URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un ple positiu

Alternativa | 27 Setembre, 2012 21:57 | facebook.com twitter.com

Estam d’enhorabona es van aprovar les nostres dues mocions; la d’obrir un expedient sancionador als propietaris de la fàbrica (signada també pel PSOE i UMP) amb l'abstenció del PP i la de recuperar la xarxa de les fonts que presentàvem en solitari amb l'abstenció de la Lliga.

També es van aprovar les dues mocions que signavam amb altres grups; en contra de la incineració de residus fora de les Illes Balears, a favor de que els ciutadans del municipi puguin gaudir de la base.

Avui assemblea a les 20:30 a Can Ramon. Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 

I.- PART RESOLUTIVA

.- Es van aprovar per unanimitat les actes dels plens de febrer, març, abril i maig. Es van rectificar algunes intervencions, el regidor del PSM que va demanar més agilitat a l’aprovació de les actes.

.- Aprovada la modificació puntual del reglament municipal del servei públic de transport de viatgers en automòbils de turisme. Aprovada amb el nostre vot en contra i l’abstenció d’Esquerra. Vam votar en contra ja que consideram que  els serveis públics no poden ser de temporada i no tots els taxistes estan d’acord. Com és una aprovació inicial presentarem al·legacions. Farem un article.

.- Aprovada l’acceptació de la cessió a favor de l’Ajuntament de Pollença del local en planta baixa i primera ubicat al carrer La Gola, 20 del Port de Pollença per part de l’IBAVI.    Aprovada per unanimitat

- Aprovades les festes locals per a l’any 2013 per unanimitat; 17 de gener Sant Antoni i 2 d'agost la Patrona

.- Aprovat el recolzament municipal a la proposta de canvi de denominació de l’IES Port de Pollença a IES Clara Hammerl . Aprovada amb l’abstenció d’UMP, al seu blog podeu llegir els seus arguments. La veritat que ens sembla molt trist aquest localisme mal entès. Li dedicarem un article.

.- Aprovada la modificació del Pressupost General 2012. Amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP i abstenció de la resta. Només nosaltres i el PSM vam qüestionar si la nau que s’havia llogada al polígon per posar material retirat en compliment de l’ordenança d’ocupació de la via pública havia tingut utilitat.

.-  Aprovada la sol·licitud de delegació de competències d’inspecció de l’IAE . Aprovada per unanimitat. Vam felicitar a l’equip de govern per millorar la recapatació d’aquest impost que afecta a empreses que facturaven més d'un milió de euros.

.- Aprovada la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal. Pensam que aquesta mesura  del govern central és totalment injusta, els funcionaris paguen la crisi que ha provocat l’especulació i la desbaratada gestió del sector financer.  Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP, abstenció de CiU i vot en contra d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

.- Aprovada la proposta relativa a l’aplicació de mesures per a la reducció del dèficit públic (jornada de treball i prestació econòmica per incapacitat temporal). Igual que a  l’anterior no podem donar suport a totes aquestes mesures contra els treballadors públics, sobre tot en el relatiu a les baixes per malaltia. Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i  abstenció d'UMP i vot en contra d’Alternativa, PSOE, Convergència,PSM i Esquerra

.- Aprovada la nostra moció, signada també per PSOE i UMP relativa a l’expedient sancionador propietaris de la fàbrica de Can Morató amb l’abstenció del PP. Va haver un llarg debat sobre el passat i futur de la fàbrica.

.- Aprovada la nostra moció referent a la xarxa de fonts, amb l’abstenció de la Lliga. Cal recuperar les fonts del municipi i tornar a posar la font de la Plaça Major al seu lloc. Massa temps donant voltes a un tema que hauria d’haver estat senzill.

.- Aprovada la moció presentada pels grups municipals PSM-EN; A; PSOE i UMP a favor del reciclatge i en contra de la incineració de residus fora de les Illes Balears. Amb l’abstenció del PP. Al PP de Pollença l’ha faltat valentia per anar en contra d’aquesta bogeria. No pot ser que per mantenir els beneficis de TIRME es deteriori d’aquesta forma la imatge de Mallorca.

.- Aprovada la moció presentada pels grups municipals ERAM; A; PSOE i CiU a favor de suprimir els privilegis a la base militar del Port de Pollença . Aprovada amb l’abstenció d’UMP Vam acceptar unes esmenes proposades pel PP i la Lliga per aconseguir un major suport a la moció. L’acord va ser el següent:

1- L’Ajuntament de Pollença insta al Ministeri de Defensa del Govern espanyol que revisi el “Plan de Acción Social del Ministerio de Defensa” pel que fa a la Base Militar de Port de Pollença.


2- L'Ajuntament de Pollença insta al Ministeri de Defensa del Govern espanyol a fer viable el compliment dels diferents acords aprovats a l'Ajuntament de Pollença, al Consell de Mallorca, al Parlament de les Illes Balears i al Congrés dels Diputats, per fer possible que els ciutadans civils, i en particular els habitants del municipi de Pollença, puguin gaudir d'aquest indret del litoral pollencí, així com ho han expressat la majoria dels representats a les totes les institucions parlamentaries.

 

 Una història que ha durat massa temps, esperam que aquest sigui el darrer capítol.

 

Comentaris

jrv

"treballar-ho"

jrv | 29/09/2012, 17:19

Doncs Garci, un dels sistemes, no l'unic, es treballar-se els distitns batlles, batllesa,(batllets-batlleta" regidorets, regidoretes, donar-lis continuament la murga i colar-lis de tan en quan un poc de por.
Atesa la medicocritat de la majoria, fins i tot els hi pot fer pareixer que tancar camins publics, llevar fons historiques i esgarrar edificis publics es possitiu i un gran servei al poble...
Com sigui que la mediocritat i la covardia es la tonica (Ja saps, forts amb el debil, debils amb el fort, o suposadament fort) la cosa te exit...en perjudici del comu.
No cal ser inteligent, ni tan sols llest. Ans a l'inreves. I sovint , qualque favoret( favoret, no es questio de perder-hi dobers tampoc) Aqui te contraccto un fill, aqui un cosi, aqui un correligionari, una feineta que no et cobro... Es tracta de coneixer d'aprop aquesta fauna politica, on els honrats, valents, honestos son minoria, per molt que ens vulguin fer veura el contrari.
Els embullosos de torn ho tenen relativament facil, tan sols cal coneixer i tenir constancia.

Garci

Re: Un ple positiu

Garci | 29/09/2012, 16:49

A mi el que m'agradaria saber és com s'ho ha fet aquest senyor per aconseguir que la Lliga li faci el joc amb excuses com l'estètica. I a quin preu "s'ha venut" la Lliga...

jrv

gens professional

jrv | 29/09/2012, 16:45

Els ciutadans menys lletraferits sempre pensavem que els "professionals" amb carrera, o carrereta acabada, eran els mes indicats per administrar criteris igualment professionals a aplicar a centres historics, aixetes centenaries a aquestos mateixos centres historics, centres de dia, preservacio de camins publics, etc.
Pero aqui a Pollensa, al manco en tenim un que tan sols sap donar perjudicis, i actuar amb malifetes contra aquests patrimonis de tots els pollencins.
Per a mi que el seu titol es pot penjar a l'escussat, qualsevol hooligan ho faria millor i amb mes profit pel poble, malgrat no tingues ni el certificat d'estudis.
Perque ara es pot afegir el centre de dia de la Residencia, ple de anomalies i aberracions de construccio, i ja sabem qui hi treballava??
I a l'Ajuntament, un col·laborador necessari de les malifetes, ja sabem qui es, el que vol "guardia pretoriana" quan hi va el destapador d'embulls...
Val mes tenir un torrent de veinat, com deia na Xesca Ensenyat,

Pepe

Re: Un ple positiu

Pepe | 29/09/2012, 15:22

El més lògic és que el propietari de Can Teresa hagués valorat i aprofitat el que suposa tenir una font del segle XIX a la seva façana. La seva actitut ha estat absurda i la passivitat de l'Ajuntament vergonyosa.

Alternativa

Diario de Mallorca

Alternativa | 29/09/2012, 09:41

Restitución de las fuentes históricas
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/09/29/restitucion-fuentes-historicas/797377.html

Alternativa

Diario de Mallorca

Alternativa | 29/09/2012, 09:39

El Ayuntamiento reclama a Defensa la apertura de la base militar a civiles
El pleno instará al Consell a que abra expediente sancionador a los propietarios de Can Morató
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/09/29/ayuntamiento-reclama-defensa-apertura-base-militar-civiles/797376.html

Margalida Amengual

Font de la Plaça

Margalida Amengual | 29/09/2012, 08:17

Ja seria bona que posassin totes les fonts menys la de la Plaça. Si fos així confirmaria la sospita que té molta gent que l'amo de Can Teresa comanda a l'Ajuntament. De fet si l'argument de la lliga és que la font no hi diu bé amb l'edifici jo els hi diria que, si quan el va construir hi hagués hagut bona voluntat per part de'n Morro , ja hagués pensat la manera d'integrar-la sense que li espenyàs el seu "esplèndit" edifici. Parlant d'estètica fan mes mal les lletres vermelles i blaves que la font. Ja està bé, la font és de tots el pollencins i és allà on ha d'estar i si no li agrada que es foti, parlant clar.

Pepe

Re: Un ple positiu

Pepe | 28/09/2012, 16:03

Bones Joan,va ser en Tomeu Fuster qui va argumentar en nom de la Lliga. Va dir que havia hagut molt de debat a la seva assemblea i va comentar que era un problema de la llicència i que on abans era la font ara havia una obertura. Després va afegir que si la font s'havia de posar a la façana on era estèticament no quedaria bé.

Finalment va demanar votar per separat els punts per poder votar a favor de col·locar la resta de les fonts i abstenir-se a la de la Plaça. Ens vam negar a fer aquest canvi que hagués significat continuar donant voltes a un tema senzill.

En resum molt d'excuses ja que com va restar clar al debat la font es pot posar a la façana i al final l'únic argument vàlid dels que va fer és el que ha comentat "deslligat". Un argument que podem entendre que defensi el propietari de l'edifici però no precisament el grup que té la regidoria de cultura. El patrimoni i la seva ubicació històrica no pot subordinar-se a l'estètica d'un edifici recent fet.

A Ràdio Pollença pots escoltar el ple sencer. L'argumentació de la Lliga es troba més o manco a les 2 hores 18 minuts.

h
ttps://dl.dropbox.com/u/37902883/RANDANOVEMBRE/12-09-27-ple-de-setembre.mp3

joan

font

joan | 28/09/2012, 11:52

Gracies per l'acleració, es veu que na Malena Estrany conserva vells amics de la seva llarga i fructifera, per ella, etapa de Unio Mallorquina.

Deslligat

Re: Un ple positiu

Deslligat | 28/09/2012, 11:25

arguments... com pots ser tan mal pensat, pensar això del partit de bones persones que havia de canviar la seva manera de fer política defugin de les corrupteles?
Ells son els mateixos que fan campanyesd'impactes amb seadets i l'argument que donaren és que a ca`n teresa (Per en Pepe ca na Teresa) no hi qedaria bé estèticament amb la nova façana...

arguments

Re: Un ple positiu

arguments | 28/09/2012, 11:21

L'argument es que en Morro li va financiar la campanya electoral, com es sabut, i ara la té fermada amb corretja curta.

Joan

font

Joan | 28/09/2012, 10:27

Quins arguments va donar Malena Estrany per no votar a favor de la reposició de la font com tot els altres partits del consistori?

Pepe

Re: Un ple positiu

Pepe | 28/09/2012, 10:22

L'aprovació de les mocions és positiva per a nosaltres, per desgràcia quan ets a l'oposició al final la teva feina depèn de la voluntat dels que governen i és cert que és més que preocupant la poca voluntat de l'equip de govern a l'hora de complir les mocions aprovades, com l'hem recordat tots els partits de l'oposició en una o altra ocasió.
Al cas de les fonts pens que el batle va ser molt clar i que va dir que compliria la moció sense cap dubte.
Respecte a la moció de la fàbrica tinc més dubtes ja que ha de ser el Consell el que ha d'obrir l'expedient i el PP es va abstenir.
El temps dirà però com ja he dit a altres ocasions si la dinàmica de no complir les mocions no canvia els partits de l'oposició ens haurem de plantejar una acció conjunta per aconseguir-ho.

Joan C.

Re: Un ple positiu

Joan C. | 28/09/2012, 08:35

Positiu?....crec que el Batle va deixar molt clar que no feia comptes complir en cap de les dues mocions. Les frases foren: "Podem aprovar les mocios que vulgueu per qudar be però sabeu que a la pràctica això no tendrà cap transcendència".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb