URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Alternativa | 23 Gener, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

L’evident i pública divisió dins l’equip de govern no s’ha aturat i, després del desgavell dels pressupost, ara tenim el desgavell del Festival, portant la gestió del municipi a una situació que consideram insostenible. O bé el batle ha de cessar a la regidora de cultura o bé aquesta ha de dimitir.

Si les divisions entre el batlle i la regidora d’hisenda ja han afectat negativament al debat i aprovació dels pressupost del 2013, ara ens trobam que aquesta divisió, amb els mateixos protagonistes, s’ha traslladat a l’àrea de cultura, i a la valoració del director artístic del Festival 2012, provocant una preocupant paralització de l’organització del Festival del 2013. A falta de cinc mesos no sabem ni qui serà els seu director artístic ni quin serà el seu  model organitzatiu.

Fins ahir la regidora de cultura, Malena Estrany, ens havia comunicat i explicat mitjançant dos informes (un propi i un altre d’intervenció) els problemes que havien sorgit al Festival del 2012 en referència al seu director, en Joan Valent. Igualment ens havia comunicat la seva intenció de fer un concurs públic per triar un nou director artístic i un programa pel Festival del 2013. Inclús se'ns va facilitar un llistat d’un comitè d’experts per ajudar a la redacció del plec de condicions i es va parlar de fer una reunió avui per tractar el tema... 

Ahir, després de dies de polèmica pública entre la regidora de cultura i l’ex-director del Festival ens trobam amb la sorpresa de que el batlle desmenteix públicament a la seva regidora de cultura i defensa la gestió d’en Joan Valent deixant oberta la possibilitat de que aquest torni a ser el director artístic (article diari Última Hora). Consideram que amb la informació que tenim en aquest moment és una bogeria que en Joan Valent torni a ser el director del Festival; sense posar en dubte la seva gestió artística consideram que l'opacitat de la seva gestió económica i la seva creació d'una Associació d'Amics del Festival d'esquenes a l'Ajuntament -d'amagat?- són motius més que suficients per cercar un altre director artístic. I per triar-ne un altre el millor seria fer un concurs públic obert i transparent.

En aquest moment, està demostrada la falta de comunicació entre batlle i regidora de cultura i hisenda, i això està afectant molt negativament a la gestió municipal, produint un retard a l'organització del Festival 2013, on ni tenim director ni model de gestió. No només estan fent el ridícul ells sinó que estan deixant en ridícul a tot el municipi, desprestigiant a un festival que arriba a la seva 52 edició.

Consideram que en aquest moment és inevitable o bé el cessament de la regidora de cultura o bé la seva dimissió. El que no pot continuar és aquest desgavell que porta a Pollença cap a baix i sense fre.

 

 

 

Comentaris

Toni

legislatura

Toni | 26/01/2013, 08:54

Per començar, l'equip de govern no té una majoria qualificada, per tant, si vol gobernar, ha de ser capaç d'arribar a acords amb l'oposició, sinó, no suma ni el 50% dels vots emessos, ni els 9 regidors per a poder gobernar sense acords amb l'oposició.
També ha de cumplir els acords de plenari (cosa que no fa), doncs els acords de plenari són una de les expressions democràtiques que permet aquest sistema.
PArtint d'aquí, pel que jo he vist, la oposición ha sigut capaç de presentar propostes i sumar acords, qui ha mostrat molt poca capacitat per arribar a acords i sumar vots ha sigut el PP.

Pau

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pau | 26/01/2013, 08:38

Jrv, jo no tenc meus, ni crec anb els teus, la resta d'opcions han de fer la seva feina. No pos en dubte que la oposicio faci feina " dins un contexte democratic" faltaria mes, tambe crec que fan les seves cosetes, mocions, preguntes,....vel que dic crec que es un tema de fons, el qui ha de marcar la linia de govern, la direccio i el tempus es la equip de govern, i la oposicio , al meu paper, ha de tenir un paper moraderador i de control, plantejant alternatives a allobque el govern proposa, recolzant-lo amb allo que coincideix,......, allo que crec que no pot passar, i pens que aqui passa, es que la oposicio, vulgui marcar la linies i el tempus de la accio de govern. Ho estas a l'oposicio i tens la responsabilitat de l'oposicio, o estas al govern i tens la responsabilitat de govern, pero es impossible estar als dos llocs. I pens que alternativa vol governar des de l'oposicio (forma part de la junta,...) i la lliga vol fer oposicio des del govern.i aixo al meu parer amb un ajuntament tant fragmentat i un grup majoritari tan debil es la causa de fons de la crisi. Es el meu paper

toni

bona feina

toni | 25/01/2013, 22:05

Realment, quie ha fet saber de la crisi de govern, de l'uncumpliment d'acords, de la pujada d'imposts... ha sigut l'oposició

jrv

Pau- un

jrv | 25/01/2013, 18:55

Pau-, un, jo crec que l'opossició fa la seva feina, dins un contexte democratic crec ademes que l'opossició actual, uns mes, uns altres no tant, fan MOLT be la seva feina. Qui no fa la seva feina, i així ho hauries d'exigir als possiblement "teus", es que governin i s'impliquin com cal...
Així els teus comentaris serien mes credibles, pel rigor de que mancan...

el duque en Palma do

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

el duque en Palma do | 25/01/2013, 12:12

Pau si vols podem parlar de les responsabilitats dels partits de l'oposició. Jo no crec que el problema són les mocions del'oposició, el problema es que actualment no hi ha equip de govern com demostren el batle i la tinent de batle, son incapaços de consensuar res. Els membres de l'oposició han mostrat més capacitat de coordinació que l'equip de govern.

Un

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Un | 25/01/2013, 12:07

Un exemple, creim que la proposta del psm dedeclarar persones no. Grats a un conseller i a un ministre es de tesponsabilitat?. Tot d'acord amb els motius, sobren motius, pero a un ajuntament no se poden fer aquests actes, discuteix, parla, presenta declaracions amb altres sentits, pero no facis aquestes coses.

Pau

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pau | 25/01/2013, 12:03

La responsabilitat de la oposicio no semideix amb la capacitat de convocar plenaria extraordinaria, ni de proposar mocions , sino amb la capacitat de seleccionar els recolzqments i les diferencis amb l'equip de govern, i de plantejar alternarives a les propostes dl govern, pero aqui el que passa sque la oposicio ds d la seva majoria vol dirigir la linia i el tempus del govern, i aixo no es feina seva, no li correspon. No es possible voler governar dsde la oposicio.

G

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

G | 25/01/2013, 09:57

L'equip de govern és un equip, un conjunt que hauria de funcionar armònica i consensuadament. L'oposició són una sèrie de partits, molt diversos, que no tenen perquè entendre's ni funcionar com un de sol. I encara bé que estan coordinats, es reuneixen i s'intenten entedre: plenari extraordinari, mocions conjuntes, etc.
Crec que l'oposició és molt més responsable del seu paper que l'equip de govern.

Pere

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pere | 25/01/2013, 09:49

I a l´oposició?...... , el paper d´uns i els altres no es per tirar coets.

mira i escolta

Cessament o dimissió de la regidora de cultura

mira i escolta | 25/01/2013, 09:01

vos heu posat a pensar que lo que passa a Pollença, no és res més , que consequència de la incapacitat dels que estan a l´equip de govern?
vos heu posat a pensar quina casta de personatges hi ha a l´eqip de govern?

Toni

Festival

Toni | 24/01/2013, 21:05

Estic totalment d'acord amb en Marti
La societat pollensina si que ha estat implicada historicament. El que ha mancat es la incorporacio de joves. Possiblement la darrera fou Margalida Bibiloni i si no hagues fet el traspas segurament ella si que hagues potenciat q el jovent formas part del patronat

Alternativa

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Alternativa | 24/01/2013, 20:35

Enfermeras sobre dos ruedas
El personal médico de la unidad básica de salud del Port de Pollença realiza las visitas a domicilio en bicicleta para ahorrar los costes en gasolina de sus vehículos privados. www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/01/24/enfermeras-ruedas/822104.html

Paco

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Paco | 24/01/2013, 17:43

yo es que me parto de risa,
ahora resulta que picarol se ha adjudicado la gestion del refugi del pont roma?

Pursuit

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pursuit | 24/01/2013, 13:18

Una altre pregunta: que pensen del tema PSOE, ERC, UMP? i la Lliga de'n Roca?
Al final, tot el pes de l'Ajuntament el porten uns quants i la resta "ni está ni se le espera".

Trivial

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Trivial | 24/01/2013, 12:43

Pregunta: Quants regidors de l’ajuntament de Pollença han demanat pública i clarament la dimisió o cesament de la regidora de Cultura?

Marti

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Marti | 24/01/2013, 12:30

No estic d'acord amb MMM, quant diu que el festival desde la seva creació no s'ha tengut en conta la ciutadenia pollencina, li vull recordar o informar perque tal vegada no ho sap es quie qui va impolsar la creació del Festival va esser aquesta ciutadenia, mitjançant les Juventuts Musicals de Pollença, que eren un grapat de gent als qui els agradava la musica, aquest juntament amb Phullip Newman i recolçats per el Batle Siquier foren els que crearen e impulsaren el Festival, alguns dels Com en Miquel March o en Bernat Cifre, eren membres del Patronat, que es carrega la actual regidora de cultura, per mi el problema es que no s'ha sabut incorporar mitjançant el patronat o una altre figura al nous ciutadans joves interesats o coneixedors amb la música, si que hi va haver un moment en que hi entra na Margalida Bibiloni com a persona entesa, i que arribar a vicepresidenta. En lo que si estic d'acord es que darrerament s'han preocupat mes de sortir a la foto en la Reina o altres i no de lo que realment es i sicnifica el Festival.

Pepe

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pepe | 24/01/2013, 12:02

MMM tens totalment la raó en que els polítics molt poquestes vegades amb volgut implicar a la gent i quan l'han fet com va ser el procés de l'Agenda Local 21 fa uns anys després no l'han fet cas.
A mi m'agrairia veure per part de la societat civil de Pollença la mateixa implicació que he vist a temes de festes (paperines, focs...) a altres temes com el Festival, la fàbrica,educació... De moment no l'he vist però no perd l'esperança. Per exemple la manifestació en defensa de l'educació pública crec que no va estar mal.

Joan C C

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Joan C C | 24/01/2013, 11:07

Tal vegada tot el que ha pasat serà per be. Tal vegada convé enterrar el festival i començar de nou, com diu MMM amb un festival que sorgeixi de la ciutadania pollencina. Es verà que els polítics han de ser sensibles al que demana la societat, però també es cert que desde la societat s'ha de donar pases per demanar el que volem. La meva experiència em diu que sovint els ciutadans, pollencins en aquest cas ens estimem més criticar que participar, és més cómodo.

MMM

A PEPE

MMM | 24/01/2013, 10:32

Tu creus que la societat civil de pollença, sabent així com som, es voldran implicar??
Els politics ho han demanat? Na malena no confia en gent professional de pollença, així ho ha demostrat.

Pepe

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pepe | 24/01/2013, 10:07

MMM stic d'acord amb el que dius de la gestió política del Festival, però no estic d'acord en dir s'ha acabat.
Cal que tots aquests que dius, que la societat civil de Pollença doni un pas i s'impliqui més.

Pepe

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pepe | 24/01/2013, 10:03

Brou ningú podrà dir que m'he negat a parlar amb ell.
Respecte al que he comentat tampoc mai hem dit que l'origen de la crisi de l'equip de govern fos el PI i ens haveu atribuït aquesta interpretació.

MMM

RIP FESTIVAL

MMM | 24/01/2013, 09:24

Quina llàstima que el festival hagi acabat i cap politic, des de la seva creació, hagi pensat en una projecció del festival que sorgeixi des de la ciutadania pollencina. Crec que tots els qui han gestionat politicament el festival, no han fet res pel festival, ni tan sols han tingut gens de sensibilitat per la música ni la cultura, sino que han volgut fer marketing d'una cosa que no sabien que era i no han deixat implicar gent entesa en musica, començant per musics pollencins, professionals de la música, escola de música, banda de música, conservatoris, orquestra simfonica, banda municipal de musica de palma,universitat,.... Gent i estaments cientificament preparats per assessorar, no per gestionar.
Me sap greu dir-ho, el festival s'ha acabat, una vertadera llàstima.

Els politics no han de gestionar res, han de fer politica, però visto lo visto.

Brou

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Brou | 24/01/2013, 08:48

Molt bé, estic content que siguis capaç de parlar amb agú més que no sols els teu seguidors. Però aquí és la primera vegada que dius alguna cosa per l'estil.

Pepe

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Pepe | 24/01/2013, 08:36

"Brou" aquesta conversa ja la vaig tenir amb Coves al fogueró. És tan absurd dir que el PI és l'origen de la crisi de govern (cosa que mai hem dit) com dir que no té res a veure amb la crisi de govern (cosa evident).

Llorenç

dimissio

Llorenç | 24/01/2013, 08:27

Molt be
A la radio tot i intentant fer pena ella mateixa es va contradir. Es queixa de la premsa, quan es la premsa la que dona informació i transparència als ciutadants. Ella que va fer una campanya en nom de la transparència
En dos anys s'ha carregat el festival, el certamen d'arts plàstiques i la programació cultural de producció propia es basicament nula

Alternativa per Pollença

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Alternativa per Pollença | 24/01/2013, 08:23

Pollença no recuperará ninguna vía hasta que haya sentencia sobre Ternelles
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alcalde-suspende-recuperacion-caminos-hasta-tsjb-pronuncie.html

Alternativa per Pollença

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Alternativa per Pollença | 24/01/2013, 08:22

Alternativa pide el cese o la dimisión de Malena Estrany por la gestión del Festival
La formación considera preocupante que el certamen de 2013 aún no tenga director artístico ni modelo de gestión

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/01/24/alternativa-pide-cese-o-dimision-malena-estrany-gestion-festival/822108.html

Brou

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

Brou | 24/01/2013, 08:17

Article molt correcte. Sols se us ha oblidat atribuir tots aquets mals al naixament del PI.

rou

Re: Cessament o dimissió de la regidora de cultura

rou | 24/01/2013, 08:16

Article molt correcte

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb