URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes i respostes de setembre.1

Alternativa | 09 Octubre, 2012 22:03 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 Preguntes i respostes del darrer ple

1.               Quan pensen fer una reunió de la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi que va ser aprovada per unanimitat al ple d’abril? Ens estam cansant de fer aquesta pregunta sense obtenir resposta.

Una vegada més el regidor de Serveis Socials semblava oblidar contestar a aquesta pregunta... Després de recordar-li la mateixa va dir “Ens hem de posar ja” Genial cinc mesos i encara esperam. La incapacitat de l’equip de govern per complir els acords del ple comença a ser més que preocupant i cal que els grups de l’oposició adoptem alguna mesura al respecte.

Sorprenentment va afegir que  en principi no hi ha gran problemàtica segons serveis socials. Ja és hora que es faci aquesta reunió i comprovar amb dades a  la mà si quina és la situació real.

2.               S'ha fet un seguiment de com afecten les llistes d'espera dels distints hospitals de l'illa als pollencins? Per exemple deu mesos en oftalmologia a l'Hospital d'Inca?

No vam obtenir cap resposta. Si no s’informen és normal que diguin que no hi ha problemes...

3.               El vestidors del camp de futbol de Port de Pollença estan en un estat molt deficient, hi ha alguna actuació prevista per arreglar-les.

El regidor d’esport va contestar que ja es va trobar aquesta situació, a més a més  ha hagut actes vandàlics. També va comentar que s’està elaborant un conveni amb els clubs de futbol per millorar el manteniment.

4.               La falta de transport públic al camp de futbol de del Port esta posant en perill la fusió dels dos clubs de futbol, com es troben les negociacions amb l’empresa de transport?

El regidor d’esport va dir que les negociacions no s’han començat, necessita unes dades dels clubs que encara no se les han donat. Posteriorment el regidor ens ha informat que ha demanat una reunió amb l’empresa de transport per parlar de la possibilitat d'augmentar freqüències i ampliar l’itinerari del trajecte Pollença - Port de Pollença i viceversa, ja que amb la fusió es necessita més servei.

5.-Al mes de març del 2011 la direcció insular de patrimoni històric va demanar informació del sistema hidràulic de Ternelles (a Alternativa vam demanar la incoació d’expedient de declaració de Bé d’Interès Cultural l’1 de desembre de 2010). Es va enviar aquesta informació? Ha hagut qualque comunicació més per part de Patrimoni?

El batle va contestar que aquest tema s’ha de resoldre amb la redacció del catàleg de patrimoni.

6.- Saben si existeix qualque projecte fet de realitzar una rotonda al creuer de la carrera de la Cala Sant Vicenç.

Va contestar el batle; no hi ha cap projecte, no li sona que es trobi al pla de carreteres.

7.- Quan es pintarà el pas de vianant a la rotonda de Can Berenguer per facilitar passar del nucli urbà al camí per a vianants? I a la Residència del Port de Pollença?

Respecte a la Rotonda de Can Berenguer va contestar el batle; la setmana passada vam anar amb els tècnics de carretera i amb l’inspector. A més de pintar s’ha de fer una rebaixa. A la llarga va dir que vol allargar el camí peatonal entre el port de Pollença i Pollença per la fàbrica. Es veu que el batle té molt clar el que vol fer a la fàbrica i el seu entorn, una pena que no ens informe de manera més completa a la resta de partits i els ciutadans... Ja no direm res del pacte de govern inexistent.

Respecte al pas de vianants davant de la residència  va dir que havia informes desfavorable per fer un pas de vianants, i que es faria una rebaixa per facilitar el pas i si els residents surten en grup s’avisarà als municipals per facilitar creuar la circumval·lació. Ja s’ha fet aquesta rebaixa.


 

Els diferents nuclis del SEPC dels institus de Mallorca han convocat una vaga el proper dijous 11 d'octubre en el marc de la campanya 11x12. La campanya 11x12 és una iniciativa impulsada per diferents organitzacions estudiantils i juvenils de l'Estat Espanyol que planteja una jornada de mobilització des d'una perspectiva internacionalista i anticapitalista.

Més informació sobre la campanya i manifest consensuat entre les diferents organitzacions i sindicats: http://11x12.wordpress.com/

 

 

 

 

Comentaris

maki

Gracies, Miquel C.

maki | 13/10/2012, 10:07

Jo crec que sense exagerar, el servei d'Emser "ES EFICIENT", simplement a nivell europeu, com ha de ser, malgrat això sigui un Estat de toros, folklore, i corrupcio massa extessa.
Tal volta ajudis a explicar-ho a difents regidors, teoricament " encarregats de la cosa", que no s'enteren.

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 13/10/2012, 08:47

Molt bé Miquel ens alegra aquesta valoració excel·lent del servei de l'empresa pública d'EMSER. Crec que Joan ha resumit molt bé el tema.

Miquel C

A dit

Miquel C | 12/10/2012, 21:28

Doncs em segueix semblant igual d'eficaç que abans. No va ser cap tracte personal, senzillament vaig trucar a la policia local, vaig exposar el meu problema i al cap d'una estona em va cridar el gerent d'EMSER per intersarse pel problema i solucionar-lo juntament amb un operari. Així q només puc dir q el servei de l'empresa és excel · lent.

maki

Segons d'on bufa el vent...

maki | 12/10/2012, 20:47

Home, Miquel C., esper que el gerent actual d'Emser te meresqui la mateixa consideració si te dic la veritat: l'actual gerent d'Emser no el va posar el PP. El va "posar" un partit de l'anterior equip de govern i que ara està a l'opossicio. Chapeau. I el mateix, o tal volta mes ràpida solucio haguessis obtingut al teu problema si haguessis telefonat a l'operari que per torn sempre està de guardia al servei d'aigua, a no ser que es tractés d'un favor personal. Es raro no ho sapigues, però tal volta fa poc que vius al municipi de Pollença.

JRV

Força telúrica

JRV | 12/10/2012, 20:33

Pots ser molt alegre llegir aquest debat tan mediterrani, per dir-li qualque cosa, alegre mentre no profunditzem massa.
Però per pujar cap a pensaments diguem-ne mes rigorosos i a to amb els lluitadors per la democràcia al llarg de l'historia que s'han deixat la pell i les neurones perque pugui votar tot cristo, diria que NO HI HA CAP PAIS AL MON, ON NO HI HAGUI FUNCIONARIS, i ME PERMETO DIR QUE DES DE QUE L'HOME VA ANNANT DEIXANT DE ser moneia i guanyant-se el nom de "homo sapiens sapiens", HI HA FUNCIONARIS arreu.Per qualque cosa deu ser. Que siguin els mes indicats sempre, NO, "SEMPRE" "TOTS" son unes paraules massa rotundes per ser humanes.
De tota forma, i malgrat les penoses excepcions que hi ha a TOTS els colectius, jo admiro generalment aquesta majoria de funcionaris i empleats públics, que han d'aguantar bejanades i capdefavades com les que s'escriuen a aquests i tots els blocs sobre ells, per ciutadans que no aprendran mai a exercir com a tals, ciutadans es un calificatiu que els hi ve gros i que no es el mateix que votants episòdics, comandats i "dirigits" (es un dir)el empleats públics massa sovint per molts ineptes i fins i tot molt sovint lladres elegits per aquestos mateixos votants irreflexius que pensen ser ciutadans, perque gracies a la democràcia ho son( o pensen ser) CIUTADANS des que neixen.

Joan C C

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Joan C C | 12/10/2012, 11:33

La qüestió com han dit el meus companys no és que un treballador triat a hagi de ser pitjor o millor que un treballador triat a concurs públic. Tampoc un concurs públic garenteix que l'empresa guanyadora sigui millor que una altre que hagi estat triada a dit.
Per posar un exemple segurament a l'història hi ha hagut reis que han estat governants molt més just i bons que per exemple Hitler que va arrivar al poder democràticament. Però supòs que tots estariem d'acord en que això no vol dir que la monarquia hereditaria és més justa que la democracia per triar els nostres governants. En aquest cas el que es valora és el procés de selecció més just ( amb totes les mancançes que es pugui tenir)no la capacitat dels técnics en particular

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 11/10/2012, 20:20

Home Miquel aquesta manipulació dialèctica de posar una frase que no hem dit mai per a després rebatir-la és molt antic.
No hem dit que un càrrec triat és automàticament excel•lent i evidentment tampoc que els càrrecs triats a dits siguin dolents de per sí. Simplement hem dit que és millor fer una selecció de personal que triar-ho a dit, et torn a convidar a llegir el que va dir el batle quan va triar el gerent de la residència.

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 11/10/2012, 20:02

Ostis 2funcionari" nosaltres defensam que els processos selectius són millor que triar a la gent a dit, i tu has acabat parlant de l'URSS... Què t'he de dir?

Garci

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Garci | 11/10/2012, 19:05

Crec, Miquel C, que has capgirat el sentit de l'argument. Volem proves selectives perquè entrin els millors i perquè hi hagi igualtat d'oportunitats en la feina, cosa que no lleva que algú posat a dit sigui bo en la seva feina. Que a un concurs guanyi el millor no vol dir que quan no hi ha concurs el triat hagi de ser el pitjor.
I molt bé si el gerent d'EMSER, del que no hem parlat particularment, t'ha solventat un problema. També és normal que no hagis tengut problemes de fems. El raro seria que no t'ho haguessin arreglat i que estés brut, no trobes?

Miquel C

A dit

Miquel C | 11/10/2012, 18:58

Ja veig que el vostre parer és q un que ha entrat per promoció interna o examen extern és automàticament excel•lent per la feina. Et exposaré un esdevingut d'aquest estiu. Tinc un negoci eu moll, aquest estiu vaig tenir un problema amb el subministrament d'aigua. El gerent de EMSER, segons vosaltres posat a dit pel PP, així q imagino de la seva tendència, que segons la vostra teoria res apte en no haver superat proves selectives i segurament per que no disposa o de suficient experiència laboral o titulació universitària, va atendre la meva crida a unes hores q segur q havia acabat la seva jornada feia temps (era gairebé de nit) i solucionar el meu problema. Jo si q he vist q no hem tingut problemes d'aigua ni de fens aquest estiu, així q tampoc tan malament ho han de fer els càrrecs de confiança. No conec el de la residència, però crec q se li ha de donar un marge de confiança, i segurament serà molt eficient. En canvi si conec funcionaris (q han passat proves selectives) i per això en teoria molt eficients, q no han volgut atendre a un ciutadà per que eren les 14.30 hores i a aquesta hora acabava la seva jornada.

funcionari

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

funcionari | 11/10/2012, 17:37

Jo xerr per jo, no pels altres. Si a d'altres els dona problemes, que agafin public. Jo te dic que si hem d'acabar amb empreses publiques per tot, rollo URSS, esteim ben arreglats

jrv

Sanvicenter, confús??

jrv | 11/10/2012, 15:19

Home, "Sanvicenter", jo he llegit i rellegit el meu comentari, i ha no ser que al teu ordinador hi hagui màgia, no veig enlloç on digui que embulles.
I respecte al "concurs", jo me referia a un concurs public per a disposar de la concessio, i aquest no s'ha produit mai en relació a Cala SanT Vicenç.
Per altra part, el subministrament d'aigua a Cala Carbó, mai ha merescut l'atenció dels diferents consistoris des de el 60 ,s, d'aqui aquesta situació crònica de dessatenció municipal, malgrat l'iniciativa de dotar d'un simulacre de xarxa d'aigües potables a la Cala fou d'una empresa privada, gens altruista, naturalment.

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 11/10/2012, 12:13

Santvicenter, estic d'acord en el que dius sobre la responsabilitat de l'Ajuntament d'haver fet complir millor a l'empresa, i et torn a recordar que és una cosa que hem demanat a diversos plens, però això no lleva que la gestió privada de l'aigua de la Cala ha estat un desastre. I et record que aquest debat ha sortit d'un comentari que deia que "tot privat i fora problemes", doncs pel que dius tenim un problema o no?

Santvicenter

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Santvicenter | 11/10/2012, 11:56

¿Embullar jo? el que he dit es el que hi ha i així ho confirmau en els vostres comentarisPepe/jrv. No he justificat el perquè hem arribat on som però no es just dir que l´actual gestió es privada (que ho és) però, segons deis, per una empresa concursada (NO concurs jrv) per un administrador judicial. Siqui per una cosa o l´altra, el que es cert es que qui hauria de vigilar el compliment de la concessió es l´Ajuntament i no ho ha fet i davant el seu propi incompliment no recupera la gestió i ho fa patir els sanvicenters. Això es ben conegut, fins i tot de l´il.lustre regidor, i NO HA FET RES.

Aquest era el meu comentari, he escrit una cosa i eu sortit per l´altra, molt típic vostre.

JRV

Aigues Cala...Carbó??

JRV | 11/10/2012, 11:12

Doncs ja me diras, Santviçenter, quan fou això del Concurs per subministrar aigua "potable" a C.S.Vicenç.
El que hi hagui una persona voluntariosa, molt be per ella, però no vol dir res a una situacio kafkiana que porta mes de 40 anys així...I mes térbola que l'aigua de les clavegueres.
I no veig perqué La Cala hagui de ser diferent en quan a aquest subministrament de la resta del municipi.

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 11/10/2012, 11:03

"Santvicenter" doncs has de mirar una mica més enfora de que hi hagi "un al.lot amb molta voluntat i poc recursos" cosa que no posam en dubte.

El subministrament d’aigua a la Cala Sant Vicenç el va fer inicialment l’empresa “Jeronimo Riusech e Hijos”, després va passar a “Construccions Crespí, - Aigües Cala Carbó” que actualment es troba en mans d’un administrador concursal.
Aquesta empresa durant anys s'ha preocupat fonamentalment de guanyar doblers sense fer les inversions necessàries. Cal dir que al 2007 a Alternativa ja vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, sense cap resultat.
El resultat de la seva gestió han estat nombrosos problemes de subministrament un estiu sí i un altre també.
En aquest moment la xarxa de Cala Sant Vicenç està completament apedaçada; és una xarxa vella i deficient en tots els sentits que va ser instal·lada de qualsevol manera, i que no ha tingut pràcticament inversions en el seu manteniment per part de l'empresa concessionària privada.

I ara com al cas dels bancs l'Administració Pública ha de rescatar aquesta xarxa i amb dobles públics haurem d'arreglar el que no va fer l'empresa privada.

El problema actual per rescatar la xarxa és la falta de permis per part de Medi Ambient per fer llegar una canonada a la Cala.

Santvicenter

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Santvicenter | 11/10/2012, 10:48

La gestió privada de l´aigua de Sant Vicens? El que veiem a Sant Vicenç no eés això que tu dius, es una empresa concursada o similar gestionada per un al.lot amb molta voluntat i poc recursos i una Administració, l´Ajuntament, que no vol fer-se càrrec del servei i que posa mil problemas per la seva millora. Ah!! ...i un regidor que va prometre en la mateixa mesura que incompleix.., això tenim a Sant Vicenç.

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 11/10/2012, 10:41

Demana als veïns de la Cala sobre la gestió privada de l'aigua, o millor mirà la meravellosa gestió privada dels bancs... Això si que són problemes que pagam i pagarem tots.

funcionari

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

funcionari | 11/10/2012, 10:22

Tot privat, tu, fora problemes

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 11/10/2012, 10:19

Pep des del nostre punt de vista tots els càrrecs de confiança haurien de ser eliminats i coberts mitjançant proves selectives. Torn a recordar el que va dir el mateix batle quan es van fer l'elecció del gerent de la residència:
"El gerent és un càrrec de confiança, per la qual cosa l'Ajuntament hagués pogut elegir qualsevol persona, sense fer cap tipus de prova selectiva. Això no obstant ,"ho hem volgut fer bé i donar l'oportunitat a tots aquells que es volguessin presentar "

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 11/10/2012, 10:16

Funcionari si tens un incendi, una malaltia , un familiar a una residència pública, un nin a una escola pública, un robatori... i tenguessis raó tendries un problema ben greu.

funcionari

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

funcionari | 11/10/2012, 08:06

No son vagos, no. Si quan se treuen la plaça son el mes fener que hi ha. Però HI TORNEN!

Pep

Pregunta

Pep | 11/10/2012, 06:27

Quins són els càrrecs de confiança que haurien de ser eliminats i coberts mitjançant proves selectives?

Pepe

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Pepe | 10/10/2012, 21:20

"Funcionari" evidentment identificar a tots els funcionaris amb "vagos" és algo molt popular però una mentida que cau pel seu propi pes.
I nosaltres proposam proves de promoció interna per desgràcia gràcies al govern PP no podem contractar a ningú, llevat de que sigui un càrrec de confiança... Genial no.

funcionari

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

funcionari | 10/10/2012, 17:53

No, mes funcionaris no, per favor. Esteim creant un exercit de vagos. Al menys que siguin laborals, pero funcionaris, no, mes no.

Alternativa

Re: Preguntes i respostes de setembre.1

Alternativa | 10/10/2012, 15:34

La notícia del UH la teniu al nostre perfil de Facebook

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 10/10/2012, 11:25

A l'edició d'avui del diari Ultima Hora recull la nostra petició de no fer cap contractació externa de càrrecs de confiança i d'eliminar els càrrecs de confiança a l'Ajuntament i fer proves selectives de promoció interna per ocupar aquests càrrecs.

A

Ultima Hora

A | 10/10/2012, 07:08

Acotur impulsa una plataforma reivindicativa contra el todo incluido
Restauradores y comerciantes del Nord se reunieron ayer en Alcúdia para constituir las bases.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/acotur-impulsa-plataforma-reivindicativa-contra-todo-incluido.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb