URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials

Alternativa | 15 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Fa més de mig any, al ple d’abril, es va aprovar per unanimitat la nostra moció, signada també pel PSOE, PSM i Esquerra, relativa a la creació d’una Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi. La idea és articular un nou espai en el qual tots els grups representats en la corporació municipal treballin conjuntament per a estudiar els efectes de la crisi econòmica i proposar mesures per a pal·liar-los. 

Per facilitar l’aprovació i realització de la moció vam acceptar la proposta de l'equip de govern de retirar el segon punt de la moció que parlava de les que consideràvem que havien de ser les finalitats de la Comissió:

 a) Realitzar un seguiment de l'evolució de l'atur en el nostre municipi per sectors, sexe i edat.

b) Controlar l'aplicació i resultats dels plans i de les subvencions, ajudes i prestacions socials del Govern central, de la Comunitat Autònoma i del Consell Insular en matèries d'ocupació,  immigració, habitatge i benestar social.  

c) Conèixer els casos en què existeixin procediments judicials de desnonament de l'habitatge habitual per causa d'impagament d'hipoteca o lloguers. Proposar l'assessorament als afectats dels serveis municipals i la mediació de l'Ajuntament.

 d)  Si escau, conèixer i seguir la possible situació dels treballadors en procediments concursals i/o en Expedients de Regulació d'Ocupació, si aquests es donen en el nostre municipi. 

h) Elevar aquesta informació al Ple de la Corporació, a les diferents Comissions Informatives  que poguessin estar relacionades i als diferents Grups Municipals, així com divulgar-la al     conjunt de la ciutadania utilitzant els canals als quals té accés la Corporació.»

L’equip  de govern va argumentar que les finalitats es podien concretar en la primera reunió de la Comissió i  al mateix ple ja vam expressar la nostra idea que la primera reunió fos aviat. Han passat els mesos i el regidor de Serveis Social no ha estat capaç ni tan sol d’intentar convocar aquesta reunió. A Alternativa hem recordat al regidor a diversos plens la seva obligació de complir l’acord de ple sense cap resultat (article anterior). Al ple de setembre, fa més d’un mes, el regidor va dir “Ens hem de posar ja” i sorprenentment va afegir que  en principi no hi havia una gran problemàtica a Pollença. Tal vegada som l’únic municipi de l’Estat sense problemes derivats de la crisi o és simplement una mostra de la falta d’interès i feina per part del regidor a la seva àrea de Serveis Socials.

Fa pràcticament un mes, l’11 d’octubre, representants de la Plataforma contra les Polítiques de la Por es van reunir amb l’esmentat regidor per demanar-li la reunió de la comissió de seguiment de la crisi. Els membres de la Plataforma li van expressar la seva preocupació per la crisi i els seus possibles efectes i van comunicar al regidor que els semblava prioritària la creació de la comissió i que aquesta primer havia de cercar informació, no només per les vies ordinàries sinó també per altres vies (com, per exemple, enquestes); que eren prioritaris els serveis socials, la sanitat i l'educació, i que cada un d'aquests havia de tenir representació en la comissió. I que no n'hi havia prou amb presentar unes dades, que si es visualitzaven problemes calia treballar en trobar solucions i recursos.

La crisi no és del tot visible ja que la nostra cultura fa que no estiguem preparats pel fracàs i la gent, fins que no té l'aigua al coll, sent vergonya d'anar als serveis socials i menys a llocs de beneficència. Per això també s'ha d'actuar en aquest sentit per a la dignitat de les persones, com també s'ha d'actuar de manera preventiva perquè segur que hi ha una borsa de gent que es troba pendent d'un fil.

L’assistenta social va dir d'una banda que ella era de l'opinió que la gent estava informada, que acudia sense cap tipus d'angoixa i que de cada vegada hi havia més casos de gent de la qual ningú diria que pogués arribar a aquest punt. També va dir que tenia una muntanya d’expedients i que el treball els superava, tot i que no sobrepassaven la ràtio corresponent per poder emprar a una altra persona. 

 El regidor va reconèixer que no s'havia preocupat massa per la convocatòria de la comissió (una comissió aprovada al ple per unanimitat amb el seu vot a favor), perquè ell veia que tot el treball que hi ha habitualment està bé i que la gent gran està molt ben atesa (la tercera edat sembla que és l'únic que el preocupa i sembla que no coneix molt bé quines haurien de ser les seves competències).També va contestar que això portaria molta feina per trobar uns estatuts, crear la comissió, paperassa, etc. Vergonyós i indignant.  La Plataforma li va contestar que amb reunir-se i formalitzar la comissió havia suficient, que això ja s'havia aprovat en el ple i que no s’havia especificat massa para facilitar la formació de la comissió. Al final de la reunió va haver el compromís per part de l'assistenta i del regidor de tirar endavant amb la comissió.

Per la nostra part, al darrer ple vam tornar a demanar pel tema.

«Ha passat un mes més sense que el regidor de serveis socials hagi convocat una reunió de la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi que va ser aprovada per unanimitat al ple d’abril. Reprovam aquesta actitud per part del regidor, que suposa una manca de respecte als regidors d’aquest Ajuntament i als ciutadans que representam. Quin dia pensa el regidor convocar aquesta comissió?»

No va haver temps per contestar a les preguntes, però al final del ple el regidor, com resposta a la nostra pregunta, ens va donar un full que era l’acta de la reunió amb la Plataforma. L’acta deia ben poca cosa (era prou més extensa i detallada la que van fer els representants de la Plataforma), però tornava a dir literalment que «el regidor i la tècnica es comprometien a realitzar les gestions oportunes per a la creació de la comissió...» I després sorprenentment afegeix,  «però adverteix que si no es treballa i no hi ha una feina activa per part d’aquesta junta la feina feta no haurà servit de res.... Acordam que una vegada fetes les gestions els tornarem a convocar. »

O sigui, el regidor de Serveis Socials té la barra d’advertir que cal fer feina a una comissió que ell no ha estat capaç de convocar en més de mig any. És a dir, demana a la resta feina quan ell ha mostrat una incapacitat total per fer tan sol una cosa tan senzilla com convocar la comissió. 

És inadmissible que el regidor de Serveis Socials no hagi estat capaç de convocar en més de mig any la comissió. Per la nostra part se’ns ha acabat la paciència i advertim al senyor regidor de Serveis Socials que si no es convoca la comissió al mes de novembre plantejarem a la resta de partits de l’oposició la presentació d’una moció per la seva reprovació.

Portada de la revista de l'Associació de Veïns i Veïnes de Sants 

 

Comentaris

Pere J. Cerdà

Re: Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials

Pere J. Cerdà | 16/11/2012, 08:50

De tota manera jrv, s´ha de reconèixer que aquest Batle es més inteligent que l´anterior i té més capacitat, no té tans interessos, no es populista, la gestió municipal es molt millor i fomenta la participació democràtica (els Plens en son tot un exemple). Potser tengui alguns defectes i interessos però penso que en un pais de majories absolutes del PP i en una societat que clarament recolza aquesta opció política, seria massa demanar que no recolzas els seus.

jrv

êtica.

jrv | 16/11/2012, 08:27

Ser batlle de Pollença per defensar primordialment, primer, la pròpia butxcaca, i després les ussurpacions sobre propietats públiques, no parla precisament de formes elegants i étiques d'un càrrec públic.
Al seu dia, l'episodi tèrbol de l'actual batlle no anant a fer feina al seu lloc de la Conselleria d'Agricultura, i després , i en lloc de ser sancionat, anomenar-lo assessor(uno de tantos, amb 42.000€ anuals) del Govern Matas, no parla precissament a favor de l'ètica del nostre batlle. No se que deu dir d'això el codi ètic d'en Bauzá...

Pepe

Re: Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials

Pepe | 15/11/2012, 20:25

Què es pot esperar...El concepte de seguretat jurídica del PP és tan peculiar com canviar la llei per legalitzar un pis del senyor Bauzà a Palma.

Camins

inseguretat

Camins | 15/11/2012, 19:35

Causa inseguretat jurídica veure el programa Mallorca Oberta del consell Insular del any 2006, on al BOIB núm. 116 de 17-08-2006 veiem com a la propietat de l’Empeltada “Rustic-Rafal SL” per la recuperació de camins forestals se li van donar 3.393 euros, com a agraïment supós del tancament del camí vell de Lluc, i en altres conceptes un total de 52.998 euros.
Per la seva banda, a la finca de Ca Na Borrassa un total de 4.844,16 euros en concepte de tancament, resultant d’això tancat un tram de la Carretera vella de Lluc...
Volíeu inseguretat jurídica?

Pepe

Re: Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials

Pepe | 15/11/2012, 18:17

Esper que la notícia del Última Hora sigui resultat de la feina de la periodista i no de que el batle utiltizi el seu carrec per defensar un tema privat.

Rasputin

ja ho val

Rasputin | 15/11/2012, 15:26

El batle preocupat amb "lo seu"... h ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alcalde-urge-consell-dar-seguridad-legal-fincas-carretera-lluc-1.html
qui havia de dir que un batle del PP seria antisistema i es negaria a complir una resolució publicada al BOIB...

Alternativa per Pollença

Re: Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials

Alternativa per Pollença | 15/11/2012, 15:24

Des de l'Àrea de Cultura us informam i adjuntam enllaç amb les bases reguladores de la Convocatòria pública de subvencions de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Pollença per a l'any 2012

El termini de presentació de sol·licituds queda ampliat fins el 30 de novembre de 2012

L'Àrea de Cultura es posa a disposició per assessorar en la preparació de l'entrega de documentació.

Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Telèfon per acordar cita: 971 53 00 15

www.ajpollenca.net/subvencions/noticia.ct.html?tIte=subvencions-de-larea-de-cultura-per-a-lany-2012&cIte=51295

Alternativa per Pollença

Re: Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials

Alternativa per Pollença | 15/11/2012, 09:58

Avui ha sortit al BOIB la convocatòria del contracte del museu.
www.caib.es/eboibfront/ca/2012/8034/503083/anunci-informacio-publica-dels-plecs-de-condicions

Alternativa per Pollença

Re: Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials

Alternativa per Pollença | 15/11/2012, 08:11

El alcalde urge al Consell a dar «seguridad legal» a las fincas de la carretera de Lluc
Aumenta el nerviosismo ante la manifestación del día 25.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alcalde-urge-consell-dar-seguridad-legal-fincas-carretera-lluc-1.html

Pep Toni Amengual

TOMATITO DIMISSIÓ

Pep Toni Amengual | 15/11/2012, 07:12

O vos pensaveu que en mini tomatito faria alguna cosa?? Mare meva, aquest és més inútil que una pedra dins un niu, no serveix més que per pintar-la.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb