URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La repressió del 2012 en xifres

Alternativa | 21 Gener, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

La setmana passada la imprescindible publicació mallorquina Contrainfo.cat va treure a la llum les xifres de la repressió de l'any 2012. D'elles se'n poden extreure una gran quantitat de conclusions.

En primer lloc, el 2012 ha estat un any molt combatiu pel que fa als moviments socials. Les mobilitzacions i accions que s'han posat en marxa, des de les xiulades a José Ramón Bauzá fins a la posada en marxa d'un hort popular a un solar de Ciutat, han crescut molt durant el 2012. I, si a això li juntam un govern intolerant amb tot allò que no és ell, doncs ja tenim a centenars de persones reprimides.

En segon lloc. Vista la quantitat econòmica (165.020 euros), podem pensar que no només es té un afany repressor, sinó també recaptatori. És absurd que per no voler mostrar un DNI a un guàrdia civil de paisà et posin 3.000 euros!

En tercer lloc, vist que hi ha hagut 25 casos represius, 32 detencions i 320 procesos individuals, està clar que estem davant d'una estratègia del govern per tal de crear por entre els i les activistes. S'està intentant desactivar als moviments més combatius a base de multes i processos judicials. 

En quart lloc, podem constatar que hi ha una reacció important contra aquesta repressió. Durant tot l'any hi ha hagut accions de solidaritat per ajudar a fer front aquesta situació. Així com també s'han creat diverses plataformes d'ajuda als encausats, detinguts, multats, etc.

Però, com que una imatge val més que mil paraules, us adjuntam els mapes de la repressió per a que jutgeu vosaltres mateixos.

 
 

 


Ja és a punt de sortir al carrer l'Anuari dels Moviments Socials del 2012 de contrainfo, que com sabeu és un projecte que surt publicat en paper que fa un repàs de les diferents lluites i mogudes que hi ha hagut en l'any 2012. Per fer realitat aquest anuari, prop d'una trentena d'activistes de diferents àmbits han participat escrivint distints articles. A més, l'anuari inclourà una petita investigació sobre la repressió que s'ha duit a terme durant els últims mesos a l'illa. Fa uns dies, contrainfo.cat va fer públiques els mapres i xifres de la repressió, que és una part del que sortirà a l'anuari.

Encara no sabem quina tirada se'n treurà ni quin què valdrà (com a màxim, 3 euros), però per qui estigui interessat, ja es pot començar a reservar-ne exemplars a la següent direcció: http://contrainfo.cat/temes/difusio-i-pensament-critic/tot-en-marxa-per-a-lanuari-2012-reserval-aqui/
o escrivint a
anuari@contrainfo.cat.

D'altra banda, vos convidam al concert que tendrà lloc aquest dissabte 26 de gener a Sala de Concerts de Son Quint (Esporles). Els beneficis aniran a donar vida a l'anuari i al projecte de contrainfo.cat.

Entrada: 3€
Servei de barra a preus populars
Lloc: Sala de Concerts de Son Quint (Esporles)
Edeveniment al Facebook: http://www.facebook.com/events/587633134587372/

 

Comentaris

Toni

(des)govern

Toni | 22/01/2013, 21:20

incumpleixen la llei i els multen?
Vols dir que en Jose mamon ha sigut multat per incumplir la llei de bon govern? no ho sabia...

Malascanyas

Quin collons

Malascanyas | 22/01/2013, 21:05

Uns tipos incumplexen la llei, les multen i resulta que aixo es represió. Aques blog me dona cáncer terminal.

Pepe

Re: La repressió del 2012 en xifres

Pepe | 22/01/2013, 16:01

Impressionant i molt necessària la feina de contrainfo que demostra amb xifres objectives com s'ha incrementat la repressió. És clar que la perduda de consens per part del poder ha estat directament proporcional al seu increment de la repressió. Esper que l'Anuari dels Moviments Socials del 2012 es presenti a Pollença.

Biel T.

Re: La repressió del 2012 en xifres

Biel T. | 22/01/2013, 12:48

Era per riure un poc... això és l'intenció dels foguerons no... si a la foto del diari no es veu ni que posa. Per cert contestar? ja ho has fet.

Garci

Re: La repressió del 2012 en xifres

Garci | 22/01/2013, 12:45

Molt bo Biel. Ets un expert en disseny gràfic: fons rosa i un altre tipus de lletra, no Century Gothic.
Supòs que no deus voler que et contestin a comentaris com el darrer...

Biel T.

Re: La repressió del 2012 en xifres

Biel T. | 22/01/2013, 12:27

Escoltant na Munareta per la Radio "PSM i CxI son muy malos su interprexion siempre negativa nunca positifa" i que el quadret del "Partit Malenista" du fons blanc i tipografia semblant a la d'Alternativa per Pollença, no hi ha dubte... El partit malenista sou vosaltres (veis com al final i qe estaveu dinsel govern?)

joan

Re: La repressió del 2012 en xifres

joan | 22/01/2013, 12:21

Ni en els foguerons vos escapau de la voluntat de na Malena estrany. La voz de vuestra ama

Alternativa per Pollença

Re: La repressió del 2012 en xifres

Alternativa per Pollença | 22/01/2013, 09:36

Alternativa sitúa la tumba del pacto ´pollencí´ bajo un pino reconocible
El ´fogueró´ de Alternativa per Pollença que ardió durante la pasada ´revetlla´ ´mató´ al pacto de gobierno, integrado por PP, Lliga y dos ediles no adscritos, y lo enterró bajo la sombra de un pino más que reconocible, pues en sus ramas descansaba un buitre parecido a Jaume Font y un cuervo clavadito a Josep Melià. La referencia es clara: la irrupción del PI ha dividido al pacto local entre el edil que se mantiene en la Lliga y los otros dos que, según Alternativa, forman el partido ´malenista´.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/01/22/ganador-tau-dor-esfuma-sa-pobla/821660.html

Garci

Re: La repressió del 2012 en xifres

Garci | 22/01/2013, 09:23

Aquestes xifres escarrufen. Sembla que l'única manera que té el poder d'aturar les protestes és reprimint, detenint i multant als que protesten. Semblen altres temps.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb