URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I si debatim? Disciplina i Festival.

Alternativa | 17 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

L’article d’avui neix a partir d’un comentari d’en Pere ahir on va afirmar que a Alternativa haviem justificat moltes decisions i accions de govern  que no compartiem. El que no va explicar és per quina raó misteriosa hauriam de justificar temes amb els que no estavam d’acord...Quan li vaig demanar dos exemples concrets  d’aquestes multiples decisions i justificacions aquests van ser els seus exemples:

El primer; segon en Pere hem justificat “la recuperació per part del Batle de les competències cedides a la Junta de govern en matèria de disciplina urbanística”. Amb tots els meus respectes no crec que sigui un bon exemple. Precisament si el batle ha recuperat les competències ha estat per la nostra oposició (i de la Lliga, tot s’ha de dir) a la seves decisions i accions sobre disciplina urbanística, i fins ara només dos partits hem denunciat aquest tema públicament; el PSM i nosaltres. És més fa una setmana a la darrera junta de portaveus vaig demanar a la resta de partits sobre la seva opinió sobre el fet que va donar lloc a aquest tema;  multar a tothom per igual (un 50%) i tots els portaveus excepte el del PSM, que es va tornar a posicionar en contra, van dir que l’havien de tractar a les seves assemblees o juntes (quan és un tema important i conegut fa mesos). En resum no només no hem justificat aquesta decisió sinó que són dels únics dos partits que l’han criticat publicament al bloc, a la premsa, al nostre Urxella de paper i als òrgans de l’Ajuntament (pots veure un article sobre el tema) i continuarem lluitant per que o bé la Junta o el propi ple tinguin aquesta competència.

El segon exemple era el canvi de model del Festival de Música de Pollença i el nomenament del seu director. Aquest exemple és millor, és cert que és justificam algunes decisions en torn al canvi de model i nou director, però només les decisions amb les que estavam d’acord.

Al cas del model del Festival no s’ha votat ni decidit a cap lloc però  pel que hem parlat a la nostra assemblea i ens ha agradat que al Festival a més de música s’hagi sumat arts plàstiques, literatura i cinema, i que hagi estat més obert que mai; música al carrer, participació dels alumnes de l'escola de música, obertura a altres espais, participació de la Universitat... També valoram positivament canvis que s’han fet i demanavam fa temps; acabar amb  les falses beques per a les tasques d'hostesses, revisar contractacions i repartiment d’entrades gratuïtes...  El que no justificam ni compartim ni abans ni ara és no haver cercar el consens a l’hora de fer aquests canvis al Festival.

Respecte al director del Festival, vam valorar positivament que es fes un contracte per escrit anual i legal a un director que ha cobrat tres vegades menys que l’anterior i que ha portat a Pollença artistes molt interessant. Ara una vegada finalitzat el seu contracte cal valorar altres aspectes dels quals no tenim encara informació. Per això entre altres coses a Alternativa per Pollença hem demanat públicament a aquest blog i dins els òrgans de l’Ajuntament una reunió (que s’està retardant massa) a la qual la regidora ens ha de donar informació detallada del Festival per poder valorar en profunditat el mateix i plantejar el del 2013. I ja que estam us podem avançar temes que ens preocupen; temes com els espònsors i la seva gestió per part del director del Festival, com afecta  el Festival a la gestió i funcionament del àrea de cultura, el repartiment de les hores extres, algunes contractacions que consideram millorables, el repartiment d’entrades gratuïtes no justificables, el canvi de model a l'hora de triar el director artístic, pensam que millor que triar a dit un artista cal fer un procés selectiu per triar un director artístic que no necessariament ha de ser un artista... Tot això esperam tractar-ho amb les dades a les mans amb la regidora de cultura i la resta de portaveus.

Em sap greu que Pere digui al seu comentari que a pesar de poder posar molts d’altres exemples no el farà, seria interessant, i sobre tot em sap greu que no vulgui debatre, ja que és una de les funcions bàsiques d'aquest blog. 

 

Comentaris

Pepe

Re: I si debatim? Disciplina i Festival.

Pepe | 17/11/2012, 10:37

És fàcil dir falsetats que no poden ser desmentides pel seu caràcter general i indefinit, i és una tàctica propagandística mot vella (anterior a Goebels i la seva famosa cita; "una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat"). Com eina política evidentment és prou útil sobre tot si s'uneix al desconeixement o la ignorància generalitada. Però evidentment pels que no volem fer de la política una professió i ens interessa sinzera i honestament el progrés d'una societat és molt més útil informar, el que complica l'existència de la mentida que només pot beneficiar als que cerquen el seu benefici particular. Ens equivocam i evidentment hi haurà molt de gent que no està d'acord amb les nostres idees però ningú podrà negar que Alternativa ha aportat informació, transparència... el debat ja és cosa de dos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb