URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Balanç del 2012. 2.

Alternativa | 02 Gener, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Al llarg de l'any a Alternativa hem lluitat per la conservació de la fàbrica de Can Morató, intentant que Ajuntament i Consell facin complir als propietaris el seu deure de mantenir i salvaguardar un valor catalogat. Per desgràcia la passivitat dels que governen a les dues institucions planteja un futur negre a la fàbrica. També al llarg de l'any vam lluitar per l'obertura del refugi del Pont Romà i després per evitar la privatització de la seva gestió, sense èxit. Igualment hem lluitat per recuperar la xarxa de les fonts municipals, sense que l'equip de govern hagi estat capaç encara avui de complir una moció aprovada ja dues vegades al ple.

Si que s'ha complit la nostra moció d'obertura progressiva dels espais esportius de les escoles per aprofitar-les com espais públics fora de l’horari lectiu. Esperam que aquesta experiència que ha estat positiva s'amplii i millori al llarg del 2013.

Al mes de juny vam fer el nostre primer congrés per reflexionar sobre el que hem fet i el que hem de fer, i vam triar al nostre nou coordinador, en Joan Cifre Cerdà.Al 2013 continuarem amb la nostra feina demostrant que que es pot fer política de manera assambleària i oberta sense ser polítics.

També va ser el mes en el que ens vam unir  a la Plataforma contra les polítiques de la por, una Plataforma que ens agrairia fos activa al 2013 per a unir a totes les forces ciutadanes, socials i polítiques contra la política d'eliminació de l'Estat de Benestar que dirigeix el PP. Hem entrat a formar part de la llista de correu dels regidors de la CUP, mantenint una relació fluïda i productiva amb els mateixos Hem estat amb altres associacions i partits; lluitant per l'obertura de camins, contra la política repressiva del PP, a favor de l'obertura del ressort militar d'eu moll o per una gestió més transparent de la canera de trànsit que gestiona la Fundació Natura Parc i compleix funcions de gossera municipal. Confiam a que al 2013 finalitzi aquest secretisme d'una Canera que treballa per l’administració pública. També hem estat amb la Cooperativa Pagesa i esperam que es solucionin els problemes per a la construcció d’un centre de diversificació de de Pollença.

No vam tenir èxit, per la falta de participació, en la creació d'un Òrgan Consultiu Autònom format pels Llicenciats, Diplomats i Tècnics Superiors en Educació Física del municipi per aprofitar el potencial humà del que disposem a Pollença relacionat amb el món de l’activitat física i l’esportiva.

A la Junta de Govern hem continuat fent la nostra feina de control i aportant suggeriments i idees a factures, contractes i les propostes de l'equip de govern. La nostra oposició a acceptar que es poses per sistema la sanció mínima d’un 50%, als expedients de disciplina urbanística va fer que el batle retirés aquesta competència a la Junta de Govern. De la resta dels partits de l'oposició, només el PSM s'ha posicionat amb nosaltres a aquest tema, la resta a dia d'avui continuen sense definir-se.

Al mes d'octubre es va fer evident la la ruptura dins l'equip de govern i la irresponsabilitat del batle quan va intentar contractar via decret a la que anava de número sis a  la llista electoral del PP com la seva secretària personal. Contractació que no es va fer per l'oposició de tota la resta de grups polítics. També va restar clar un canvi negatiu a l'actitud de l'equip de govern quan s'ens va amagar informació a la nostra moció per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia.

A desembre va esclatar la divisió entre els tres regidors de la Lliga, que ha finalitzat amb la sortida de la mateixa de na Malena i en Tomeu Fuster. Una crisi que segurament tendrà les seves conseqüències al 2013.

Igualment al 2013 els sis grups de l’oposició hem registrartla sol·licitud d’un ple extraordinari,  que segurament es realitzarà el 10 de gener. Esperam que aquest ple pugui ajudar a millorar la gestió municipal.


 

 

Comentaris

rappel

demà

rappel | 03/01/2013, 17:21

Dia 4 de gener, a les 11.30, vine a fer el teu regal de reis a la Conselleria (Alfons el Magnànim de Palma).

La comissió d’accions de la plataforma CRIDA, de la qual l’STEI en forma part, convoca a tota la comunitat docent a fer un regal a la Conselleria, ja que segurament, els Reis mags d'Orient no els tenguin molt en compte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb