URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una font a un país civilitzat...

Alternativa | 16 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar la nostra moció referent a la xarxa de fonts, amb l’abstenció de la Lliga. 

 Imaginem un poble normal a un país civilitzat. Un particular vol reformar un habitatge al centre històric  i el fa amb la major cura possible de respectar el seu entorn i les característiques pròpies del lloc, si no el fa evidentment els tècnics municipal l’adverteixen i rectifica. Ara imaginem que per mala sort es cau una paret i posa en perill una font pública centenària aquesta és retirada però immediatament acabada la reforma de l’habitatge es torna a col·locar al lloc on es trobava, el particular evidentment no diu res i inclús si té una mica de sensibilitat realça la font i aprofita el privilegi de tenir una font centenària. Fi de la història. Feina de l’oposició; zero. Feina dels tècnics municipals; mínima.

Ara en situam a Pollença, teòricament un poble normal d’un país civilitzat. Un particular vol reformar un habitatge al centre històric, es tracta d’un projecte bàsic de reforma i canvi de coberta. Primer el propietari no atura les obres durant l’estiu, incomplint l’ordenança municipal. Després davant el perill de caiguda del mur i d’acord amb l’Ajuntament es  desmunta la font pública centenària que havia al mateix, poc després es produeix la demolició del mur de la façana a la plaça i es modifica el projecte inicial, amb unes modificacions substancials de les obres que haurien d’haver significat la paralització de l’obra (informe del TAE del 14 de juliol de 201) cosa que no es va fer... Finalitza l’obra i  l’Ajuntament no fa res per tornar al seu lloc la font...

 Davant la inactivitat de l’Ajuntament amb aquest font i altres que han desaparegut dels seus llocs original (especialment l’aixeta del carrer Mena que va ser destruïda per les obres fetes per un particular) un grup de l’oposició (el PSM) presenta una moció (març de 2011) per la reposició de les aixetes municipals al seu lloc original. La moció és aprovada per unanimitat però no es posa la font de la Plaça al seu lloc...

Hi ha eleccions municipals, canvi de batle i aquest demana un informe tècnic a un  arquitecte municipal (juny 2011) que dona quatre alternatives al batle per col·locar la font; dos a la façana de Can Teresa, l’edifici on es trobava, altra a la mitgera de Can Teresa amb la part de darrer del Bar Nou i una altra  a la peixateria (propietat municipal). L’arquitecte  no té en compte la ubicació històrica (cal dir que l’arquitecte menja amb freqüència amb el propietari de Can Teresa) i  recomana la peixateria; “la façana és pràcticament central i és de propietat municipal”... Però la decisió final és del batle.

Passen els mesos i  reiteram una vegada sí una altra també el compliment de l’acord del ple i res de res... El 26 d’octubre del 2011, na Malena Estrany, regidora de cultura demana un segon informe complementari al mateix arquitecte que el primer informe. A aquest informe evidentment l’arquitecte es reitera en el que ja havia dit uns mesos abans, això sí amb el  seu peculiar estil (recordau que a l’informe sobre l’Ullal feia de tècnic de medi ambient). Al descobrir que l’aixeta no s’havia instal·lat a la façana de Can Teresa a 1894 (ja que havia altres edificacions aferrades) i que com mínim fou instal·lada a partir de 1938... diu l’arquitecte; “es correspon a l’època més abominable de la Dictadura Feixista del General Franco” com si la col·locació de la font fos resultat de la dictadura....

Passen els mesos i es continua sense col·locar la font de la plaça  i ni parlar de reconstruir la font del carrer Mena i reconstruir la resta de fonts històriques del municipi... Al darrer ple tornam a presentar la moció que ja s’havia presentat en març del 2011, incorporant tot el que havia succeït i s’havia dit en més d’un any. La moció es torna a aprovar, amb la sorprenent abstenció de la Lliga,partit de la regidora de cultura,  que diu que la font no quedaria bé a la nova façana de Can Teresa, com si la façana fos el bé històric a protegir...

 Polítics i tècnic hem tingut que dedicar hores  a un tema senzill i encara ....

MOCIÓ XARXA DE FONTS.

 

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix; xarxa de fonts.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

Atès que més d’un any després de la seva aprovació per unanimitat no s’ha fet complir l’acord de ple del 31de març del 2011:

1.- Fer les passes oportunes per aconseguir la reconstrucció de la capella de l’aixeta del carrer Mena, destruïda arran de les obres fetes pel particular, fent extensiva aquesta reconstrucció a tota la xarxa d’aixetes del municipi, incloent-hi tots els elements integrants de les mateixes, això és, la pedra, el marés, etc.

2.- Tornar a instal·lar l’aixeta de la Plaça Major de 1894, al mateix lloc on ha estat els darrers 116 anys, ja que res ho impedeix a dia d’avui.

Atès que l’arquitecte municipal Rafel Balaguer va fer un informe el 17 de juny de 2011 sobre l’acord del ple indicant els llocs on es podien posar  tan la font del carrer Mena com la font de la Plaça Major. Demostrant al cas de la Plaça Major que era impossible l’execució textual de l’acord, per que el mateix havia donat una llicència amb una obertura al lloc on es trobava la font donant diferents alternatives.

Atès que el 25 de novembre de 2011 el mateix arquitecte municipal Rafel Balaguer va tornar a fer un altre informe   on demostrava que l’aixeta va ser instal·lada com a mínim a l’any 1938 al lloc al qual va ser desmuntada demanant la desconsideració de l’acord del ple del 31 de març

Atès que consideram que les alternatives 1 o 2 proposades per l’arquitecte són les més properes a l’esperit aprovat per unanimitat pel ple de 31 de març del 2011; o sigui col·locar la capella de pedra i aixeta a la façana de l’edifici on es trobava.

Atès que consideram que qualsevol alternativa diferent a col·locar la font de la Plaça Major a la façana de l’edifici que es trobava significaria claudicar per part d’aquest ple a accions que es poden qualificar de coaccions per part d’un particular

Per tot això, aquests regidors presenten al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

 

 

 

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ:

El ple de l'Ajuntament de Pollença

ACORDA

La realització immediata en un Termini prudent abans de que finalitzi l’any:

- Del primer punt de l’acord del ple del 31 de març del 2011: fer les passes oportunes per aconseguir la reconstrucció de la capella de l’aixeta del carrer Mena, destruïda arran de les obres fetes pel particular, fent extensiva aquesta reconstrucció a tota la xarxa d’aixetes del municipi, incloent-hi tots els elements integrants de les mateixes, això és, la pedra, el marés, etc.

- Amb l’esperit del segon punt de l’acord del ple del 31 de març del 2011: instal·lar l’aixeta de la Plaça Major de 1894 a la façana de l’edifici on es trobava com a mínim a partir de 1938. Triant l’alternativa 1 o 2 proposades per l’arquitecte  municipal segon el criteri d’EMSER per facilitar l’escomesa i desaigüe

 

Comentaris

jrv

trollets locals

jrv | 19/10/2012, 18:25

Jo no se a quina perruqueria anau per propagar aquests desbarants. Patètic.

jrv

jaumepere

jrv | 19/10/2012, 18:23

O sigui, que segeix el cotorreix estèril, jaume pere, la font és lo de menys...

Pepe

Re: Una font a un país civilitzat...

Pepe | 19/10/2012, 14:40

És genial la capacitat que tenen alguns d'adaptar la realitat als seus desigs i de no baixar-se del carro de la mentida, encara que la nostra feina d'oposició diària els deixa mal un dia sí i un altre també. Tant és que aquesta moció la presentàssim en solitari i s'abstengués la la Lliga, amb arguments que hem criticat... De veritat que és de psiquiatra.

Joan C C

Re: Una font a un país civilitzat...

Joan C C | 19/10/2012, 14:01

Més que per contestar a Pere que l'únic que cerca és embullar ho faig per aclarir el tema a aquells que pot ser poden ser embullats per Pere:

Amb el teu permis G agafaré el dos punts i n'afagiré un tercer:
1- L'Equip de Govern municipal està format per PP i Lliga. Gestionen àrees de govern i executen polítiques.

2- L'oposició la formen Alternativa, PSM, CiU, ERC, UMP, PSOE. No gestionen àrees de govern i no executen polítiques, tansols proposen i fiscalitzen l'acció de govern.

3- L'oposició com es veu al punt dos està format per molts de grups, aquest grups són d'ideologies diverses amb la qual cosa a vegades coincideixen en les seves polítiques però molt sovint. La suma de tots els seus vots deixen al govern en minoria, pero quan això no succeix (exemple quarta dedicació exclusiva) queden en minoria

troll

Re: Una font a un país civilitzat...

troll | 19/10/2012, 13:58

Ah¡¡¡¡

G.

Re: Una font a un país civilitzat...

G. | 19/10/2012, 12:14

Lliçons de Barrio Sesamo per a Trolls:

1- L'Equip de Govern municipal està format per PP i Lliga. Gestionen àrees de govern i executen polítiques.

2- L'oposició la formen Alternativa, PSM, CiU, ERC, UMP, PSOE. No gestionen àrees de govern i no executen polítiques, tansols proposen i fiscalitzen l'acció de govern.

G

Re: Una font a un país civilitzat...

G | 19/10/2012, 12:09

Pere, on has vist això? No ens vulguis tractar de beneïts.

pere

Re: Una font a un país civilitzat...

pere | 19/10/2012, 11:41

Es clar formen part del mateix equip de govern

jaume

Re: Una font a un país civilitzat...

jaume | 19/10/2012, 11:31

Jrv,es normal que se transformi en parlar de na Malena, en jrv es militant d'alternativa i na Malena fa tot el que diu alternativa manco lo referit al sr. Morro, i així lliga fa que el pp faci polítiques pròximes a alternativa, i així tots contents lliga-alternativa-PP.

jrv

Paranoia

jrv | 19/10/2012, 09:21

Mantinc que un cert grau de paranoia amb na "Malena", és pateix a nivell de politiqueta local. La veritat que hi ha comentaris dignes de la revista "Hola" ( Sopars, amb qui parla, etc.etc)
Tal volta falta una versió pollencina d'aquest mitja de xafardeig que donés sortida a tant de morbo estèril, ja que no és pot dir mitjà de comunicació. Crec que hi ha gent que no ha paït fracassos i resultats electorals...
I això deuen ser membres de partits que un dia poden governar. Grans arguments, pardiez!!
I que consti que no soc votant de la Lliga, ni ho serè, recordo massa malifetes de Jaume Font en relació a Pollença.

Margalida Cifre

Re: Una font a un país civilitzat...

Margalida Cifre | 19/10/2012, 09:11

O no veieu que aquest "Joan Luís Tomàs" es la pròpia Malena, després de donars raons a tothom va la seva bolla, com sempre.

clavada

Re: Una font a un país civilitzat...

clavada | 18/10/2012, 20:30

JRV, en xerrar de na Malena, te transformes.
Francesc, l'has clavat, i te n'has deixat uns quants pel camí. Aquests son peixos grassos de tota la vida de per Pollença, que passen desapercebuts, però que al final tallen el bacallà. Cases vacacionals, restaurants sempre plens, etc, etc,... entre ells s'ho reperteixen i ningu s'entera. Son els "mercats" de Pollença.

jrv

Etica i transparència

jrv | 18/10/2012, 18:04

Per a mi és absolutament intrascendent on va a sopar na Malena, els seus correligionaris, el uemeros, de que sopen, qui els convida, etc. etc, per aq mi tot això, cotorrades.
Però lo patètic per mi, per això parlo tant de politiquets i no de politics, és l'influència que poden tenir aquests tèrbos personatges de la convidada i el "capexaneo"( Ja sabeu que tenim un "campexano" al cap d'amunt de l'estat, tal volta contagiat de tant de campexano tèrbol)Jo he viscut de ben aprop com un simpàtic i pesat ha aconseguit contractar un pou que no te aigua a l'estiu durant 23 anys, ja me direu!! Un altre, tancar una carretera pública durant 7 anys, i van, etc. etc.
Doncs, menys simpatia, mes correcció i rigor, menys campexania, mes treball i ètica...
Que els organismes públics no son tabernes, home!!

Francesc

De l'amiguisme uemita a l'amiguisme lliguero

Francesc | 18/10/2012, 17:23

I fins avui ja n'heu hagut de tornar uns quants de favors:

D'en Morro ja se n'ha parlat ben abastament. Vareu tornar més de 3.000 euros de basura als supermercats per tenir content al de la botiga del Calvari. En Toni Dionís vos va deixar el local perque la filla anava a la vostra llista i a canvi li heu mantingut el lloguer de devora Sant Jordi. A la 8, l'infermera falsificadora, ben alerta a posar-li cap multa per renou quan duia el Gallito tot i les denuncies dels veinats. N'Odile, l'homo sempre havia estat d'UM per tenir les casetes vacacionals a cobri, en fer aigua UM es va fer de la Lliga, que s'ha de tenir l'esquena ben coberta. I basta veure les compres que fa l'àrea de serveis a Martí-Decoració per veure com se paguen els suports a la Lliga. I lo que no se sap.

I mentres tant tots els partits de l'oposició badant.

Francesc

Joan Lluis, que no te convidaven a tu a sopar?

Francesc | 18/10/2012, 16:42

Joan Luis, si tu vols passar per pardal no ens hi vulguis fer passar a noltros. Això de dir que als sopars al bar Tolo's na Malena era una convidada més es riurer-se'n de la gent a la cara. L'amo pagava el sopar, perque durant anys havia pagat els d'UM (o d'UNPI, més ben dit), i quan aquests ja no li han servit s'ha passat a la Lliga. I allà venga soparots amb en Morro i altra gent ben situada; de tots aquests compromissos en sou deutors. Dels compromissos amb els vostres votants en passau, però amb aquests heu de quedar bé.
Hi ha una bona diferència si el sopar el paga el partit, que el pot fer on, com i amb qui vulgui, que el vostre cas, on el vos pagaven i vos omplien el local. Nova política? si això és més vell que el pastar.

Francesc

Joan Lluis, que no te convidaven a tu a sopar?

Francesc | 18/10/2012, 16:42

Joan Luis, si tu vols passar per pardal no ens hi vulguis fer passar a noltros. Això de dir que als sopars al bar Tolo's na Malena era una convidada més es riurer-se'n de la gent a la cara. L'amo pagava el sopar, perque durant anys havia pagat els d'UM (o d'UNPI, més ben dit), i quan aquests ja no li han servit s'ha passat a la Lliga. I allà venga soparots amb en Morro i altra gent ben situada; de tots aquests compromissos en sou deutors. Dels compromissos amb els vostres votants en passau, però amb aquests heu de quedar bé.
Hi ha una bona diferència si el sopar el paga el partit, que el pot fer on, com i amb qui vulgui, que el vostre cas, on el vos pagaven i vos omplien el local. Nova política? si això és més vell que el pastar.

Pere

Pots ser sí que ho siguis un pardillo

Pere | 18/10/2012, 14:52

Estic d´acord que segons quins comentaris no ajuden a donar llum el vertader debat: l´incompliment per part del govern municipal (PP i Lliga) de l´acord del Ple per posar la font el seu lloc. No obstant, crec que segons quines aportacions tenen una intenció diferent que voler justificar decissions, en aquest cas per part d´un militant de la Lliga, que no toca bolla.Company, Joan Luís Tomàs, això de que la teva cap de llista sols va anar a un dinar el restaurant la Gola...te deixa amb el cul a l´aire. A veure si es un per setmana?.I a més, a tots hi era el senyor Morro. I qui convidava era en Tolo, el propietari, i convidava en l´intenció de que els convidats s´afegissin a la llista de la Lliga. Ara, si d´això hi ha una relació o una vinculació ho ignoro. Tot això pens que no lleva que els arguments que va esgrimir n´Inachitti per abstenir-se en la moció de la font son subrealistes i el que tú has defensat a més de subrealistes es molt però que molt preocupant. I no entro amb antecedents perquè no acabariem mai.

pardillo

Re: Una font a un país civilitzat...

pardillo | 18/10/2012, 12:58

Has acabat els arguments, deixa-ho correr.
Per cert, lo de pardillo està en el lloc de "El meu nom", per tant si s'insulta a algú es a jo mateix.

Joan Luis Tomàs

Re: Una font a un país civilitzat...

Joan Luis Tomàs | 18/10/2012, 12:05

Si no saps que pardillo és un insult, apaga i vámonos!

#ultimcomentari

pardillo

Re: Una font a un país civilitzat...

pardillo | 18/10/2012, 11:42

On es l'insult?

Joan Luis Tomàs

Re: Una font a un país civilitzat...

Joan Luis Tomàs | 18/10/2012, 11:38

Per què m'insultes?

pardillo

Re: Una font a un país civilitzat...

pardillo | 18/10/2012, 11:08

JL Tomas, està clar que actues amb bona fe, però no saps ni de bon troç el que se cou dins el teu propi partit. Per altra banda possiblement només conegut per na Malena i en Font. Per tant deixa de fer el ridicul perque com s'ha vist amb UM en altres èpoques, despres quedaras amb el cul alaire. Vull pensar que ets uns dels pardillos de la llista de la Lliga que no saben on s'han ficat, i està vist que no ets el primer.

Joan Luis Tomàs

Pere...

Joan Luis Tomàs | 18/10/2012, 10:53

Tens raó. La presentació de l'acord amb en Font es va fer al Museu Dionís Bennassar. El sopar al primer pis de ca n'Olesa es va fer allà perquè nosaltres no tenim un local on poder fer reunions, ni prou fer-s'hi. Crec que som l'unic partit de Pollença que no té una seu social... I tampoc mos podem reunir al carrer...Per això es va decidir fer-ho allà.

En quant als dinars al restaurant de la Gola, efectivament se'n va fer un, al qual na Malena fou convidada. No n'hi va tornar a haver-hi cap. Com bé sabràs tots els polítics s'asseuen amb empresaris i agrupacions sense ànim de lucre per a conéixer el seu dia a dia i les seves inquietuts. I qui ho negui, menteix. -llàstima que domés es fagi en període electoral-. Pareix que mos oblidam d'ells a la primera de canvi...D'aquí a pensar que hi va haver aliances amb empresaris o amb associacions és més que discutible. Me pareix que TOTS ELS PARTITS fan el mateix. Qualcuns arribant a fer arrossades, bunyols, fritades populars per a demanar el vot. I, excepte Alternativa i la Lliga que no en vàren fer, els demés partits polítics ho féren...

Pareix que voleu posar la sombra del dubte damunt les reunions de na Malena amb empresaris i associacions. Per què no posau l'ombra del dubte en les arrossades per a la Tercera Edat? O sobre les fritades populars on hi assisteixen no sols empresaris, sinó la gent corrent? Aquí sí que no posareu el dubte perquè és clar, la gent del carrer no és corruptible ni té doblers per a guanyar una posició favorable... no?

jrv

Fets

jrv | 18/10/2012, 09:06

Jo no soc votant de la Lliga, ni prou fer-si, tanpoc tinc res en contra ella. Però crec que guiar-se per comentaris buits, o a vegades mal intencionats, no ajuda a aclarir cap debat.
Jo tan sols me permet senyalar, per experiencia personal, que la tàctica del prec i assustar amb plets i guardies civils, etc. així com fer-se la victima per aconseguir favors al cap i a la fi personals, a l'amo del bar de Can Teresa, és proverbial i li funciona des de fa molts anys, anant des de un conseller de medi ambient venal, com fou Miquel Angel Borras, passant per batlles i batllesses panxacontents o fantasmes, fins a regidors actuals manipulables. Per tant, és mes bé un "mèrit" mediocre i fruit mes de l'ineptitut de qui hauria de ser apte i tenir com a prioritat defensar els interessos col·lectius, que de l'interfecte.
Per tant coincideixo amb M. Amengual en dubtar de que la font sigui restituida al lloc rahonablement avinent i convenient al gaudi dels ciutadans.
En tot cas, tinc a grair a Morro que ajudi evidenciar, malgrat no sigui la seva intancio, el baix nivells de molts politiquets governants.

pere

Re: Una font a un país civilitzat...

pere | 18/10/2012, 09:00

Així innocent, perquè no demanar a na malena quals dinars amb empresariS i en font va fer al tolos. Ah sempre hi havia en Rafel Morro,,.... Si no t'ho compte ja et donaré els altres noms, per exemple l'amo de l'stY

Pere

Embullar, mentiders, tenim una feinada, etc..

Pere | 18/10/2012, 08:59

Joan Luís, per ser tan pocs militants crec que t´has perdut moltes coses, com per exemple, la presentació de la cap de llista municipal amb en Font a la fundació den Toni Dionís o la celebració del resultat el primer pis de Can Olesa (Henry Salas) així com tots els dinars que feia na Malena cada setmana en el restaurant de la Gola, propietat den Tolo (i financiats per ell), a qui assistien, entre altres, en Morro.Potser tú no ho coneguis o com diuen a qualque comentari: " no hi ha pitjor cec que el qui no vol veure". De tota manera, Joan Luís, sinó t´ho creus ho pots demanar a la teva cap de Llista...., sí es cert que podria negar-ho però de tot això hi ha, apart de molts de testimonis, documents gràfics.

Joan Luis Tomàs

Ho neg taxativament

Joan Luis Tomàs | 18/10/2012, 08:22

Hola Francesc,

Tornes a mentir. Nosaltres no hem tengut cap tracte amb el Sr. Morro. Figura't si és així que jo ni li sé posar cara en aquest senyor. I sóc de la Lliga. En quant a lo de'n Tolo... No sé a quina instal·lació et refereixes. Que jo sàpiga, vàrem fer mítings al Convent i davant l'església d'Eu Moll. Si hi havia en Tolo pe'n mig, i el saludàrem, potser. Però nosaltres no vàrem fer cap miting a una instal·lació privada. Mos ne guradàrem com de caure! A lo millor te refereixes a un refrigeri d'un cosí de qualcú de la Lliga que passava per allà i va dir hola a en Tolo. Ja està bé de embullar...

Margalida Amengual

La font de la plaça

Margalida Amengual | 18/10/2012, 08:01

Totalment d'acord amb el darrer comentari de'n Francesc. Ja ho vaig dir en un altre comentari que la font no tornarà estar mai al seu lloc. Esperem que no sigui veritat que ha desaperagut però no m'extranyaria gens. Així es, per desgràcia, la política a Pollença, sempre en mans de gent dubtosa que només mira pels seus interessos. Em sap greu dir això però és així, i és molt trist.

Francesc

Ai Tomàs, no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure.

Francesc | 17/10/2012, 22:17

El que no pots negar, Joan Lluis, es que en Morro va demanar el vot per la Lliga entre el col·lectius de mestres d'obres i picapedrers a canvi de tractes de favor del nou consistori: UM s'enfonsava, el PSOE no era alternativa, amb el PP eren competència directa de bar i els altres partits de l'esquerra no estaven per fer-li el rendez-vous. Sol·lució: fer-se liguero. I per això ara estau ben fermats, com fermats estau amb altres personatges de Pollença com el del bar Tolo que vos va deixar el local de franc per fer-hi mitings.
Estau en el vostre dret de votar el que sigui, i els altres en el seu dret de criticar-vos-ho tant com vulguin. Això que heu decidit no és una desició salomònica, sino un amagar el cap davall l'ala per no banyar-vos i que en Morro no vos renyi.
Per acabar dir que el paper d'en Tomeu amb el seu blog és lamentable. No es pot obrir un canal de comunicació i esperar només elogis i copets a l'esquena. Si no pot respondre amb solvència es que probablement no ho és solvent com a regidor.

plets

Re: Una font a un país civilitzat...

plets | 17/10/2012, 21:42

I com be s'ha dit, la façana pot ser de'n Morro, però el carrer NO. Ni el carrer de davant la SEVA façana, tampoc, pareix que això no ho té clar. Per tant, se posa la font a un ditet de la façana, i "aquí paz, i despues gloria", i ja pot posar plets per tenir una font a una propietat que no es seva: el carrer.

plets

Re: Una font a un país civilitzat...

plets | 17/10/2012, 21:40

Si haguéssim de fer cas a totes les amenaçes de plets de'n Morro quan no li venen a les seves, no podriem botar el portal. Per tot on entra té lio armat. En una d'aquestes un jutge l'enviarà a la merda.

Joan Ramon

astorat

Joan Ramon | 17/10/2012, 20:22

Agraïnt primer de tot que algú estigui disposat a donar raonaments, només dir que no el compartesc en absolut, primerament, no entenc pq ha de posar un plet el propietari del bar de davant l'esglèsia, en tot cas seria més lògic que li possain a ell per llevar una font, dic jo.
Per altra banda, jo entenc que si la Font es posa a una façana, el propietari pot recorrer, però si aquest és col·loca al carrer, just davant la façana, per mantenir-la al lloc originari, tots contents, no?
Bé, és una opinió, trist per altra banda que a un poble com pollença és puguin llevar fonts catalogades...
S'agreeix el comentari de totes maneres d'en Joan Luís
Salut

Pepe

Re: Una font a un país civilitzat...

Pepe | 17/10/2012, 19:35

Bones Joan Luis, gràcies per participar. L'argument que comentes del judici que donau ja per perdut no va sortir ni al ple ni a la tertúlia de la ràdio.
Al ple va restar prou clar que la font,a l'igual que una senyal de tràfic, un banc o una paperera es pot col·locar a l`espai públic que vulgui l'Ajuntament.
Avui hem demanat al batle que comprovi on es troba la font ja que ens ha arribat el remor de que aquesta ha desapareguda. Esperam que sigui un remor fals.

Joan Luis Tomàs

Contestació

Joan Luis Tomàs | 17/10/2012, 18:27

No solc participar en fòrums, ja que no tenc temps. Però en fí, intentaré esser el més coherent i clarificador. En quant a l'opinió de'n Pere. Rés a comentar i molt a millorar i a aprendre. Tens raó. Evidentment, no hem arribat en aquest nivell de comunicació. En aquest sentit, el nostre partit té molt a aprendre d'Alternativa, que fa una feina admirable en aquest sentit. També dir que,com sabeu, el temps que els pocs membres de la Lliga tenen, no el podem destinar a comunicar tot el que ens agradaria. I, efectivament, en Tomeu tenia un blog actiu, però els comentaris que s'hi vertien no eren gens positius ni agradables. Cada un té el seu caràcter i soportar certes coses no són de rebut. Per molt que s'ocupi un càrrec públic i que la situació socio-econòmica sigui tan complicada. Un regidor ha de poder governar sabent que les decisions que prengui, de vegades, no conformaran a alguns. D'aquí a insultar-lo i altres coses hi ha un bon tros. Si el regidor hagués de perdre més temps en contestar segons què i a quí, enlloc de tractar de fer feina pel poble, faria feina per a contestar a tothom i això és inviable. Sé cert que en Tomeu li agradaria ser més comunicatiu, però en les condicions que es presentaven era molt complicat empatitzar amb el personal que hi posava opinions. Crec que tots som un poc responsables en que aquest blog no estigui actiu.

En quant al comentari de'n JVR. Gràcies. Cada un té la seva opinió sobre aquest tema. Nosaltres sabíem que la moció tiraria endavant encara que nosaltres ens posicionàssim en una o altra direcció, per tant, tampoc cal demonitzar les decisions que prenen certs grups quan les pretensions de la moció ja les heu aconseguit, no? Gràcies i fins aviat.

jrv

J.L.Tomàs

jrv | 17/10/2012, 17:54

Abans de expossar per qué discrepo absolutament dels teus arguments, Joan L. Tomàs, te dono les gracies per opinar a cara descoberta i donant arguments. Desgraciadament no sempre és així a aquests i altres blogs. Senyalar que en moltes ocassions m'han atacat, anonimament, per suposat, per entendrer jo , i expresar-ho que la regidora de la Lliga es feinera, i rigorosa, "rara avis " dins la política.Ho senyalo perque la meva intenció és l'imparcialitat i l'objectivitat.
Però en el tema de la font, entenc que us heu arrufat completament i innecessariament, i heu antepossat absolutament els interessos particulars davant els col·lectius. I això del "plet perdut", una pràctica habitual de R. Morro per ficar por, és, essent molt condescentdents, INFANTIL, i heu picat. La Llei recolça que sigui reposada , i si per una questió de seny, (tenir mes seny que l'interfecte Morro és ben fàcil, No així tenir mes barra!) s'hagui de colocar no tapant el portal, entenc que és factible. L'article de l'encapçalament és objectiu i clarissim, rellegiu-lo, per favor! I si és així factible, arrufant-vos davant la primera envestida o deixant-vos menjar el "coco", com us voleu guanyar la consideració dels ciutadans responsables i amants d'actuar de forma justa?, crec que aneu a l'inrevés!
Cal demanar-se, i crec que tinc la resposta, com així el tècnic, o tècnics varen admetrer un projecte on figurava un portal obert on hi havia al mitg una font mes que centenaria, i no uns metres mes amunt o mes avall el portal, i m'evidencia la nula sensibilitat d'aquest o aquests tècnics amb el patrimoni històric i cultural, i la cegessa, o grau de col·laboració maliciosa necessaria d'alguns polítics amb aquestes malifetes.
Per no parlar dels informes de l'aquitecte, al que tan sols falta donar la culpa als extraterrestres, tan a l'Uyal com ara amb la font.
Al final, tan el personatge Morro, com al tècnic/s, han agafat la mida dels politiquets, així en diminutiu, que ens governen, i fan el que els hi passa per allà, que no seria greu si no anés en contra dels interessos col·lectius del municipi, i de la seva dignitat. O us han pres el pél, o el us haveu deixat prendre, en aquesta ocassió.
Salutacions.

Miguel Sánchez

Re: Una font a un país civilitzat...

Miguel Sánchez | 17/10/2012, 17:05

Joan Luis Tomàs, sobre el plet del que parlas, paraules textuals del batle a les comissions:

"podem posar la font on nosaltres triem, el carrer és públic" (naturalment no davant "d'un portal"

Pere

Principi de la solució?

Pere | 17/10/2012, 16:27

Enhorabona Joan Luís Tomás, deus ser l ´únic militant que compleix amb el programa electoral de la LLiga. Punt 4.- POLLENÇA COMUNICATIVA I TRANSPARENT: "Contacte directe de la ciutadania amb l´Ajuntament utilitzant els diferents canals existents i fomentant-ne de nous: web efectiva, xarxes socials, radio municipal, telèfon d´atenció al ciutadà, band municipal...".

Podem estar d´acord o no amb el que dius però una cosa es ben certa, els comentaris estàn fets damunt l´informació que dona la portaveu de la Lliga o, excepcionalment, el regidor Inachitti (aquell que va obrir un blog per atendre el ciutadà i fa mes de 9 mesos que ho ignora). Per lo tant, no crec que sigui massa adequat dir mentiders a qui té una opinió damunt la poca informació que el teu partit dona. Pel que fa a la teva participació, enhorabona!!.

Joan Luis Tomàs

Font o no font?

Joan Luis Tomàs | 17/10/2012, 15:26

Soc un militant de la Lliga. Domés volia dir que hi ha molta gent que vol embullar i xerra sense saber rés. Cosa, per altra banda, molt comú als foros... Primer de tot, desmentir completament que en Morro hagi finançat un cèntim de la campanya de la Lliga. Això no és vera i el així ho afirma puc dir amb total rotunditat que és un mentider.

Segón, aquest tema de la font l'hem tocat cada vegada que Alternativa ha presentat una moció i no és una decisió fàcil. Per lo que s'ha decidit prendre una decisió salomònica. Si l'ajuntament fa tornar a posar la font allà on és, en Morro ens duria a judici i guanyaria, ja que l'informe tècnic no incloïa la font a la seva façana. En un temps de retallades i crisi econòmica, vàrem pensar que ficar a l'ajuntament en un pleit que sabem que d'avantmà està perdut, ens sembla tirar els doblers. Per tant, l'opció que pensam seria més factible és que es col·loqui a la peixateria. És per això que, com que no mos conformava ni una opció o l'altra ens hem abstés. Crec que estam en el nostre dret, a l'igual que alternativa està en el seu dret de pensar lo contrari. El que és ofensiu és que es diguin mentides sobre certes coses... Encara que ja sabem qui escriu coses falses en aquest foro... Moltes gràcies

Joan C C

Re: Una font a un país civilitzat...

Joan C C | 17/10/2012, 12:48

Amic Pere, no que es el que m'he de fer mirar, tant sols he dit una realitat, el batle i sols el batle es el que te la responsabilitat de fer posar la font, tot i que la posició de la lliga sigui reprobable. El batle està en minoria segons es miri, per això han d'estar d'acord tots el partits de l'oposició i això no sempre succeix ja que són grups molt diferents. I respecte als nostres regidors tan sols et puc dir que estam ben satisfets de la seva tasca.

Garci

Re: Una font a un país civilitzat...

Garci | 17/10/2012, 09:19

Pere, el que comentes no és més que un problema estructural de la democràcia. S'aproven mocions per part de l'oposició, però els que les han de fer complir no ho fan. I ben poca cosa se pot fer. Només una moció de censura pot engegar als que hi ha, però això no assegura que les mocions se compleixin, només que n'hi hauria uns altres. També se pot denunciar a la justícia, passaran anys i no s'haurà aconseguit res.
Ho tenim ben fotut. Amés, el tema de la Lliga i el batlle el dus embullat: el batlle diu que vol posar-la i la Lliga s'abstén en la decisió.

Pere

Re: Una font a un país civilitzat...

Pere | 17/10/2012, 08:35

Basta de surrealisme!!, el Batle ho es perquè la Lliga el recolza, si la Lliga li diu que posi la font i no ho fa, llavors que li retiri el recolzament i s´ha acabat. El que me pareix absurd es que un Batle faci el que li passi pels collons (amb minoria) i ningú el sàpigue aturar. Això es vergonyos, una cosafotuda es no tenir govern municipal i l´altre, pitjor, es tampoc tenir oposició. I el mes greu de tot es tenir regidors que no saben perquè serveix el seu càrrec. Amic Joan C. C., crec quet´ho hauries de fer mirar...

Garci

Re: Una font a un país civilitzat...

Garci | 16/10/2012, 19:08

El batlle no fa res i la Lliga no vol que se faci res. Son dues coses igual de greus.

jrv

Obssessió.

jrv | 16/10/2012, 16:53

Certament, qui ha de fer complir les mocions, és el batlle, no perdem de vista la realitat per motiu d'antipaties cap a un o altre regidor..

Joan C C

Re: Una font a un país civilitzat...

Joan C C | 16/10/2012, 16:14

A mem no embullem més, qui te la responsabilitat de fer complir la moció aprovada per majoria és el batle. A la lliga se li ha vist el plomell en aquest tema però no tenen poder per impedir que es faci complir la moció

Margalida Amengual

La font de la plaça

Margalida Amengual | 16/10/2012, 13:44

Pues no ho sabia lo del finançament. Si és veritat més raó tenc. Na Malenita and company estàn ben pillats per en Morro. Està clar que la font mai tornarà al seu lloc.

campanya

Re: Una font a un país civilitzat...

campanya | 16/10/2012, 13:34

Meam no ha quedat clar que en Morro va finançar la campanya de la lliga? Idò no se que p_tes mes voleu aclarir, no hi ha res mes que xerrar. Qui paga, mana.

Margalida Amengual

Font de la plaça

Margalida Amengual | 16/10/2012, 13:26

Idò no m'havia equivocat, ella també defensa aquesta absurditat. Si al manco haguessin donat una altra raó, que no n'hi ha, per altra part, no "cantaria" tant. Pensava que la lliga deia que, si ells entraven a l'Ajuntament, s'acabarien els tractes de favor, la corrupció, etc., etc. Idò ja és ben hora que, amb aquest tema de la font ho demostrin perquè que algú me digui que el que fan ara no és un tracte de favor amb l'amo de Ca'n Teresa. I amb la del carrer Mena també, no? O és deixadesa? O és incompetència? O que p... és?

jrv

Culpables

jrv | 16/10/2012, 13:23

Tot aquest merder ho hem d'agrair a un arquitècte municipal. En Morro és un vulgar aprofitat barrut, com tants d'altres, però que sap a qui s'ha d'acostar...
A l'Ajuntament hi ha una gestoria pels aprofitats i barruts, pagada per tots els ciutadans.

Pepe

Re: Una font a un país civilitzat...

Pepe | 16/10/2012, 12:20

Al ple sorprenentment va ser en Tomeu Inachiti i no na Malena (que és la portaveu) qui va defensar l'abstenció de la Lliga i dic sorprenentment perquè el mateix Tomeu va dir que havia estat un tema que s'havia debatut molt a l'assemblea de la Lliga. Però a la tertúlia de polítics a la ràdio municipal si que va ser na Malena qui va defensar aquest argument de que la font no quedava bé a la nova façana de Can Teresa.

Margalida Amengual

Font de la Plaça

Margalida Amengual | 16/10/2012, 11:19

Perdò, havia entés que ho havia d'ella. De totes maneres, és igual si ho ha dit personalment ella o no perque supós que qui ho ha dit ho ha fet amb el seu consentiment i aprovació; no sé, pot ser m'equivoc però el cert és que la Lliga s'abstés i ho ha fet amb un raonamet digne d'un altre segle, no sé si m'enteneu, a on als pobles es fein el que deien els cacics: no li agrada a l'amo idò no es fa. Al manco a mi em fa aquesta impressió, si no no veig per què la font no està posada ja.

Biel T.

Re: Una font a un país civilitzat...

Biel T. | 16/10/2012, 10:56

No Margalida, ella no va dir això, de fet si ho hagués dit hagués estat un fet històric, ja que per a primera vegada s'hagués mullat en un tema compromes. Ho va dir el seu "perrito faldero" en Tomeuet Inachiti.

Margalida Amengual

Font de la plaça

Margalida Amengual | 16/10/2012, 10:47

Teniu raó, haver de fer tanta de feina per una cosa que no hauria de tenir cap mena de discussió. Si la font no li agrada a ne'n Morro idò no és problema nostro, dels pollencins, vull dir, no en tenim cap culpa de que l'edifici que li ha tocat tengui una font centenària, propietat del Poble de Pollença, per si aquest home no ho sap, per lo que demàn, com a pollencina, que se torni a possar ja, i fora més pardaleria, home, que ja està bé d'aguantar-li a n'aquest que faci el que li doni la gana.
Es que tot aquest tema, que alguns considereran una tonteria, me rebota molt. I només ens faltava que la cultureta de l'Ajuntament, la senyora Estrany, que teòricament ha de vetllar pels interessons i BENS culturals del poble, entre ells la font de la pol.lèmica, s'abstingui. Vaja, vaja, vaja, aquesta sí que és bona, quina cosa més sospitosa!!!! No vull esser dolenta però aquí passa alguna cosa; Es veritat que ha dit que la font no hi escau amb la façana? De veres que ha dit aquestes paraul.les? Com pot esser mai que una regidora de cultura prioritzi l'interés d'un sol habitant per damunt del drets de tot el poble?

Paco

Re: Una font a un país civilitzat...

Paco | 16/10/2012, 09:58

Rajoy: "El Reino de España no puede mantener un país en su seno contra la voluntad de su pueblo"
h
ttp://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/referendo-consulta-escocia-independencia-reino-unido-2225899

Garci

Re: Una font a un país civilitzat...

Garci | 16/10/2012, 08:52

És una història surrealista que hauria de tenir una molt fàcil sortida: posar la font al seu lloc com s'ha aprovat.

Alternativa per Pollença

Imprescindible intervenció de Sabino Cuadra

Alternativa per Pollença | 16/10/2012, 07:23

Imprescindible, necessitam més diputats com Sabino de Bildu:

"Mientras exista una pequeña minoría que nade en la opulencia más insultante y siga teniendo puertas abiertas a la especulación, el fraude y la evasión fiscal, no podrá haber solución posible para esos cinco millones de personas desempleadas y para esos otros diez millones que viven en la pobreza".

www.youtube.com/watch?v=kmgy0GEWggw&feature=player_embedded

Alternativa per Pollença

Re: Una font a un país civilitzat...

Alternativa per Pollença | 16/10/2012, 07:10

Arrancan más de 450 palmeras afectadas por el picudo en un plazo de tres meses
El Ayuntamiento envía a Medio Ambiente cuatro expedientes disciplinarios contra propietarios

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/10/16/arrancan-450-palmeras-afectadas-picudo-plazo-tres-meses/801192.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb