URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contracte coordinació del museu i assessorament patrimoni.

Alternativa | 09 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Després de mesos sense tècnic al Museu, des d’agost, a la fi s’ha publicat a la pàgina de l’Ajuntament el plec de clàusules administratives particulars que regeixen el contracte del servei de coordinació del museu municipal i assessorament en matèria de patrimoni artístic municipal de l'ajuntament de Pollença. Un tema que consideram molt important, al que hem fet tota una sèrie d’aportacions a la Junta de Govern.

El primer que hem de dir és  que s’hauria d’haver evitat aquesta situació que era fàcilment evitable amb una mica de planificació ja que es sabia perfectament que finalitzava el contracte de l’anterior tècnica. A més més per a nosaltres aquesta plaça hauria de ser coberta per un funcionari, i no per un autònom o una empresa externa. A l’Ajuntament tenim un bon grapat de necessitats administratives que haurien d'estar fixades en la plantilla de personal i no ocupades per falsos autònoms i  si bé és cert que hores d'ara no pots crear noves places de personal, pel RD del govern central de desembre del 2011, aquestes s'haurien d'optimitzar de la millor manera possible.

Respecte al plec es va aprovar a la darrera Junta de Govern del 23 d’octubre i esperavam la seva publicació per comentar-ho. Com s’ens va enviar amb temps abans de la Junta de Govern (un dels problemes que ens hem trobat a la Junta és que la majoria de la informació la veiem per primera vegada a la mateixa Junta) vam poder fer una sèrie de propostes:

1 - Per a nosaltres que al plec hi hagi  80 punts sobre 100 de valoració subjectiva ens sembla excessiu, i vam demanar si era possible valorar el curriculum com s’havia fet al 2008, cosa que no ha estat possible.

A l’any 2008, quan es va fer l’anterior contracte d'assessorament del Museu el barem era el següent:

Punts màxims

Experiència professional en la coordinació/ comissariat  d’exposicions, cursos, publicacions 3’5

Experiència a Museus de l’Administració Local 2

Cursos, seminaris i tallers 2

Masters, altres estudis universitaris i curs de postgrau, amb una durada superior a 85 hores 2’5

Total 10

La Secretària ens va informar que aquell barem de 2008 no s'ajustava a dret sobre tot pel que afecta a l'experiència professional en la coordinació d'exposicions i en l'experiència professional en Museus. El motiu és perquè la normativa contractual és bastant clara en el sentit de distingir els criteris d'aptitud i selecció dels criteris d'adjudicació al considerar que es tracta de dues fases distintes. Establint a dit efecte requisits diferents per a la selecció del contractista mencionant entre els de la primera fase (selecció) el requisit de l'experiència, entre d'altres i per a la segona fase (adjudicació) una altra sèrie de criteris que res poden tenir a veure amb l'experiència perquè aquest requisit ja ve incorporat a la primera fase de selecció, és dir, l'experiència verifica la capacitat i aptitud dels empresaris.

La Secretària  va reconèixer que el 80 % dels criteris subjectius era bastant elevat i la normativa estableix que s'ha de donar preponderància a aquells criteris que puguin valorar-se mitjançant formules, sempre que això sigui possible, però donades les característiques de l'objecte contractual esdevé dificultós pels tècnics o comitè d'experts que ho valorarà,  ara bé cal dir que sempre s'han de justificar els criteris elegits i la puntuació atorgada en els cas de l'aplicació dels criteris subjectius. Per valorar millor els projectes també es va afegir al plec que abans de l’elaboració de l’informe els membres del comitè podran convocar als licitadors un dia determinat per a la presentació/ explicació dels programes presentats.

2.- També vam proposar canvis  al comitè d'experts que s’ens proposava que eren tres persones; dos de  l’Associació de Gestors Culturals de les Illes Balears i la tècnica del Museu. Vam proposar si es podien trobat persones adients de Pollença per aquest comitè, fa temps havia un patronat del museu, i demanar també la col·laboració de la Comissió Tècnica Insular de Museu

Per desgràcia el Patronat del Museu fa temps que va desaparèixer i la comissió insular de museus no està creada, però a partir de la nostra proposta s’han afegit als tres experts inicials, dos més; el cap i una tècnica de la secció de Museus i Belles Arts del Consell de Mallorca

3.- Al plec inicial s’havien previst vuit dies per a la presentació de propostes, vam demanar la seva ampliació,finalment seran  quinze després de la publicació de l’anunci de licitació al BOIB.


 

Avui comença la Fira. matge i informació a Cultura Pollença

 

Comentaris

jrv

Un miratge?

jrv | 10/11/2012, 17:51

De forma progressiva , durant decenis s'ens ha vingut diguent que el marxisme( que poca gent sap de que va!)era un perill, que les clases socials i econòmiques havien deixat d'existir, i que un progrés inacabable (bassat fonamentalment en una energia barata i la explotació dels paisos del "tercer mon" )havia acabat amb la "lluita de classes".S'oblidaven de dir que a qui mes s'explotava era als paisos pobres...
Doncs sembla que l'encariment( i un dia no tan llunyà , l'acabament ) de l'energia "barata", i el domini de la econòmia internacional per part de bancs i multinacionals lligats a una especulació ferotge, la resucitaran de la seva hibernació. No hi veig altra sortida.

Miguel Sánchez

Re: Contracte coordinació del museu i assessorament patrimoni.

Miguel Sánchez | 09/11/2012, 10:38

Rectificat l'article d'avui, ja que s'havia "colat" un paràgraf de l'article de Ca'n Llobera de dilluns

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb