URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple ordinari de gener

Alternativa | 29 Gener, 2013 23:01

Demà dijous sessió ordinària del ple a les 20,00 hores a la Casa Consistorial. Podeu venir a la sala de plens de l’Ajuntament o  seguir-ho en directe a Radio Pollença al 107.9 FM o a internet;www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook podreu seguir el resultat de les votacions i a aquest mateix bloc publicarem un resultat i primera valoració del mateix.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de setembre de 2012

2.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’Ordenança Municipal d’Obres Menors

No han modificat l'ordenança que es va aprovar inicialment i a la qual haviam demanat "que els interesats que volien fer l'obra menor ells mateixos, com canviar trespol, etc, la puguessin fer sense haver de contractar una tercera empresa", tot just han modificat l'article 4 que en principi deia que l'Ajuntament tindria 48 hores per contestar, i ara seran 10 dies ja que amb la implantació del nou programari informàtic els tràmits són més llargs.

3.- Aprovació inicial, si escau, de la modificació PECH a l’àmbit de les illetes de Plaça (edifici de la Peixateria)

Amb la reforma de Can Teresa i la de l'altre veïnat l’edifici municipal de la  peixeteria, aquest ha quedat com enclotada entre els dos edificis, ja que aquestes es composen de planta baixa, primera planta i porxo habitable, es tracta de fer una modificació a les normes ja que la peixateria és un edifici d'equipaments no d'habitatges (no afecta a temes de sostre poblacional etc) per a que hagi "armonia" entre els tres edificis

4.- Aprovació, si escau, de la modificació de pressupost prorrogat 2012.

El pressupost es modifica amb les seguents partides:
         

(1) Obres de millora del conjunt monumental del calvari   241.162€ €         (2)Reparación del arcs del Claustre de Sant Domingo           45.000 €             (3)Prestació de serveis d'Abertis Telecom TDT la Cala            3.695€ (4)Arrendament Jutjat de Pau a Colonya                            4.800 €

(1) Aquestes obres han d'estar executades abans del 30/06/2013 i justificades abans del 31/12/2013
(2) Fons especial del Govern de l'estat per la rehabilitación de conjunts monumentals, aquestes partides ja han estat ingressades a la caixa de l'ajuntament per part del govern de l'estat
(3) Hem passat de quasi 200.000 euros de pressupost a pagar 3695 € al mes.
(4) Aquest local devora el camp de l'om i a l'entrada de Cecili Metel fins ara estava en precari ja que Caixa Colonya el va cedir a l'Ajuntament durant les obres de la Casa Consistorial. Amb la reforma el Jutjat de Pau no té cabuda a l'edifici principal i s'arrenda aquest local pel Jutjat de Pau.

5.- Aprovació inicial, si escau, de l’ordenança de preus públics de taller de teatre.

Un altre despropòsit de legislatures passades, no hi ha ordenança per cobrar pel servei de taller de teatre, aquesta ordenança fixa el preu amb 20 euros mensuals que cobreix el 62% del servei.

6.- Ratificació del decret de batlia núm. 1181, de 4 de desembre de 2012.

Nomenar misser i procurador per defensar l'Ajuntament enfront d'uns veïns de Formentor que no volen desenvolupar la dotació de serveis ni la urbanització i que han perdut el primer Contenciós i ara van al Tribunal Suprem

7.- Ratificació del decret de batlia núm. 1219, de 17 de desembre de 2012.

Nomenar misser i procurador per defensar l'Ajuntament enfront d'uns propietaris dels solars de la part alta del Vilar, ja que fan responsable a l'Ajuntament de la seva protecció i l'ajuntament argumenta que la llei la va fer el Govern

8.- Ratificació del decret de batlia núm. 12, de 3 de gener de 2013.

Nomenar misser i procurador per defensar l'Ajuntament enfront del propietari d'un solar darrera el centre cultural ja que volen cobrar el "límit de conformitat" el que ofereix l'Ajuntament, i els interesos de 30.000 euros, els 30.000 euros ja estan pagats i falta pagar aquest límit, el nomenament és per arribar a un acord per llevar tots els contenciosos.

9.- Interposició de reclamació civil a l’entitat ALLIANZ Companyia de Seguros y Reaseguros SA, per que es faci càrrec de la indemnització de la responsabilitat patrimonial demandada pel Sr. Joan Llorenç Bota Rotger i el Sr. Miquel Ramon Amengual

L’asseguradora no vol fer front a les indemnitzacions que al seu dia varen ser pagades pel l'Ajuntament

10.- Moció presentada pel grup municipal de CiU i IB Lliga a favor d’una política comercial equilibrada.

És la moció que es va retirar al ple de novembre per falta de temps; proposen demanar al Consell un Pla Director Sectorial de Comerç suspendre la instal·lació de grans establiments comercials.

11.- Moció presentada pel grup municipal del PSM-EN per a la declaració de “ personae non gratae” del ministre José Ignacio Wert Ortega i del conseller Rafael Angel Bosch Sans.

Hem signat aquesta moció, tan un com altre a més a més d’unes decisions i projectes educatius i linguïstics que no compartim en absolut, han demostrat una total falta de diàleg amb la comunitat educativa a la nova LOMCE

12.- Moció presentada pel grup d’Alternativa per millorar la participació ciutadana. Veure article i moció.

Signada també per PSOE, PSM i ESQUERRA.

13.- Propostes/Mocions d’urgència

- Moció del pla d'usos del Claustre per part d'Esquerra.

Fa anys que es coneixen els problemes de seguretat del Claustre i des de la catastrofe del Madrid Arena han passat ja suficients mesos per haver fet aquesta feina i cercar solucions a la Festa de fresses al Claustre.

- Moció del PSOE sobre el descompte de resident.

El PP ha aconseguit unir a tots contra la discriminació de posar un límit a la bonificació del descompte de resident per viatjar en avió; ciutadans, patronals, consumidors, agències de viatges, partits de l’oposició volem com mínim mantenir l’actual model de finançament del 50% de totes les tarifes i trajectes de les Illes amb la Península.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia

2.- Informe resultat de l’auditoria i del Pla director de Museu

3.- Precs i preguntes.

Fontedevilla al eldiario.es

 

Comentaris

Pepe

Re: Ple ordinari de gener

Pepe | 31/01/2013, 16:01

Gràcies Toni, com diu un proverbi persa; La paciència és un arbre d'arrel amarga però de fruits molt dolços.

ÇToni

Salut

ÇToni | 31/01/2013, 09:13

Enhorabona per la vostre tasca, al·lucin de la vostre paciencia contestant anònims amb mala baba, clarament intencionats des d'alguna postura de partit "pesudopolítica".

Alternativa per Pollença

Digo, digo

Alternativa per Pollença | 31/01/2013, 08:51

On altres embullen i amaguen a la seva covardia a l'anonimat, altres són coherents i transparents.
Precs regitrats dimarts pel ple d'avui:

4. Demanam que en Joan Valent no sigui el director del Festival 2013; sense posar en dubte la seva gestió artística consideram que l'opacitat de la seva gestió económica i la seva creació d'una Associació d'Amics del Festival d'esquenes a l'Ajuntament -d'amagat? són motius més que suficients per cercar un altre director artístic

5. Donades les clares desavinences entre el batlle i la regidora de cultura i hisenda demanam el cessament de la mateixa regidora o la seva dimissió i si no que ens expliquen com pensen solucionar d’una vegada les seves evidents diferències que fa mesos que afecten a la gestió municipal.

donde deje digo, digo Diego!

Re: Ple ordinari de gener

donde deje digo, digo Diego! | 31/01/2013, 08:26

idò això mateix, Diego

Pepe

Re: Ple ordinari de gener

Pepe | 30/01/2013, 23:03

Antònia no sé a quina premsa has llegit que fariam una moció de censura a la regidora de cultura? Es veu que alguns per embullar no sabeu que haveu de fer. Les mocions de censura només es poden fer al batle. Nosaltres demanavam el seu cessament que hauria de fer el batle o la seva dimissió que és una decisió de la pròpia regidora. I les dues coses que vam demanar públicament les reiteram als precs del ple de demà que vam registrar dimarts.
Per cert i parlant d'aquest tema segon el Punt Informatiu el PSM i CxI han demanat el mateix abans que nosaltres. No sé ni quan ni com l'han demanat però és el que diu el PIP.
Per altra part vull reiterar que coincidim amb la decisió de la regidora de que en Joan Valent no pot ser el director del Festival, però també pensam és insostenible un equip de govern que no existeix i amb el qual arribam a febrer sense pressupost i sense director ni model de Festival.

Antonis

Dimissio Malena

Antonis | 30/01/2013, 22:03

Com es que al ple no feis la mocio de censura a la regidora de cultura, tal com anunciaveu en prensa?

Alternativa per Pollença

Re: Ple ordinari de gener

Alternativa per Pollença | 30/01/2013, 15:26

Volem donar tot el nostre suport i ànims al company regidor en Guillem cessat a l'Ajuntament d'Artà per la seva actitut valent i
coherent.

Aquest és el que diua a facebook sobre el seu cessament:

Notificació de cessament i avocació de delegacions, que se m'ha notificat fa devers una hora. Governar comporta obligacions molt poc gratificants, i no "només" retallar despesa, millorar expedients de cobrament i embargar comptes de morosos; també, donar continuïtat al previst per la Llei de disciplina urbanística.
Atesa la nostra trajectòria pel que fa a aquest darrer aspecte, i atès que la Llei de Disciplina, si bé nosaltres en faríem una altra, ens resulta des de sempre una línia defensiva mínima per a la protecció del territori, el paisatge i els recursos naturals, no podíem deixar de diferenciar-nos públicament de determinades omissions del deure per part dels responsables. Tant a l'oposició com al govern. Encara hi ha legislatura per davant, i l'equip de govern, sigui el que sigui, compta i comptarà amb nosaltres al menys per al diàleg i consens sobre polítiques que hagin de ser compatibles amb el nostre programa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb