URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resultat del ple de gener

Alternativa | 31 Gener, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

 Al ple vam retirar la nostra moció de fer un nou reglament de participació ciutadana, ja que és més àgil proposar canvis concreta articles de l'actual reglament que derogar-ho i fer un de nou. El batlle també ens va demanar la col·laboració per coordinar aquest canvi. La nostra idea és obrir aquest procés al màxim i millorar i completar el reglament actual per avançar en la democràcia participativa.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de setembre de 2012. Aprovada per unanimitat després de corregir dos petits errors.

2.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’Ordenança Municipal d’Obres Menors. Aprovada amb la nostra abstenció

 Vam demanar perquè els interessats que volien fer l'obra menor ells mateixos, com canviar trespol, etc, no  la podien fer sense haver de contractar una tercera empresa. El batle va dir que legalment era impossible per la llei de disciplina urbanística a que calia presentar un pressupost. 

3.- Aprovació inicial, si escau, de la modificació PECH a l’àmbit de les illetes de Plaça (edifici de la Peixateria). Aprovada amb l'abstenció del PSM.

Pensant en el futur la idea que l'edifici municipal pugui tenir la mateixa altura dels edificis del costat. 

4.- Aprovació, si escau, de la modificació de pressupost prorrogat 2012.

 El pressupost es modifica amb les següents partides: obres finançades per una subvenció de l'Estat; millora del Calvari i reparació dels arcs del Claustre. Prestació de serveis de TDT a la Cala i lloguer d'un local pel Jutjat de Pau.

Pensam que abans de llogar un local caldria aprofitar millor l'espai de l'Ajuntament nou. També van donar les gràcies a Tomeu per facilitar-nos tota la informació i tenir en compte els suggeriments del nostre regidor , en Miquel Sànchez un gran coneixedor dels temes tècnics de la TDT. Hem passat de 178000 euros per l'adquisició dels equips més manteniment que ens demanaven inicialment a 4800 anuals

5.- Aprovació inicial, si escau, de l’ordenança de preus públics de taller de teatre. Aprovada amb l'abstenció del PSM

Aquesta ordenança fixa el preu amb 20 euros mensuals que cobreix el 62% del servei.  A proposta de Convergència hi haurà descomptes per estudiants i aturats.

6.- Ratificació del decret de batlia núm. 1181, de 4 de desembre de 2012.Aprovada per unanimitat. Nomenar misser i procurador per defensar l'Ajuntament enfront d'uns veïns de Formentor que no volen desenvolupar la dotació de serveis ni la urbanització i que han perdut el primer Contenciós i ara van al Tribunal Suprem

7.- Ratificació del decret de batlia núm. 1219, de 17 de desembre de 2012. Aprovada per unanimitat. Nomenar misser i procurador per defensar l'Ajuntament enfront d'uns propietaris dels solars de la part alta del Vilar, ja que fan responsable a l'Ajuntament de la seva protecció i l'ajuntament argumenta que la llei la va fer el Govern

8.- Ratificació del decret de batlia núm. 12, de 3 de gener de 2013. Aprovada per unanimitat. Nomenar misser i procurador per defensar l'Ajuntament enfront del propietari d'un solar darrera el centre cultural ja que volen cobrar el "límit de conformitat" el que ofereix l'Ajuntament, i els interessos de 30.000 euros, els 30.000 euros ja estan pagats i falta pagar aquest límit, el nomenament és per arribar a un acord per llevar tots els contenciosos.

9.- Interposició de reclamació civil a l’entitat ALLIANZ Companyia de Seguros y Reaseguros SA, per que es faci càrrec de la indemnització de la responsabilitat patrimonial demandada pel Sr. Joan Llorenç Bota Rotger i el Sr. Miquel Ramon Amengual. Aprovada amb 17 vots, en Michel com afectat no ha votat.L’asseguradora no vol fer front a les indemnitzacions que al seu dia varen ser pagades pel l'Ajuntament

10.- Moció presentada pel grup municipal de CiU i IB Lliga a favor d’una política comercial equilibrada.  Aprovada per unanimitat. És la moció que es va retirar al ple de novembre per falta de temps; proposen demanar al Consell un Pla Director Sectorial de Comerç suspendre la instal·lació de grans establiments comercials.

Curiós que aquesta moció vengui en teoria de dos partits liberals, els vots són el vots... A aquest pla director necessari hauria d'afavorir és la logística i la tributació al petit comerç.  

11.- Moció presentada pel grup municipal del PSM-EN per a la declaració de “ personae non gratae” del ministre José Ignacio Wert Ortega i del conseller Rafael Angel Bosch Sans. Aprovada amb l'abstenció de PP- Lliga i UMP.El PSM va  cercar un major consens i va proposar canviar la declaració de personae non gratae per una reprovació que és el que finalment es va aprovar.

El ministre Wert ha superat a tots els seus predecessors. Ha ficat la pota una i altra vegada, ha fet una reforma sense cap tipus de consens (excepte l'església). A les Balears s'han tudat milers de doblers en enviar dues vegades cartes als pares per triar llengües mentre a alguns instituts no tenen doblers per fer fotocòpies. Vam demanar una reacció dins el propi PP contra la deriva madrilenya del seu partit.

12.- Moció presentada pel grup d’Alternativa per millorar la participació ciutadana. Veure article i moció.Signada també per PSOE, PSM i ESQUERRA. La vam retirar ja que per agilitzar els canvis que proposam millor que derogar l'actual reglament i fer un de nou, el batle ens va proposar presentar els canvis concrets als articles que considerem.  La nostra idea és obrir és rebre idees de la resta de partits els ciutadans, associacions... per completar i actualitzar l'actual reglament en la línia de democràcia participativa que sempre hem defensat.

.- Propostes/Mocions d’urgència

- Moció del pla d'usos del Claustre per part d'Esquerra. Aprovada per unanimitat. Fa anys que es coneixen els problemes de seguretat del Claustre i des de la catastrofe del Madrid Arena han passat ja suficients mesos per haver fet aquesta feina i cercar solucions a la Festa de fresses al Claustre. Primer caldefinir els usos que volem pel Claustre i l'Església. 

- Moció del PSOE sobre el descompte de resident. Aprovada per unanimitat. El PP ha aconseguit unir a tots contra la discriminació de posar un límit a la bonificació del descompte de resident per viatjar en avió; ciutadans, patronals, consumidors, agències de viatges, partits de l’oposició volem com mínim mantenir l’actual model de finançament del 50% de totes les tarifes i trajectes de les Illes amb la Península.

- Moció presentada per UMP per millorar carretera entre Sa Pobla i Pollença( asfaltat i marques vials) i reparació dels desperfectes de la carretera entre Pollença i el Port. Aprovada per unanimitat. El batle va informar que el director de carreteres s'havia compromès de paraula a asfaltar la carretera entre Sa Pobla i Pollença enguany.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia.Dació de compte de diferents decrets; nomenament de lletrat i procurador a diferents contenciosos i també del pas de na Malena i Tomeu Fuster a regidors no adscrits.

2.- Informe resultat de l’auditoria i del Pla director de Museu.

 Informe de la regidora de cultura sobre el Pla director de Museu; al mateix són patents els nombrosos problemes i mancances del museu actualment.

 Informe de la regidora d'hisenda sobre l'auditoria realitzada. Una auditoria demolidora que demostra el desgavell de la legislatura passada; no compliment de la llei de contractació pública, factures duplicades, anul·lades, traslladades... Un desgavell de gestió econòmica. 

 Al final de l'exposició un gran silenci... Vam donar l'enhorabona a la regidora per l'auditoria que a Alternativa haviam demanat. Ens ha sorprès que en un principi cap dels regidors que van governar ha parlat, després de nosaltres Maria del Mar ha defensat la seva gestió.

3.- Precs i preguntes.

Només nosaltres i  CiU vam registrar preguntes per escrit, al nostre cas cinc precs i catorze preguntes que ja comentarem.

Per finalitza volem mostrar el nostre agraïment per la seva feina al interventor, en David  que ens deixà per anar-se a a Capdepera ja que torna l'anterior interventor en Alberto, propietari de la plaça.

Ja veurem si el cossiol suporta els nostres plens.

 

 

 

Comentaris

Joan CC

Re: Resultat del ple de gener

Joan CC | 01/02/2013, 17:57

Per que no veiem això a les noticies?
h ttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rs0TgTTu5_w

Alternativa per Pollença

Re: Resultat del ple de gener

Alternativa per Pollença | 01/02/2013, 15:40

Ja podeu escoltar el Ple Ordinari de genera Ràdio Pollença.
www.xn--radiopollena-udb.net/noticies/dijous-31-de-gener-hi-ha-sessio-ordinaria-de-lajuntament-en-ple/

Pepe

Re: Resultat del ple de gener

Pepe | 01/02/2013, 11:57

Comentaris com el teus Juana es desqualifiquen tot sols; pocs arguments i molt d'insults fets a més a més des de la ignorància.
Sense entrar en altres qüestions, pel que va donar les gràcies en Miguel és perquè t'agradi o no cap regidor de l'equip de govern (al manco des de que jo sóc regidor) ha donat mai tanta informació als regidors de l'oposició com en Tomeu Fuster i això ha permès a Miguel ajudar-li al tema de la TDT a la Cala, un tema complexo on gràcies a aquesta col·laboració tots els ciutadans estalviarem milers d'euros.
Persones com Miquel aporten això; millor gestió dels nostres dobler altres com tu no aporten res més que...

Indignant

Gràcies Margalida

Indignant | 01/02/2013, 11:46

Benvolguda Maria, com a ciutadà me pots donar la informació una mica més detallada? Perquè si han hipotecat la teva vida i la dels teus fills, també ho han fet dels meus. Però si he de reprendre a qualcú de la Lliga, PSM, Alternativa, PP, PSOE, UM, UMP, ERC, i al sunsum corda vull poderli dir a la cara i en concret. I si ens han robat, vull poder denunciar-ho als jutjats. Basta de lladres! Gràcies. Esper la teva resposta.

Alternatiu

Re: Resultat del ple de gener

Alternatiu | 01/02/2013, 10:39

Joana Cifre, com sempre els teus comentaris van plens de prejudicis i obsesions personals. No se si en Tomeu Fuster ha fet o no ha fet molta feina, però el que segur que no ha fet es seguir amb el desgavell econòmic del seu antecesor a l'area d'esports. I en Miquel no se si serà un lumbreras o no, però el que es segur es que està treballant de valent.

Anònim

Auditoria

Anònim | 01/02/2013, 09:54

De patetisme és tenir 1.700.000 € dels pollencins en l'aire per una mala gestió. I això que és una auditoría "en superfície", que si ens anam en profunditat, segur que surt més merda que amb els sobres del PP.

Juana Cifre

Re: Resultat del ple de gener

Juana Cifre | 01/02/2013, 09:36

Anonim, si els arguments que donaren els de la lliga (Amb una que nomes ha estodiat per xupar del bote i seu Inutil com a segon) els comparam amb els que donar el PSM (Arquitecte) crec que faria falta dir lo patetics que foren els primers en comparació del segon.

Tant patetics com la comparació que fas.

Per cert xerrant de coses Patetiques. La Llepaculada que li va fotre en Sanchez a l'inutil de n'Inachiti va ser de escandol. Tothom fotent canya perque ha demostrat que es un inutil i ell donant-li les gracies. Per ser un inutil? Crec que per un pic la intervacio més patetica no ha estat cap comentari fora de lloc den Nadal.

T'has superat Lumbreras.

Margalida

Hem de donar gràcies

Margalida | 01/02/2013, 09:22

Vull donar les gracies a PSM i UM, i altres irresponsables com el PP i el PSOE per haver hipotecat la vida dels meus fills i meva durant els pròxims 30 o 40 anys. Amb una mala gestió, embutxacament de doblers i falta de honradesa. Feis oi! Tots sou iguals.

Anònim

Ara què hem de dir?

Anònim | 01/02/2013, 09:18

Des de alguns entorns acusaven que en Morro havia finançat la campanya de la Lliga perquè aquesta es va abstenir en la col·locació de la Font. Ara què hem de dir que també va finançar al PSM perquè s'ha abstès en la modificació PECH a l’àmbit de les illetes de Plaça?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb