URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’educació va de cul enrere

Alternativa | 29 Novembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

(contrainfo.cat). Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com 

Amb la educació els governants estan fent un bunyol sense forat. Arribarè un punt que el bony esclatarà; ho pagaran els al·lots, els pares, el mestres i el futur de la nostra societat.

Tant a nivell estatal com a nivell local fa temps que l’educació va de bòlit, amb un alt percentatge de fracàs escolar i deserció escolar. Ara per acabar-ho de confitar el llengua de pedaç i espanyolitzador Ministre Wert proposa una nova llei d’educació que en lloc d’esmolar fa més osques. Cinquanta catedràtics d’arreu de l’estat signaren un document “Per una altra política educativa”, molt crític amb l’avantprojecte de nova llei, que ja ha rebut més de 1.500 adhesions d’expert en educació. Creuen que la reforma  proposada  pel PP té una  forta càrrega ideològica conservadora i fins i tot retrògrada. Tres dels seus elements essencials mostren la filassa d’aquesta ideologia: Una segregació primerenca dels alumnes, que fan l’educació clarament elitista i un retorn a escoles que separen per sexe; un currículum instrumental que dona un gran pes a les matèries instrumentals, rebaixant les humanitats i llevant l’educació per la ciutadania a primària ; una recentralització que es demostra en instaurar avaluacions estatals al final de cada etapa escolar, la eliminació de poder de decisió dels consells escolars i establiment de com a mínim un 65% de continguts comuns dins l’horari, fent la traveta a les competències de les comunitats autònomes. A nivell local heu d’afegir la ronya que han posat Bauzà i Bosch dins el sector educatiu, amb la qüestió de la llengua, les retallades, la supressió de interins, augment de la ratio, baixada de sous, augment d´hores... i per acabar d’embrutar la pesquera es preparen dues lleis inquisitorials, de Convivència i de Símbols. Ja me direu si tot aquest endiumenjat pot dur a millorar la educació o més bé és munyir indiots per la cresta. No hi ha cap boig (sí qualque Bosch) que apedregui les seves teulades com els nostres governants, que no fan altre cosa que tenir mal al turmell i curar-se el clotell. De “l’autopista” de la educació que prometeren n’han fet un camí de ferradura. I tot aquest desgavell s’ha fet de forma vertical i inconsulta des del PP, quan precisament hi ha una convicció general que una llei d’educació hauria d’estar recolzada per un cert consens amb una mirada de llarg terme. 

Lectura del manifest ahir a l'IES Guillem Cifre de Colonya en defensa de l'educació pública (contrainfo.cat). 

 

Comentaris

Instituto Josera

Institut Josera (Mi farmacia primero!)

Instituto Josera | 02/12/2012, 11:13

Institut amb afany d'acabar amb l'educació pública:
Així, pel que fa a la despesa en mestres i professors i altre personal assignat a Educació, dels 520 milions d’euros de l’any 2010 es passà als 504 del 2012 i, ara, es preveuen 451 milions per al 2013, un 15% menys que el 2010, 69 milions menys, això sense comptar la inflació. És una bogeria. Si això són les autopistes de l’educació promeses pel senyor Bauzá, (crec que ara mateix anam per carreteretes secundàries plenes de sotracs) arreglats anam...

creu

Re: L’educació va de cul enrere

creu | 30/11/2012, 21:29

Mira alternatiu, aquest debat es tan llarg i dificil de respondre aqui al blog, que dona per tonelades de llibres. Sempre trobaràs un sistema millor, evidentment. Totalment democratic, mai, pero sempre podras millorar els que hi ha. D'aquí a intentar justificar que el ple d'un ajuntament no es democràtic, n'hi va un tros. Perque sou els primers que quan interessa apelau a la representativitat dels vostres 300 votants, com els altres vaja. Aquest es el sistema que hi ha, si no t'agrada lluita per canviar-lo però no te presentis a les eleccions per dir que no es democratic fent servir els vots. Es un bon intent de desviar el debat, però... escriu un article

Paco

Re: L’educació va de cul enrere

Paco | 30/11/2012, 21:28

o sea, que cuando el alcalde no cumple las mociones aprobadas por el pleno, en realidad es que piensa como garci, que lo aprobado es lo que piensan unos cuantos y no los 17000 del pueblo, por tanto tan mal no lo hace, verdad?

Alternatiu

Ningú respon a la pregunta.

Alternatiu | 30/11/2012, 20:57

què té de bo aquest sistema representatiu? és democràtic?

Critiques zero

Re: L’educació va de cul enrere

Critiques zero | 30/11/2012, 20:52

Mai he vist una critica per part d'un membre d'alternativa a un altre, mai. Sempre hi ha una justificacio o una excusa. Per tant no l'esperem ara. Si un del PP diu que el ple no es representatiu del poble, lis falta temps per enviar una nota de premsa i fregir-lo, d'antidemocratic peramunt.

Alternatiu

Re: L’educació va de cul enrere

Alternatiu | 30/11/2012, 20:22

Creu, tens un problema de jerarquies. En Pepe no té ni més ni manco veu que qualsevol de nosaltres. Si s'aprova una moció s'ha de posar a la pràctica pel govern, sigui de qui sigui. I millor que passi pel ple que no per la junta de govern o per una àrea concreta. Però no s'ha dit res que no sigui cert: li diuen democràcia i no ho és. Pretenen representar el sentir del poble i no ho fan. Governen pel poble però sense ell, etc. etc. etc.
Ara contesta tu: què té de bo aquest sistema representatiu? és democràtic?
Es que no sou capaços de donar cap argument.

creu

Re: L’educació va de cul enrere

creu | 30/11/2012, 20:17

Pepe, voldria que manifestassis l'opinió respecte que el vostre antic coordinador pensa que el plè no és la representació del poble i quan se rebutja una moció al ple, no serveix el seu rebuig per aquest argument.
No ha dit res de si s'aprova una mocio presentada per alternativa, ha de ser respectada o no l'aprovacio. Se suposa que en aquest cas si.
Es que he al·lucinat de sentir per part d'un militant destacat, el ple es poc manco que 4 arreplegats sense cap representativitat, amb la branca que heu donat perque tot passi per ple.
Entre aquesta i la de'n Sanchez fent feina el dia de la vaga, no vos fan falta enemics.

Pepe

Re: L’educació va de cul enrere

Pepe | 30/11/2012, 20:01

Crec que no vas escoltar el ple sinó no s'enten que diguis que per culpa de la nostra moció no es va arribar als precs i preguntes.
La importància de la moció és debatible però el que es clar que al manco al teu cas t'ha donat per comentar.

Alternativa per Pollença

Tancada

Alternativa per Pollença | 30/11/2012, 17:54

Vídeo de Soca Arrel sobre la tancada del passat dimecres 28

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1mZrrXqMvoo

creu

Re: L’educació va de cul enrere

creu | 30/11/2012, 09:44

No, si a jo m'es igual, que presentin la mocio i mos quedam sense preguntes, lo important es lo important, i lo important es la creu.

maki

Creu

maki | 30/11/2012, 08:56

Home, creu, això de l'aritmètica no és el teu fort, està al nivell de la teva objectivitat, és a dir, dessapareguda...
No tinc res contra el sancristo, pobret allà tot el temps enclavat, però la qÜestió te la seva trascendencia, és tracta d'arraconar una religiositat falsa i hipócrita.. que constantment mira cap una altra banda quan li convé. Si ressucités el rector Gomila, i ves l'Ajuntament constituit per divorciadots, gent que no està cassada, etc. ai Deu meu!!
El retiraría ell mateix, al sancristo, o armaria un Cristo!!

Alternativa per Pollença

Re: L’educació va de cul enrere

Alternativa per Pollença | 30/11/2012, 08:13

La moció s'ha rebutjat dues vegades. A la passada legislatura que es va rebutjar vam dir,i és el que hem fet, que la presentariam a aquesta legislatura.
Ahir el cas és diferent sense l'absència de Mª del Mar i els dubtes d'en Martí la moció hagués sortit. Per això al final del ple el nostre portaveu es va oferir a Martí per dialogar i veure si podem aclarir els seus dubtes. Evidentment només tornariam a presentar si les dubtes d'en Martí es resoldrien cap a una posició racional i és que la sal de plens ha de ser un espai neutral.

creu

Re: L’educació va de cul enrere

creu | 29/11/2012, 23:36

Dic jo que si la mocio de la creu s'ha rebutjat tantes vegades, no podeu esperar a la proxima legislatura? Es que no acceptau el resultat de la votacio? Surt el que surt, i a una altra cosa. Imaginau que els altres fecin el mateix i presenten les mocions rebutjades una i una altra vegada, aixo no pot ser. En ser majoria ja la retiraran a la creu, pero no presenteu la mateixa mocio 40 vegades dins la mateixa legislatura, que aixo se fa insoportable.

Pepe

Re: L’educació va de cul enrere

Pepe | 29/11/2012, 23:01

Demà l'article sortirà una mica més tard, el ple acaba a les 00 sense temps per debatre la darrera moció ni fer precs ni preuntes (per segona vegada consecutiva).

Alternativa per Pollença

Re: L’educació va de cul enrere

Alternativa per Pollença | 29/11/2012, 09:05

Hamburguesas de cordero, la alternativa ´pollencina´

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/29/hamburguesas-cordero-alternativa-pollencina/811279.html

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 29/11/2012, 08:09

El GOB dice que el problema es dar derechos urbanísticos, no desclasificar
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/gob-dice-problema-dar-derechos-urbanisticos-desclasificar.html

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 29/11/2012, 08:08

El concesionario de playas denuncia que le han destrozado 500 hamacas
Sospecha de la entidad que gestiona las playas de Pollença, a cuya explotación también aspiraba.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/29/concesionario-playas-denuncia-le-han-destrozado-500-hamacas/811282.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb