URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incompetència o secretisme?

Alternativa | 04 Gener, 2013 07:00

Al ple del mes de setembre de l'any passat vam denunciar que no s’havia creat l' apartat de neteja viària a la pàgina web de l’Ajuntament, ni s'havia publicada la memòria anual del 2011 de l’empresa adjudicatària de la neteja viària, que s'havia d'haver publicada en gener del 2011. El regidor de serveis, en Martí Roca, va contestar que en octubre es publicaria, ja hem començat el gener del 2013 i segueix sense ser publicada. Secretisme o incompetència? Al ple extraordinari demanat per l'oposició (i que segurament serà el 10 de gener) el regidor de serveis haurà d'explicar aquest incompliment.


Des de l’estiu del 2010, fa més de dos anys la gestió del servei de neteja viaria de Pollença la fa una empresa privada, l’UTE Llabres-Amer Adrover per la res menyspreable quantitat inicial de 759.987,39 euros anuals. Tan a la passada legislatura com a l’actual hem demanat en diverses ocasions pel compliment integro de les clàusules del ple.

Al ple de setembre de 2012 vam demanar quan es crearia l’apartat de neteja viària vinculat a la pàgina web  amb dades obertes al públic, per recollir queixes i suggeriments, com diu l’article 7 del plec de condicions, i també vam demanar quan publicarien a la pàgina web municipal la memòria de l’any 2011 de l’empresa de neteja viaria (article 57 del plec).

El regidor de servei, en Martí Roca de la Lliga, va dir que era un tema pendent de revisió i que en octubre es publicaria la memòria del 2011 i en gener la memòria del 2012.  Ja estam a gener del 2013 i un any després del que diu el plec de condicions encara no s'ha publicada la memòria de 2011.

L'apartat a la pàgina web i la memòria han de ser una important eina de control tan pels partits de l’oposició com pels ciutadans. La memòria ha de contenir com a mínim el desenvolupament de la feina, un anàlisi ambiental i de qualitat del servei, un anàlisi de les queixes i altres incidències i un resum mensual de les facturacions anuals...

Al ple de setembre també vam demanar quina empresa faria el seguiment de la contracta de neteja viària(art 41 del plec ). El regidor de serveis va contestar que no hi ha empresa de seguiment, ja que pensaven que era el personal de l’Ajuntament el que havia de fer el seguiment a canvi l’UTE havia de contractar més gent. En cap moment s'ens havia informat a l'oposició d'aquest canvi al plec de condicions i a dia d'avui tampoc s'ens ha informat de quanta gent més havia contractat l'empresa i en quines condicions.

A més de fer propaganda amb les campanyes de sensibilització i comunicació pagades per l'empresa de neteja viària cal complir també els punts dels plecs de condicions que serveixen a ciutadans i partits de l'oposició per un control efectiu de la feina de l'empresa de neteja viària. Per això al ple extraordinari convocat per l'oposició exigirem al regidor de serveis una explicació convincent de la seva passivitat a l'hora de fer complir el plec de condicions a l'empresa de neteja viària.

 

 

 


Comentaris

Biel T.

Re: Incompetència o secretisme?

Biel T. | 06/01/2013, 16:16

Pere tio no t'enteres, no veus que pot ser encare és massa prest per demanar la seva reprovació!

Pepe

Re: Incompetència o secretisme?

Pepe | 05/01/2013, 19:51

Pau/Pere que jo sàpiga qui governa amb el PP i na Malena és en Martí el regidor que sembla que ara tot el fa bé o que no és criticable.

Pere

Re: Incompetència o secretisme?

Pere | 05/01/2013, 19:14

Es veritat pau tal vegada els reis magics duguin dos regidors no adscrits a n'en pepe, les desitja tant, que ho val la pena. Una llastima que no celebri els reis, perque amb aquests desitjos ho hagues aconseguit

Pau

Re: Incompetència o secretisme?

Pau | 05/01/2013, 19:03

Pepe, no ho pots evitar, lo teu, amb na malena i els del PP es per estudiar,me agraderia saber que et varen donar per estimar-los tant, ara nomes falta que els reis et facin no adscrit, ah no hi pensava tu no vola festes d'esglesia.

Pepe

Pensa el lladre...

Pepe | 05/01/2013, 16:08

Pere a tu si que et veu "el plumero". Durant tota la legislatura hem denunciat el mateix i al ple sempre ha contestat en Martí.
Nosaltres denunciam fets, altres...

Pere

Re: Incompetència o secretisme?

Pere | 05/01/2013, 15:35

I arA que, com que en marti no esta d'acord amb na malena, i no esta a les ordres d'en Pepe, llenya i foc. Aquestes acusacions les podries fer contra la regidora de mediambient que es la que tambe te que veure amb la neteja i amb el control del plec de clausules de neteja, o el tecnic de mediambient que es el que te aquestes responsabilitats, pero no contra en marti! Se vos veu el plumero!

Pepe

Re: Incompetència o secretisme?

Pepe | 04/01/2013, 20:20

Amb les dades aportades per en Tofol resta clar que de la contractació de més personal de la que ens va parlar el regidor res de res. Ens haurà d'explicar el tema al proper ple.
Jaume ens podies donar la informació més concreta del que dius, encara que fos via emai, gràcies.

Tofol Plomer

Re: Incompetència o secretisme?

Tofol Plomer | 04/01/2013, 18:50

Doncs, si s'havia de contractar mes gent a canvi de no fer el seguiment és una bona presa de pel ja que el regal de reis ha estat l'acomiadament de tres treballadors, el motiu, perdues.
Abans aquest servei es donava per uns 540.000€ (400.000 de LUMSA i 137.000 del personal de l'Ajuntament S.Social inclosa)amb 16 treballadors
(7 de l'Ajuntament i 8 mes l'encarregat de LUMSA)i devien tenir ganancies perque es tornaren presentar.
Crec que seria molt necessari fer-los complir aquest plec de condicions i desmostrar que realment tenen perdues en vers d'acomiadar la gent de Pollença.

Jaume Gual

Re: Incompetència o secretisme?

Jaume Gual | 04/01/2013, 16:58

L'entrada d'Amer e Hijos a Pollença s'hauria de vigilar. A part de la llimpiesa de carrers se n'han enduit l'aparcament i ja han asfaltat el camí que va a ca cualque regidor. En Martí ha trobat un bon recanvi en un altra Martí.

Joan CC

Re: Incompetència o secretisme?

Joan CC | 04/01/2013, 12:28

Sembla que s'havia establert com a dogma de fe que privatitzant els serveis públics s'aconseguia una millor gestió. En un primer moment parexia que s'aconseguia un estalvi a costa d'unes rebaixa de les condicions laborals dels treballadors (per allo de la major flexibilitat del sector privat). Però després, a la llarga es demostra que tampoc afavoreix als usuaris ja que no hi ha els controls de qualitat. Si a més a més afegim que al final en els concursos públics les petites empreses tenen molt dificil poder competir amb les grans, queda clar que s'hauria de reflexionar sobre el tema

Garci

Re: Incompetència o secretisme?

Garci | 04/01/2013, 08:19

Així es demostra que l'únic afany era privatitzar la neteja viària i adjudicar-la per 1.000.000 d'euros. La resta: control, seguiment, etc. només eren paraules per quedar bé.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb