URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou d'hipocresies. La privatització del refugi del Pont Romà

Alternativa | 08 Novembre, 2012 07:00

Al darrer ple es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PSOE i signada per a nosaltres, UMP i Esquerra relativa a allargar la ruta de la Pedra en Sec o el GR-221 fins a la Cala Sant Vicens. Abans del ple el PSOE va acceptar les nostres propostes dfe demanar que la gestió del refugi del Pont Romà de Pollença fos pública, no oblidar l’objectiu de que la ruta arribés al far de Formentor i senyalitzar i obrir tota la ruta (al seu inici entre Andratx i Sóller hi ha trams mal senyalitzats i prop de Valdemossa hi ha un tram tancat). Igualment durant el ple els signants de la moció vam acceptar a petició de l’equip de govern demanar fer un ramal cap al Puig. La regidora de turisme podia prendre nota de com consensuar i millorar una moció.

A la moció una vegada més el PP local va demostrar les seves contradiccions o hipocresia ja que va votar a favor de que la gestió del refugi de Pollença continués sent pública, mentre que els seus companys del Consell al dia següent del ple iniciaven la privatització de la gestió del refugi del Pont Romà i també de Can Boi (Deià) i Pont Romà (Pollença) .

El Consell ha justificat aquesta privatització dient "l'experiència acumulada ha permès detectar una sèrie d'ineficiències que en dificulten la gestió i l'obtenció d'un resultat satisfactori tant per a l'usuari com per a l'Administració i fins i tot per als tercers afectats per la gestió dels refugis i, en especial, els proveïdors". Per què tan d’hipocresia, per què no són capaços d’especificar a que ineficiències es  refereixen i perquè pensen que la solució a la mateixes és la privatització de la gestió.

 Segons el plec de condicions el termini de la concessió serà de dos anys, prorrogable per a dos anys més i el cànon mínim que haurà d'abonar el concessionari és de 2.000 euros anuals mínims per cada refugi. Si teòricament els preus per fer servir les instal·lacions hauran de ser els mateixos que la resta de refugis, ens demanam  qui pot estar interessat en la gestió d'uns refugis que segon el Consell, són deficitaris? Com és possible que una empresa privada pugui obtenir beneficis, pagar 2000 euros mínims anuals i mantenir els preus actuals? Al cas del refugi del Pont Romà a més mes serà el concessionari qui hagi de reparar la clarabo, a que ha servit d’excusa des de febrer de 2011 per mantenir tancat el refugi?

En el capítol de personal a més de perjudicar als treballadors de Pollença que ara fan feina al Refugi, n’ hi ha una clara reducció del personal. El plec de condicions estableix que s'haurà de disposar, com a mínim, per a cada refugi, de 2 guardes i/o recepcionistes´(un menys que actualment) i 1 cuiner. Actualment també havia una persona de neteja que desapareix. Es podrà mantenir d’aquesta forma la qualitat del servei?

Tot plegat un disbarat que posa en perill l’esperit i la unitat de la ruta de la Pedra en Sec, precisament ara que la Serra de Tramuntana és Patrimoni de l’Humanitat. Un nomenament que s’ha demostrat molt rentable per a Pollença com han demostrat els 286,000 € rebuts  per la “conservación, protección y difusión de los bienes incluidos en la Lista de Patrimonio Mundial en España” (Calvari i Claustre), gràcies a que Pollença es troba situada en el paratge de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat. Estaria bé que el batle també prengués nota del tema quan diu que la solució a la fàbrica és la seva desprotecció.

Una vegada més mostram la nostra oposició a aquesta privatització de la gestió d’aquests refugis públics. El Consell de Mallorca s’està convertint en una institució buida privatitzant serveis com aquest o eliminant-los (TV Mallorca, Pla d’Obres i Serveis...). Una institució que en aquest moment sembla que no serveix més que per justificar el sou de polítics, càrrecs de confiança i importar fems.

També estaria bé que prengués nota el batle de la vergonya dels tancaments a la ruta i de que els  excursionistes es vegin bligats a  utilitzar la carretera per arribar a Pollença. El PP local va votar “ obrir els trams de ruta a dia d’avui tancats”. Prou d’hipocresies. 

  Article anterior sobre el tema.

 

Comentaris

Pepe

Re: Prou d'hipocresies. La privatització del refugi del Pont Romà

Pepe | 08/11/2012, 23:18

I més de Serveis Socials, una treballadora de la Residència del Port ens diu:

Hola bona gent!! Hem dirigeixo a vosaltres per posarvos al dia de la situació insostenible que continuem vivint dia rera dia a la residencia novaedat pollença. Les coses no han cambiat gens ni mica a dia d'avui encara no hem cobrat la totalitat de la paga extra de juny hem rebut una tercera part, sense comptar setembre i octubre. Aqui tothom.es passa la pilota i els que rebem son els treballadors!! Jo no hem puc comformar en sentir que encara gracies que cobrem. Fa un any i quatre mesos que sento que aixo s'arreglara i aqui les coses segueixen igual o pitjor. Gracies companys per apoiarnos vos agraïria que aixo continues dintre de les vostres possibilitats!

Pepe

Re: Prou d'hipocresies. La privatització del refugi del Pont Romà

Pepe | 08/11/2012, 22:51

Avui al Diario de Mallorca just damunt del tema de l'estelada havia una notícia molt important. El govern central (l'IMSERSO) ha decidit deixar sense ajuda a 4451 usuaris dels servei de teleassistència a Balears. Al diari el regidor de Serveis Socials (que va dir a un ple que a Pollença no havia problemes) diu que està fent feina per mantenir el programa que a Pollença dona assistència a 124 persones. Esperam que faci feina de bons i de veres i no com a la comissió d'avaluació de la crisi que fa més de mig any que hauria d'haver convocat.

Joan C.

Re: Prou d'hipocresies. La privatització del refugi del Pont Romà

Joan C. | 08/11/2012, 10:46

Sí, estic d´acord que hi ha fets més importants que pels periodistes passan més decepercebuts o no reflecteixen, o si ho fan no tenen tan de ressò. Ahir mateix es publicada el Diario de Mallorca la sortida de la CAIB de l´Institut Ramón Llull. això era aplaudit pel President del C´rculo mallorquín. Es un fet que suposa una passa enrrera en la defensa de la nostra llengua i una claudicació del govern balear a les forces espanyolitzadores den Carlos Delgado (a qui precissament el Círculo mallorquín, fa un any va fer un homenatge).

jrv

Estelada.

jrv | 08/11/2012, 08:58

La "noticia" de la estelada està molt bé com a cosa pintoresca, i m'alegra que hi hagui joves que s'engresquin en la politica, això desdiu el tòpic dels vells com jo, de que "els joves d'avui dia passen de tot, etc."
Però estic segur que hi ha temes mes importants que el "pèriodista" hagués pogut reflectir. I fa molt bé tranquilitzar als "anti", aquesta vegada anticatalans. Encara no he sentit mai la paraula "anticastellà", però és que a Espanya, o ets anti qualque cosa, o no ets un bon espanyol...

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 08/11/2012, 07:09

Pollença, nuevo ´territorio libre catalán´
Por Joan Frau
El titular no debe alarmar a los sectores anticatalanistas, muy extendidos en estas islas...

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/08/pollenca-nuevo-territorio-libre-catalan/806485.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb