URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Alternativa | 23 Novembre, 2012 07:00

Sembla que aquesta crisi, juntament amb la incompetència i la manca d’empatia dels governants cap als problemes de la majoria de la societat, està posant a prova la paciència dels ciutadans i ciutadanes. Les xarxes socials han suposat una petita obertura per la informació alternativa, tot i això la majoria de la ciutadania segueix adormida.        Una forma molt efectiva d’impedir que les persones puguin assolir graus de llibertat més elevats és l’ús de les paraules, un control que es du a terme pels nuclis de poder fonamentalment des dels mitjans de comunicació. Fins ara semblava que hi havia un clar interès per convertir les persones en consumidors, ara ja no ens volen ni per consumir, ens volen simplement com a mà d’obra barata per ser més competitius cap als mercats exteriors.

         El llenguatge que ens arriba no és gens casual.  No és casual que s’anomeni “il·legals” a les persones sense documentació en regla, no és casual que s’anomeni “ajustaments pressupostaris” a les retallades o  “d’anys col·laterals” a les víctimes de la guerra. Als EEUU  els pobres són  “losers” (perdedors), amb la clara intenció de culpabilitzar l’individu de la seva pròpia desgracia i evitar anàlisis contra el sistema. A Bolívia s’anomena “desechables” a les persones sense sostre. També es parla de rescatar països per definir les ajudes als bancs que s’obtenen dinamitant l’estat del benestar.

        El poder no entén de diàlegs, entén la comunicació sols de forma unidireccional. Queda molt clar que els missatges dels ciutadans no són assumits pels governants, per això cal sumar més veus per fer arribar el nostre missatge, cal revelar-se a l’esclavitud.

        Diu Juan Carlos Monedero: «Recuperar la política es desterrar los monólogos y regresar a diálogos que den sentido a la vida. “Despensar” los nombres de la política –democracia y gobernabilidad, desarrollo y modernización, consenso y gobernanza- para luego repensarlos al servicio de un nuevo sentido común a la búsqueda de soluciones atrevidamente humanas».

        Tampoc és casual l’atac cap a l’educació pública que s’està produint.  Des dels nuclis de poder es volen reduir les protestes educatives a protestes salarials dels professors. Tots els membres de la societat hauríem de ser conscients del que això suposa. Limitar l’accés a l’educació és, en definitiva, la primera passa per condemnar els nostres fills a l’esclavitud. Ja que, com diu Jose Luis Sampedro: «de res serveix la llibertat d’opinió si no hi ha llibertat de pensament». 

        Cal sumar veus per aturar aquest intent de privatitzar el sistema educatiu i cal fomentar l’esperit del paradigma crític de l’educació, que entén el sistema educatiu amb una finalitat d’anàlisi i canvi de la societat. Cal fomentar la participació democràtica dels membres, no sols dins la comunitat educativa, també dins la societat. No considerar l’escola com una part aïllada de la societat, sinó que forma part de la comunitat.

         L’escola pot ser qualque cosa més que un lloc on s’adquireixen coneixements teòrics. Des d’aquí es pot fonamentar un tipus de llenguatge més o menys sexista, més o menys xenòfob. Es pot fomentar la convivència en lloc de disgregar els parlants de les diferents llengües, com sembla que es pretén a les nostres Illes.

         Cal aturar el genocidi del sistema educatiu i tornar a lluitar per una educació que fomenti el pensament lliure i la crítica, sols així podrem rompre les cadenes de la dictadura de l’opinió mediàtica.

        «L’educació és l’arma més poderosa que podem emprar per canviar el món!»

Nelson Mandela

Article i imatge al blog Ateneo Libertario Argumentando.

 

Comentaris

Pepe

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Pepe | 26/11/2012, 16:08

Paco si quieres que pregunte si las obras en el edificio municipal del parque tienen permiso lo haré en el próximo pleno,ningún problema. Igual que he comprobado que Tomeu no tuvo ningún trato de favor y las obras de su casa particular tenían el correspondiente permiso.

Gallardon

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Gallardon | 26/11/2012, 15:26

Hombre Paco, yo pido que se abone el doble del valor de las multas para recurrir-las, Pepe solo pide un mínimo de rigor i que se de minimamente la cara, tampoco es pa tanto

Paco

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Paco | 26/11/2012, 14:06

presuntamente unos cuantos voluntarios con buenas intenciones realizan unas obras en unas dependencias municipales para acondicionarlas para su uso y disfrute, en un lugar frecuentado por niños de corta edad y manipulando herramientas eléctricas sin las debidas precauciones
pues lo dicho, a tocar els nasos

Joan C C

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Joan C C | 26/11/2012, 13:43

Es molt fàcil publicar una denuncia anonima sense cap tipus de comprobació i en Pepe que cerqui. Crec que no es massa demanar una mica de rigor i de valentia per part del denunciants. Si hi una denuncia seria podeu enviar un correu a la nostra direccio i ens comprometem a guardar l'anonimat. Si del que es tracta es de tocar els nasos per tocar-los ja tenim prou feines

Paco

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Paco | 26/11/2012, 13:02

la sociedad de cazadores esta realizando obras en sus oficinas del parque infantil, hace poco hicieron las hicieron los de la asociacion de vecinos para mudarse al lado
tambien tengo que acompañarte a revisar si las obras en estos edificios municipales se han realizado con todos los papeles y licencias en regla y por medio de empresa acreditada?

Pepe

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Pepe | 25/11/2012, 21:07

La veritat que a la passada legislatura no ens va arribar cap anònim per dir-nos que eren il·legals la falta de contractes al manteniment de l'enllumenat del Port, la jardineria del Port, la neteja viària, el Festival ... M'agrada que ara hi hagi ciutadans que s'hagin despertat i en la seva reçerca d'irregularitat arribin a dubtar que el termini d'execució d'una llicència d'obra menor d'una casa on viu un regidor pot ser incorrecta i un tracte de favor.
Fins ara els pocs anònims que hem rebut de denúncies sempre han anat acompanyats de proves i mai han estat sobre res que no fossin doblers o bens públics ( la subvenció a la Nit Niu i el tractor d'EMSER record ara mateix).
No comprenc per què tens cap problema en acompanyar-me i revisar la llicència, crec que és la millor manera de garantir la teva tranquil·litat.

pere

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

pere | 25/11/2012, 18:52

Ah, pepe que sigui un canvi de tallada no vol dir que sigui una obra menor, el més normal es que sigui una obra major. I allò que no es possible es que el presunta infractor sigui un company teu de la junta de govern, a lo millor es per això que no ho vols mirar. Ah, jo crec que el regidor va complir amb la sol·licitud de llicència, i que va actuar correctament, i per això no entenc la teva postura

pere

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

pere | 25/11/2012, 18:40

El problema pepe es que per segons quins altres regidors i denuncies has actuat totsolet, el denunciant anònim no té havia d'acompanyar, ara per aquest regidor tan d'acompanyar i saps perquè, perquè amb aquest regidor no ti vols ficar, amb altres si però amb els que té entens no.

Pepe

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Pepe | 25/11/2012, 18:00

Pere que més vols?, un regidor s'ofereix per acompanyar-vos a revisar minuciosament una llicència d'obra menor. Quin és el problema?

G.

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

G. | 25/11/2012, 15:38

Pere, ets un embullador professional. Et felicit.

pere

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

pere | 25/11/2012, 15:11

Pepe ja no ets el que eres, ara per mirar la denúncia que es fa d'un regidor de l'equip de govern, ti han d'acompanyar, qui ho hauria dit. Bé a lo millor es de segons quin membre de l'equip de govern. Qui ta vist i qui té veu

Pepe

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Pepe | 25/11/2012, 13:18

"Volem saber" quan vulguis et puc acompanyar a l'Ajuntament a revisar la llicència. Tomeu no en posarà cap pega.

maki

JS

maki | 25/11/2012, 06:56

No piden a los otros partidos, lo que sea, porque en el fondo no confían en ellos, y en algunos casos, saben que no se enteran de nada, están allí "para" pintar-la". Algunos "empreñadores" padecen el complejo de Edipo respecto a Pepe, una mezcla de sentimiento de celos y de incapacidad.
Y de rencor por haber puesto en evidencia su mezquindad.

Joana

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Joana | 24/11/2012, 21:34

He lletgit tots u comentaris que s'han fet en aquesta pàgina. Molts de voltros deis coses i criticau que Alternativa no digui res. Jo he lletgit que en Pepe ha dit lo de les mesures cautelars. També u ha dit en Joan CC. Pero no he lletgit cap comentari d'aquesta gent que digui lo que pensa de na Malena i de si ha de dimitir o no.
La meva conclusió del tema: tots sou uns emprenyadors que vos es igual na Malena i lo únic que cercau es embuiar al personal.

J.S.

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

J.S. | 24/11/2012, 21:31

¿Y porqué no le preguntais a él, Tomeu de la Lliga?
¿Porqué tiene que ser Pepe García quien deba haceros el trabajo?
Ya está bien de delegar y pedir explicaciones a quién trabaja. ¿cuantos partidos hay en Pollença? ¿Porqué vosotros, hipócritas, no moveis un dedo para arreglar el pueblo en vez de exigirlo a otros?

Volem saber

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Volem saber | 24/11/2012, 17:28

Ido, si tenia llicencia del setembre o octubre de 2010, quin era el termini d'execucio?, quan va demanar la llicencia? ...... caldria aclarir-ho, primer, per veure que no hi ha hagut tracta de favor i, segon, si ha executat dins el terme legal. Els qui han de donar exemple tambe han de donar llum.

Multat

Multat a Pepe

Multat | 24/11/2012, 15:10

Gràcies Pepe per la informació, emperò crec que no te l'han donada tota...o no és la correcta.
Ja ho diuen que aquest només sap viure a costa dels altres, vui dir a costa de la tia, i ara del Poble.

Pepe

A multat

Pepe | 24/11/2012, 10:16

A Multat, per demanar coses com aquesta no cal estar a la Junta de Govern, i ni tan sols he necessitat fer la pregunta al ple de dijous. En Tomeu Fuster m'ha contestat el següent:
"Primer dir, que no és ca meva, estic de lloguer, i evidenment es va sol·licitar permís pel canvi de coberta, per a més informació, vaig utilitzar productes naturals per la seva rehabilitació, utilitzant el morter com a fitxador i el suro com aïllant. La llicencia d' obra menor és de setembre-octubre del 2010".

Pepe

Fets

Pepe | 24/11/2012, 10:07

Bon dia això ha continuat molt animat (gràcies per fer del nostre bloc el més actiu de Pollença i de balearweb).
Es veu que no hi ha més i que cal tornar una i altra vegada al tema de la Junta de Govern. Torn a recordar a la Junta votam i fem aportacions (a vegades recollides i altres no) lliurement i com partit de l'oposició al que presenta l'equip de govern. Si voleu podem parlar de fets concrets . Alternativa per Pollença ha estat capdavantera en l'oposició a la quarta dedicació exclusiva, en l'oposició a la contractació d'un nou càrrec de confiança, hem estat els impulsors de la moció per llevar la paga extra de Nadal i del ple extraordinari que demanarem tota l'oposició a desembre.

Dos pins

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Dos pins | 24/11/2012, 00:11

Busco con mi luz argumentos, pero me los tapan los pinos.

Joan Pere

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Joan Pere | 23/11/2012, 23:57

Les urnes han parlat? Clsr q si hi vos ha colocat amb el mateixos regidors q el psoe o cxi i dins la Junta de Govern....i ara tenim el que tots veiem i patim, si aixo vol el poble, potser les urnes han parlat i no heu entes res.

Dos pins

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Dos pins | 23/11/2012, 23:53

Las piedras pensadas y tiradas han sido buenas para casi todos menos para Paraísos i pinares compañeros.
Otros comentarios leeríamos si hubiese habido boda.

Paraiso.

En Pepe te raó.

Paraiso. | 23/11/2012, 23:32

Jo estic d'acord amb en Pepe. Les urnes han xerrat. La seva gestió ha duit a alternativa a ser la tercera força del municipi. Per el seu esperit crític i sense pels a la llengua. Tirant sempre la pedre abans de pensar amb les conseqüències. I les URNES han xerrat.

Pero.. Tornaran xerrar, Pq ja farà dos anys que ho feren aviat. I tal vegada tenguin algo a reprochar tots aquests que veuen com vos han posat un murrio. Però.. Això tampoc ja no es important. Total en Pepe ja no se pot presentar.

Dospins

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Dospins | 23/11/2012, 23:30

Qué malo es el rencor de los que fueron abandonados en el altar. Consolaros el resucitamuertos de Font os hará felices.

Multat

junta de Govern

Multat | 23/11/2012, 22:58

Per cert Pepe, tu que estàs dins la Junta de Govern.
Me podires dir si l'altre regidor d'esquerres que està dins la Junta de Govern va demanar el permís pertinent per fer obra a ca seva dins el casc antic de Pollença?
Supòs que essent d'esquerres ho va fer tot de manera legal.
Gràcies.

Joan C

INCREÏBLE

Joan C | 23/11/2012, 22:39

Estic alucinant quan deis que no enteneu com es que trobam estrany que no denuncieu i no fassseu cap suposició del que està passant amb la tinent batle del nostre ajuntament.Simplement és perquè mai heu pensat si les vostres suposicions eren del tot certes en canvi ara anau amb peus de plom.
Quan afirmau en aquest article "Les xarxes socials han suposat una petita obertura per la informació alternativa, tot i això la majoria de la ciutadania segueix adormida" pens que us ho podríeu aplicar ja en aquests moments no seguiu la mateixa aptitud de fa un temps i pareixeu estar un poc adormits.

I que te mes

Corrupcio

I que te mes | 23/11/2012, 22:31

Pepe, que has perdut els arguments? O segueixes anamorat? Que no piules ara que tens un cas reial
Per cert l'article molt be pero, l'has llegit? Porque tu si que tens poder a la junta de govern i pots canviar coses.
De manera que apliquet el cuento

Pepe

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Pepe | 23/11/2012, 22:29

Ara voldria contestar a Paco, María i Miguel Gómez. Primer us he de dir que teniu un problema de personalisme. A Alternativa no criticam o alabam les gestions d'una persona per la persona, o per que es trobi a un partit o altres, el que criticam o alabam són el que fan no qui les fa. I em sap greu per vosaltres però les urnes han donar suport al que fem i les actuacions de la Justícia ens han donat la raó al que deiam d'UM (quan altres pactaven amb ells).

A Paco: que Martí fos o no imputat va ser i és per a nosaltres irrellevant, el que va ser important i vam denunciar és totes les irregularitats que va cometre, especialment en la contractació de familiars, si tens qualque dada de que na Malena o qualsevol regidor de l'equip de govern fa el mateix et deman que es informis ja i veuràs com actuant exactament igual.

María i Miguel: No ens vam tirar a la iugular de cap imputat, de fet la moció del pacte que vam presentar parlava ben clar d'imputats amb mesures cautelars que no és el mateix. Ens vam tirar a la iugular, en paraules vostres, jo prefiriria dir que vam denunciar sense descans a tots els que vam descobrir que feien una gestió irregular i greument perjudicial per tots.
Nosaltres hem alabat actuacions polítiques de na Malena (com les reunions i la recerca de consens als pressuposts del 2012)i hem criticat d'altres (com la seva abstenció al tema de la font de la plaça o la falta de consens als canvis del Festival).
Respecte a l'anterior batle, et dic el mateix que he dit d'en Martí que fos o sigui imputat és irrellevant, només tenint en compte la seva gestió (pots llegir el segon comentari d'aquest blog) i escoltant el que deia als enregistraments del sumari de l'operació voltor la seva gestió ha estat nefasta i immoral i així el van veure també els votants.

Pepe

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Pepe | 23/11/2012, 22:04

Si no vareu llegir l'entrevista a Teresa Forcades publicada pel Diario de Mallorca , us la recoman, l'he trobada al Diario de Ibiza.
«La salud y la educación deben quedar fuera del negocio»
www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2012/11/16/salud-educacion-deben-quedar-fuera-negocio/589113.html

Pepe

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Pepe | 23/11/2012, 22:01

Enhorabona per l'article Joan. El dimecres tota la comunitat educativa (professors, mestres, mares, pares i alumnes,) tornarem a demanar una educació pública de qualitat.

Miguel Gómez

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Miguel Gómez | 23/11/2012, 21:49

Per cert, que ni varen posar de mesures cautelars a nen Cerda abans de tirar-li els cans? Parts i quarts.... Aixo li dic mostrar el
Llautó .

emPInats

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

emPInats | 23/11/2012, 20:58

A mi el que mes me sorprèn és el líder de conciencia d'aquest bloc. En JRV... Esta indispost o que passa?
Resulta que sempre que s'ha atacat la presunta innocent ell ha sortit a defensar-la. Dient en algun comentari "es la política mes feinera i honrada que he conegut".
Lo de feinera ja se l'hi ha discutit moltes vegades... Ara possiblement es pot començar a discutir lo d'honrada.

Maria

Imputada

Maria | 23/11/2012, 20:41

Joan cc
Saps porque? Jo t'ho dire
Porque sou vosaltres els q mollareu la llebre i volguereu jugar a n'aquest joc. Vos tirareu a la iugular de imputats i no imputats senzillament perq no vos caien be o per electoralisme. Si repasses els tus arxius ho veuras.
Tb porque aquesta imputacion es veia venir i vosaltres sempre heu defensat aquest personatge fins i tot al le quan la resta de l'oposicio l'atacava
Amb en Cerda no la vareu respectar a la presuncio
I qui no vol pols q no vagi a l'era

Joan C C

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Joan C C | 23/11/2012, 17:14

Paco, no nos tiraremos a la yugular de la imputada pero de momento ja hemos dejado clara nuestra posición, si hay medidas cautelares tendra que dimitir. Sigo sin entender porque se nos exige a nosostros lo que no se exige a ningun otro partido

Miguel Sánchez

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Miguel Sánchez | 23/11/2012, 17:07

Paco, este asunto ya se denunció en este blog en 2006, ahora veremos si hay medidas cautelares.

Paco

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Paco | 23/11/2012, 16:08

no pretendo en ningun momento hurtar la presuncion de inocencia de la lider de la lliga pollensina, al contrario, y un buen ejemplo es el de su jefe pobler, a quien el año pasado la imputación sirvio de excusa a bauza para privarle de las listas peperas y a quien recuerdo comparecer una vez exculpado o desimputado, clamando con firmeza que estaba limpio, pues habia sido debidamente investigado por la justicia, habia podido defenderse, y se habian aclarado las cosas
pues eso, hoy niestra malena habra podido explicar su version al juez y aclarar las cosas

Paco

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Paco | 23/11/2012, 16:00

bueno, a ver ...
si hace ahora dos años se hubiera imputado a cierto concejal de UNPI por desfalco, cohecho, soborno o alhgo por el estilo, muchos imaginamos la larga retahila de articulos y comentarios con que los administradores de este blog lo habrian llenado
ahora tuvo que ser un troll de estos que pululan por aqui el que nos diese la exclusiva, y desde alternativa en lugar de tirarse a la yugular de la imputada se está pidiendo calma

Joan C C

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Joan C C | 23/11/2012, 14:15

Bona cita la de Juan Carlos Monedero. "Recuperar la política es desterrar los monólogos y regresar a diálogos que den sentido a la vida".
Per lo vist "els de sempre" segueixen amb els seus monolegs en aquest i altres blocs, volguent insinuar que som permisius amb la imputació de malena, es igual que en Pepe sigui l'ùnic regidor que s'ha pronunciat al respecte, ells a la seva bolla.

Joan C C

Re: Recobrar l'esperit crític o tornar a l'esclavitud

Joan C C | 23/11/2012, 09:30

L'altre dia vaig quedar flipat sentint al president de les illes Balears diguent que més o menys que el fracàs escolar es debia en gran mesura a que els profesorat es dedicava a adoctrinar en lloc d'ensenyar. Com em comentava en Jaume Plomer, molt malament em adoctrinat si en 37 anys de democràcia el PP encara guanya per majoria absoluta.

Alternativa per Pollença

Evitar suspicàcies

Alternativa per Pollença | 23/11/2012, 08:27

Si trobau més notícies referents a Pollença podeu col·laborar i penjar-les com comentari. Només cal tenir en compte que cal separar h ttp

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 23/11/2012, 08:25

La notícia fa referència a un Informe de Sindicatura de Comptes referent al 2010:

"Pollença y Binissalem, los ayuntamientos que más tardan en pagar.Triplican el período máximo permitido por ley, que en 2010 era de 60 días"
...el consistorio pollencí, gobernado entonces por UM y PSOE, tardó una media de 224 días en abonar sus recibos: 3,5 veces más de lo que marca la normativa."

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/23/pollenca-binissalem-ayuntamientos-tardan-pagar/809913.html

Alternativa per Pollença

Contrainfo

Alternativa per Pollença | 23/11/2012, 08:24

"El camí vell de Lluc a Pollença, a unes poques barreres de ser totalment accessible"
h
ttp://contrainfo.cat/temes/drets-basics/el-cami-vell-de-lluc-a-pollenca-a-unes-poques-barreres-de-ser-totalment-accessible/

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb