URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Experiències de resiliència a Mallorca

Alternativa | 12 Gener, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Dissabte dia 19 a les 10h. a la biblioteca de cas Metge Rei (Santa María del Camí),  es presentaran cinc experiències de resiliència a Mallorca, experiències en ecologia fonamentades en la sostenibilitat davant la desestabilització del sistema en què vivim.

Bioconstrucció: Artífex balear

Sistemes d'edificació o establiment d'habitatges, refugis o altres construccions, realitzats amb materials de baix impacte ambiental o ecològic, reciclats o altament reciclables, o extraíbles mitjançant processos senzills i de baix cost com, per exemple, materials d'origen vegetal i biocompatibles.

 Som Energia

L'objectiu de Som Energia és ser una cooperativa sense ànim de lucre que reuneixi a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar per assolir un model 100% renovable.

Permacultura: Poc a poc


És un moviment de persones que des de 1998 inspira, impulsa i crea accions locals per a la cura de la terra, l'ànima i la societat.
És un activisme de servei que integra l'ecologia, l'espiritualitat, l'economia de felicitat i l'educació en una atmosfera d'esperit lliure i de servei a la comunit

 

Sa Llavor ecoescola

 Sa Llavor és una escola independent i autònoma que integra en l'educació els principis ètics sostenibles educant en l'experiència i en l'acció de la sostenibilitat com a forma integral de l'educació.

Agricultura ecològica: Això és vida

¨Som un grup de joves productors d'agricultura ecològica situats en diferents parts de l'illa de Mallorca (Capdepera, Manacor, Vilafranca) que individualment hem estat treballant durant anys fent mercats, venent en restaurants o directament al consumidor. Ara ens hem unit formant una cooperativa "Això és Vida". Creiem que la cooperativa, com a model empresarial és d'allò més ètic i sostenible per a un canvi de societat i de model econòmic al qual ens estem acostant. La idea neix de la creixent demanda de tallar amb les velles pautes i lleis marcades pel comerç. Apuntant cap a un nou tracte amb el client, que al contrari d'abans, ja té cara i parla amb nosaltres ¨

Daniel Wahl i Damià Bover seran els ponents de la conferència. A la continuació de l'article podeu llegir les seves currículums.

 Trobareu més informació en els enllaços següents:

Bioconstrucció: Artífex balear

Som Energia
 
Permacultura: Poc a poc

Sa Llavor ecoescola

Agricultura ecològica: Això és vida

Utopus, energia fotovoltaica per llaurar el camp

Utopus, video YouTube

Damià Bover, Facebook

Fòrum sobre crisi energètica

Slow food Illes Balears
 
 
 
Dr. DANIEL CHRISTIAN WAHL és consultor, investigador i educador en diversos camps relacionats amb la sostenibilitat, amb 14 anys d'experiència. Va començar la seva carera com biòleg a la Universitat d'Edimburg (1996). El 2002 la seva tesi sobre Disseny Ecològic li va valer una distinció al Schumacher College. Va guanyar el seu doctorat en disseny de sistemes sostenibles el 2006 al Centre for the Study of Natural Design (Universitat de Dundee). Des de 2007 fins al final del 2010, Daniel era el director acadèmic del Findhorn College. És un membre de Gaia Education des de 2007. Daniel publica en anglès, alemany i espanyol. Ha treballat al nivell internacional com a consultor en innovació per a la sostenibilitat i en l'educació per al desenvolupament sostenible. És membre de l'Internacional Futures Fòrum i des de 2010 resideix a Mallorca. També és director del 'Projecte Illes Sostenibles' de la UNITAR (CIFAL Scotland). Entre els seus clients previs i actuals es troben: UK Foresight, Biomatrix Water, Decisió Integrity Ltd, CIFAL Scotland (UNITAR), Etik Studio, Clear Village Foundation, Bioneers, Son Rul.lan, la FUEIB, Camper i Balears.T,.
 
DAMIÀ BOVER és agricultor i inventor del UTOPUS, una màquina que permet el cultiu sense utilitzar rodes, de manera que no compacta la terra.
És a més president de la cooperativa Això és vida.
 

Comentaris

Garci

Re: Experiències de resiliència a Mallorca

Garci | 13/01/2013, 18:04

Això és Vida ha fet molt pel cooperativisme i pel foment de l'agricultura ecològica. Mólts grups de consum ecològic han nascut gràcies al seu projecte. I encara més interessant és la participació d'aquests a l'Ecoxarxa de Mallorca: una iniciativa per funcionar amb moneda social que està prou avançada i és molt interessant.

Pepe

Re: Experiències de resiliència a Mallorca

Pepe | 13/01/2013, 09:30

Molt interessant la nota del Diario de Mallorca. El batle parla de refer l'equip de govern i no descarta l'entrada de Convergència al govern a pesar de que aquest partit ha dit publicament que no el faria.
Una situació prou complicada ja que si Convergència compleix el que ha dit publicament i els no adscrits surten del govern ens trobaiam amb un equip de govern de 6 regidors.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 13/01/2013, 09:05

Se avecinan cambios en Pollença

Todo indica que habrá cambios en el equipo de gobierno de Pollença, integrado por el PP...

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/01/13/avecinan-cambios-pollenca/819927.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb