URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple ordinari de setembre

Alternativa | 26 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ordre del dia de la sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar demà dijous a les 20,00 hores a la Casa Consistorial.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 23 de febrer de 2012    

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 de març de 2012    

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 d’abril de 2012    

4.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 15 de maig de 2012    

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal del servei públic de transport de viatgers en automòbils de turisme 

Tornen a presentar el que van retirar al ple de juliol. Els dos articles a modificar són el que ara mateix obliga a estar empadronat a Pollença 5 anys per obtenir una llicencia de taxis, i la perdua de la llicència de taxi en cas de no donar servei un temps determinat. Recordareu que a l'anterior plenari ja es va presentar el baixar de 5 a 1 any el temps mínim d'empadronament per obtenir una llicència i que durant l'hivern els titulars de les llicències es poguessin donar de baixa d'autònom La nova proposta es baixar de 5 a 2 anys el temps mínim d'empadronament i permetre donar de baixa la llicència a l'hivern. A la comissión el nostre representant, en Miguel Sánchez ja va votar en contra; els serveis públics no poden ser de temporada

6.- Aprovació, si procedeix, de l’acceptació de la cessió a favor de l’Ajuntament de Pollença del local en planta baixa i primera ubicat al carrer La Gola, 20 del Port de Pollença per part de l’IBAVI.   

L'Ajuntament va cedir a l'IBAVI el solar de l'Hotel Carotti una vegada feta la permuta, ara que ha passat el temps reglamentari l'IBAVI ha de traspassar la titularitat del local de l'escoleta a l'Ajuntamnet i el notari vol l'acord de ple: La valoració de l’immoble a efectes patrimonials és de 183.000,00 euros

7.- Aprovació, si procedeix, de la designació de les festes locals per a l’any 2013

Cap sorpresa; 17 de gener Sant Antoni i 2 d'agost la Patrona

8.- Aprovació, si procedeix, del recolzament municipal a la proposta de canvi de denominació de l’IES Port de Pollença a IES Clara Hammerl  

A l'Institut del Port de Pollença han decidit per amplia majoria posar el nom de Clara Hammerl (la dona de'n Guillem Cifre de Colonya) al seu Institut pel seu 10 aniversari, al no ser el titular de d’Institut l'Ajuntament no és imprescindible que vagi a ple, però la direcció de l'Institut vol el recolzament del ple. Estam contents amb aquesta proposta, cal recordar que a la legislatura passada vam proposar el nom de Clara Hammerl per l’escoleta del Port (no es va aprovar) i també vam proposar el nomenament de Clara Hammerl com filla adoptiva, nomenament que encara no s’ha fet i esperam que es faci a la propera patrona.

9.- Aprovació, si procedeix, de modificació del Pressupost General 2012 (Exp núm. 32 Int/2012)

Es va fer una partida especial d'imprevists vinculada al Festival per si s'havia de fer reparacions d'urgència i altres despeses urgents. D'aquesta partida es pasen: 

- 16.885,74 euros per la substitució a la piscina de Pollença d'un dosificador de cloro, però la partida grossa és la reparació del encalentidor d'aigua de la escoleta del moll que es va espenyar i va rompre el trespol de l'escoleta, aquesta reparació està en disputa amb l'assegurança

- 14.000 euros ---------> 11.447.37 per la reparació de les canoncades fecals del carrer Roger de Lluria i la resta arrendaments de locals, un d'ells és la famosa nau per posar les cadires i taules retirades dels negocis amb excés d’ocupació de la via pública.

- Com verbalment ja li han confirmat al batlle que enguany no haurà "pla d'obres i serveis", es traspassen 34.000,00 que havia per pla d'embelliment del calvari, i es destinaran a l’enllumenat del tram de Cecilio Metelo a la rodona del Gall. Un desastre més made in PP.

- També hi ha 3500 euros per subvencions que es traspassen, no són noves passen de turisme a esports, els principats beneficaris són en Sete Benavides i n'Andreu Oliver (trial)

10.-  Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud de delegació de competències d’inspecció de l’IAE (Exp núm. 70 Int/2012)

L'Ajuntament de Pollença no té competències en revisió  de l’Impost d'Activitats Econòmiques(IAE).És un impost municipal que pagaven totes les empreses fins que el PP tot just el va deixar per les empreses que facturaven més d'un milió de euros, i s'han detectat algunes diferències de criteri amb les empreses, exemples:

Sembla que els promotors de vivendes varen declarar al seus projectes una quantitat de doblers molt inferior de la que realment varen recaptar per les ventes del pisos.

Si ENDESA ha de pagar 1 euro (és un exemple) per comptador i per metre de cable enterrat sembla que el que rep l'Ajuntament és inferior al que troba l'intervenció.

Si ara no estem d'acord hem d'informar a La Agència Tributària Estatal i aquesta si ho troba adient obrirà expedient, si aprovem aquest punt demanarem a l'Agència tributaria capacitat d'inspecció d'aquest impost.

11.- Aprovació, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal (Exp núm. 71 Int/2012).

Aplicació de les retallades del govern central, retirada de la partida per la paga extra de Nadal del personal de l’Ajuntament.

12.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a l’aplicació de mesures per a la reducció del dèficit públic (jornada de treball i prestació econòmica per incapacitat temporal).

Una altra aplicació de les mesures del govern central es tracta de passar els funcionaris i personal laboral de 35 hores a 37,5 hores i canvis a les baixes laborals.

13.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i UMP relativa a l’expedient sancionador propietaris de la fàbrica de Can Morató  (veure mociò)

14.- Moció presentada pel grup municipal A referent a la xarxa de fonts (veure moció).

15.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN; A; PSOE i UMP a favor del reciclatge i en contra de la incineració de residus fora de les Illes Balears (veure moció)

16.- Moció presentada pels grups municipals ERAM; A; PSOE i CiU a favor de suprimir els privilegis a la base militar del Port de Pollença. (veure moció)

17.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb