URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mocions aprovades no executades 1

Alternativa | 22 Gener, 2013 23:01

Al ple extraordinari del passat dijous vam argumentar el primer punt del mateix; la  sol·licitud d’informació per escrit en els propers 15 dies i proposta al Ple del següent acord respecte de l’estat del compliment de les mocions aprovades pel Ple Municipal. Va ser aprovada per unanimitat.

Evidentment la sol·licitud dels sis grups de l’oposició d’aquest ple va ser un fet extraordinari i entre altres coses pensavam que podia fer reflexionar als membres de l’equip de govern sobre la seva gestió de l’Ajuntament. 

Una de les raons principals de la convocatòria d’aquest ple és el reiterat incompliment per part de l’equip de govern de les mocions de l’oposició aprovades. Aquest incompliment suposa inutilitzar el principal organisme democràtic de l’Ajuntament que és aquest ple i un menyspreu a la feina dels grups de l’oposició que representam a la majoria dels ciutadans del municipi.

 Vam presentar una relació de vint-i quatre mocions, vuit de la legislatura passada i setze de l’actual que a pesar d’haver estat aprovades, la majoria per unanimitat, no s’han realitzat. Una de les informacions que demanavam a la comissió informativa, que segon el batle no tenia res a veure amb el ple d’avui, era l'estat del compliment de la relació d’aquestes mocions. Finalment , gràcies a la petició dels grups de l’oposició es va aconseguir que la comissió fos abans del ple com és lògic i normal i sempre s’ha fet però el que no vam aconseguir és una informació completa i precisa de que han fet pel compliment d’aquestes mocions, a pesar de que aquest ple es va sol·licitar fa més d’un mes (el 4 de desembre). Un exemple més del menfotisme i falta de respecte dels que governen cap a l'oposició.

El més lògic i normal, després de més d’un mes, hagués estat presentar a la comissió informativa un detallat informe de tot el que s’havia fet pel compliment de les mocions però l’únic que es va fer es donar algunes explicacions imprecises del que s’havia fet a alguna de les mocions no a totes:

A les mocions aprovades al tema dels camins, no ens serveix l’explicació del Batle a la comissió de que no ha fet res esperant la sentència de Ternelles amb l’excusa de que si aquesta fos en contra de l'Ajuntament hauria, sempre segons el batle, una muntanya de reclamacions similars. No es pot fonamentar una inactivitat total en una cadena de suposicions i a més a més es evident que el cas del camí de Ternelles no té res a veure amb altres camins públics del municipi. El cas de Ternelles no té res a veure amb que no s’hagi fet res per complir la moció de setembre del 2007 d ‘iniciar la recuperació de l’ús públic del camí del coll d’en Patró o en que no s’hagi complit la moció de setembre de 2011 d’inclusió dels camins públics en l'inventari de bens i resolució dels expedients d'investigació. 25/07/2012 . Ni té res a veure amb el cas del camí de Santuiri , moció aprovada al 25 de juliol del 2012.

Sí que pot tenir a veure amb la moció aprovada el 26 de gener de 2012 de que la Demarcació de Costes faci efectiu l’accés a Cala Castell però en aquest cas és Costes i no el batle qui ha d’argumentar que no fer suposicion perquè no fa complir la llei.

Hi ha altres explicacions a diferents mocions que simplement ens semblen surrealistes per exemple les explicacions pel no compliment de la moció del 27/09/2012 reposició de les fonts públiques municipals. Una moció aprovada dues vegades a aquest ple i a la qual anam pel quart informe tècnic, ara per saber si es pot o no posar la font de la plaça a la la sacrosanta façana de Can Teresa, com si fins ara l’Ajuntament no hagués fet i posat voravies, cables de electricitat, i telèfons, il·luminat públic, senyals de trànsit etc a cap façana

També ens resulta xocant que fins que no hem demanat aquest ple no s’hagin adonat que no tenien ni idea i no ens hagin demanat ajuda per fer complir la moció de 25/07/2012 per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes Certificades.

A la comissió tampoc s’ens va explicar quan pensen fer el catàleg de llocs de treball dels organismes depenents de l’Ajuntament: Emser, Residencia, Patronat de Turisme. Moció aprovada el 28/07/2011.

La política municipal està organitzada d’una forma molt presidencialista i el batle té molt de poder però estam a una democràcia i si el ple decideix amb els seus vots l’aprovació d’una moció és el deure i responsabilitat dels que governen de posar tots els mitjans i fer tot el possible pel seu compliment, i entre aquest mitjans el reiteram com ja hem fet a altres ocasions que poden disposar de l’ajuda dels grups de l’oposició. Esperam que abans dels propers 15 dies ens facilitin un informe complet amb les dates de com i quan pensen intentar fer complir tot el que s’ha aprovat a aquest ple


       
Aquest divendres 25 fem la nostra assemblea a Can Ramon a les 20:30
          Ordre del dia:
  •  
    • Assumptes del Ple Ordinari
    • Repàs de la situació actual general a l'ajuntament i plantejaments de cara al futur
    • Actuacions a les Juntes de Govern
    • Revisió del procés assembleari
    • Valoració del fogueró.
    • Concurs de Fotografia
    • Feines Fetes
    • Precs i preguntes i caxondeos varis
Les nostres assemblees son obertes i segueixen una màxima: "almenys una cosa n'ha de sortir de profit" així que desprem de l'assemblea sopam al mateix lloc. Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 
 
Alternativa per Pollença funciona de forma assembleària,  tothom pot dir la seva i cada persona és un vot, sense líders ni caps que s'imposin per sobre de ningú ni decideixin a les espatlles de tots. Un funcionament transparent, participatiu on tothom pot participar a la mesura de les seves posibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples cuotes. A Alternativa per Pollença tothom és important,  simplement sóm un grup de ciutadans amb ganes de fer feina per un canvi en les formes de governar i gestionar els nostres doblers. Tots tenim altres feines i cap de nosaltres vol fer carrera política, simplement exercitam la nostra responsabilitat com a ciutadans. Demanam als ciutadans que a més de demanar-nos "més branca" ens donin una mà. Hi ha molta de feina per  fer una bona oposició que un dia ens permeti governar i assolir el tant necessari canvi a Pollença.

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a la nostra pàgina web

 

Comentaris

Pepe

Re: Mocions aprovades no executades 1

Pepe | 24/01/2013, 08:12

Quina porta ha obert Biel T? El que ha dit CxI és una generalitat que serveix "igual pa un roto que pa un descosío", un comunicat general carregat de bones paraules que qualsevol persona signaria. ja que ni comprometeix a res ni concreta res. Això si que és boira.
I et faré una pregunta molt concreta quan CxI diu " que està disposat a facilitar
qualsevol opció real i capaç de desencallar aquesta situació d’incapacitat i inoperància
de l’actual equip de govern"
Quina és aquesta opció real?
Esper una resposta concreta.

Biel T.

Re: Mocions aprovades no executades 1

Biel T. | 24/01/2013, 06:39

Repeteixo, CxI ja ha fet una passa en aquest sentit. Vos agradi i no, molt mes que qualsevol altre. Ja ha obert una porta que els altres només i treuen el nas.

jrv

Boira

jrv | 23/01/2013, 23:10

Si a mes de comunicats, qualque partit ho acompanya amb fets i actituts, será mes credible....
Repeteixo que a la vista de les actituts de l'equip de govern, i resultats de gestió, una coalició de 6 partits no pot ser pitjor...

Pepe

Re: Mocions aprovades no executades 1

Pepe | 23/01/2013, 22:10

Biel la raó et la donaré si al final CiU no governa amb el PP, encara resta més de la meitat de la legislatura.

Biel T.

Re: Mocions aprovades no executades 1

Biel T. | 23/01/2013, 21:32

Gràcies per donar-me la raó... veis com el temps ho cura tot inclús la vostre ceguera! no si encare haureu de fer-vos catòlics i sense haver hagut de rentar-vos el fang dels ulls a la bassa d'en Siloé!

Pepe

Re: Mocions aprovades no executades 1

Pepe | 23/01/2013, 21:20

Biel T, el temps i els fets diran on ets la boira i a qui no deixa veure.

multipartit

Re: Mocions aprovades no executades 1

multipartit | 23/01/2013, 19:41

En JRV ha perdut u capet, ara vol fer entendre A amb els ex-UM, amb els que ha va dir que no pactaria, o amb una imputada, cosa que va dir que no faria. L'Ajuntament de Pollença es victima del multipartidisme, per be i per malament, i aixo es el que hi ha. El multipartidisme esta be, pero taaaaaant. Ara nomes falta canviar la llei d'hont per fer entrar el PSIP

Biel T.

Re: Mocions aprovades no executades 1

Biel T. | 23/01/2013, 19:32

JRV: veig queles tormentes han netejat la boira que tapava ulls i orelles a alguns.
Consider que CxI va fer un pas endavant amb el comunicat que alguns es varen encarregar de dir que era un oferiment al PP quan era un oferiment a entendrer-se i apelant a la responsabilitat (I això amb el PP seria difícil)

Un

Re: Mocions aprovades no executades 1

Un | 23/01/2013, 19:06

Jrv, pero tu creus realment que un govern: al-psm-psoe-cxi-erc-ump es ossible? Si hi ha mes partits que regidors!

jrv

Plà x

jrv | 23/01/2013, 19:01

Sembla que el PP ha de gobernar sí o si, i sembla que la "genial" clase política pollensina s'ha oblidat del fet que el Batlle, el PP, governa en minoría, i per molt complicat que sembli a primera vista, els 6 partits ara a la opossició podrien donar tota una lliço de responsabilitat, demostrant que també poden governar malgrat ser diversos, però la diversitat no ha de voler dir manca de sentit comú, ni poca capacitat de treballar realment pel poble. Això si, caldria deixar ben clares les coses en un pacte PUBLIC, cosa que es veu que ni la Lliga ni el PP han tingut temps....ni ganes, la cadiritis ho ha impedit.

Un

Re: Mocions aprovades no executades 1

Un | 23/01/2013, 18:56

Sant antoni, sou un sant valent
Vos que xerrau amb els animals
Feis que aquests quatre pardals
Recobrin l'enteniment

Pepe

Re: Mocions aprovades no executades 1

Pepe | 23/01/2013, 16:44

No sé si el batlle té un plan B però abans de desautoritzar públicament a la seva regidora de cultura l'hauria d'haver cessat, i la regidora de cultura abans d'arribar a aquesta situació hauria d'haver dimitit.
El que és increïble a més del ridícul que s'esta fent, és que mesos després d'acabat el festival ni batle ni regidora s'hagin posat d'acord en la seva valoració del Festival 2012 i el que és pitjor; que a cinc mesos d'iniciar-se el Festival 2013 ens trobem a aquest desgavell total.

Plan B?

Re: Mocions aprovades no executades 1

Plan B? | 23/01/2013, 12:06

...sense esperar ni voler res a canvi en una demostració de
responsabilitat i generositat pel poble.

Joan C

Re: Mocions aprovades no executades 1

Joan C | 23/01/2013, 10:11

Pareix que el Batle amb aquestes declaracions vol provocar la ruptura de l'equip de govern, supòs que deu tenir un plan B. De fet ja va donar pistes, el que no se si el plan be s compatible amb en Joan Valent

Biel T.

Re: Mocions aprovades no executades 1

Biel T. | 23/01/2013, 08:54

Cagondell tormentassa que fa. A la fí Pepe! no fotis qe te feràs exUMita?
No venga ara seriosament. Coincideixo totalment amb el que dius

Malena

Malena

Malena | 23/01/2013, 08:41

Vatuadell!!! Ja tornau a anomenar na Malena! Ara ja s'estàn despertant les ordes de latinkings per a activar el Sálvame de Pollença! Ara serà que si Malena tralarí, que si Malena tralará, que Malena tralarí tralarà.

Venga! Animau-vos Biel T. Un i tots els anònims!

Pepe

Re: Mocions aprovades no executades 1

Pepe | 23/01/2013, 08:40

Amb el que diu avui a la premsa el batle el més lògic i normal seria el cessament de la regidora de cultura.

Alternativa per Pollença

Re: Mocions aprovades no executades 1

Alternativa per Pollença | 23/01/2013, 08:10

Avui a les 19:00 a ràdio Pollença tertúlia de polítics.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 23/01/2013, 08:06

El batle surt públicament en defensa d'en Joan Valent i na Malena diu que a lo millor Valent no va entendre la documentació que se li requeria!

El alcalde de Pollença defiende la gestión artística de Valent en el Festival
No descarta que continúe en 2013 si eligen repetir su modelo multidisplinar
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/alcalde-pollen-defiende-gestion-artistica-valent-festival.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb