URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ja surt el Sol

Alternativa | 10 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Em despert al dematí, encenc la ràdio i a la Ser donen les dades de l’atur. L’escolt una estona, no puc més que sentir-me identificat. Jo som una d’aquestes persones que, tot haver estudiat una carrera, no veuen clar el seu futur. Hi ha moments en els que em venen sentiments de culpabilitat, altres en el que el sentiment és de ràbia, sobretot quan veig que els que ens governen no sols no treballen per solucionar aquesta lacra, sinó que ens menteixen i ens insulten. Fa ràbia comprovar com l’únic que fa el govern és enviar a més persones a l’atur, fa ràbia comprovar com els 400 euros són un motiu de debat i no ho són les ajudes als banquers, ni es prenen mesures contra la corrupció.

Hi ha moments que vull agafar el bou per les banyes: cerc cursos de formació, però no acab de veure clar per on tirar, no sé si gastar més diners en cursos que no sé si serveixen per res més que per fer guanyar diners als que els organitzen. Tot són dubtes, tot són inseguretats...

Me n’adon que l’article agafa un caire massa negatiu - No em dóna la gana! Record el Poema de Benedetti.

No te rindas, aún estás a tiempo

De alcanzar y comenzar de nuevo,

Aceptar tus sombras,

Enterrar tus miedos,

Liberar el lastre,

Retomar el vuelo.

No te rindas que la vida es eso,

Continuar el viaje,

Perseguir tus sueños,

Destrabar el tiempo,

Correr los escombros,

Y destapar el cielo.

No te rindas, por favor no cedas,

Aunque el frío queme,

Aunque el miedo muerda,

Aunque el sol se esconda,

Y se calle el viento,

Aún hay fuego en tu alma

Aún hay vida en tus sueños.

Porque la vida es tuya y tuyo también el deseo

Porque lo has querido y porque te quiero

Porque existe el vino y el amor, es cierto.

Porque no hay heridas que no cure el tiempo.

Abrir las puertas,

Quitar los cerrojos,

Abandonar las murallas que te protegieron,

Vivir la vida y aceptar el reto,

Recuperar la risa,

Ensayar un canto,

Bajar la guardia y extender las manos

Desplegar las alas

E intentar de nuevo,

Celebrar la vida y retomar los cielos.

No te rindas, por favor no cedas,

Aunque el frío queme,

Aunque el miedo muerda,

Aunque el sol se ponga y se calle el viento,

Aún hay fuego en tu alma,

Aún hay vida en tus sueños

Porque cada día es un comienzo nuevo,

Porque esta es la hora y el mejor momento.

Porque no estás solo, porque yo te quiero.


No te rindas, Mario Benedetti

Surt al carrer, fa fred i està ennuvolat, però surt un raig de sol.

Joan Cifre Cerdà.

 


 

Comentaris

Pepe

Re: Ja surt el Sol

Pepe | 11/02/2013, 22:25

El primer any de carrera també em van dir que mai trobariam feina... Hem de lluitar per canviar les coses,pens que estam a la primera fase del canvi o sigui el qüestionament de l'ordre existent, el que de moment no tenim és una alternativa creïble per la majoria de gent que és la que ha de canviar el sistema.

Una recomanació, aquest vídeo de Beatriz Talegón, de la Unión Internacional de Juventudes Socialistas. "Me sorprende mucho cómo pretendemos remover la revolución desde un hotel de cinco estrellas en Cascais, llegando en coches de lujo. Me pregunto de verdad si nosotros podemos darle a los ciudadanos una respuesta cuando vosotros, líderes políticos, les decís que los entendéis, que sufrís porque somos socialistas. ¿De verdad sentimos ese dolor aquí dentro?, ¿de verdad podemos entender lo que estamos pidiendo al mundo desde un hotel de cinco estrellas?"...

www.youtube.com/watch?v=0ZicxS57B3o

Garci

Re: Ja surt el Sol

Garci | 11/02/2013, 17:50

Gràcies per l'aportació tan constructiva San Valentín.

Les enquestes donen un 56% d'atur juvenil (i no sé fins a quina edat compten), però la veritat és que fa por. I el desànim és generalitzat. Ningú té esperances de trobar feina i és molta la gent que segueix formant-se, invertint milers d'euros en segones carreres, màsters, cursos, idiomes, etc. amb la incertesa de si servirà per res. A la gent que ara fa el CAP els vàren dir, textualment, "no fareu feina". La veritat és que la situació és molt greu i pareix que els governants no se n'adonen de res.

San Valentin

Re: Ja surt el Sol

San Valentin | 11/02/2013, 17:28

Que se besen, que se besen!

Joan C C

Re: Ja surt el Sol

Joan C C | 11/02/2013, 15:42

Gràcies a tú Pepe per tota la feina que fas.
A diferència de fa uns anys que sempre teniem l'opció de treballar a la construcció,ara de qualque manera els joves no tenen aquesta solució fàcil, tal vegada això ens farà reaccionar i apretar per un canvi de sistema.

Alternativa per Pollença

Re: Ja surt el Sol

Alternativa per Pollença | 11/02/2013, 11:35

Fins i tot un Papa pot dimitir senyors Rajoi, Ana Mato, Bauzá...
Documento: comunicado íntegro en español con el anuncio de la dimisión del Papa
h
ttp://kcy.me/f5uv

Pepe

Re: Ja surt el Sol

Pepe | 11/02/2013, 09:53

Uff Joan que et puc dir, quan vaig finalitzar la carrera semblava impossible que trobés feina. En aquell moment els interins tenien molt de punts i ni amb més d'un 9 a les oposicions vaig aconseguir ni una setmana de substitució... Després ja veus... Cal lluitar i al teu cas ell que és de lloar es que no només et dediquis a lluitar per tu sinó també per millorar la comunitat a la que vius. Gràcies

Pepe

Re: Ja surt el Sol

Pepe | 11/02/2013, 09:46

Una vegada més es demostra l'escassa cultura democràtica d'aquest país. Està més que demostrat que el president Bauzá com mínim ha mentit, per què aquesta obsessió per aferrar-se a la cadira?

Margalida Amengual

Ja surt el sol

Margalida Amengual | 11/02/2013, 09:30

La vida, actualment, és molt injusta, molt. Tots, d'una manera o altra, patim aquesta situació d'incertesa, de ràbia, de no sabre que serà de noltros o els nostres fills o amics o germans o... Tothom té motius per patir ja sigui directa o indirectament. Però és veritat el que diu Benedetti, hem de seguir, bé o malament, però seguir i entre tots mirar d'ajudar-nos en lo que poguem. I G, sí que tenim futur, no deixis que te facin creure que no en tens, això és el que volen, fer-nos creure que no en tenim per posar-nos encara més la pota al coll.

Joan CC

Re: Ja surt el Sol

Joan CC | 11/02/2013, 09:17

Hola G, més que una reflexió és una expresió del sentiment de frustració que tú també exposes. Tan mateix no ens podem rendir hem de tirar endavant i millor llegir Benedetti que escoltar als poques vergonyes de la Patronal que ens volen donar lliçons de moralitat a la majoria de la població mentres sen duen els diners a Suïssa. Avui ha sortit el tema del president de la Patronal de Madrid i vicepresident de l'espanyola, que paga als seus treballadors en negre. El trist es que ni ens sorpren ni a molts ens parexia denunciable.

Alternativa per Pollença

Re: Ja surt el Sol

Alternativa per Pollença | 11/02/2013, 09:04

Cinco ayuntamientos han sido expulsados por falta de interés.
...Es el caso de Bunyola, Lloseta, Marratxí, Pollença y Selva, que han sido excluidos de la Xarxa Balear de Sostenibilidad por no haber hecho los deberes después de varios avisos para que cumplieran.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/02/11/cinco-ayuntamientos-han-sido-expulsados-falta-interes/825781.html

G

Re: Ja surt el Sol

G | 11/02/2013, 08:24

Molt interessant la teva reflexió Joan. A casa som dues persones que no tenim feina ni atur. Entre els dos tenim dues carreres i 3 másters (sense comptar que els dos tenim el CAP). I la veritat, hi ha dies que voldries enviar-ho tot a rodar i no aixecar-te del llit. També ens hem gastat prou diners en cursos de diverses coses... Haurem de llegir molt Benedetti per a que la ràbia no arribi a més. No tenim futur.

Josera Pinotxo

Pinotxo

Josera Pinotxo | 11/02/2013, 06:39

Segons la declaració de renda del mateix Bauzá, la seva farmàcia facturà l'any 2011, quan començà a ser president del Govern, un total d'1.890.810 euros. D'aquesta quantitat, 1.187.839 euros foren per receptes de l'IB-Salut. Això fa que aquesta apotecaria se situï entre el 30% d'oficines que més facturen de Balears. El president obtingué per aquesta via uns beneficis de 167.720 euros el 2011

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb