URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incompliments i revisió pendent. EMSER.

Alternativa | 01 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Resum del Consell d'administració d'EMSER del 9 d'octubre. Ens preocupa veure l'incompliment del conveni col·lectiu a algunes contractacions, i que faci mesos que el canvi d'estatuts de l'empresa pública es trobi aturat. 

1.- Expedient contractació administrativa pel subministrament d'un camió (amb grua i ganxo).

- Es compra un  camió de segona mà per la recollida selectiva i també pel trasllat de ferralla. Vam demanar si el revisaria un mecànic i van dir que el farien els mecànics d’EMSER. Ens sembla molt bé la seva utiltizació per traslladar ferralla ja 


2.- Aplicació de mesures per a la reducció del dèficit públic (o sigui l'ampliació d'hores i prestacions econòmiques a les baixes).

Vam votar en contra i vam tornar a recordar que n’hi ha un acord en que els delegats de personal tenen dret a resum de les actes del Consell d’Administració, el que no es compleix.

3.- Informació Gerència.

S’ens van donar lês dades recollida selectiva juny-setembre que podeu consultar a l'enllaç.

4t Precs i preguntes.

Vam fer les següents:

- Com es troba el tema de l’obertura del camí públic de Santuïri.

-Va contestar el batle que estava pendent d’un informe de delegació de treball (cal dir que delegació de treball no fa informes). Es col·locaran bandes per reduir la velocitat dels vehicles. S’obrirà dos dies abans de Tots els Sants en les dues direccions, preveuen tancar el camí entre les 21 i les 7 hores.

- Del compliment de les prescripcions de la Inspecció de Treball, d'acord amb el conveni col·lectiu, com es troba el tema que de les taquilles

-No s’ha fet i no el pensen fer, van dir que es té previst fer una nau com la de serveis al polígon on es traslladarà EMSER. També van dir que tenien previst fer una deixalleria nova  també al polígon.

- Com està la rescissió de contracte de l’empresa que gestiona l’ aigua de la Cala.

Falta l’autorització de medi ambient per poder fer arribar la canonada a la Cala, fins que no es pugui fer no té sentit rescatar la concessió.

-Es pensa  fer promoció interna de la plaça d’encarregat de la recollida de fems, de capatàs del mateix servei , i una d'oficial de 1ª d'aigua. Aquestes places es troben ocupades interinament i posats a dit. D'acord amb el conveni, s'haurien de ocupar efectuant proves col·lectives, i amb una titulació avinent.  

- El gerent  no va mostrar cap intenció de fer les proves selectives que marca el conveni col·lectiu.

  - Que pensen fer amb els treballadors que han contractat per fer una feina i
desprès en fan una totalment diferent, tant de fems com aigües; és molt fàcil veure peons de recollida de fems conduint i fins i tot, a vegades veure conductors fent de peons sense necessitat o veure un oficial 2ª fent habitualment les tasques de inspector-lector d'aigües, transgredint l'article 48 del Conveni : " una vegada formalitzat el contracte de treball previst, es classificarà a l'interessat d'acord amb les funcions pròpies del lloc de feina cobert i no per les que es considera capaç per realitzar"

El gerent va contestar que aquests canvis es fan necessaris en certs moment, per exemple no es poden aturar les lectures quan l’encarregat està de baixa o vacacions...

- A l’anterior Consell vam demanar com és que aquests darrers mesos, s'han contractat de forma indefinida diverses persones sense que s'hagi fet cap prova, o no han respectat el cridar opositors que havien aprovat però quedat sense plaça. En quant als treballadors contractats a dit, la contractació mes propera a n'això és la de l'article 50 ( Borsa de contractació) que noeximeix a l'empresa de haver de fer proves selectives per fer contractes per obra o servei determinat, que tenen principi i fí pel que aquests llocs si s'estan ocupats de forma fitxa i estan permanentment a la plantilla s'han de cobrir per personal fixomitjançant proves selectives.

- Van contestar que és tractava d’un  contracte d’obres i serveis i altres casos eren contractes de cinc mesos per substituir baixes

- Continuam rebent queixes respecta a situacions irregulars a la venda de coure i altra ferralla.

- El gerent va dir que no havia rebut cap queixa en aquest sentit

- Al passat Consell vam demanar el canvi del servei de prevenció a l’empresa. El gerent va dir que ja havia demanat diferents pressuposts el pressupost de Palma Planas i Previasa, com es troba aquest tema?

- El gerent va dir que les ofertes no eren tan bones com les de l’empresa actual i que ja no havia rebut ca queixa de l'actual empresa.Per exemple, en relació al servei de prevenció de riscos laborals, les altres empreses fan la feina que toca fer, i aquesta, mes barata, no, però ja li va bé a ell, malgrat la prevenció de riscos sigui practicament inexistent, i se limiti a fer el paripé, però res efectiu.

- Al darrer Consell ens van dir que en  breu tendriam el primer esborrany dels nous estatuts d'EMSER. Cal actualitzar els òrgans consultius i la finalitat de l’Empresa Municipal ha d'estar oberta  que en el futur es pugui fer càrrec entre altes temes de les platges.

-Ens van dir el mateix que fa mesos; La revisió ja està enllestida

 


 I de regal un dibuix del nostre amic Miquel Trias.

Així estam amb aquests càrrecs alts —vol dir que cobren molt— que no fan més que desbarats, v. g.: d'on sortiran els doblers per fer escola en anglès?  redueixen  el professorat "normal" però per anar contra el català si que n'hi ha de llenegants!!!! Açò és, els que haurien de fer llum fan fum.

 


 No oblideu que encara segueix en marxa la campanya de Solidaritat amb en Miquel
 
 
 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb