! ¡Cuánta sangre tienes derramada en España…! No quiero molestarte más, Santiago Carrillo, CRIMINAL. Se despide de ti el enterrador de Paracuellos del Jarama, alias “EL ESTUDIANTE”, que presenció los martirios y asesinatos que tú, Santiago Carrillo, mandaste que se realizaran en España.

Miguel Sánchez

Re: La culpa és dels immigrants II

Miguel Sánchez | 22/09/2012, 08:47

Totalment d'acord, però jo vull fer una puntualització i és que la Sanidat és un bé común de tots i que per tant hem de fer un us responsable de la mateixa.

Ahir tenia consulta externa a l'Hospital d'Inca, Traumatologia, tenia la cita a les 10:15 hores, doncs bé com sé el que passa a les 09:10 estava a la sala d'espera i com a les 12:30 tenia comissió informativa pel ple del proper dijous em vaig posar a llegir les distintes mocions i el paperum adient, a les 09:15 comença la consulta, varen cridar el primer pacient, cins minuts després surt el pacient i la infermera comença "Mohamed" "Wilson", "Juan", "Pedro" i Miguel Sánchez, a les 09:20 entrava i a les 09:25 sortia quan la meva cita era a les 10:15 horas, quan sortia en vaig "topar" amb un altre membre de l'oposició que arribaba a l'hospital.

Amb aixó, vull dir que tant inmigrants com natius s'han d'acostumar si ja no necessiten la cita o no pensen anar a agafar el telèfon i avisar a l'hospital que deixen aquesta hora lliure i així minvar les llistes d'espera que són eternes i artificials per la irresponsabilitat de molts dels pacients de no acudir a les mateixes.

Pepe

Re: La culpa és dels immigrants II

Pepe | 22/09/2012, 07:59

Un bon i necessari article Joan. La crisi més el populisme és el brou ideal per la xenofòbia. Aquesta reforma sanitària del PP atempta directament contra els drets humans

Alternativa per Pollen

Re: La culpa és dels immigrants II

Alternativa per Pollen | 22/09/2012, 07:19

Los procaminos retirarán todas las barreras de la carretera vieja de Lluc
Convocan una excursión para ejecutar la orden del Consell debido a la inactividad de esta institución
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/09/22/procaminos-retiraran-barreras-carretera-vieja-lluc/795649.html

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 22/09/2012, 07:18

Los ecologistas eliminarán las barreras de la carretera vieja de Lluc si el Consell no actúa
Preparan una excursión reivindicativa para el próximo 25 de noviembre para restablecer el recorrido original de la vía.
Los ecologistas eliminarán las barreras de la carretera vieja de Lluc si el Consell no actúa
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/ecologistas-eliminaran-barreras-carretera-vieja-lluc-consell-actua.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb