URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El malbaratament d'aliments

Alternativa | 26 Desembre, 2012 23:01

 Un escrit del nostre company Biel Vives.

Vull fer referència a la mala imatge que dóna que certes persones (marginats o no) els vegem ficar-se en els contenidors d'escombraries dels supermercats. (Abans només els vèiem a la nit, ara es poden veure a tota hora). És una imatge deplorable per als ciutadans (cap ens movem per fer alguna cosa) i sobretot per als nostres fills. Què diran? Quina societat i cultura els estem donant i deixant en ple segle XXI?


Jo em pregunto no es podria - d'alguna manera-arribar a un acord amb els SUPERMERCATS per evitar tot això?. Els aliments que es tiren perquè han de complir unes dates de consum preferent o de caducitat  realment no estan caducats, són aprofitables uns quants dies més i si es congelen molt més encara. A la meva ignorància, no es la via ni el camí per fer-ho, però d'alguna manera es podria fer una recollida d'aquests aliments. Arribar a un consens amb els "SUPER"-per després distribuir-los entre gent realment necessitada (aliments és clar que es vegin en bon estat). Crec que es podria trobar una ALTERNATIVA mai millor dit. Ja es que les grans empreses de supermercats "diuen" que ja donen a centres de distribució d'aliments-en les capitals - però no els dóna en els pobles i voltants.Reflexionem sobre això.

Biel Vives

Recomanam veure el programa de Salvados; "con la comida no se juega".

 

Comentaris

Pepe

Re: El malbaratament d'aliments

Pepe | 27/12/2012, 23:17

El programa de Jordi Evole va mostrar i explicar molt bé aquesta bogeria de tudar tones d'aliments mentre hi ha gent que passa fam.
A Pollença quan hem demanat pel tema sempre s'ha dit que la gent que cerca als contenidors rebutjava l'Ajuda del Serveis Socials, tal vegada això era cert fa un any però no crec que sigui la situació actual.

Garci

Re: El malbaratament d'aliments

Garci | 27/12/2012, 08:48

Fa mal al cor i la consciència veure el menjar tudat i les persones que contínuament van de contenidor en contenidor a la recerca d'algua cosa que portar-se a la boca. Aquest món està boig!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb