URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El canvi comença en un mateix.

Alternativa | 16 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Sempre s’ha dit que les crisis són una oportunitat per evolucionar. Tots hem tingut l’oportunitat en els darrers temps de valorar fins a quin punt hem viscut per sobre de les nostres possibilitats i quina part de responsabilitat tenim en la situació actual. Personalment pens que, tot i el sentiment de culpabilitat que des dels nuclis de poder es vol dirigir cap a la població en general, la gran part de la responsabilitat es concentra en un segment molt determinant de la població: el format per les grans fortunes, els dirigents de les grans empreses i els governants.

        Tot i això, tot i que hem de tenir clar que els principals responsables de la crisi no som la majoria dels ciutadans, no podem deixar d’assumir la nostra part de responsabilitat. Crida l’atenció que encara que fa anys que sabem dels nombrosos casos de corrupció no ha estat fins que la crisi, en tota la seva cruesa, ens ha esclatat; i això s’ha evidenciat clarament en la desafecció de la gent cap als polítics. Pareix evident que quan les coses anaven bé econòmicament es toleraven certes actuacions que ara ens indignen. I és aquí on tots hem d’assumir la nostra pròpia responsabilitat.
        Fins fa molt poc, com a societat hem assumit comportaments i actituds reprovables i poc ètiques. Hem assumint una sèrie de valors com són l’ambició individual i l’ànsia de poder i la picaresca i hem deixat de banda uns altres, com puguin ser l’honestedat o la solidaritat. Això s’evidencia clarament en aquells casos on, tot i condemnes judicials fermes, la corrupció no passa factura electoral.  
        Hi ha una frase molt recurrent que és aquella de “tots els polítics són iguals”.Crec que aquesta frase du intrínsicament una altra afirmació  “Jo, en el seu lloc, faria el mateix”. Aquesta crisi no és sols una crisi econòmica, és també una crisi de valors.
        Crec que uns dels mals de la societat és la manca d’autoestima col·lectiva. Assumim l’engany per part dels polítics com una part natural de la política, la qual cosa no és més que un reflexe del poc valor que ens donem com a ciutadans.
        Guillem Cifre de Colonya deia el següent als mestres que treballaven a la seva escola:  «No m’importa tant de vosaltres el que sabeu com el que sou, ja que els vostres alumnes aprendran d’allò que feu més que d’allò que deis». En la mesura que individualment projectem caps a la resta de la societat un respecte cap a nosaltres mateixos, no tolerem polítiques injustes i insolidàries i actuem individualment amb coherència amb els valors que defensem, llavors la nostra societat evolucionarà i sortirà reforçada de la crisi.

«El pessimista es queixa del vent, l’optimista espera a que canviï, el realista ajusta les veles» George Ward

 

Comentaris

Joan C C

Re: El canvi comença en un mateix.

Joan C C | 17/11/2012, 10:14

Esper que l'article ens ajudi a reflexionar a cada un sobre la poca autoestima col·lectiva que patim, a mi el fet de escriure-lo ja me serveix...
Salut i alegria!

Joan C C

Re: El canvi comença en un mateix.

Joan C C | 17/11/2012, 10:10

Hola a tots, avui anant en cotxe escoltava un debat a la ràdio, el debat era si la gent estava més enprenyada o deprimida. Vosaltres que pensau? Jo pens que la gent que esta tocant fons s'està indignant però a arribat a un punt on ja no té capacitat de reacció, tal vegada caldria que els que encara "tenim" certa capacitat de reacció o facem....

Pepe

Re: El canvi comença en un mateix.

Pepe | 16/11/2012, 16:58

Pere gràcies per la teva resposta, encara que una vegada vist el teu comentari no m’estranya que t’hagi sabut greu la meva petició de concreció sobre; “les moltes decisions i accions de govern”, no compartides per Alternativa que hem justificat segons tu no has estat capaç de posar ni mig exemple vàlid. Tampoc m’estranya que no vulguis debatre... Jo si que tinc arguments per debatre, tants que m'ha donat per un article per demà on contestaré al teu comentari.

jrv

Libertat d'expressió, ètica i objectivitat

jrv | 16/11/2012, 16:01

M'imagino que les tres expressions que utilitzo no son fàcils de portar a la pràctica al mateix temps,PERE, però crec que a una democràcia, o s'aspira a això,que major part d'els ciutadans comparteixin aquestes actituts, o no s'acaba de ser democràcia moderna, i tenim el que tenim.
No me sap gens de greu, malgrat no comparteixo les seves idees polítiques, dir que el batlle actual és, al meu entendrer, bastant millor en conjunt que l'anterior, tal volta millor en capacitats que tots els anteriors, mes inteligent i...mes hàbil, malgrat l'acompanyament que te no estigui a la seva alçada. Mes clar en les seves decissions, mes decidit i mes valent.Mes directe sobretot. Però malgrat una flor no fa estiu, l'episodi que conec de la Conselleria és al meu entendrer un episodi trist, per dir-ho de qualque forma.Però, com deia de Miquel Sànchez, no esperem supermans en general a la política. Tal vota és millor empresari que polític, per quan (i això m'ho corroboren alguns companys de militancia seus) la seva preferència pels eurons superen possiblement les seves conviccions polítiques, i tal volta la política no sigui la seva màxima prioritat. A això cal afegir la seva falta d'elegància amb el troç merdós de cami ocupat a la Carretera de Lluc , una actitut doiuda que no se si respón més a quedar be devant al "seus" que tenen una circumstància semblant, que a considerar-ho un dret propi a mantenir.
Aquesta és la mava opinió sobre, m'agradi o no, el meu batlle.

Josep

Re: El canvi comença en un mateix.

Josep | 16/11/2012, 15:12

Pere, ahora ya hasta dices a la gente lo que puede o no comentar y el debate sòlo cuando te interesa. Suerte que no diriges Urxella.

Pere

Re: El canvi comença en un mateix.

Pere | 16/11/2012, 12:34

Me sap greu Pepe que del meu comentari tan sols te quedis amb en això, però com deies ahir mateix el que interessa sempre es subjectiu i a vegades no compartit. Si tu vols això, i aviso no faig comptes entrar en una discussió o debat del que vares fer o del que jo entenc que vares fer,tampoc tenc inconvenient en posar dos exemples. El primer la recuperació per part del Batle de les competències cedides a la Junta de govern en materia de disciplina urbanística i, segon, el canvi de model del Festival de Música de Pollença i el nomenament del seu director. Ni ha molts d´altres però ja té avisat no entràré en això perquè tampoc es el que pretenia i si he posat els exemples ha estat per contestar el que demanes. Ara, reiter, no entraré en discutir els exemples, si son ho no, perquè no es l´objecte del meu comentari.

Pepe

Re: El canvi comença en un mateix.

Pepe | 16/11/2012, 11:36

Bon dia Pere dius que "has vist moltes decissions i accions de govern, no compartides per Alternativa... justificades" Em podies citar al manco dues d'aquestes decissions o accions de govern no compartides per a nosaltres però que segon tu hem justificat.
Gràcies

Pere

Re: El canvi comença en un mateix.

Pere | 16/11/2012, 11:00

Es lamentable, com dius, jrv la conducta que va tenir aquests senyor, penso que d´això que dius va ser (si no recordo malament) els anys 2003 el 2006. La persona que ha fet això, que no es una ilegalitat,potser mai sigui condemnada per un Jutje erò es un fet que diu moltes coses d´ell i de la seva catadura ètica. Pero no entenc com en aquest blog mateix, no fa ni un any, he pogut veure comentaris teus (jrv) defensant el govern o l´accció de govern d´aquest senyor (també crítiques). He vist com moltes decissions i accions de govern, no compartides per Alternativa o els seus comentaristes habituals, eran justificades per la conjuntura be econòmica, be social o política. Si una persona que ha tengut aquestes conductes rep aquest tipus de comprenssió......que esperau, esteim aceptam tácitament que aquest tipus de persones ocupin aquests càrrecs de responsabilitat, i a més ho convertim en normal. En definitiva, ens resignem. Finalment, en referència el que he volgut expresar, duc aquesta cita que precisament le vaig copiar d´un comentari teu (jrv):"L'home savi i honrat no s'ha d'abstenir de participar en el govern, doncs és un delicte renunciar a ser útil als necessitats i una covardia cedir el pas als indignes", ¿que passa quant els indignes estan dins el propi govern? ¿hi hem de colaborar i perpetuar que els indignes puguin seguir fent la seva?.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb