URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ministre Wert, ministre d’adoctrinament

Alternativa | 24 Octubre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

No deixa de sorprendre la capacitat infinita de l’actual ministre d’educació  de ficar la pota constantment. La darrera ocurrència va ser la de dir que l’objectiu del govern espanyol era d’espanyolitzar els estudiants catalans. Mostrà el llautó aquest ministre quan emprà aquest terme, precisament ell que, quan va ser anomenat,  va acabar amb l’assignatura d’educació per a la ciutadania amb l’excusa que era una assignatura que cercava adoctrinar.

        Recordem el que diu la Real Academia de la Lengua de la paraula  “adoctrinar”: «Instruir a alguien en el conocimiento o enseñanzas de una doctrina, inculcarle determinadas ideas».

        Sembla que el problema  per al ministre Wert no és que l’anomenada assignatura adoctrinés, sinó que no adoctrinava en les idees que aquest senyor considerà que han de tenir els estudiants.  En el cas de l’educació a Catalunya, pareix ésser que aquest senyor considera que ensenyar i afavorir la llengua pròpia catalana i les senyes d’ identitat  és adoctrinar; en canvi ell utilitza la paraula “espanyolitzar” (tal vegada es va equivocar i el que volia emprar és la paraula “castellanitzar”), amb unes connotacions que s’assimilen molt a les de la paraula “evangelitzar”. Potser el senyor Wert troba que s’ha de fer amb els catalans allò que ja es va fer amb els indígenes dels pobles americans...

        En tot cas si realment, com ell ha matisat posteriorment , el que vol és aconseguir que els alumnes catalans es sentin espanyols, amb tota la humilitat, em permet donar-li una sèrie de suggeriments :

·        Que  proposi en el consell de ministres acabar amb l’atac que està duent a terme el seu govern contra l’educació pública, amb la finalitat de substituir-la per un sistema d’educació privat.

·        Que no redueixi la llengua i la cultura espanyola a la castellana. Segons diu la Constitució, que ell tant defensa,  espanyoles són totes les llengües i cultures de l’Estat Espanyol,  per tant convindria ensenyar-les i promocionar-les per tot l’estat. També estaria bé, que d’això en prengués nota el PSOE (que tant s’escandalitza amb les paraules del Sr. Wert), ja que res s’ha fet al llarg de la democràcia en aquest sentit.

·        Que dediqui els esforços necessaris per potenciar totes i cada una de les cultures espanyoles i, ja que hi és, que parli amb el Sr. José Ramón Bauzà perquè abandoni l’atac a la llengua catalana que s’està produint a les Illes Balears.

        Desgraciadament sembla que aquest senyor, que segurament deu posseir molts de coneixements i virtuts, no destaca especialment per la seva humilitat ni per la capacitat de reconèixer les errades pròpies, i  tampoc crec que la paraula “espanyolitzar”  hagi estat fruit de la casualitat i realment pensa que té la capacitat de rentar el cervell i inculcar els seus valors i les seves idees als estudiants catalans. Com diuen en bon mallorquí “del seu pa en farà sopes”. De moment el que està aconseguint és reforçar el sentiment independentista  de molts d’aquells que pretén “espanyolitzar”.

NO SOBREN PROFESSORS, SOBRA UN MINISTRE D’ADOCTRINAMENT!

Imatge de http://humor.servidor-alicante.com/ 

 

Comentaris

jrv

wert

jrv | 24/10/2012, 17:29

Wert (valor matèrial en alemany)crec que des de posures pròpies de la "Formación del Espíritu Nacional " fascista, intenta fer-nos recular 60 anys cap a actituts antieuropees i antidemocràtiques. El mal que està fent al futur de la nostra joventut i infancia, és incalculable

Pepe

Re: Ministre Wert, ministre d’adoctrinament

Pepe | 24/10/2012, 16:06

Molt bon article Joan, pens que el ministre Wert és insuperable, i fa més de tertulià d'intereconomia que de ministre. Resulta difícil no pensar que la seva feina en realitat no sigui fer cortines de fum.
Les seves ficades de pota han estat continuades, abans d'espanyolitzar alumnes a Catalunya va justificar la supressió de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania amb cites d’un llibre que no era un llibre de text o assenyalar com un dels problemes de l’educació a Ceuta i Melilla una inexistent “allau” d’alumnes marroquins. Els sindicats l’han acusat de falta de diàleg que s'ha confirmat amb el seu avantprojecte de reforma educativa, i el seu caràcter l’ha arribat a enfrontar amb els habitualment protocol·laris rectors que el van deixar plantat, de manera insòlita, en una reunió del Consell d’Universitats...

Joan C C

Re: Ministre Wert, ministre d’adoctrinament

Joan C C | 24/10/2012, 15:41

Dura competència entre el ministre Wert i el ministre Montoro a veure qui la diu més grosa.

Alternativa per Pollença

Re: Ministre Wert, ministre d’adoctrinament

Alternativa per Pollença | 24/10/2012, 07:17

Com diu Arca ¡el Port de Pollença ha sofert una transformació urbanística i estètica en els darrers 30 anys que no ha tengut en compte el valor paisatgístic i històric del conjunt.

Arca pide que no se permita elevar la altura de los edificios del Port.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/10/24/arca-pide-permita-elevar-altura-edificios-port/803076.html

ARCA demanarà que no s’augmentin les altures edificables a la Base Militar de Pollença
És la única manera de conservar una imatge del que era el port Pollença de mitjans del S.XX
h
ttp://arcapatrimoni.blogspot.com.es/2012/10/arca-demanara-que-no-saugmentin-les.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb