URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Han de renunciar a la paga extra de Nadal

Alternativa | 11 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ara que a l’Ajuntament s’ha llevat la paga extra de Nadal als treballadors consideram que els polítics que la cobren (els que tenen dedicació exclusiva) i els càrrecs de confiança municipals  han de ser solidaris amb el conjunt de treballadors i renunciar a la seva paga extra.

_____________________________________________________________

Al darrer ple quan en compliment del decret del govern central es va aprovar llevar  la paga extraordinària de Nadal al personal de l’Ajuntament, amb el nostre vot en contra, diferents grups de l’oposició vam demanar si el batle, els regidors amb dedicació exclusiva i els càrrecs de confiança renunciarien a la seva paga extra de Nadal com ha succeït a altres institucions públiques (Algaida, Terrassa, S. Fruitós, Ontinyent, Santa Coloma, Roses...).  El batle va contestar que la seva situació era diferent als funcionaris i treballadors de l’Ajuntament i que no renunciarien a la paga extra de Nadal.

A Alternativa per Pollença ens sembla que la renúncia per part del batle, els regidors i els càrrecs de confiança a la paga de Nadal és una mesura necessària justa i solidària amb el que els treballadors municipal  han patit i hauran de patir per manament del govern central del PP, una modificació severa de les condicions de treball: augment de la jornada de treball, reducció del nombre de dies de vacances, lliure disposició o naturalesa similar; limitació de la possibilitat de complementar les retribucions en cas de baixa per incapacitat temporal; i suspensió  de la paga extra del mes de desembre.

Consideram que com a mesura de solidaritat amb els treballadors de l’Ajuntament,  el batle, els regidors amb dedicació exclusiva i els càrrecs de lliure designació han de renunciar a la paga extra de Nadal i demanam que els romanents que aquesta mesura de renúncia a la paga extra, es destinin a l’àrea de serveis socials.

A la vegada consideram que els tècnics municipals han de cercar  fórmules per minimitzar l’impacte sobre la capacitat adquisitiva dels treballadors de l’Ajuntament de les mesures dictades pel govern central .   I els tècnics del Govern Balear, Consell de Malllorca i de Federació d'Entitats Locals de les Illes balears (FELIB) han d’estudiarla possibilitat de dur a terme una compensació extraordinària tal i com ja han aprovat algunes administracions públiques d’altres comunitats autònomes (Navarra, Euskadi...).

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Han de renunciar a la paga extra de Nadal

Pepe | 11/10/2012, 14:09

Una gran notícia, s'ha fet justícia .

Alternativa per Pollença

notícia de contrainfo.cat

Alternativa per Pollença | 11/10/2012, 13:52

Una molt bona notícia.

Les quatre independentistes mallorquines són absoltes

Aquest matí han absolt a na Sílvia, en Robert, en Guillem i en David. Se les acusava de provocar premeditadament els aldarulls que es produïren a la Diada del 31-D de 2010 i la fiscalia demanava 9 anys de presó en total i més de 13.000 euros de multa. El judici es celebrà el 18 de juny, on quedà palès les incongruències de les acusacions i el caire polític del procés judicial.

Avui la jutgessa ho ha confirmat absolent a les processades. La sentència indica que no s’ha pogut demostrar ni “que els acusats concentrats haguessin planejat cremar la bandera, ni tampoc haguessin acordat impedir que la policia ho pogués evitar” ni tampoc “que els acusats llencessin cadires i taules contra els agents, ni els empenyessin cap a la massa, fent-los caure a terra”.

Aquest cas repressiu es va donar a conèixer arreu de l’illa gràcies a la campanya Absolució Independentistes Mallorquins. Es feren xerrades per molts indrets de Mallorca per sensibilitzar a la ciutadania del cas així com altres activitats com concerts i barres antirepressives. Aconseguí rebre mostres de suport d’altres col·lectius, com les d’aquest vídeo on participen nombroses personalitats.

Pepe

Re: Han de renunciar a la paga extra de Nadal

Pepe | 11/10/2012, 10:14

"Paga" el que faci cada una privadament és cosa seva, nosaltres parlam de doblers i funcions públiques.
No obstant una cosa és clara l'eliminació de la paga extra de Nadal és un model al que s'apuntaran algunes empreses privades.

toni

De vergonya

toni | 11/10/2012, 10:07

Crec que això és mesclar coses, si ells cobren de presuposts públics, que segons elsl mateixos s'han de reduïr, els primers en donar exemple són ells, les empreses privades epr sort no són gestionades per l'ajuntament, i dic per sort, pq sinó tampoc cobrerien els regidors que i fan feina la paga extra i veurien reduïts els seus sous pels polítics...

paga

Re: Han de renunciar a la paga extra de Nadal

paga | 11/10/2012, 06:20

Els regidors que tenen sous d'empreses privades també haurien de renunciar a la paga extra, o donar-la a una entitat social local?

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 11/10/2012, 06:14

Peligra el refugio de Mario Conde en Pollença
La Audiencia ordena el embargo de los solares de Can Botana, la finca que supuestamente le pertenece.
www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/10/11/peligra-refugio-mario-conde-pollenca/800127.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb