URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Alternativa | 20 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit de fomentar la participació dels professionals de l’esport a l’Àrea d’Esports

        A finals de la primavera passada vàrem acordar amb el regidor i el tècnic d’esports impulsar un Òrgan Consultiu Autònom format pels Llicenciats, Diplomats i Tècnics Superiors en Educació Física del municipi. La finalitat de l’OCA era aprofitar el potencial humà del que disposem a Pollença relacionat amb el món de l’activitat física i l’esport.

        Vàrem convocar una primera reunió on varen assistir el regidor i el tècnic d’esports per explicar els objectius del projecte i per definir les seves competències. Tot i que vàrem assistir pocs tècnics, uns 7 o 8, les sensacions no varen ser dolentes i sentírem que poc a poc aniríem sumant més gent. Lamentablement les dues reunions posteriors varen ser un fracàs absolut d’assistència i no vàrem poder avançar en la definició del projecte.

        Al llarg del temps no he rebut cap crítica ni cap comentari negatiu pel que fa al projecte, que per altra banda estava obert a totes les aportacions, fins i tot he rebut moltes felicitacions per la iniciativa, però a l’hora de la veritat això no s’ha pogut materialitzar amb un mínim de participació per poder tirar endavant.

         Som conscient que probablement no hem arribat a tots els especialistes, ja que ens ha faltat treballar una mica més la difusió i explicació de la iniciativa. També entenc que tothom té la seva vida i els seus projectes personals i col·lectius, però com a Llicenciat en Activitat Física i Esport no puc deixar d’estar decebut per la manca d’implicació de la majoria dels meus companys de professió, tenint en compte la difícil situació laboral en què es troba el nostre col·lectiu i la importància que li donam diàriament al treball en equip.

        El fracàs d’iniciatives com aquesta, o com la del banc de temps, ens haurien de fer reflexionar fins a quin punt volem fomentar la participació ciutadana i volem ser protagonistes del nostre futur, o simplement deixar-ho en mans dels polítics i governants.

         Tant de bo el fracàs d’aquestes iniciatives fos degut a la seva manca d’interès o d’utilitat, però pens que probablement el nostre model de societat no està pensat per afavorir aquestes iniciatives degut als horaris laborals i a la multitud de reclams que ens conviden a consumir i organitzar-nos principalment de forma individual.  Probablement les èpoques de bonança ens han conduït a una actitud d’acomodament on hem delegat la funció de pensar i decidir sobre el nostre futur en els polítics professionals, això ens ha permès llevar-nos les responsabilitats i les culpes de les males gestions, però no ens ha alliberat de patir les conseqüències.

        Una bona idea seria que tant el col·lectius professionals com els ciutadans de forma individual fóssim capaços de millorar la nostra capacitat de presentar alternatives i propostes que ens facin avançar com a societat.

        La crisi i la misèria ens estan fent reaccionar poc a poc, la gent s’organitza i s’estan aconseguint avenços, un exemple il·lusionador és el de les plataformes contra els desnonaments.  Esperem que cada vegada més, com a societat, siguem capaços de reaccionar amb temps i no haguem d’esperar a situacions dramàtiques.

Joan Cifre, Llicenciat en Ciències de l’ Activitat Física i l’ Esport.

Article anterior sobre el tema


Esperam les vostres fotografies. Teniu de temps fins el 11 de generA més de poder guanyar 60 euros vostra fotografia servirà de denúncia i en cas de que es pugui fer alguna cosa ens comprometem per feina per solucionar el problema denunciat. (Bases)

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Pepe | 20/11/2012, 23:37

Bona nit Toni i gràcies per donar l'exclusiva al nostre blog. Em sap greu però no som monàrquics. o sigui que no tenim princeses (això de tenir una princesa era altre partit) i tampoc tenim a ningú intocable

Efectivament avui la primera tinent de batle na Malena Estrany ens ha comunicat a tots els portaveus que ha estat imputada a una peça del cas Bomsai sobre les subvencions a la nit niu . Esperavam que fos públic per comentar-ho (m'imagin que com la resta de grups, faré un petit avanç encara que esperam tenir més informació per fer un article.
A aquest blog trobaràs la primera notícia sobre les irregularitats a aquest tema a un article del 12 d'agost del 2006 quan ni tan sols teniam representació. h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/20038

També trobaràs un article del 30 de juny del 2010 sobre com va sorgir aquesta peça del cas bonsai.
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/88120

I igualment et record que a la passada legislatura, al març del 2010 es va aprovar la nostra moció de realització d'un pacte anti-corrupció que incloïa demanar als organismes competents dels seu partit que separin cautelarment, a qualsevol regidor a qui un jutge imposi mesures cautelars, en delictes relacionats amb la corrupció, prevaricació, etc ... i també demanava fer un codi ètic i dissenyar mesures institucionals locals per a la prevenció de pràctiques irregulars que mai es va fer.

Tal vegada sigui el moment de fer aquest codi i respecte a la imputació de na Malena caldrà esperar si el jutge imposa mesures cautelars.

Pepe

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Pepe | 20/11/2012, 23:22

Respecte a les barreres de la carretera vella de Lluc sembla que la bona feina de la Plataforma Pro Camins Públics i l'excursió de diumenge dona resultat. Ens informen que avui la propietat de l’empeltada ha retirat la barrera, ja veurem si és un acte definitiu, però de moment, una menys a llevar. Demà la conselleria procedirà a retirar els obstacles, sembla que iniciaran les tasques de alt cap a baix, és a dir, de Lluc cap a Pollença, i aquí caldrà veure si divendres hauran arribat als darrers obstacles...veurem.

Pepe

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Pepe | 20/11/2012, 23:17

Em sap greu no haver pogut participar al debat abans.
Hem dit a altres ocasions que a Alternativa fem política no sóm polítics i el que volem dir és tan simple com que no volem viure de la política.
I Pere a més de moltes diferències entre nosaltres i altres partits que podiam discutir n'hi ha una objectiva que demostra aquesta voluntat de no ser polítics i és que al cas d'Alternativa els càrrecs només es poden ocupar durant dues legislatures.
Volem que la nostra feina sigui reconeguda amb els vots, però l'objectiu no són els vots
I per cert no tots els partits són assemblearis (ni PP, ni PSOE, ni UMP ho són, crec que Esquerra tampoc).

Toni

Noves imputacions

Toni | 20/11/2012, 22:54

Que n'opinau debque haguin imputat a la vostra intocable princesa?

G

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

G | 20/11/2012, 22:29

Pere, hi ha una diferencia entre fer partidisme, electoralisme i defensar les teves idees. Probablement si en Joan hagués pensat en rédits no hagués mogut un dit. Encara que no t'ho creguis hi ha gent com en Joan que fa política sense pensar en vots sino pensant en el comú.

toni

sort

toni | 20/11/2012, 20:41

Molta sort Joan.
Salut

Pere

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Pere | 20/11/2012, 19:32

D'aquets que tu parles jrv n'hi ha a tots els partits al PP, a la lliga a cxi, a UMP,.... No sols a alternativa. Pero les coses s'han d'anomenar pel seu nom a alternativa o al PP, i en JCC fa de politic, defensa la ideologia d'un partit i intentera aconseguir el maxim de vots per el seu partit.Fara accions d'acord amb al seu partit per a aconseguir credit politic, si governa tendra un sou,..... Ben igual, igual que un politic del PP, psoe, psm,... Carregats de bones intencions.. Prova d'aixo es que com vosaltres deis les decissions les preneu amb assemblees, i per tant els regidors son porteveus de les decissions del vostre partit, ben igual que els altres partits

Pere

jrv

Pere | 20/11/2012, 16:28

eh?

Llevabarreres

camins

Llevabarreres | 20/11/2012, 15:11

Quina barra!, pel que es dona a entendre avui al dB en la parcelació de Ca na Borrassa varen considerar com si els camins fossin privats i seus. Aquesta història sembla de novela. Tampoc està bé culpar a les ovelles per no tenir les barreres obertes. Varen obtenir una subvenció de més de 4.000 € per tencar la finca, no els camins públics.

jrv

Antipodes

jrv | 20/11/2012, 14:24

La penosa diferència amb el que expresses, la teva visió, Pere, està en la incapacitat d'assumir des massa dinàmiques "politiques" majoritaries, acceptar que encara queda gent que és capaç d'esforçarse pel comú, per la comunitat, sense esperar res de benefici personal, en tot cas el petit egoisme d'aquestes actituts arrela en la convicció de que aconseguint una societat mes culta, globalment mes pròspera i mes solidaria, hi haurà per a aquests minoritaris participants de l'activitat política la seva pàrt individual de benefici que seria poder viure en una societat mes humana i menys depredadora. I la visió en que si tots aportem qualque cosa positiva, tots i guanyarem, que l'exercici de l'egoisme en política és un exercici col·lectivament estèril i pervers. D'aqui tal volta la participació de JCC a una dinamica d'ambit lócal, on no s'ha de gastar mes energia, xerrameca y disciplina "de partit" en defensar el propi partit, que no als ciutadans i al be comú que es pot sentir hipocritament o fanaticament a tantes expressions solemnes i discursos -trampa com arribem a estar habituats, i ja considerem l'engany constant com a cosa normal.
Optar per intentar arribar a un alt grau de coherència, solidaritat i justicia també ha de poder ser una opció, minoritaria tal volta (sempre amb petites variacions ha sigut així), sense aquesta minoria estariem perduts....
D'aqui que, endavant, JCC.

Joan CC

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Joan CC | 20/11/2012, 14:23

La veritat es que no se on posar la línea que separa els polítics dels que no ho son, jo particip en política perque crec necesari que els ciutadans ens impliquem per millorar la societat.He assumit el càrreg de coordinador no perque em fes especial ilusió ni per voler fer carrera política sinó per responsabilitat i per coherència amb la filosofia de rotar els càrrecs que tenim a Alternativa. Per això sem fa dificil autocalificar-me com a polític, en tot cas o sigui o no, la idea es la mateixa, els ciutadans no podem deixar-ho tot en mans dels polítics.

pere

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

pere | 20/11/2012, 13:49

Jcc, em fa gràcia que parlis dels polítics sense inclourerte, tu també fas de polític i la teva proposta es una proposta política, una. Accio abanderada per alternativa i el seu coordinador general, per millorse la societat pollencins si, però també per treurer-ne rèdits politics

Joan  C C

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Joan C C | 20/11/2012, 10:31

És evident que dins l'actual contexte es fa molt complicat demanar a la gent participació, prou en tenen amb arrivar a final de mes.El primer es aturar l'atac a l'estat del benestar, però això exigeix compromís tant en la protesta com en la construcció d'una alternativa

Joan C C

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Joan C C | 20/11/2012, 10:24

Hola Paco,precisamente jo creo que los derroches se han debido precisamente a que los ciudadanos hemos preferido mirar a otro lado i dejar-lo todo en manos de los políticos i así nos ha ido. Preferimos la comonidad del no saber i dedicar-nos a seguir la roja, a Rafa Nadal o lo que es peor a Belen Esteban

Paco

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Paco | 20/11/2012, 09:04

el problema es que se esta pidiendo a la gente que realice de manera desinteresada una serie de tareas o actividades en las que se ha visto derrochar mucho dinero en etapas pretéritas

Joan  C C

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Joan C C | 20/11/2012, 09:01

Hola a tots! Com podeu entendre aquest es un article que m'hagués estimat més no escriure. Vull agrair la predisposició del tècnic d'esports i del regidor davant aquesta proposta, no sempre les iniciatives de l'oposició son ben acollides, tot i que aquest cop els interesats no l'hagin trobat prou atractiva. Ara cal dirigir els esforços a organitzar una Assemblea de Socis de l' Àrea d'Esports per tal de que l'àrea d'esports pugui explicar les seva política i informar del seu funcionament i on els socis puguin demanar tot el que creguin convenient. Sens dubte serà una millora en el tema de la transparència

Garci

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Garci | 20/11/2012, 08:28

Ja fa massa anys que delegam i que hem deixat el present i el futur de les nostres vides en mans de l'Estat. Estem acostumats a que ens ho facin tot i a protestar tímidament quan creiem que les solucions que ens aporten no son les que nosaltres pensam. El paternalisme de l'Estat ha calat molt fort dins la societat.
Un cas molt il·lustratiu va ser el dels implants de silicona per aumentar els pits. Fa cosa d'un any, moltes dones varen ser estafades per una empresa que posava implants de silicona defectuosos. En comptes d'anar contra l'empresa, les dones demanaven diners a l'Estat. Duim ben arrelat això de que l'Estat ens ho ha de resoldre tot. I estem ben equivocats si pensam que aquesta és la seva missió principal.
És una llàstima que la gent que té conèixements no s'hagi volgut implicar en millorar el seu poble.

Alternativa per Pollença

Comunicat

Alternativa per Pollença | 20/11/2012, 08:11

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS OBERTS

COMUNICAT REFERENT ALS SUPOSATS ENTREBANCS ARGUMENTATS PELS USURPADORS DE LA CARRETERA VELLA DE LLUC A POLLENÇA

Davant les últimes informacions periodístiques aparegudes en relació a la problemàtica de la recuperació possessòria de l’anomenada carretera vella de Lluc a Pollença, prevista executar aquesta setmana pel Consell de Mallorca, i vistes les resistències que oposen alguns usurpadors dels béns públics i els seus arguments, volem manifestar els següent:

1.- Davant l’opinió expressada pels propietaris de ca na Borrassa, els quals manifesten que alguns trams de la carretera vella ja son de la seva propietat en aplicació del punt 5 de l’article 8 del Reglament de Béns de les Entitats Locals de 1955. Aquest article fou derogat expressament per la Llei de Bases del Règim Local de 1985 i en forma general per l’article 132 de la Constitució Espanyola de 1978. Ara bé, en tot cas el que disposa l’article del Reglament de Bens de 1955 no es ni de molt el que pretenen els propietaris de ca na Borrassa. Aquest article fa referència a que els béns de domini públic i comunals quan hagin deixat d’usar-se en aquest sentit de l’afectació durant 25 anys no necessiten expedient d’alteració de qualificació jurídica per a passar a tenir la qualificació de béns de propis, es a dir, bens patrimonials de l’Entitat Local de la qual pertanyia l’afectació del domini públic. Es a dir que en tot cas la carretera vella de Lluc a Pollença mai pot haver passat a ser propietat de les propietats colindants, si no a un bé patrimonial del Consell de Mallorca (o de l’antiga Diputació) o de l’Ajuntament de Pollença. Sembla evident que els propietaris de ca na Borrassa volen confondre a la ciutadania i emmascarar la seva usurpació dels bens públics fent veure que els béns de propis de l’administració equival a propietat particular.

2.- En quant al mencionat Conveni signat entre la Propietat de l’Empeltada i el Consell de Mallorca signat l’any 2005 el qual s’esgrimeix barroerament per a la usurpació de la carretera vella mitjançant unes barreres electrificades hem de dir el següent:

a)Aquest Conveni no te cap validesa per quan no fou signat pel Batle de Pollença. En aquell temps tant la carrera vella com el camí vell eren considerats de titularitat municipal i no del Consell.
b)El conveni es feia per habilitar el camí vell per a la ruta de la pedra en sec que impulsava el Consell de Mallorca, però no es mencionava per res la carretera vella ni es feia referència a cap canvi de traçat del camí vell en la part escrita. En canvi sorprenentment en un croquis annexat al conveni apareixia un traçat de camí diferent tant al camí vell com a la carretera vella.
c)L’únic organisme competent per a l’alteració dels bens de les entitats locals es el Plenari de la institució. Aquest conveni no fou mai aprovat pels Plens ni del Consell de Mallorca ni de l’Ajuntament de Pollença. Per tant encara que fos signat per totes les parts si el seu contingut implicava alteració de béns de les entitats locals, com podria ser el cas pel suposat canvi de traçat del camí vell i la desafectació de l’ús públic de la carretera vella, no tendria cap validesa per no esser aprovat mitjançant els tràmits i organisme pertinent.

3.- L’única legalitat vigent de la denominada carretera vella de Lluc a Pollença, la qual en els trams que no coincideixen també inclou el camí vell de Lluc a Pollença, es la que procedeix del Consell de Mallorca i de les publicacions del BOIB, les qual enumerem cronològicament:
1) Inici de l’expedient per a la investigació de la titularitat i, en el seu cas, la recuperació de la carratera vella de Lluc a Pollença, BOIB núm. 70 de 10-05-2007
2) Decleració de la carretera vella de Lluc a Pollença titularitat del Consell de Mallorca, BOIB núm. 187 de 18-12-2007
3) Inclusió en l’inventari de béns i drets del Consell de Mallorca de la carretera vella de Lluc a Pollença, inici de l’expedient per a la recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i inici de l’expedient per a promoure la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 70 de 12-05-2011
4) Declaració formal de la possessió de la carretera vella de Lluc a Pollença, de recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i de promoció de la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 76 de 29-05-2012

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 20/11/2012, 08:09

El Consell privatiza la gestión de dos refugios de la Ruta de la Pedra en Sec
El Pont Romà de Pollença y Can Boi de Deià se externalizan para paliar un déficit de 600.000 euros.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/20/consell-privatiza-gestion-refugios-ruta-pedra-sec/809107.html

Pepe

Re: Òrgan Consultiu Autònom, un intent sense èxit...

Pepe | 20/11/2012, 08:07

Per desgràcia tenim molt poca cultura democràtica i participativa,i resulta molt complicat que la gent es pugui engrescar en alguna cosa que no siguin les festes.
És més fàcil delegar la responsabilitat pròpia en els polítics i després criticar, que assumir el nostro compromís de ciutadà i actuar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb