URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El camí de la transparència

Alternativa | 18 Gener, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Una de les pors més comunes entre els éssers humans és la de mostrar-nos tal com som. Potser per la tradició judeocristiana i tot allò relacionat amb el pecat original o per moltes altres qüestions arrelades a la nostra història i a la nostra societat, però el cert és que ens fa molta por mostrar allò que pensem que pot ser objecte de judici per part dels altres.

Ja des que som ben petits aprenem a amagar les nostres mancances cercant l’aprovació dels pares. A les escoles se’ns avalua comparant-nos amb els altres i penalitzant les errades que es converteixen en punyalades a la nostra autoestima. És així com creixem i anem intentant negar les nostres errades i d’amagar-les per tal d’evitar els judicis dels altres, tot i que inconscientment no podem amagar el nostre propi judici. Així creixem tractant d’aparentar que som dignes tot i que internament pensem que no ho som.

Els polítics, com a éssers humans que són, no escapen a aquesta realitat. Per això, tal vegada tot just toquen el poder i s’exposen a l’opinió pública. No poden evitar actuar sense transparència i entren en una dinàmica de por que creix quan més dalt pugen i així fins a un punt de no retorn.

Tots demanem transparència als nostres governants i som conscients del necessari que és això. El problema és que la majoria d’institucions no poden mostrar-se tal com són perquè això suposaria el seu final. La Casa Reial no pot ser transparent perquè sap que no seria acceptada. Els principals governants no poden mostrar-se tal com són perquè saben que si mostressin com han arribat al poder el perdrien automàticament.

De la mateixa manera que l’ego perd el seu poder quan decidim mostrar-nos com som, alliberant-nos de la seva tirania, una societat que vol ser lliure i democràtica sols pot seguir el camí de la transparència. Però no serveix de res demanar-la als poderosos que han triat el camí de no retorn, cal construir-la en sentit invers. El camí de la transparència comença per nosaltres mateixos, seguint per les nostres famílies i petits negocis, l’hem d’exigir als ajuntaments i a les institucions més properes i l’hem d’anar construint fins arribar a dalt de tot. Evidentment això no vol dir que haguem de deixar de denunciar l’alta corrupció i les institucions injustes, ni d’emprar totes les eines que tinguem en contra seva, però hem de tenir clar que la casa mai es comença per la teulada i que si volem que sigui sòlida els fonaments són imprescindibles.

El camí de la transparència no és garantia de suprimir les errades, però sí que ens permet canviar el voler amagar-les per reconèixer-les i aprendre d’elles.

Si vols canviar el món, comença per tu mateix. Mahatma Gandhi

 

 

 

 

Comentaris

jrv

Rectivicacio(q.e.d.s.)

jrv | 27/01/2013, 12:32

Un error, volia dir AQUEST DARRAR(BATLLE), d'en A, Ferragut me consta la seva preocupació pel comú, dins la seva ideología ben respectable.

JRV

UN C. De F.

JRV | 27/01/2013, 12:29

Defensava??
Perque no en present d'indicatiu?
Al llarg de 33 anys, he conegut i tractat directament prop de 130 regidors, i inclossos batlles, batllets, i batllessa/eta, regidors i regidorets, regidorets fins i tot pels que fan casi 2 metres d'alçada, però no fan hombra a la terra.
M'en queden devers 10 regidors/es que me mereixen la consideració com a persones capacitades, feineres i responsables, així com equilibrades, entre els 10, hi ha na Malena, t'agradi no t'agradi. Es fruit de la meva observació directa, i això no ho podrá fer canviar ningú, ja.
I també dins els 10 A. Ferragut , el Batlle actual(malgrat aquest darrers el seu grau d'altruïsme i motivació pel comú sigui baixa respecte als altres)
Així que ja saps, el meu partidisme està molt per davall les apreciaciosn objectives, i no el faran canviar ni milions de comentaris sectaris. Per tant, tal volta no hauries de perdre mes el temps...
Els altres 7, per a una altra ocssió. Ten duries sorpresses.

Un

Re: El camí de la transparència

Un | 26/01/2013, 13:10

Igual que tu jrv que defensaves na malena, ben igualet!,,!!!!

maki

Festival

maki | 26/01/2013, 12:33

Cap problema, "festival", demana que t'èlevin els impostos directament, un impost revolucionari per pagar el festival, i te farás credible. La cantidad de bajanades per minut te farà batrer el rècord de l'estulticia professional

jrv

Llei de transparència del PP??

jrv | 26/01/2013, 12:26

Segurament J.R. Bauzà passarà a la historia de la Comunitat Autonoma de Balears, com un dels polítics mes embullossos i mes cacics que han passat per aquí, i també mes comediants, fent una llei expressament perque no se coneguin les seves fonts d'ingressos econòmics, i altres dades d'un governant que cobra de tots nosaltres, traicionant als ciutadans i ciutadanes que l'han votat, fins i tot.
La gent que el pugui defensar, farà el mateix RIDICUL dels que defensaven a Matas, o també a Munar, a capa i espassa....lamentables.

Joan CC

Re: El camí de la transparència

Joan CC | 26/01/2013, 11:05

És clar que el camí de la transparència no és el del PP.
Adjunt el comentari de Fina Santiago respecte a la llei de transparència del PP Balear:
Amb l'excusa de que és car publicar, el Govern vol deixar de fer públic, com és obligatori fins ara : qui te concedides subvencions públices ( previament a la llei de pressupostos de 2013 havia ampliat les condicions per poder donar a dit les subvencions); les factures de més 500 euros que gastin els polítics. Tambè vol que el responsable de l'Oficina de Transperència no sigui un funcionari com fins ara, vol posar un alt càrrec. Tampoc es podran demanar dades sobre el patrimoni que declarin els polítics, com fins ara.
A l'era de la informàtica dir que és car fer anuncis a pàgines Web, a xarxes socials, al BOIB digitat, no sols és una gran mentida, sino una solemne tonteria, que ni ells es poden creure.

Miguel Sánchez

Re: El camí de la transparència

Miguel Sánchez | 20/01/2013, 10:38

Resposta a l'autora de l'article publicada al seu blog

=====

Como concejal de la oposición del Ayuntamiento de Pollença, tengo la obligación de saber todos los entresijos del Festival de Pollença, nuestro grupo municipal felicitó a la concejal Estrany por el resultado del Festival de 2012 en donde el Sr. Valent ejerció de director artístico, ahora bien como grupo municipal tenemos la obligación de saber que se ha hecho con cada ticket de entrada si se ha regalado o se ha cobrado, etc ya que los 150.000 euros aportados por el Ayuntamiento eran de todos los ciudadanos de Pollença y hoy la transparencia tiene que ser una prioridad, pedir que se ha hecho con cada euro es nuestra obligación y no una muestra de "desagradecimiento" hacia el Sr. Valent o a la "asociación satélite" que usted menciona en su artículo. La privatización del Festival es precisamente para eso, para que su gestión no esté "encorsetada" por los métodos más que necesarios de la administración pública que hoy en día tienen que ser implacables, ya que todo "mecenazgo privado" tiene que ser hecho público cuando entra en las arcas municipales o en algunos de sus acontecimientos.

En resumen, estamos muy contentos del resultado artístico y de contenidos del Festival, pero no podemos dejar que se nos escape el conocimiento, que no gestión, de todo el dinero que ha rodeado el acontecimiento "pollencí", para evitar que dentro de unos años tanto el actual Alcalde como la concejal Estrany en cuestión no se vean ante un tribunal por alguna "anomalía" en una gestión en la que ellos no han intervenido y era su obligación como actuales responsables públicos del dinero de todos los ciudadanos y ciudadanas de este municipio.

Y ya solo como curiosidad, sabe usted mucho más que nosotros del que parece tenía que ser el Festival 2013.

Ferranzin

Re: El camí de la transparència

Ferranzin | 20/01/2013, 10:22

Claro Festival y lo del ex-presidente de la CEOE también es culpa de los politicos. Y a los polñiticos les han votado políticos.

La Reina

Re: El camí de la transparència

La Reina | 20/01/2013, 10:15

En el Festival lo que ha pasado es un choque de divos; Malena y Valent.

festival

Re: El camí de la transparència

festival | 20/01/2013, 10:14

Los bancos se pusieron como motos cuando supieron que por muho que la cagaran les iban a regalar pasta los politicos. Asi cualquiera, los convirtieron en empresas publicas y dejaron de ganar pasta!! Otra cagada de los politicos. Mira tu que cuando quiebra una empresa pequeña nadie la rescata, concurso de acreedores y palante.

Miguel Sánchez

Re: El camí de la transparència

Miguel Sánchez | 20/01/2013, 10:00

L'article publicat al DM per part d'Elena Vallés sembla part interesada de la questió o simplement la utilitzada el Sr. Valent per donar una resposta a les afirmacions de les anomalies, ja que sap més que tot nosaltres ja que parla de músics i escritors que presumptament haurien de venir al Festival 2013.

Des de Alternativa es va felicitar a la regidora Estrany pel contingut del Festival i també estem d'acord amb l'Inteventor de l'Ajuntament en que no es pot tenir doblers sense fiscalitzar en un esdeveniment on l'Ajuntament és el màxim responsable, desprès venen "Noos", "Voltors" i coses semblants, la privatizació del Festival es va proposar simplement per no "encorsetar" als seus responsbles en la exigències de la Administració Pública, que ara més que mai ha de ser transparent davant els ciutadans.

Viva la fiesta

Re: El camí de la transparència

Viva la fiesta | 20/01/2013, 09:59

Festival, ahí están los bancos privados para demostrar como sin las pardalerías de controles las empresas privadas funcionan perfectamente, sólo que después hay que inyectarles millones de dinero público.
Esa filosofía tuya de no hacer "cosas raras" como controlar como se gastan los dineros públicos es la que nos ha llevado donde estamos.

Garci

Re: El camí de la transparència

Garci | 20/01/2013, 09:44

El control econòmic no s'ha demostrat inútil, més bé no s'ha fet aquest control. I ara que se vol fer, acuses de que ens volem carregar el festival. I quan des d'Alternativa s'han demanat explicacions durant tots aquests anys, trobes que era per carregar-nos el Festival. Però veus bé que els accionistes demanin explicacions. És mal d'entendre.
Jo continuo pensant que si no es fa una gestió transparent i exhaustiva en els comptes, no val la pena. I en el tema de la culpa dels polítics, tens tota la raó: el màxim responsable és el polític.

festival

Re: El camí de la transparència

festival | 20/01/2013, 09:20

Tot lo que tocau els politics acaba prodit i degenerat. Diga-li lo que vulguis. El suposat control economic dels comptes publics ja fa temps que s'ha demostrat inutil. Tant de control i tanta tonteria i al final donar la culpa als que venen de fora i els politics se'n renten les mans pareix que no han romput un plat. Saps si fos una empresa privada, menys tribunal de comptes i menys coionades i els accionistes demanant explicacions fogiria la pardeleria.

Garci

Re: El camí de la transparència

Garci | 20/01/2013, 09:09

Vols dir que prefereixes un Festival sense control econòmic, sense saber què costa, on van els diners, etc.?
Ja ho val.

festival

Re: El camí de la transparència

festival | 20/01/2013, 08:49

Al final entre tots els vos carregareu al festival. Voltros ja fa temps que ho intentau, i de tant de sentir-vos heu arribat a convencer na Malena que s'ha acoionat i ha començat a fer coses rares. Es que per tot on vos acostau que no siguin perroflautades no torna a creixer l'herba.
htt p://comunidades.diariodemallorca.es/blogs/elena_valles/un_verano_sin_sakamoto_ni_franzen_gracias_al_ayuntamiento_de_pollena-6721.html

Pepe

Re: El camí de la transparència

Pepe | 19/01/2013, 15:15

Bones d'aquest tema si que s'ens va donar informació al ple extraordinari ja que era una de les peticions que feiam des de l'oposició.
Segon aquesta informació el senyor Valent s'ha negat a donar informació detallada dels espònsors i dels seus acords amb els mateixos. Igualment va crear una Associació d’Amics del Festival de Pollença, de la qual no es va informar a l'Ajuntament fins a
mitjan Festival i que ha coordinat el mateix Festival a través de les aportacions d'alguns espònsors.
El senyor Valent no ha facilitat el
balanç econòmic ni el detall de les factures d’un manera completa i per tant no ha pogut haver una fiscalització per part d'intervenció.
Evidentment hi ha una responsabilitat per part de la regidora de cultura que no va saber fer entendre al director artístic que feia feina per una institució pública.

Maria Antonia

Re: El camí de la transparència

Maria Antonia | 19/01/2013, 14:38

Tambe en benefici de la transparència podríeu demanar que pasa amb el Sr. Valent i els doblers del Festival, ja que el no escrits que divendres que volen transparència crec que haurien de explicar que ha passat

Pepe

Re: El camí de la transparència

Pepe | 19/01/2013, 10:08

També resulta curiós que segon la premsa els regidors no adscrits han presentat un escrit al PP amb les seves peticions,entre aquestes, sempre segon la premsa, es demana transparència. Com es pot demanar transparència a un document que no és transparent? Convidam als regidors no adscrits a ser transparents i publicar el que han demanat al batle.

Joan CC

Re: El camí de la transparència

Joan CC | 19/01/2013, 09:43

L'altre dia el batle va tornar a demostrar que no creu en el cami de la transparència i que s'estima més governar d'esquena als ciutadans. Quan li varen demanar si pensava fer públics els acords al que arrives, va contestar que primer havia d'arrivar als acords ( en això estam d'acord) i després decidirien si o feien públic o no. Nosaltres o tenim clar, ens podem equivocar fent política, però el que mai farem es actuar d'esquena als ciutadans

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb