URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Alternativa | 02 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat ple del mes d’octubre vàrem d’haver de retirar la moció que presentaven per assignar una zona de platja i bany per animals de companyia, la moció proposava la platja de Ca’n Cullerasa per fer un programa pilot.

La moció va ser registrada el dia 11 d’octubre, va passar per una comissió informativa i no va ser fins al mateix dia del ple quan la regidoria de medi ambient es “va destapar” amb una incompatibilitat atès que un ocell concretament el “Charadrius dubius" o Tiruril·lo es reprodueix a la zona i la presència de cans podria ser perjudicial, la nota de premsa més que informar, carregava contra la moció cosa a nosaltres ens va molestar molt i vàrem tenir un intercanvi de paraules abans de retirar la moció. A més la regidora va comentar que feia mesos que estaven fent feina amb aquest tema i que la platja triada estava a la zona de Llenaire, vàrem reconèixer que fins i tot ens agradava molt més aquesta zona, ja que la de Ca’n Cullerasa l’havien triat perquè allà segur que no molestaven a ningú.

A diferència de la regidoria de medi ambient, quan vàrem presentar la moció per revisar el valors cadastrals per fer més suportable el rebut de la contribució urbana a tots els pollencins, fins i tots abans de comissió informativa l’interventor de l’ajuntament ja ens va informa de la incompatibilitat de la nostra moció amb el Decret Rajoy, naturalment això es va explicar al ple i no va haver cap tipus de polèmica.

Naturalment vàrem voler saber d’una segona opinió al respecte, l’opinió d’un membre del GOB va ser la mateixa que la de la nota de premsa esmentada, ara bé, dins el col·lectius animalistes no tot comparteixen aquesta opinió ja que alguns afirmen que els cans no encalcen els ocells i són els moixos el que ho fan, ara bé compartim amb ells que és molt estrany que a aquesta platja es pugui fer pesca esportiva, flysurf entre altres activitats a una zona tan delicada.

Estarem damunt i demanarem a la regidoria de medi ambient que passa amb aquestes activitats.

 

Comentaris

jrv

Qualque cosa possitiva

jrv | 06/11/2012, 08:35

Gracies per la informació, que no se si s'ha fet pública.
M'alegra que és pugui utilitzar el camí PUBLIC, i esperò ( no se si peco d'optimista) que s'hagui preservat la seguretat dels treballadors, dels vianants i dels vehicles( hi hagui la corresponent delimitació, senyal d'ESTOP, limitació de velocitat, etc)

Alternativa per Pollença

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Alternativa per Pollença | 06/11/2012, 08:26

Emser informa ja està obert a la circulació el Camí de Santuïri. Estarà obert de dilluns a diumenge, cada dia, de les 7 del matí a les 21h, únicament en direcció poliesportiu-camí de l’Almadrava.

Pepe

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Pepe | 05/11/2012, 17:21

Hola JRV respecte al caí de Santuïri va estar obert, el que ja no sé és si avui s'ha obert, m'imagin que sí.
Respecte a la Fira de Londrés sí que s'ha enviat representació, i comparteix els teus dubtes sobre un tema que hem demanat que es replantegin.

Joan C C

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Joan C C | 05/11/2012, 10:12

Bones, he tingut una llarga xerrada amb en Marcos Makoski, menescal de Moixica. M'ha comentat que la moció és una bona idea, però s'ha de tenir molta cura. Si habilitam una zona a la platja per animals de companyia s'ha de fer una campanya de concienciació per la gent, els cans han d'anar fermats i hi ha d'haver un pla de vigilancia policial especial per assegura que la gent compleix les normes i també de neteja. Si la cosa es limita a l'habitual foto i despres deixadesa pot ser un desastre tant a nivell d'imatge com sanitari. També creu interesant que al mateix temps es cerqui un espai (fora de la platja) on els amos poguesin amollar els cusos i jugar amb ells, això afavoriria que no es fes un mal us de la zona de la platja.

jrv

Questions...

jrv | 05/11/2012, 08:34

Com sigui que no vaig anar al cimentiri per Tots Sants i els dies al voltant d'aquesta festa?, me demano si la filferrada que tanca el Cami de Santuiri va estar oberta, i si fou així, si hi estarà d'aui en endavant.
Igualment, si a la Fira de Turisme de Londres, hi va anar representació ( estèril, com sol ser!) de l'Ajuntament de Pollença.
A veura si qualque cosa ha canviat per bé

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 04/11/2012, 00:00

El Ayuntamiento modificará la ordenanza para permitir la entrada de mascotas en Llenaire y Cala Carbó y satisfacer así una creciente demanda
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/03/municipio-contara-verano-proximo-playas-aptas-animales-domesticos/805403.html

jrv

Pensament únic

jrv | 03/11/2012, 20:13

L'anònim, com dius Pepe i s'anomena ell mateix, no vol que la realitat li espenyi una mentida.
Porten un any i mitg bombardejant la Lliga amb cotorrades i fobies, i ara no saben per on n'han de sortir.
Afortunadament, allò de "verbus fugit, scripta manet" segeix, i seguirà vigent, i tots els fems que algun pseudocomentarista a anat abocant als blogs, li cau damunt.
Estic ben convençut que una força política de centre-centredreta autònoma fa molta falta a Balears, el preocupant és que per alguns uemeros mal reciclats, casi res a canviat, i és allò de que qui s'entesta en negar el passat, és veura obligat a repetirlo. I ja sabeu quin tristissim passat te UM. Esper que els dirigents de ElPi siguin mes assenyats, i, sobretot, mes honrats, en benefici d'ells mateixos, a mes dels electors que volen representar.

I ara el pi

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

I ara el pi | 03/11/2012, 17:06

www.eljueves.es/2011/03/06/unio_mallorquina_desaparece_por_corrupcion.html

Pepe

Anònim

Pepe | 03/11/2012, 16:59

A les Pitiüses no però a Menorca UM es va aliar amb Independents per Menorca i va signar un acord amb Unió Centristes de Menorca.

A l'Ajuntament jo veig dos regidors de Convergència, l'activat política d'UNPI la desconeix, ni el pacte que hi ha entre Convergència i UNPI, ni al ple, ni al blog, ni al facebook els companys de Convergència no fan cap referència als seus col·ligats, dels quals fa temps que tampoc he sentit cap activitat política.

Tal vegada em podies fer un dibuix de com es resol aquesta situació que he comentat; rivals al ple i embarcats a un projecte comú... Per entendre això si que necessit un dibuix.

Anònim

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Anònim | 03/11/2012, 16:46

UM (Unió Mallorquina) ni Pitïues ni Menorca... Te queda clara la diferència o vols un dibuix?
Per altra banda tu coneixes el pacte de govern? Tens en compte que el grup a l'ajuntament no es convergència sinó CiU, una coalició?

Pepe

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Pepe | 03/11/2012, 16:05

Anònim tot és històric, les meves preocupacions no són gens morboses, és més que lògic i normal que a l'actual situació a l'Ajuntament m'interessi saber que passarà amb aquest nou partit que uneix a Lliga al govern i Convergència a l'oposició. No té res a veure fer oposició amb un govenr en minoria o amb majoria.
A mi m'alegra que hi hagi un partit teòricament centrista i autonomista a les illes, tot el que sigui poder llevar al PP la majoria absoluta em va bé. Ara crec que és una mica pres per comparar.se amb partits històrics com PNB i CiU, per altra part dir que és "la primera vegada" és tenir molt poca memòria i voler oblidar el que va ser UM que va fer història però no al sentit esperat.

pere

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

pere | 03/11/2012, 16:01

Pepe això no to creus ni tu!,

Pepe

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Pepe | 03/11/2012, 15:58

Pere encara que no entenc massa bé que vols dir, la nostra oposició es pot consultar, comentar, criticar o alabar cada dia a aquest bloc, facebook, correu, pàgina web...I només canvia en virtut de que es fa no de qui fa o no fa.

Anònim

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Anònim | 03/11/2012, 10:55

Doncs a mi hem semble un moment històric per a les Illes, més enllà de les morboses preocupacions d'en Pepe.
Vegent el que ha passat a Euskadi i el que passarà suposadament a Catalunya el fet que hi hagi una força centrista i del país i d'ambit autònomic per primera vegada a les Illes crec que és força important.
Més enllà que n'hi hagi que el vulguin tombar amb xefarderies de cafè i premsa rosa.
O tal vegada son nirvis?

pere

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

pere | 03/11/2012, 09:44

PEPE, vos acusen no feis la pensa, sobretot mitjançant regidors i regidores que no sortien a la foto, i segurament mentres pogueu ho ferem, i això dependrà de la actitud que adoptin aquests regidors que no sortien a la foto. Serà digne de veure la oposició que fereu a partir d'ara, com seleccionades?

Pepe

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Pepe | 02/11/2012, 22:32

Fa uns minuts la regidora de medi ambient m'informa sobre el tema de l'article d'avui:
... que al mes de març es va posar en contacte amb l'Ajuntament Guide4dogs.

A part del tema de protecció de l'ocell, Can Cullerassa es troba apartat i presenta dificultats d'aparcament entre altres. La zona de Llenaire està més integrada dins la zona de platja pròpiament dita a part d'esser un lloc ja utilitzat per la gent amb mascotes. També vam pensar que estaria be acondicionar un espai a la Cala per donar-li un plus.
La idea hages estat llesta per la temporada que acabam, pero l'impediment de l'ordenança va aturar el projecte. Els cartells ja estan dissenyats i esperen poder modificar l'ordenança en breu, aprofitaran per revisar-la més a fons.

Ens sembla molt bé tota aquesta informació i se l'agraïm a la regidora però sense oblidar que igualment la podia haver donat a la comissió informativa del 19 d'octubre quan tenia la nostra moció des del 11 d'octubre.

Pepe

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Pepe | 02/11/2012, 22:25

Avui s'ha presentat el nom i el logotip del que serà el nou partit sorgit de la unió de CxI, La lliga Regionalista, Unió Menorquina i Nou Partit de Eivissa. A facebook Convergència ha penjat una fotografia del president de Convergència a Pollença amb el regidor Martí Roca i Marilen Roca de la Lliga. Rivals a Pollença i embarcats a un projecte comú... Curiós i complicat no?
I el més genial és que després alguns al blog de Convergència ens acusen a nosaltres de fer "la pinsa" amb la Lliga.
O sigui aquests segueixen la màxima que "la realitat no et vagi espatllar una bona mentida".

Pepe

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Pepe | 02/11/2012, 17:27

És lamentable com va actuar la regidora de medi ambient, exactament igual que es feia a la passada legislatura. Si feia temps que feien feina al tema i sabien que a Can Cullerasa no es podia fer la proposta l'hauria d'haver dit com mínim a la comissió informativa per consensuar una moció millor.
A tota la resta de mocions (paga extra de Nadal,ruta de pedra en sec i autodeterminació) els grups que les presentavam vam acceptar propostes de la resta dels grups per millorar-les i arribar a un consens que beneficia a tothom.
Dimarts vam enviar a la regidora la següent petició:ens podies enviar informació més concreta dels vostres contactes amb tour operadors pel tema dels animals de companyia a les platges i informació concreta de les vostres propostes a Llenaire i Cala Carbó.
Avui encara no ens ha contestat.

Garci

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Garci | 02/11/2012, 17:14

Després de 10 dies d'haver-se presentat la moció i una comissió informativa per parlar-ne, després de que fa mesos que hi fan feina i no havien dit res a ningú, resulta que esperen a l'últim moment per dir que el pla pilot que demanàvem no podia fer-se allà, sinó just un kilómetre més lluny.
Jo me deman, no podien haver-ho dit abans? no podien haver esmenat la moció i posar Llenaire en comptes de Can Cullerassa?
Sembla que el que volen és protagonisme o venjança (recordem que s'han hagut de retallar els sous retirant la paga de Nadal).

Joan C C

Re: Retirada de la Moció per assignar una zona de platja y bany per animals de companyia

Joan C C | 02/11/2012, 14:59

Esperem que la retirada de la moció serveixi per millorar-la, a mi personalment no m'acaba d'agradar can cullerasa, trob més adient un lloc dins el Port de Pollença tot i que no sigui molt gran

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb