URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Alternativa | 04 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer  ple es varen fer públiques les conclusions, que no el contingut, de la auditoria feta a l’Ajuntament per l’empresa especialitzada DELOITTE. Els resultats que s’han fet públics no ha estat cap sorpresa per Alternativa per Pollença ja que el que es reflexa és la nefasta gestió econòmica de la passada legislatura que el nostre regidor denunciava sessió plenària tres sessió plenària. A la mateixa es constaten nombroses irregularitats; incompliment de  la llei de contractació pública, falta de control pressupostari de les despeses que s’ha aprovaven, factures aprovades sense conformar ...Tot plegat un desgavell que a Alternativa vam denunciar una vegada sí i una altra també.  

L’auditoria que s’ha realitzat és “sense traçabilitat”, com s’havia parlat al principi de legislatura,  que significa que la auditoria tot just era per saber el perquè dels problemes de tresoreria i el que estava pendent de pagament, es dir DELOITTE tot just ha fet la feina que si l’ha encomanada i per això al seu document adverteix que “no constitueix una auditoria completa conforme a les Normes d’Auditoria del sector públic”.

Les conclusions han estat demolidores; per una part hi havia un total desgavell a les àrees de serveis i esports sense la recriminació ni per part de la regidoria d’hisenda ni per part de la batlia que no firmava part d’aquests pagaments. Fins i tot unes mercaderies anotades a una factura es varen deixar a un domicili particular d’un regidor.

Al ple malgrat haver rebut recriminacions directes per part de la regidora d’hisenda, l’actual regidor de Convergència i Unió per Pollença Miquel Ramon no va trobar oportú agafar el torn de paraula i donar rèplica a l’exposat per la regidora que tampoc va entrar en detalls per l’import de les factures ni la naturalesa de les mateixes. Sí va agafar el torn de paraula la regidora del PSIB-PSOE Maria del Mar Sastre que va reivindicar que els resultats d’aquesta auditoria eren fruit d’un pacte i no tot just del seu partit atès que Joan Josep Mir regidor del PSIB-PSOE tenia la responsabilitat d’hisenda la passada legislatura.

En resum, tenim un document que de moment no és públic -malgrat que la majoria de les empreses que surten com creditors són persones jurídiques i per tant no es poden acollir a la Llei de Protecció de Dades- . A Alternativa consideram que l’auditoria ha de ser pública perquè tothom la pugui consultar directament, ja que s’ha pagat amb doblers públics,  igualment consideram que l’assessor jurídic municipal ha de fer un informe de la mateixa per denunciar i actuar en totes les irregularitat aparegudes que tinguin un caràcter delictiu

  Jaume Balaguer i Gatamoix a Albercocs i cireres

 


Comentaris

Arruix

Auditor

Arruix | 05/02/2013, 20:11

Idò, 20000 euros bén aprofitats

Pepe

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Pepe | 05/02/2013, 13:21

El desgavell que descriu l'auditoria al 2010 resumeix anys i anys de desgavell i de saltar-se els procediments d'intervenció i la llei de contractació pública. Quan a Alternativa vam tenir un regidor a l'Ajuntament i vam descobrir aquest desastre tot d'una el vam denunciar; primer a les comissions i al ple, després públicament a aquest blog i a la premsa i finalment a fiscalia. A l'anterior legislatura només es va reaccionar mínimament quan va esclatar el cas Voltor. A l'actual legislatura s'han anat regularitzant coses però encara resta feina a fer.
Tots els partits llevat d'Esquerra i nosaltres han tengut alguna responsabilitat a aquesta situació en diferent grau...i cap d'ells ha demanat disculpes, ni ha donat explicacions, en general s'estan dedicant a dir i tu més o jo no tinc res a veure.
Per la nostra part volem que l'auditoria es publiqui, que és depurin responsabilitat i que sobre tot sigui útil per no repetir errades.

José Tomàs, el torero

Cura d'humiltat

José Tomàs, el torero | 05/02/2013, 11:43

Crec que aquí n'hi haurà més d'un que se'n durà una cura d'humiltat.

Així i tot, crec que aquesta auditoria quedarà en el darrer calaix de l'Ajuntament, ja que d'aquí a poc, el PP pactarà amb Convergència-El PI. A més a més, pens que l'oposició, poc coratjosa, no tendrà collons de dir rés, perquè tothom excepte Alternativa té qualque cosa a amagar. I sinó tenen res a amagar, hauríen d'anar a fer mal i indagar en l'auditoria. Malauradament, fa més d'un més que l'oposició tenia la documentació i ningú va esser capaç de preguntar ni piular sobre aquest tema.

desindignat

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

desindignat | 05/02/2013, 11:06

Indignat, baixe't el fums, que na Malena no va neixer ahir ni molt manco hi va entrar ahir en política... ni és la dona que ha duit a tots els mals a Pollença, però tampoc hem de fer veure qe sigui ni la salvadora ni l'inmaculada concepció!
Pensa que ella fa dues legislatures era regidora i que el quefe d'hisenda era l'actual batle...no se només tenir-ho en compte.

indignant!!!

Auditoria

indignant!!! | 05/02/2013, 10:58

Es increibleeeeeeeee!!!Es alucinanttttttt!!!!Uns dels temes més greus de la politica a Pollença,per la que molta gent va castigar als grups que governaven....que moltes coses que diu l'auditoria(o com la vulguin dir alguns)era vos populis,o ara ningu sap res...gent que no cobrava,empreses que hem tancat perque no ens pagaven,i ara la culpable es na Malena....Una auditoria demanada per diferents partits a les eleccions,mes d'un any de feina,i per si no ho sap molta gent i es va dir al ple,eren 26 empreses que lis varen demanar i nomes 16 varem voler aportar informacio,i nomes al 2010,així que imaginau si fos completa,s'esta xerrant de millons sense justificar,contracions irregulars,factures pagades dues vegades,vins a cases particulars i lo que no savem...i encara la culpa es de na Malena..I el festival,un altre tema,un director molt reconegut,bona feina artistica,tot això benissim,però que passa aqui hem de tancar els ulls si no ha fet les coses be,ara diu que presentara els papers,però si na Malena no ves dit res,ho ves fet?i li demanen la dimissio,entenc per contratar-lo,però per lo demes,volem mes oscuritat?Abans directors sense contracte,factures pagades dues vegades,cantitats de doblers desorvitats pel festival,i aixo que havia ajudes.....I despres partits que aixo no es una auditoria....senyors això es trasparència...ES ALUCINANT.

José

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

José | 05/02/2013, 10:53

A mi lo que me dedepciona Toni es que durante años hubo este descontrol que nos ha costado mucho dinero a todos y el único que tuvo valor de decir lo que estaba pasando fue Pepe.

idoi

idoi

idoi | 05/02/2013, 10:49

El que posa de manifest aquesta auditoria, si bé no una auditoria que seria dessitjable, és la mala gestió i podem dir també corrupción, de mosl membres del anterior govern

Joan C C

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Joan C C | 05/02/2013, 09:48

No m'hi entenc molt, però l'Auditoria no crec que posi de manifest precisament la'incompetència de na Malena sino la d'altres. No se si es insuficient o no, però supòs que si fos més exaustiva també seria més cara, la teva opció quina era Toni? Jo la veritat no som capaç de dir que convenia més, però com que ja esta feta el que hem de fer es aprofitar-la per corregir errors passats i si cal exigir responsabilitats

Garci

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Garci | 05/02/2013, 09:26

Desviar l'atenció de la incompetència de na Malena i fer contenta Alternativa? Això és la conclusió que tu en treus de l'auditoria? Cap comentari sobre el que ha sortit de malbaratament de diners, factures sense firmar, etc. etc.?
És clar que és millor desviar el tema i carregar contra els de sempre.
I jo estic d'acord en que l'auditoria hauria d'haver estat més profunda i exhaustiva.

Toni Castaño

Auditoria???

Toni Castaño | 05/02/2013, 09:20

Això no és una auditoria!!
Per l'amor de déu, deixau de dir tonteries. De les decepcions més grans de la legislatura: el govern lliga-alternativa.

Als pollencins ens ha costat més de 20.000 euros fer content a Alternativa i deviar l'atenció de la incompetència de na Malena

Alternativa

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Alternativa | 05/02/2013, 09:03

Una bona notícia; el batle ens informa que s'han iniciat les obres a la rotonda de Can Berenguer per fer els pasos vianants que faciliten l'accés al cami peatonal Pollença - Port Pollença. Una petició que vam fer fa mesos al ple.

Alternativa

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Alternativa | 05/02/2013, 08:40

Avui en Matí Roca (Lliga) ha substituit a Tome Fuster (no adscrit) a la Junta de Govern.

Alternativa per Pollença

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Alternativa per Pollença | 05/02/2013, 07:46

Alternativa insta a investigar la desaparición de una colección del Museu.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/02/04/alternativa-insta-investigar-desaparicion-coleccion-museu/824551.html

Alternativa per Pollença

Re: Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Alternativa per Pollença | 05/02/2013, 07:44

Pollença resolverá esta semana la polémica sobre las cuentas de su festival.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/pollen-resolvera-esta-semana-polemica-sobre-cuentas-festival.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb