URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Alternativa | 26 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Avui publicam el comunicat dels grups organitzadors llegit ahir a l'excursió reivindicativa a la carretera vella de Pollença a Lluc.

 

Bon dia a tothom . Ja la tenim aquí, ja quasi és patrimoni de tots


Durant set anys hem presentat documents, hem fet denúncies , hem mantingut entrevistes, reunions, s’han fet decrets, actes notarials, entrevistat a testimonis ,hem duit una barrera al Consell, hem fet tres excursions massives, aquesta és la quarta, però fins que els tècnics del Consell no feren la feina de documentar i fitar la Carretera i Camí Vell de Lluc a Pollença no es pot dir que va començar la vertadera recuperació. Quan es duia al Plenari del Consell els diferents tràmits  burocràtics , sempre es varen aprovar per unanimitat de tots els partits polítics. Ara bé, fins fa quatre dies no s’havia fet cap acció recuperadora, més que  la de retirar una paret i posar dues barreres , una oberta i l’altre tancada a Muntanya.

 

 Aquesta setmana s’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

  Fins aquí, aquest era el parlament que havia preparat el dia 22, però avui som a dia 25 i les circumstàncies han canviat,. Desprès venien els agraïments. Avui alguns d’aquests no són possibles malauradament ,només n’hi ha dos, el primer per a totes les persones que  heu/han col·laborat (també a aquelles que desprès de set anys no ens poden acompanyar per veure el resultat d’aquesta feina) i les que ens acompanyeu en les excursions reivindicatives. El segon a tots aquells càrrecs institucionals que han treballat per aquesta recuperació, desgraciadament pocs, però fonamentals.

 

Cal recordar la Resolució que la Consellera executiva  d’hisenda i Funció Pública va dictar el dia 8 d’aquest mes . En aquest escrit resol que els dies 21, 22, i 23 s’havia de procedir a retirar les barreres i obstacles que impedeixen el lliure pas per la Carretera i Camí Vell. Hem de constatar que la recuperació no s’ha acabat.

 Hem de dir que dels 5 propietaris que tancaven el camí : Monestir de Lluc ,Menut ,l’empeltada, Ca na Borrassa i Can Pontico. El Monestir i l’Empeltada han llevat les barreres voluntàriament, les finques representades pel Batle de Pollença,Ca na Borrassa i Can Pontico han seguit en la usurpació. Serà perquè qualcú és Batle ?. Sra Consellera executiva, no poden fer-se tractes de favor, pareix que la llei  no sigui igual per a tots.

Per tant cal demanar-se, pot algú pretendre ser el màxim representant del municipi, sigui l’únic dels que tancaven el camí i carretera vella de Pollença a Lluc que incompleixi una resolució publicada al BOIB i que  té caràcter d’obligat compliment? Sembla ser que tenim un batle antisistema.

 

 Un altre punt sorprenent es veure com el permís de la consellera  de Medi Ambient, en el punt 1 diu “L’excursió es farà pel recorregut sol·licitat, es a dir la carretera vella de Pollença a Lluc”. Sra. Consellera executiva de Medi Ambient, no podem fer el que vostè  ens ordena , no s’han llevat tots els obstacles .

 

Així dons, no podem cel·lebrar com preteníem la recuperació íntegre d’aquesta carretera, i si bé cal considerar la situació en que es troba aquest procés a la conselleria,com un avanç irreversible, desitgem la recuperació immediata d’aquest tram. Cal a més lamentar, com a punt més fosc d’aquest procés, que el Batle hauria d’encapçalar l’excursió en defensa d’un bé públic, i no pas impedir-la.

 

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostre presencia.

 

Imatge de l'excursió d'ahir, encara hi ha trams que s'ha de sortir a la carretera. 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Alternativa per Pollença | 10/12/2012, 09:43

Bon dia , tal vegada la gent de la plataforma pro camins públics i oberts et pot ajudar.

publics.i.oberts@gmail.com

h
ttp://camins.balearweb.net/

Pollencí

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Pollencí | 10/12/2012, 09:27

Hola, m'agradaria que algú hem pogues facilitar un enllaç on s'expliqui o hi hagi un plànol de per on passa la carretera antiga,de Pollença a Son Marc, que no soc capaç de trobar-la. Gràcies.

caminaire

camins

caminaire | 28/11/2012, 20:47

Home, a mi em resol el cami que es recuperi el tram d'una propietat a la banda esquerra, que em fa anar per la carretera de cotxes... a mi el trabmtancat a ca na Borrassa a la banda esquerra pujant a Lluc em resoldria 100 metres bons d'anar per carretera, a banda de que està a l'expedient del Consell.
Si si, un batle del PP contra uan recuperació del Consell, governat pel amteix PP, deu ser un batle antisistema.

lleis

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

lleis | 28/11/2012, 20:26

Ei, aquest no som jo, eh? Es un altre. Ho dic perque has dit que tots eren el mateix.

enamorat de natura

recuperació de camins

enamorat de natura | 28/11/2012, 19:24

Però de què es tracta, de recuperar el camí vell de Lluc, per després no utilitzar-lo. O es tracta de recuperar el camí per poder passejar per ell. Hem començat amb un objectiu, que és el de buscar el millor, en la mesura del lògic i possible, i hem acabat lluitant per una propietat que no ens resol el passeig.
Podem seguir parlant de lleis i de usurpacions, però ens sortim de l'objetiu.
Salut

caminaire

Sentit del comú...

caminaire | 28/11/2012, 16:20

Ais perdona, si posava jurisprudència relativa a camins, senzillament era pensant que amb el “pseudònim” lleis, t’interessava.
El darrer a més, era només per observar que no és cert que al 1914 no hi havia expropiacions, aquestes ja existeixen de fet al dret romà.
Parles de sentit comú, per a tu el sentit comú és doncs que un particular s’apropiï d’un camí públic? Jo això considero que és més propi de la llei de la selva, la veritat, si et refereixes al fet de que la carretera vells travessi dues vegades la nova, i això faci anar i venir als caminants, n’estic d’acord, però això els hauries d’explicar en tot cas als propietaris de les finques confrontants, doncs haurien pogut negociar una permuta amb l’institució competent, has de recordar que és el consell qui ha hagut de fer obrir, dons el propietaris no van fer-ho per voluntat pròpia.
Així, jo penso que la millor opció seria fer una permuta per deixar el tram de la marge esquerra obert, i el de la dreta es revertis als propietaris, però això s’hauria de fer si els propietaris de les finques, i el consell com a propietari de la carretera volguessin, no em demanis a mi, per jo això seria tenir sentit comú, per a mi ocupar un domini públic per un particular, no és tenir sentit comú.
No se si t’he contestat, supós que no...
Ara si he de partir . Fins un altre

lleis

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

lleis | 28/11/2012, 15:58

Continua enumerant lleis que diuen que el camí es public, pots seguir fins demà. Aqui ningu ho ha posat en dubte que el cami sigui public, per tant ja pots dir missa fins Nadal. Aqui s'esta parlant de sentit comú.

caminaire

expropiació al 1914

caminaire | 28/11/2012, 15:48

una petita evolució de la expropiació forçosa:
Leyes de expropiación forzosa de 17 de julio de 1836 y 10 de enero de 1879.
• Las sucesivas Constituciones, desde 1869, prevén el modelo, hasta el art. 33 CE78.
Així mateix, actualment:
• Art. 17 Carta de Derechos fundamentales de la Unión Europea: .
Aquí pots observar que al 1914 ja es disposava de llei d'expropiació forçosa, gràcies i fins una altre estona que he de partir.

lleis

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

lleis | 28/11/2012, 15:34

Nomes dirte que no he escrit amb dos pseudonims, no se d'on t'ho has tret ni perquè ho dius, però no es vere.

caminaire

expropiació

caminaire | 28/11/2012, 15:30

Si t'interesa, pots trobar la llei d'expropiació forçosa promulgada per Alfonso XIII promulgada a Sant Sebastià el 30 de Juny de 1904.
La podras trobar a Revista de Obras públicas, la referència és 1904_tomoII_1506_03 o dic per allo de que no expropiaven.
Per altra banda, al Museu Krekovic a Palma s'hi troba un document d'expropiació de la carretera als seus arxius, si el vols revisar.
L'altre original la té el consell, copies conec bastanta gent que en té.
Per cert, també hi ha la publicació de l'expropiació a un diari estatal de l'època.

caminaire

motius

caminaire | 28/11/2012, 15:13

Per altra banda, dius que defens la postura dels que demanen la recuperació de camins, només per "collons".
Bé, no puc estar d'acord, em sap greu, crec que t'he raonat els motius, una altre cosa és que no els compartesquis.
Jo encara no he entés els motius de defensar que un domini públics sigui d'un particular, sigui aquest Rei, president del Gocern, batle, ministre o somple ciutada.

caminaire

espropiació

caminaire | 28/11/2012, 15:11

Per altre banda, quan parles d'expropiació, supós que et refereixes a l'esxpedient del 1914 per tal de delimitat el traçat de l'antiga carretera de Lluc. Així, entenc que l'expropiació forçosa és quan l'administració, per motius d'interés públic, necessita el bé d'un particular i perjudica al mateix a canvi d'una compensació econòmica.
Per tant, en aquells moments es va fer un traçat per tal que els carrors poguessin transitat, i els terrenys van passar a domini públic, per tant, es va fer el camí amb doblers públics, i si bé saben que moltes vegades les compensacions no suposen el valor econòmic real (les actes de la diputació provincial reflecteixen la compensació), aquesta va tenir lloc, com va tenir lloc a l'actual carretera de pollença a Lluc, per exemple.

caminaire

domini públc

caminaire | 28/11/2012, 15:02

Realment, veig dificultats entendre que un domini públic no pot ser ocupat per un particular.
No és que sigui per collons home, senzillament és per llei.
No és perque sigui del batle o d'un altre, és per una resolució del Consell Insular.
A mi ja he dit (supós que no has llegit els comentaris) que no em desegraden possibles solucions, però no em pots responsabilitzar a més de que una finca ocupi un domini públic.
Per cert, això de escriure amb dos peudonoms m'ha semblat ingenios, enhorabona.

Pepe

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Pepe | 28/11/2012, 15:02

"enamorat de natura" Ja he dit el que m'agrairia a mi i una de les coses que he indicat és no sortir a la carretera. Tal vegada ara amb aquesta problemàtica qualcú fa el que comentes d'ampliar i fer net la vorera en els trams que sigui lògic.
Per la meva part si que m'he preocupat de demanar al batle els seus arguments legals (que em va fer arribar)que el Consell no ha estimat com suficients per mantenir el tancament del camí.

Requilla

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Requilla | 28/11/2012, 13:18

Se dise desenrequillar aqui

Paco

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Paco | 28/11/2012, 10:38

a desalambrar, a desalambrar ...
bueno, la cosa esta entretenida

lleis

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

lleis | 28/11/2012, 09:11

enamorat de natura, no hi perdis temps. Ja te dic que es per c*ions, si fos un altre lloc ja haurien pensat, però si un del PP té un cagarro així de gros, segur que tampoc ho poden sofrir. I quan les coses se fan per c*ions, ja hi pot raonar. A mem si l'obrin del tot d'una vegada, en estar mig any obert no hi passarà ni cristo. En Crespí & cia és a l'esquerra el que en Morro & cia és a la dreta. I com en aquest cas, els seus li riuen les coionades. I no te facis sang per sentir tot això d'usurpadors, lladres, etc, son nomes provocacions.

enamorat de natura

recuperació de camins

enamorat de natura | 28/11/2012, 08:47

Pepe, si has de seguir el traçat de la carretera vella, hauries de creuar la carretera nova 4 vegades, en un tram de 200 metres, i de totes totes has d'anar per la vorera de la carretera. Ningú s'ha plantejat ampliar i fer net la vorera en aquest tram sense haver de creuar-lo. Això seria el que ens diu el sentit comú. Però no, hem de complir la legalitat, màlament sigui un emprenyo i un perill. I no hem d'oblidar que per fer la carretera nova van haver treure, que no expropiar, doncs en aquell temps encara no expropiaven, aquests terrenys a les finques de Can Pontico i Ca Na Borrassa. O potser no compta això per res??. Em fa vergonya sentir coses com "usurpadors de terrenys" i d'altres. A lo millor només vos comten una part de les coses i així anem.
Salut.

Pepe

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Pepe | 27/11/2012, 22:13

Doncs t'assegur que no fem com el PP i no ens enviam un guió amb el que hem de dir. La veritat que és impressionant que l'exèrcit de Pancho Villa (segon el batle), demani complir la llei. Quin absurd a aquest país.
Diumenge vaig gaudir de passejar però m'hagués agradat no haver de sortir a la carretera,que el camí és trobés millor indicat i una mica restaurat a alguns trams al costat del torrent... Què he de fer m'agrairia anar amb el meu nin més tranquil i que més gent pugues gaudir del camí.

caminaire

dogmatisme

caminaire | 27/11/2012, 22:06

Tampoc no sembla tan dogmàtic demanar que es compleixi la llei, més quan un és Batle, dic jo.

caminaire

dogmatisme

caminaire | 27/11/2012, 22:03

Els disfrut jo, gràcies pels consells, de fet, no deix d'anar d'excurssió sempre que puc.
Per dogme el de, cadascu a ca seva fa el que vols, per això explicava que un domini públic no és mai d'un particular, encara esper algun argment legal, però bé, supós que no toca.

enamorat de natura

recuperació de camins

enamorat de natura | 27/11/2012, 21:45

Impresionant Pepe, ja veig que només t'aportan els teus, i que vos tancau amb lo vostro sense tenir en compte cap altre argument. Com així teniu tots el mateix discurs?(complir la llei). Sona com a après. Sortiu un poc dels dogmes i deixar enfora els victimismes i disfruteu de la natura i dels passeijos.
Salut per tots

Pepe

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Pepe | 27/11/2012, 17:48

Impressionant caminaire, gràcies per la teva aportació, esper veure la resposta de lleis.

Caminaire

caminaire

Caminaire | 26/11/2012, 21:37

Segueix l'intent de criminalitzar als que defensen que un camí públic no es tanqui per un particular (és a dir, complir la llei), per part dels tancadors de camins...

camins

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

camins | 26/11/2012, 19:17

Es que es per coi*ns, per res mes. Ja te dic que si fos d'uns altres propietaris, això estaria oblidat. Però amb el senyor Crespi davant, tan amic d'entrar dins ca d'altri, te pots esperar quolsevol cosa. Ara vol posar un pont i no se que mes, li falta un pont, però a la cresta.

enamorat de natura

recuperació de camins

enamorat de natura | 26/11/2012, 18:58

Som més papistes qu'el Papa. La llei s'ha de complir, usurpadors de camins... Ara ens recordem que la llei s'ha de complir. O a cas no hem estat sempre partidaris de canviar lleis, quan hi ha alguns disbarats.
En aquest cas el camí vell de Lluc al seu pas per Can Pontico i Ca Na Borrasà, fa una ziga zaga creuant fins a quatre vegades el camí nou d'un costat a l'altre. Que farem, posem ponts en els quatre trams per creuar la carretera?. Estem parlant de trossos de terreny sense major importància, ni per les finques per on passa, ni per què la fem servir per anar a Lluc. Emprem el sentit comú, tan atrofiat últimament, i deixem-nos la mala llet i gaudim del passeig

maki

sectes

maki | 26/11/2012, 17:45

Jo crec que el Batlle, mes que ser de la secta pepera(una mes!), es mes del partit de la dreta de sempre: €.€.

toros de la barrera.

Barrerista

toros de la barrera. | 26/11/2012, 17:36

Cagondena, "Barrera", ara resulta que del botxi en fas víctima. O sigui que ser del PP i xupar des de fa casi 10 anys de la cosa pública, és una desgracia. I que te reclamin un troç de camí usurpat, també deu ser una desgracia. Me pensaba que això de fer victimisme quan te troben "con las manos en la masa", era tan sols propi de carteristes.
I de "metáfora irónica", res de res . Vulgar collonada victimista i fanática", res mes.

Pepe

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Pepe | 26/11/2012, 17:02

"Barrera" no es tracta només de que encara hi hagi barreres al camí, on es va aturar l'excursió tens un mur, una síquia i el jardí d'una casa... Això no és recuperar totalment un camí.

caminaire

Tancament

caminaire | 26/11/2012, 15:36

Desprès dels grans arguments de "barrera", només puc dir que les lleis s'han de complir, i els camins públics han d'estat oberts.
A més, en aquest cas:
L’única legalitat vigent de la denominada carretera vella de Lluc a Pollença, la qual en els trams que no coincideixen també inclou el camí vell de Lluc a Pollença, es la que procedeix del Consell de Mallorca i de les publicacions del BOIB, les qual enumerem cronològicament:
1) Inici de l’expedient per a la investigació de la titularitat i, en el seu cas, la recuperació de la carratera vella de Lluc a Pollença, BOIB núm. 70 de 10-05-2007
2) Decleració de la carretera vella de Lluc a Pollença titularitat del Consell de Mallorca, BOIB núm. 187 de 18-12-2007
3) Inclusió en l’inventari de béns i drets del Consell de Mallorca de la carretera vella de Lluc a Pollença, inici de l’expedient per a la recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i inici de l’expedient per a promoure la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 70 de 12-05-2011
4) Declaració formal de la possessió de la carretera vella de Lluc a Pollença, de recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i de promoció de la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 76 de 29-05-2012

Barrera

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Barrera | 26/11/2012, 15:21

A ver si aprendes a leer las metaforas ironicas. La familia de este señor ha tenido la mala suerte de que su hijo es del PP y por eso no le dejareis de tocar los coj*nes haga lo que haga. Si fuera un afin, ya habriais olvidado el tema, como paso con algun que otro caso de un dirigente del GOB que casualmente se ha "olvidado". Pero me da que tanta razón no teneis si aun no le habeis denunciado.

Xavier

Barrera i barra

Xavier | 26/11/2012, 15:08

Si trobes la maneta de la que parles te'n dus un camaiot de regal. El problema es que no tens ni idea, ni de com estava el camí ni de com ha quedat ara. I si una cosa ha quedat clara amb aquest camí és que ni pepes ni pesoes ni polles. Als usurpadors, branca.

barrera

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

barrera | 26/11/2012, 11:20

Oficial: 200 personas incapaces de abrir una barrera abierta. Al darse cuenta de la gran dificultad en desplazar la maneta a la izquierda, optaron por abandonar. Alegan que al haberla tocado alguien del PP, puede estar endemoniada, y instan al Consell a que les ayude en el desplazamiento lateral de la maneta, asi como en la maniobra de empuje necesaria para desplazar el peso correspondiente.

Alternativa per Pollença

Re: S’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

Alternativa per Pollença | 26/11/2012, 09:38

Diario de Mallorca

200 personas reivindican la restitución del camino público de Lluc a Pollença
La Plataforma pro Camins Públics suspendió oficialmente la excursión, alegando que no podían recorrer el trazado original de la carretera vieja.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/26/200-personas-reivindican-restitucion-camino-publico-lluc-pollenca/810549.html

Balears.

Victòria a mitges a la carretera vella de Pollença a Lluc

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/victoria-mitges-carretera-vella-pollen-lluc.html

Última Hora.

Pro Camins Públics disuelve su marcha a las puertas de la finca del alcalde de Pollença

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/pro-camins-publics-disuelve-marcha-puertas-finca-del-alcalde-pollen-a.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb