URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

On treu cap prohibir opinar

Alternativa | 23 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

El projecte de llei de Convivència dins l’escola diu que serà falta greu que els professors expressin “posicions personals, familiars, corporatives, polítiques, clientelars o qualsevol altra que vulneri la imparcialitat, objectivitat i neutralitat”. Ens poder demanar ¿a què ve ara venir amb aquestes i mostrar el garrot? ¿Hi ha neutralitat davall aquest projecte de llei? ¿Serà imparcial, objectiu i neutre qui mesuri les opinions dels professors?¿On queda la llibertat càtedra del Article 20 de la Constitució?  ¿S’envia va a porgar fum la llibertat d’expressió? ¿Hi ha qualcú que no s’expressi des de les seves posicions personals? ¿S’aplicarà a les escoles catòliques i de l’Opus?...

Aquest projecte de llei és semblant a demanar que els professors siguin asexuats i és definitivament voler posar un morral inquisitorial o tapaboques amenaçant als professors. Voler fer d’una escola un espai asèptic, sense posicions personals i institucionals a més d’un impossible, és un error, perquè la escola ha de ser un lloc per aprendre a viure dins la realitat i la realitat té mil caires interpretables des de distintes perspectives. Qualsevol pedagogia que no estigui arrelada dins la realitat, natural, cultural, històrica, política, social... és una pedagogia morta, inútil i alienant. Tant els reforçament del pensament crític, com el pluralisme democràtic, són quefers essencials de l’escola que exigeixen  donar entrada a les noticies i debats que presenta la realitat. Una informació ample, plural, reflexionada, duen a una opinió ferma i consistent, que fan més lliures als alumnes i menys vulnerables a la manipulació. Una democràcia que no té subjectes crítics i lliures es converteix en una guarda de teresetes manejades per fils d’interessos externs. Sols una escola on sigui possible la reflexió, la llibertat d’opinió, el debat, la recerca...serà una escola per una vida personal plena i societat democràtica...

Comentaris

jrv

Can Llobera

jrv | 24/12/2012, 13:25

La veritat és que no serveix de molt lamentar-se ara de la compra de Can Llobera.
Crec que el preu pagat per les entitats publiques fou un poc inferior al que oferien algún empresari del municipi, o qualque alemany al seu moment, crec que fa devers 9 anys.
Al seu momento on havia mes dobers que idees en general, semblava una bona mesura, destinada a preservar part del nostre patrimoni. El meu poc coneixament m'indica que el valor històric de l'edifici és escás, i el patrimonial no és gran cosa.
I me fa reflexionar i comparar amb la situación de la fàbrica, el Castell del Rei, les edificacions de l'Atalaia del Albercuix, Fartaritx, , l'Uyal, etc.
Entenc que una millora proteccionista i rigor en la seva aplicación hauria de bastar, `però ja ens coneixem....dotze oficis, tretze desgracies....
En tot cas, tal volta ara a Can Llobera de no haver-se comprat estigués ocupat per un Kentucky Fried Chicken, com ho està Can Pescador, o la major part d'edificis caracteristics del mateix passeig Voramar,la plaça de Pollença, etc. o fos restaurant mes amb mil cadires a la Plaça Vella.
Can Llobera ja està fet, la miseria està en no saber donar una utilitat practica o simplement cultural, la falta d'imaginació és penosa, pijor casi que la falta de dinamisme....
Coneguent algún regidor , regidora, pot acabar essent ciuna d'arrossos bruts(bó l'adjectiu!) bunyolades, o indrets on fer sopars d'amigots pseudopolítics, com ho fou Can Candali en el primer consistori socialista...
No se si convé donar mes idees...

Pepe

Re: On treu cap prohibir opinar

Pepe | 24/12/2012, 11:20

Caleta també és fàcil comprar un edifici amb els doblers d'altres, fer-se la fotograria i després no tenir ni idea que fer amb ell.
Sí després d'aquesta crisi encara no s'ha aprés que improvisacions com la compra de Can Llobera i l'auditori d'en Moneo van ser errades que encara avui pagam no anam...

cataleg

Re: On treu cap prohibir opinar

cataleg | 24/12/2012, 09:25

Saps que es de bo de fer catalogar i que t'ho mantenguin us altres. Despres passa el que passa, es mes barato pagar la multa que mantenir els edificis.
Per la teva regla de tres, tu com que no te pots comprar un Ferrari no te compraras cap cotxe, no?

Juan

Re: On treu cap prohibir opinar

Juan | 24/12/2012, 08:56

Por la regla de tres de comprar todo lo que tenga valor artístico del tipo de Can Llobera, en Pollença el ayuntamiento debería comprar una docena de casas (o más). Los catálogos de patrimonio obligan a mantener en perfectas condiciones los elementos artísticos, patrimoniales, etc. e incluso bienes immuebles que tienen la catalógación máxima deben ser preservados incluso interiormente. Si los propietarios no cumplen con la protección se les multa. Pero el ayuntamiento de Pollença se hizo cargo de un immueble de este estilo y no lo está manteniendo durante años. ahora la factura es más gorda. Y sin saber qué hacer con él. Surrealista.

Garci

Re: On treu cap prohibir opinar

Garci | 23/12/2012, 20:18

Perque dius que no conec la historia? Creus que no se qui son els Llobera?una casa privada protegida té la mateica funció.

can llobera

Re: On treu cap prohibir opinar

can llobera | 23/12/2012, 20:03

Garci, pareix mentida que siguis licenciat amb historia. De vegades les coses no serveixen per res. Conèixes el significat de la paraula "art"? No siguis tan materialista, les coses no sempre han de servir per quolque cosa. Can Llobera se va comprar tirat de preu, hi ha oportunitats que no se poden deixar passar. Inclús ara, amb els problemes immobiliaris que hi ha, se cert que si se posas a la venda al mateix preu se vendria. Si no, que l'ajuntament ho posi en venda, i veuràs.
De veres que el desconeixement de la historia de Pollença es molt preocupant. Tan preocupats per la memoria historica i ni p*ta idea de la historia d'aquí.

Garci

Re: On treu cap prohibir opinar

Garci | 23/12/2012, 18:36

Can Llobera es va comprar "perquè ho deixaven molt bé de preu", sense cap pla, ni finalitat ni res per l'estil. Comprar per comprar. Fa anys que és municipal i no s'ha usat gairebé per res. I ara ens hem de gastar un dineral en reparar-lo.
Això domés pot passar a Pollença.

casa vieja

Re: On treu cap prohibir opinar

casa vieja | 23/12/2012, 15:24

Llamar al casal de Can Llobera una casa vieja es no tener ni idea de patrimonio ni de historia del pueblo donde vives, si es que vives aquí, cosa que pongo muy en duda.

hause

perfeto!

hause | 23/12/2012, 11:33

Nuestro municipio sigue siendo el hazme reir de mallorca. Abrir la edición digital de Diario De Mallorca y lo primero que veo es que ya han puesto en marcha dos obras que rondan el millón de euros, pero no saben si la podran pagar. Perfecto!!!!!!! Y además son dos obras imprescindibles, poner 4 tejas a una casa vieja, i asfaltar un parking polideportivo!! Perfecto! Buen gobierno!!!

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 23/12/2012, 10:23

El pacto se someterá al examen de la oposición el próximo 10 de enero
Uno de los alicientes de la sesión extraordinaria es la nueva correlación de fuerzas en el seno del equipo de gobierno
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/12/23/pacto-sometera-examen-oposicion-proximo-10-enero/816308.html

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 23/12/2012, 10:18

Pollença inicia dos importantes obras sin haber asegurado la financiación
Los proyectos consisten en la reforma de Can Llobera y la construcción de un parking en el polideportivo.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/12/23/pollenca-inicia-importantes-obras-haber-asegurado-financiacion/816302.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb