URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció de solidaritat i per minimitzar l'impacte de la retirada de la paga extra de Nadal.

Alternativa | 22 Octubre, 2012 06:00

Hem registrat pel ple d’aquest dijous una moció (la teniu a la continuació de l'article) on demanam la renúncia dels regidors amb dedicació exclusiva i els càrrecs de confiança a la paga extra de Nadal, la resta de regidors  reduiriam de forma proporcional el nostre sou, i els romanents es destinarien a l’àrea de serveis socials. La moció ha estat també signada pel PSOE i Esquerra.

Al darrer ple es va aprovar, amb el nostre vot en contra, el Reial Decret que  disposa la reducció de la paga extraordinària de Nadal, perjudicant seriosament el poder adquisitiu i els drets salarials dels treballadors públics, a més de ser un nou atac contra la funció pública. Aquesta mesura no és d’obligat compliment en el cas dels alts càrrecs i membres de la corporació. A Alternativa consideram necessari per solidaritat amb els servidors públics, que es produeixi l’aplicació de forma efectiva i amb els mateixos efectes  la reducció salarial a tots els càrrecs electes i càrrecs de lliure designació, tant de la corporació com de la resta d’organismes autònoms i demés entitats del sector públic depenent d’aquest Ajuntament.

A la moció també demanam als tècnics del Govern Balear , Consell de Malllorca i la Federació d'Entitats Locals de les Illes balears (FELIB),  que estudiïn  com altres administracions, com el govern foral de Navarra, han minimitzat la retirada de la paga de Nadal, avançant la extra del mes de juny del 2013 al gener i la prevista pel desembre del 2013  al juny.

 AQUEST ANY EN LLOC DE FELICITAR AMB "BON NADAL" HAURÍEM DE FELICITAR AMB "BON NADA"

 

 

MOCIÓ DE SOLIDARITAT I PER MINIMITZAR L'IMPACTE DE LA RETIRADA DE LA PAGA EXTRA DE NADAL.

Atès que el Reial Decret Llei 20/2012, de mesures per a garantir l'estabilitat pressupostària i competitivitat al seu article 2 disposa la reducció de la paga extraordinària de desembre o de la paga addicional de complement específic o paga addicional equivalent corresponent a l’esmentat mes, senyalant que aquesta reducció te caràcter bàsic, es a dir que es d’aplicació obligatòria a tot el personal del sector públic, perjudicant seriosament el poder adquisitiu i els drets salarials dels treballadors públics, a més de ser un nou atac contra la funció pública.

Atès que el destí previst per l’estalvi que provocarà la supressió de la paga extra de desembre serà, segons el propi Decret, les aportacions a plans de pensions o contractes d’assegurança col·lectius que incloguin la contingència de jubilació, destí previst enormement contradictori amb la prohibició de realitzar aportacions a plans de pensions prevista a la Llei de Pressupostos del 2012 i que comporta un salari diferit fins al seu desenvolupament reglamentari, provocant un augment de liquiditat i del volum de negoci bancari i un reconeixement implícit de la insuficiència gestora dels responsables polítics del Govern Central per fer front a les pensions de jubilació futures mitjançant les cotitzacions de la Seguretat Social.

Atès que la reducció de la paga extraordinària de Nadal a tot el
personal del sector públic és d’obligat compliment, mentre que no és
d’obligat compliment aquesta mateixa reducció en el cas dels alts càrrecs i membres de la corporació.

Atès que d’altres administracions han aconseguit minimitzar l’impacte de la supressió de la paga extra de Nadal sobre la capacitat adquisitiva dels treballadors del Sector Públic i sobre la disminució del consum que provocarà, avançant la extra del mes de juny del 2013 al gener i la prevista pel desembre al juny.

Atès que reiterem i manifestem també el nostre total desacord amb la resta de les mesures laborals que han tingut cabuda al RD 20/2012 i que ens obliguen a suspendre i modificar l’aplicació de gran part dels convenis i acords que s’ha assolit amb els representants dels treballadors i treballadores. La limitació dels crèdits sindicals, la dràstica reducció de dies d’assumptes propis i dels dies de vacances o la limitació en la capacitat de decisió sobre el complement de les retribucions en el cas de les incapacitats temporals per  contingències comuns entre d’altres, són mesures que limiten enormement la capacitat de negociació sobre les condicions de treball i suposen un desballestament d’un model de relacions laborals basat en el respecte omnímode per l’eficiència en la prestació dels serveis públic municipals.

Atès que creiem necessari per solidaritat amb els servidors públics, que es produeixi l’aplicació de forma efectiva i amb els mateixos efectes de la reducció salarial a tots els càrrecs electes i càrrecs de lliure designació, tant de la corporació com de la resta d’organismes autònoms i demés entitats del sector públic depenent d’aquest Ajuntament.

Per tot això, aquests regidors presenten al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ:

El ple de l'Ajuntament de Pollença acorda:

1.     Rebutgem el Reial Decret Llei 20/2012 del govern del Partit Popular i demanem als serveis tècnics d’aquest Ajuntament que,  dins de l’actual marc normatiu i amb total respecte amb la legalitat vigent busquin les fórmules, arribant als pactes necessaris, amb els representants locals dels treballadors,  per minimitzar l’impacte sobre la capacitat adquisitiva dels treballadors de les mesures dictades pel govern central .

 

2.     Com a mesura de solidaritat amb els treballadors de l’ajuntament,  els Regidors de l’Ajuntament amb dedicació exclusiva i els càrrecs de lliure designació, tant de la corporació com de la resta d’organismes autònoms i demés entitats del sector públic depenent d’aquest Ajuntament, renuncien a la paga extra de desembre, i la resta de càrrecs electes i de càrrecs de lliure designació que no cobren paga extra, reduiran de forma proporcional el seu sou o dietes percebudes. I mitjançant la modificació pressupostària corresponent, els romanents que aquesta mesura de renúncia a la paga extra comporta, es destinin a l’àrea de serveis socials.

 

3.     Demanar als serveis tècnics del Govern Balear, Consell de Malllorca i de Federació d'Entitats Locals de les Illes balears (FELIB),  que estudiïn en clau municipal la possibilitat de dur a terme una compensació extraordinària tal i com ja han aprovat algunes administracions públiques d’altres comunitats autònomes com a Navarra.

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Moció de solidaritat i per minimitzar l'impacte de la retirada de la paga extra de Nadal.

Alternativa per Pollença | 22/10/2012, 16:12

Ja hem afegit a la moció que també ha estat signada per Esquerra.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb