URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Alternativa | 16 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 

El seguiment de la jornada de mobilització del passat dijous contra la LOMCE als centres educatius de les Illes Balears va ser tot un èxit. Una vegada més, es va demostrar el rebuig generalitzat a les polítiques actuals i el sentiment d’unitat de la comunitat educativa.

  Com diu Rosa Cañadell:

L’avantprojecte de Llei no és, solament, políticament  predemocràtic i recentralitzador, sinó també socialment injust, ideològicament retrògrada, pedagògicament antieducatiu, sexista i segregador. Tot plegat, ens retrotrau a un model educatiu antidemocràtic, privatitzador i mercantilitzador.

 L'avantprojecte de la Llei d'Educació, la LOMCE,  vol implantar un sistema educatiu segregador, mercantilista i elitista, convertint el sistema educatiu en una cursa d'obstacles per als qui tenen més dificultats d'aprenentatge. Un sistema que dóna una passa enrere  més en la gestió democràtica dels centres educatius proposan una organització jeràrquica i antidemocràtica dels centres públics. Per exemple s'anul.la la potestat que fins ara tenien els consells escolars per «aprovar i evaluar el projecte educatiu i el projecte de gestió, així com les normes d'organització i funcionament dels centres» i, al mateix temps, s'augmenta la professionalització de les direccions, que seran nomenades directament per l’Administració i tindran poder sobre totes les decisions, incloent-hi les condicions laborals del professorat

Estem davant d'una reforma educativa sense recursos humans i materials encaminada exclusivament a llançar a un desregulat mercat de treball a milers de joves que es convertiran en mà d'obra barata i amb una escassa qualificació acadèmica. 

A nivell ideològic, retorna l’alternativa a la religió, evaluable, que no és més que una concessió als sectors més reaccionaris de l’Església; aboleix l’Educació per a la ciutadania i treu l’assignatura d’ètica per a tothom. S'ometen aspectes com l'equitat, la igualtat d'oportunitats, l'atenció a la diversitat, l'atenció individualitzada de l'alumnat, la rebaixa de ràtios o d'hores lectives del professorat, que influiran realment en les taxes d'abandonament i fracàs escolar.

La darrera proposta del ministre Wert suposa una agressió brutal al model educatiu vigent a les Illes Balears i a la resta de comunitats, sobretot al d’aquelles comunitats amb llengua pròpia.

El passat dijous va ser una jornada d’expressió de la dignitat d’una comunitat educativa que ha d’estar més unida que mai per reivindicar un ensenyament públic de qualitat i en català fer front als atacs de les diferents lleis i normatives marcades pels governs central i autonòmic lesives pel nostre model educatiu i la cohesió social.

  Enhorabona a tots  els que vareu participar a la manifestació del  passat dijous.

 

 

 

 

 

 


 

Comentaris

Joan CC

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Joan CC | 21/12/2012, 15:52

Ara encara trop més a faltar als interins i sustituts que no eren a la manifestació h ttp://www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/12/21/govern-contratara-interinos-educacion-2013/816064.html

Joan CC

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Joan CC | 21/12/2012, 15:52

Ara encara trop més a faltar als interins i sustituts que no eren a la manifestació h ttp://www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/12/21/govern-contratara-interinos-educacion-2013/816064.html

Pepe

Futur negre

Pepe | 19/12/2012, 18:54

No puc afegir res al teu encertat comentari,som la coa de la coa en educació iinvestigació. Sol i Platja i quan el ciment no deixe veure ni una cosa ni altra ...

Merkel

Kaputt

Merkel | 19/12/2012, 08:23

Oh mein Gott, Espanya , l'estat de la Comunitat Europea amb mes fracàs escolar, i Balears la regió española amb mes fracás escolar d'Espanya i DE TOTES LES 280 REGIONS EUROPEES....i el govern Bauzá retalla primerament l'edució i educación....i aquest és el que la majoria ha votat?? O l'han votat mitjançant l'engany?? O simplement la societat balear, amb la mallorquina al capdavant, és una societat de nous rics pseudoanalfabets??
Hi ha molta feina per fer si volem ser europeus mes enllà de tenir cotxe i segona residencia...

Alternativa per Pollença

Destrueixen el nostre futur

Alternativa per Pollença | 19/12/2012, 08:14

En referència a aquest tema avui al DdM.
La UIB baja su presupuesto un 3,2% por el recorte de 3,1 millones del Govern
Se convierte en una de las universidades peor financiadas del país, con 3.763 euros por estudiante
www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/12/19/uib-baja-presupuesto-32-recorte-31-millones-govern/815504.html

josep

autopistes de la...

josep | 19/12/2012, 06:50

Una societat que no dedica els màxims esforços possibles a la formació dels seus joves difícilment pot mirar el futur amb dignitat. La constatació que la UIB és una de les universitats més mal finançades de tot l'Estat és una vergonya més per a una terra cosida a imposts i que fa dècades que pateix un espoli fiscal feridor i injust.

L'actual Govern Bauzá empitjora encara més les coses. Si l'any 2009 s'hi destinaven 4.962 euros per estudiant, ara són 3.763. Per contra, a la Complutense de Madrid s'hi inverteix més de 7.000 euros. El greuge és evident. El Consolat no es desvia en la seva política de distanciament de la principal institució docent de l'Arxipèlag i de no tenir interès que tingui una dotació econòmica suficient per afrontar amb dignitat els temps actuals.

L'Executiu estreny la població amb més tributs, però els destina a pagar deute, l'únic que de veritat li importa. Les Balears estan perdent el tren del futur com a societat desenvolupada, començant pel seu màxim exponent: la Universitat.

Viva el consenso

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Viva el consenso | 18/12/2012, 08:31

La mayoría absoluta no es una patente de corso. El PP en su programa habla de reformas en educación y justicia partiendo del diálogo y el consenso. Gallardón ha hecho la reforma el solito y Wert sólo se ha reunido con la santa madre iglesia. La LOMCE sólo tiene el apoyo del PP

motos

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

motos | 17/12/2012, 20:17

Si el que va davant de la manifestació va amb un megafono cridant "esto nos pasa por un gobierno facha", i resulta que el PP te majoria absoluta, que deu ser perque l'ha votat bastanta gent, ja tens la resposta.
I vendre que nomes es culpa de PP es una moto que no la compra tothom. Es culpa, pero no nomes culpa

Garci

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Garci | 17/12/2012, 10:23

Jo coincideixo en això de la magror de les mobilitzacions. I no només a Pollença, sino a tot Mallorca. També estic convençut que el passotisme, el desànim i el pensar que "no servirà per res" son raons molt més importants per no sortir al carrer i mobilitzar-se que la desinformació. S'ha extès la idea de que tot està en mans dels polítics, que fan i desfan i que son un problema (també ho diu el CIS) però que son ells qui ho han d'arreglar i no la societat civil. Per això no crec que sigui un tema de politització del discurs (que repeteixo que no el veig polititzat).

Joan C.

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Joan C. | 17/12/2012, 10:14

Discrepo Garci. No sé si se fà però el que es evident es que les mobilitzacions no han tengut gaire èxit.Evidentment, desde del punt de vista polític, el responsable es el PP. Però no hem d´oblidar que el PP governa amb majoria absoluta i que te i manten (així ho confirma el CISS) un important recolzament social. Si no se comunican el gruix social els continguts deslligats de la política no aconseguirem res. Hauriem d´aconseguir que fins i tot un votant del PP vegi que els seus fills rebran un ensenyament o formació pitjor. No dubto que s´intenta, segur, però no crec que a Pollença sigui l´escepció..... les mobilitzacions varen ser magres.

Garci

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Garci | 17/12/2012, 09:38

Jo pens que aquesta feina de denúncia possibilista i poc política sí que s'està fent per part de plataformes com la de l'embut i les mobilitzacions als centres. I crec que ho confirma l'alt grau de mobilització que hi ha arreu de l'Illa. Altre cosa és que la reivindicació es impossible deslligar-la de ser contra el PP, ja que aquests son els culpables actuals de les retallades en aquest camp.

Joan C.

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Joan C. | 17/12/2012, 08:59

Crec que cal una feina de comunicació important. El misatge ha de ser molt clar: les reformes educativesdutes pel govern central sense consens i els retalls dels recursos. S´hauria de deixar de banda temes polítics o massa ideològics o "voler arreglar el tot el mon amb una manifestació". Es una feina que s´ha de fer i que el problema, ara per ara, es que pareix que ningú agafa la iniciativa en aquesta feina.

Pepe

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Pepe | 16/12/2012, 17:48

Estic totalment d'acord amb vosaltres. Vaig trobar a faltar a massa gent.
De totes formes a la manifestació va haver més gent que a la tancada i per primera vegada hem fet una mica de comunitat educativa. Cal continuar lluitant i que poc a poc es sumi més gent.

Joan C

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Joan C | 16/12/2012, 15:01

Totalment d'acord Joan, davant els greus atacs a l'educacio publica el dijous va ser molt magra. Va faltar molta gent i vaig notar ausencies importants: equips directius d'alguns centres i professorat, aquests darrers per la seva posició haurien de ser molt mes sensibles. Aquesta societat esta molt malalta i gens ho hem de fer mira.

Joan C C

Re: Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Joan C C | 16/12/2012, 10:45

Dijous em va quedar un sentiment agre-dolç, es cert que hi havia molta gent, pero pensant primer en que l'educació es un tema que ens afecta a tots i després que a Pollença hi ha molta gent que com jo mateix estam a unes llistes sense perspectives de futur, vaig trobar a faltar molta gent. Crec que encara no som plenament concients de la gravetat del tema. Esper que poc a poc la gent perdi la por o la peresa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb