URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

Alternativa | 27 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d'avui presentam dues mocions; una demanant obrir un expedient sancionador als propietaris de la fàbrica (signada també per PSOE i UMP) i l'altra demanant el compliment de l'acord del ple de març de 2011 i tornar a col·locar les fonts al seu lloc.

Ens fa vergonya haver de presentar dues mocions que no s'haurien de presentar si l'Ajuntament i el Consell respectessin la llei i els seus acords. Ens hem cansat de promeses i d'esperar solucions a aquest temes de patrimoni, esperam que el ple doni el seu suport a les nostres mocions i que d'una vegada es facin complir.

Al cas de l’antiga fàbrica de Can Morató, bé catalogat des del 4 de febrer del 2002, ha hagut un incompliment reiterat per part dels propietaris del seu deure de conservar-la sense cap tipus de sanció.

Els propietaris han fet cap omís de diferents ordres d'execució de l'Ajuntament (agost de 2004 i febrer de 2011) per evitar el deteriorament de l’edifici que inclús va provocar el tancament durant dos anys del camí públic de Can Joanot.

Tampoc han fet cas de l'informe tècnic del Departament de Patrimoni on s'ordenava als propietaris tota una sèrie d’actuacions mínimes per aturar la degradació de l’edifici: una poda controlada de la vegetació davant la façana principal, protecció de l’edifici contra la penetració de l’aigua de pluja i revisió de l’estructura (per frenar el procés d’oxidació de les armadures) i apuntalament dels forjats de  l’edifici.

Davant la passivitat de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca a Alternativa per Pollença vam fer una petició (registrada el 4 de maig del 2012) a la mateixa per  a la imposició d’una multa coercitiva als propietaris, sense que a dia d’avui hagi hagut resposta. Per això ara proposam al ple demanar al Departament de Patrimoni Històric del CIM l’obertura del corresponent expedient sancionador

Al cas de les fonts, més d’un any després de la seva aprovació per unanimitat no s’ha complit l’acord de ple del 31de març del 2011: la reconstrucció de la capella de l’aixeta del carrer Menam i tornar a instal·lar l’aixeta de la Plaça Major.

Al cas de la font de la Plaça Major ha hagut ja dues informes de l'arquitecte l’arquitecte municipal Rafel Balaguer i pensam que ja és hora de prendre una decisió. A Alternativa consideram que dins les alternatives proposades per l’arquitecte cal respectar l’esperit aprovat per unanimitat pel ple de 31 de març del 2011i col·locar la capella de pedra i aixeta a la façana de Ca Na Teresa, l’edifici on es trobava. Ja que consideram que qualsevol alternativa diferent significaria claudicar per part del ple municipal a accions que es poden qualificar de coaccions per part del propietari de Ca Na Teresa.



Comentaris

El Jueves

«¡Que soy compañero, coño!»

El Jueves | 29/09/2012, 09:26

«¡Que soy compañero, coño!» la guía definitiva para convertirte en policía infiltrado
Desubrimos los trucos y estrategias que emplea la policía para camuflarse entre manifestantes.

¿Tuviste una infancia traumática? ¿Tus compañeros del cole te robaban cada día el bocata para darle de comer a las palomas, y en el patio no había palomas? O simplemente, ¿te pone la zurra? ¡Pues estás de enhorabuena! Porque, tal y como vimos durante el 25S, en este Estado de Derecho está permitido que la policía encienda la mecha de la violencia para justificar el combatirla con más violencia. Y para que veas que tú también tienes un lugar en el sistema, llega… “¡QUE SOY COMPAÑERO, COÑO!” La guía con todo lo que necesitas para hacer de ti un auténtico poli infiltrado.
¿Todavía no estás convencido de hacerte con este manual? Pues atento, aquí va una pequeña muestra gratuita:
KIT DE CAMUFLAJE BÁSICO 1. El Pasamontañas: Los manifas son como los chinos: Hay demasiado y son indistinguibles. Ellos no necesitan cubrirse la cabeza para evitar ser identificados, pero tú sí. Para tales efectos, el pasamontañas es la prenda ideal. Además, con la cara tapada nadie podrá ver que tus músculos faciales están completamente desencajados por el miedo.
KIT DE CAMUFLAJE BÁSICO 2. La Riñonera o Sudadera con bolsillos: Este accesorio profiere un aspecto andrajoso y desenfadado que los fascistas anti-sistema adoran. La utilizan para almacenar la cocaína líquida que se fuman por la vena. En nuestro caso, será un complemento ideal para guardar el número de placa, que mostraremos en caso de que un manifestante lo exija. ¡JAJAJA! Es broma, jamás damos el número de placa.
SÍMBOLOS DE IZQUIERDA ABSURDOS. El antisistema siempre trae consigo algún instrumento simbólico, ya sean pancartas, cartelitos o camisetas con la cara de un sujeto que todavía no hemos podido identificar, pero que parece el “Ecce Homo” de Borja con boina. Nuestra recomendación es que lleves una bandera roja o negra, sin ningún tipo de sentido justificable y que sea exactamente igual a la de tus compañeros infiltrados. Gracias a ella, podremos identificarte, porque nadie sería tan gilipollas como para ir a una manifestación a reivindicar un símbolo que no significa nada.
LA HORA DE LAS CASTAÑAS. Recuerda que eres un funcionario del Estado y estás en esta manifa por un único motivo: Desprestigiar a los ciudadanos que pagan tu sueldo con sus impuestos. Sitúate en primera fila, déjate conmover por la mirada acristalada de tus compañeros y atízales una buena zurra con tu banderita.¿Sabes aquellos a quienes llaman “los violentos”? ¡Pues eres tú!
Hasta aquí nuestro pequeño avance de “¡Que soy compañero, coño!” la guía definitiva para convertirte en un policía infiltrado. Lo de como detener a manifas sin siquiera cambiarte de ropa ya te lo contaremos cuando te la compres.
No olvides que si realizas tu compra ahora mismo, por el mismo precio, recibirás un antisistema disecado y dos entradas para la obra que lo está petando entre la UIP: “¡Que soy compañero, coño!”, El Musical.

Joan C C

Re: Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

Joan C C | 28/09/2012, 08:46

Pere el que vull dir és que hi ha molta diferència entre l'actuació dels mossos a les manifestacions de l'any passat, una manifestació que anava en contra del Govern de la generalitat, en canvi enguany a una manifestació totalment impecable, l'actuació de la policia també ho ha estat, per que? Crec que per que el govern de la generalitat estava a favor de la manifestació. Per mi això demostra que quan la policia rep les ordres adequades són capaces de fer la seva feina sense carregar indiscriminadament contra els ciutadans

Alternativa per Pollença

Re: Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

Alternativa per Pollença | 27/09/2012, 20:47

Una bona notícia s'han aprovat les dues mocions. La de la fàbrica amb l'abstenció del PP i la de les fonts amb l'abstenció de la Lliga.

pere

Re: Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

pere | 27/09/2012, 18:43

joan C.C., crec que no saps ben be el que has insinuat al teu comentari respecte als mossos d'esquadra i les manifestacions, una altra vegada pensa millor el que vols dir, perque vull pensar que no volies dir el que has dit.

Alternativa per Pollença

Re: Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

Alternativa per Pollença | 27/09/2012, 18:25

Ja estam al ple que podeu escoltar a Ràdio Pollença i podeu seguir la votació al nostre perfil de facebook.

Joan C C

Re: Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

Joan C C | 27/09/2012, 17:06

Voldria pensar que la nostra policia és democràtica i que quan hi ha actuacions incorrectes se fan investigacions i se depuren responsabilitats. El problema és que la democracia no és una religio on tot es fonamenta amb la Fe incondicional. Perque una policia sigui Democràtica no basta dir-ho s'ha d'actuar com a tal. Posaré dues actuacions a dos manifestacions totalment multitudinaries al mateix lloc. A Barcelona l'any passat a les manifestacions del 15 M va haver les carregues dels mozos d'esquadra que tots recordam, en canvi enguany hi ha hagut una multitudinaria manifestació demanant la independència i no ha pasat res. Això demostra que quan interessa la Policia sap controlar la situació sense incidents,en canvi quan la manifestació no interesa apareixen els antisistema per justificar les actuacions policials.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb