URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Alternativa | 02 Gener, 2013 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dissabte 29 de desembre varem tenir la sort de poder compartir una estona amb Quim Arrufat, recentment elegit diputat del parlament de Catalunya per la CUP i que va venir acompanyat d’Emylse Mas (Endavant Mallorca).

El varem felicitar pels resultats de les passades eleccions autonòmiques que no van fer més que reflectir el constant creixement de la CUP en el seu projecte municipalista.  També varem voler agrair el fet d’haver-nos convidat el passat any a formar part de la seva llista de correu, la qual és una eina de treball molt útil que ens permet estar al dia de totes les iniciatives que la CUP presenta allà on te representació i que ens proporciona una informació molt important.

Quim va voler explicar que la CUP segueix sent bàsicament un projecte municipalista, que pretén bàsicament ser una eina que faciliti l’accés de la gent del carrer a les institucions i aconseguir així una societat vertaderament democràtica. La decisió de presentar-se a les passades eleccions va sorgir de forma sobtada arrel de la manifestació de l'11 de setembre. Les principals raons que van motivar a la CUP a presentar-se a les eleccions autonòmiques van ser, per una banda, l’ofensiva que es duu a terme des de l’Estat de deixar als municipis com a institucions buides de poder i, per una altra banda, el comprovar com la burgesia catalana s’estava apoderant del missatge independentista, bàsicament per mantenir les mateixes estructures de poder. Quim va voler deixar clar que la CUP volia separar clarament el projecte municipalista del projecte autonòmic evitant que aquest darrer es converteixi amb una estructura de poder que com succeeix a la majoria de partits inverteixi el sentit de les iniciatives que han de sorgir del carrer en direcció a les institucions i no al contrari. Per tant la idea es que el projecte municipalista sigui totalment independent de l’autonòmic.

Ara per ara estan pendent de celebrar l’assemblea general que ha de marcar les dinàmiques a seguir.  També ens va comentar com s’organitzen i com interactuen en les diferents plataformes i moviments socials.

En definitiva vam passar una estona molt agradable i sobretot molt profitosa que ens va animar a seguir treballant en  el nostre projecte municipalista i a seguir interactuant i col·laborant amb la CUP amb l’objectiu d’aconseguir una vertadera democràcia i una societat més justa.

 

 

Comentaris

Alternativa per pollença

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Alternativa per pollença | 09/01/2013, 09:49

Per que ens agrada la CUP?
Els diputats s'han fitxat un sou màxim de 1500 euros
Han renunciat a l'apte de regidors per evitar duplicitat de càrrecs
Han renunciat als beneficis materials dels diputats.
Limitació d'un màxim de 4 anys com ha diputats
Aqui podeu veure l'entrevista a David Fernandez a Catalunya Ràdio h ttp://www.youtube.com/watch?v=SALlx1zEnKA

Pepe

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Pepe | 04/01/2013, 20:23

Joan C faig molt de política i em lleva molt d'hores. Vull una Política amb maiúscules i per això hem d'acabar amb una partitocràcia que per posar-te un exemple recent fa que la major part del pressupost de cooperació s'hagi donat a les fundacions del PP i PSOE.

a JRV

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

a JRV | 04/01/2013, 07:55

La condicio de tenir estudis, JRV, es necessaria però no suficient. No se si coneixes la diferència. En Mengele i n'Stalin tenien la condició necessària que no fou suficient.

a JRV

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

a JRV | 04/01/2013, 07:54

...va dir el que no tenia estudis...

jrv

Seny, objectivitat

jrv | 03/01/2013, 22:55

No estic gens convençut que una dedicació exclusiva, una "carrera política", estudiar ciencias polítiques, tenir una compensació económica elevada, deixar apart qualsevol altra activitat, siguin sinònims ni cap garantía de treballar eficaçment i assenyadament pel comú.
La paraula "Fachidiot", de l'alemany, és molt definitòria de que saber molt d'una cosa no vol dir en absolut dominar-ho tot, ni que tenir una carrera universitària o ensenyament superior signifiqui molta cosa, en política democrática especialmente. No crec que res pugui substituir el sentit comú, l'afany de servir a la societat, ferla mes justa, mes solidària, mes culta, mes sensible...
En tot cas, els sabers, la formació son eines , ben útils això si, a utilizar dins l'ètica el camí cap a un mon millor. El doctor Mengele, era un bon metge, o n'Stalin fou un bon estudiant, i que??

Pepe

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Pepe | 03/01/2013, 13:59

Una de les coses que ha fet molt bé la CUP és anar pas a pas sense precipitació. Actualment només dues candidatures municipalistes tenim relació directa amb la CUP. O sigui el primer seria multiplicar les candidatures municipals.

Joan CC

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Joan CC | 03/01/2013, 11:47

h ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/01/03/alcudia-promociona-cirilico-atraer-rusos/817819.html Tot i el titol al final de l'article es parla de la nostra reunió amb Quim Arrufat.
Ja podem afirmar que no hi ha cap intenció d' Alternativa de presentar-mos a les autonòmiques.

Joan C C

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Joan C C | 03/01/2013, 09:10

Garci,sense demanar-hp nosaltres en Quim ja va començar per aquí, va voler deixar clar que eren dos projectes separats, inclús en un principi els hi volien donar noms separats. Una cosa que em va sorprendre positivament va ser el poc fanatisme(no se quina paraula emprar, en castella seria apego) envers les sigles de la CUP, tenen molt clar que ha de ser una eina pero que en qualsevol moment poden prescindir d'elles, molt llunyà de la veneració que tenen normalment els politics i militants cap a les sigles dels seus partits. Personalment em va agradar molt el discurs de Quim

Joan C.

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Joan C. | 03/01/2013, 08:50

Això de posar la política el nivell de la merda...francament, no ho veig gaire encertat. La política no es el problema, de fet es una ciència i inclòs hi ha una carrera universitaria en relació a la política (encara que algú que la cursada no li fes profit com a ciència, sí com a sortida professional).

Crec que el debat originat pel ex-lliguero s´ha desdibuixat una mica. Penso, com ell, que a la política no sols hi haurien de poder accedir funcionaris i millonaris...i això en l´actualitat passa, basta veure com, per exemple, pràcticament tots els ministres del Govern espanyol son funcionaris amb excedència.

El mateix temps estic d´acord en que no tan sols han d´accedir els governs, a través de la política, professionals.... això es una animalada, ja sabem com se les gasten les tecnocracies!!. Però sí comparteixo que quan formen part del govern o, com a mínim, quan ocupen càrrecs de responsabilitat i decissió (com per exemple un Batle) s´han de professionalitzar i tenir incompatibilitat en qualsevol altra càrrec o treball i, a més, han d´estar ben remunerats.

Quan acabin el seu càrrec polític, que per higiene social i també política hauria d´estar limitat, s´han d´incorporar el seu lloc de feina si en té o a la cua de l´atur, com tothom. I aquí tornam el que deia l´ex-lliguero, amb raó. Els funcionaris tornen a la seva plaça i els millonaris... no hi ha problema (fins i tot pensant malament s´han fet més rics o han aprofitat el càrrec per crear relacions que li seràn fructíferes) però a la resta de treballadors i professionals tendran, en la majoria de casos, una perdua de circumstàncies de competitivitat en relació a la seva vida laboral que difícilment podràn recuperar. Això allunya a moltes persones de la política i es un dèficit que se nota. La política necessita un temps que la majoria no tenen ni disposen per poder dedicar a una ciència tan mal tractada i tan important per la colectivitat.

politica

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

politica | 03/01/2013, 00:19

Veure la paraula ciència devora la paraula politica fa mal a la vista. Son ganes d'emmerdar la ciencia. El que li va posar el nom no va sentir xerrar mai del mètode cientific, ni sap que és.

Jaume Gual

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Jaume Gual | 02/01/2013, 23:37

Estudiar "ciències polítiques" no significa en absolut "estudiar per ser bon polític", segur que és el que vos ha aficat dins el cap na Malena, però seria el mateix doi que dir que un que estudia turisme és per ser un bon turista. Clar, com que cap altre de la llista ho ha estudiat no li pot fer el contrari.

Pepe

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Pepe | 02/01/2013, 23:08

Pens que com ha dit Jaume no s'ha de confondre la dedicació total temporal amb la professionalització de la política.
Actualment hi ha un munt de gent de diferents partits que ocupen càrrecs totalment innecessaris i que han estat triats no per la seva formació, ni per la seva preparació sinó simplement per la seva activitat dins el partit corresponent.

Igualment la feina d'un bon grapat de polítics està més enfocada a mantenir el seu lloc de feina que a millorar la vida dels ciutadans.

S'ha format una classe política amb privilegis que viu totalment aliena als problemes dels ciutadans i que a més a més s'ha posat descaradament al servei de les grans empreses que els recol·loquen amb les conseqüències que tots coneixem per exemple al cas de les elèctriques.

Cal lluitar contra aquesta partitocracia com fa la CUP o nosaltres.Posar límits als sous, o que per exemple aquest sigui com màxim el mateix percebut a la seva anterior feina. O igual que hem fet nosaltres limitar els càrrecs a un màxim de dues legislatures per tal de facilitar els relleus i la no acomodació en els càrrecs.
No acumular càrrecs públics-
...

Miquel

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Miquel | 02/01/2013, 22:29

Marti no estic gens d'acord amb tu, si els polítics han de ser professionals, no hem de menester polítics deixam l'administracio en mans dels funcionaris i ells com a professionals ja s'encarregaran de tot. Supòs que aquesta doctrina de que els polítics han de ser professional es lo que vos diu la vostre Guru, ja que ella va estudiar per això, i con tal de fer feina de política li es igual les ideas con tal de cobrar. Per altra banda jo crec tot el contrari els polítics han de ser gent del poble tritats per el poble, i sols s'han de dedicar a mercar les lineas polítiques de com s'ha de governar, i els tècnics de l'administracio han de fer la feina, jo pens que no hi hauria de haver dedicacións exclusives i així si els polítics i sobre tot a nivell local si sols es reunissin per prendre les decisions polítiques i fesen la feina els funcionaris, qualsevol ciutadà es podria dedicar a la política sense dependre de un sou el qual avegades el fa votar coses que no votaria però com que hi va el sou.....

Jaume Gual

Professionals o trepes

Jaume Gual | 02/01/2013, 22:25

Martí, això que dius és una contradicció total. Si se és professional de la política se'n depèn econòmicament, i per això no es pot exercir durant un temps, sinó sempre. Com na Malena, que fa més de dotze anys que és professional i sempre ha viscut de la política. O com en Jaume Font que ho deu tot a la política, fins i tot el seu bar per ell és un passatemps i una plataforma de projecció política. Els professionals posen els ideals a tercera fila (ara són nacionalistes, després regionalistes, més tard no adscrits o passen d'esser conservadors a ser reginalistes i després balearistes...), perque l'important és medrar o, com a mínim, sobreviure, ja que no tenen res a fora de la política. Una altra cosa és dedicar-s'hi NO professionalment durant uns anys a dedicació exclussiva, però no s'ha de confondre la dedicació total temporal amb la professionalització. Per la mateixa regla de tres tots els regidors, inclosos els de l'oposició, haurien de dedicar-s'hi exclussivament, ja que feina d'oposició també n'hi ha per tot el dia si es vol. Els polítics han de fer política, no gestió, la gestió l'han de fer els tècnics professionals que saben de dret, de comptabilitat o de contractes; en fer política bé ja en tenen ben abastament els polítics. Amb lo dels funcionaris i milionaris, estic amb tu. Basta veure l'ajuntament.

Martí Vives ex-Lliga

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Martí Vives ex-Lliga | 02/01/2013, 18:24

Complicat. Penso que les principals responsabilitats de govern tan municipal com autonòmic no es poden fer sense la professionalització, de fet, crec que haurien de ser professionals sempre. No crec en governs de temps lliure o parcial. Això sí, de persones triades pels ciutadans i subjectes, durant el temps que ocupin el càrrec, a incompatibilitat per qualsevol altre activitat econòmica directe o indirecta. Les Administracions actualment necessiten uns nivells de gestió i de temps que es molt difícil fer compatible amb una altra activitat laboral. A més hauriem d´evitar que a la política, i a través d´ella els governs municipals i autonòmics, sols i arribin funcionaris o millonaris.

Garci

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Garci | 02/01/2013, 17:14

Esperem que la seva lluita institucional-parlamentaria no resulti contraproduent per la seva bona feina municipal.

Pepe

Re: Teixint vincles: trobada entre Quim Arrufat (diputat de les CUP) amb Alternativa

Pepe | 02/01/2013, 13:14

Pens que uns del problemes que tenim actualment és la partitocràcia que patim i el projecte autonòmic de la CUP esper que demostri que es pot fer política sense caure a la professionalització de la política actual on és més important col·locar als propis que els problemes dels ciutadans.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb