URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reunió, assemblea i concentració

Alternativa | 14 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

 Ahir els dos regidors i el coordinador d'Alternativa per Pollença ens vam reunir amb el batle i el nou primer tinent de batle (en Martí Roca).

A la reunió ens van donar el pacte de govern entre el PP i la Lliga, fins ara top secret, però ens van demanar que no el publiquem fins que l'hagin donat a la resta de partits (avui també es reunien amb el PSM i encara s'han de reunir amb PSOE i Esquerra). No passa res podem esperar uns dies més. El que resulta incomprensible com els hem dit a la reunió és que no el publicassen tot d'una el 10 de juny del 2011 quan es va signar. La setmana que ve el publicarem i el comentarem. 

Cal dir a més a més que a la dificultat de la situació política actual cal afegir que en aquest moment no tenim interventor, arribarà en breu, i tampoc la secretària titular (baixa per maternitat).

 A la reunió ens van comentar que volen que continuem a la Junta de Govern ja que pensen mantenir el seu pacte al qual s'indica que reservarien un sisé membre de la Junta de Govern per "una altra formació política" que som nosaltres per ser el grup més votat de l'oposició. Per la nostra part en aquest moment no tenim cap problema en continuar a la Junta de Govern ja que ni abans ni ara s'ens sol·licita res a canvi i a la mateixa podem exercir la nostra feina d'oposició de control i aportacions igual que fem a tots els òrgans col·legiats dels que formam part.

L'equip de govern és conscient de que és més que complicat governar amb els sis regidors, de moment el faran amb pactes puntuals, però tenen la intenció de tenir un equip de govern més ampli i sembla que volen arribar a un acord amb CiU que comparteixen projecte polític amb el regidor de la Lliga. De moment l'equip de govern només han repartit el control de les àrees dels regidors dimitits entre ells de forma temporal.

Els dos temes que més preocupen a l'equip de govern en aquest moment per la seva imminència i pel que han demanat col·laboració per part de la resta de grups són l'aprovació del Pressupost i de l'Ordenança d'Ocupació de la Via Pública. Per la nostra part els vam reiterar que continuarem fent la mateixa feina que hem fet fins ara, decidint el que consideram millor per a Pollença a partir del nostre programa i nostra assemblea.

A més a més de comentar-les l'error de no publicar el Pacte de Govern, els van comentar que el batle ha d'informar  i tenir més en compte a l'oposició:evitar casos com el de la Secretària, informar-nos de reunions com la que va fer amb veïns de la Primera Línia del Port, tirar endavant les mocions aprovades al ple (han encarregat al regidor David Alonso fer el document que es va aprovar al ple extraordinari i que hauria d'estar fet fa dies), reunir i fer feina de bons i de veres a la comissió anticrisi... 

  Per la nostra part pensam que el batle  ha de ser responsable i conscient de que no es pot deixar passar el temps. Cosa ha fet  fins ara i que ens ha abocat a aquesta  situació 


Aquest divendres 16   fem la nostra assemblea ordinària a Can Ramón a les 20 :30h. Una assemblea que hem avançat per poder parlar i analitzar l'actual crisi de govern, les feines fetes i els temes del proper ple.

Alternativa per Pollença funciona de forma assembleària,  tothom pot dir la seva i cada persona és un vot, sense líders ni caps que s'imposin per sobre de ningú ni decideixin a les espatlles de tots. Un funcionament transparent, participatiu on tothom pot participar a la mesura de les seves posibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples cuotes. A Alternativa per Pollença tothom és important. 
Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 

Alternativa per Pollença simplement sóm un grup de ciutadans amb ganes de fer feina per un canvi en les formes de governar i gestionar els nostres doblers. Tots tenim altres feines i cap de nosaltres vol fer carrera política, simplement exercitam la nostra responsabilitat com a ciutadans.


Demà dissabte concentració contra el genocidi financer i per l’aturada dels desnonaments a les 18:00 a la Plaça Espanya de Palma.

 A la continuació de l'article teniu informació  de la Plataforma d' Afectades per la Hipoteca de Mallorca.

El passat mes d’abril s’iniciava a tot l’Estat la campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular, proposada per les Plataformes d’Afectades per les Hipoteques, per tal que es modifiqui l’actual Llei Hipotecària per a que sigui més justa. Demanem la dació en pagament retroactiva, lloguers socials i la moratòria de desnonaments.

Avui, deu mesos després, donem per acabada la recollida de signatures, conscients de que hem superat sobradament la xifra de les 500.000 signatures necessàries per la tramitació de la Llei.

A ses Illes, les Plataformes de Mallorca, Menorca i Eivissa hem recollit més de 11.000 signatures, a les que caldrà sumar altres milers recollides per la resta d’entitats socials i sindicals que han col·laborat en aquesta ILP.

El final de la ILP coincideix amb un punt d’inflexió en la tasca iniciada per la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Barcelona fa més de 4 anys:

El dret a l’habitatge i les atrocitats comeses per les entitats financeres indignen avui a més del 90% de la societat espanyola. Més enllà d’ideologies polítiques, una veu ens uneix i de la que les Plataformes ens fem portaveus: ¡Ja n’hi ha Prou!

Diferents col·lectius implicats en la realitat dels desnonaments s’han posicionat en contra, com son jutges, funcionaris judicials, i fins i tot els manyàs, testimonis en primera persona de la sagnia social d’una llei injusta, i amb els mitjans al seu abast, inclús arribant a l’objecció de consciència, també han dit: ¡Ja n’hi ha Prou!

Ara la Llei ja està al Congrés dels Diputats, i es als polítics, als nostres Governants, instruments de la voluntat del poble, als que toca donar una passa endavant, i armats amb la dignitat del qui sap que fa el que es correcte, ser valents enfront la pressió de la banca, ser conscients que son persones i que governen per a persones, més enllà de disciplines de partit i interessos personals, i per tant votar a favor d’una Llei que tant sols pretén acabar amb la mercantilització de les llars i garantir el dret de les persones a un habitatge digne.

Per aquest motiu, la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques farem allò que estigui al nostre abast per tal que la Llei s’aprovi. Assenyalarem, posarem cara, nom i cognoms als culpables del sofriment de centenars de milers de famílies, als culpables d’aquest Genocidi Financer.

Ens oposarem a qualsevol artefacte legislatiu proposat pels grups polítics que tinguin com a finalitat posar pegats a una llei de per sí injusta.

Perquè la nostra solució esta aquí, la solució dels ciutadans, la del 90%, que es una solució simple i objectiva, per totes les persones, per totes les famílies.

Per tot plegat us convoquem ja, avui, a tothom, a la concentració que realitzarem el dissabte 16 de febrer a la Plaça d’Espanya de Palma, on reclamarem l’aprovació de la reforma de la Llei i denunciarem públicament als culpables del sofriment de les famílies, víctimes primer del sistema financer i després dels polítics covards que no ens representen.

Comentaris

Miquel

Cervelló

Miquel | 16/02/2013, 22:42

Jo crec que estas molt equivocat Cervell,,crec que el Batle tenía molt a la boca les paraules
"equip de Govern diu"a l'hora de xerrar als mitjans de comunicació,i era en Tomeu diu,sense ni demanar ni tan sols a nels seus.I els presuposts me pareix que ja estarian fets fa estona si hagues mes reunions.Vaja crec que na Malena es bona amb la seva feina,no perfecta,i li molestava,i li ves estat mes fácil arreglar les seves diferencies que aquest renou,i millor tambe pel poble.

Joan C C

Re: Reunió, assemblea i concentració

Joan C C | 16/02/2013, 09:27

Hola Cervell, veig que tal vegada tú tens més informació que jo. Jo me limitat a exposar la meva preocupació per la situació. Jo entenc que no es el mateix repartir la carrega de feina que suposa governar un ajuntament entre 8 que entre 6, sobretot si al'hora de repartir le responsabilitats dels do no adscrits o fan sol entre 4 ( Tomeu, Marti, Alonso i LLobeta). La ruptura del pacte, com succeeix a les ruptures de parella mai es responsabilitat d'una part tota sola.

Brain thunder

Brain

Brain thunder | 15/02/2013, 20:14

Tranquil Cervell, ara que pactereu amb el PP, podreu demostrar realment si millorau o empitjorau la gestió...

Un Mollero.

Re: Reunió, assemblea i concentració

Un Mollero. | 15/02/2013, 19:04

Jaja Cervell. Veig que estàs ben informat del que passava a dins l'ajuntament amb la gestió. Doncs jo crec que t'equivoques de culpable. El batlle i els seus son 5. Na Malena son 2. I les àrees dels del PP han fet moltes menys reunions i trobades de regidors. I el volum d'informació etc. també ha estat molt més gran per part de Tomeu (Sobretot) i Malena. Hi ha regidors del PP que no han enviat ni un trist correu electrònic dient que fan.
Però jo ho entenc, estau barallats i ara vos interessa defensar el batlle. A veure si defensau més eu Moll!

al cervell

ui ui

al cervell | 15/02/2013, 18:02

uep cervell, començam a canviar u cantet...
No estareu coent un pacte amb el pp per casualitat ara que ja no hi és la dolenta dolentíssima malena? Jaja

Cervell

Alerta

Cervell | 15/02/2013, 17:15

Joan CC, no siguis demagog, saps perfectament que res se podia fer dins l'Ajuntament amb una Malena que possava tot el dia pals a les rodes per fer veure que els altres estaven aturats. Ella ho frenava tot. No volia aprovar els pressuposts ni res de res, dir a tothom el que vol sentir i pareixer la víctima de tot. Donem un marge de confiança al batle que atacant.lo tot el temps no en farem res, els números són els que són i fins d'aquí una eternitat la majoria municipal no canviarà. Deixem de fer política barata i passem a fer política amb majúscula per a Pollença entre tots. De moment, hi torna a ver diàleg entre els partits que qualcú, amb molta finura, se l'havia carregat, malgrat que tot el dia tenia la paraula diàleg i consens a la boca.

Pepe

Re: Reunió, assemblea i concentració

Pepe | 15/02/2013, 16:24

Un tema que s'ens ha oblidat comentar a l'article és el Festival. Vam comentar al batle que no estavam d'acord en esperar a final de mes perquè Valent donés les explicacions que hauria d'haver donat fa temps. El batle va dir que tenia nous documents i informació sobre el tema, sense especificar res més i que estava decidit a esperar.
Ja veurem en que consisteixen els documents i explicacions d'en Valent però pensam que ja és moment de decisions.

Joan CC

Re: Reunió, assemblea i concentració

Joan CC | 15/02/2013, 09:11

Em va sorprende veure un Batle extremadament tranquil (també se'l veia cansat). No sembla que tingui cap presa en recompondre la situació, la qual cosa em preocupa perque amb 6 regidors l'ajuntament es paralitzarà encara més. Si amb 8 regidors ja anaven de cul no vull pensar ara. Varen demanar reponsabilitats a l'hora d'aprovar els pressuposts ( però si no ha estat capaç de consensuar els pressuposts amb 8 regidors, o podrà fer ara amb l'oposició? El 2013 esdevé molt complicat

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 15/02/2013, 07:32

La empresa IB-Red ampliará la cobertura de wifi a la zona del polideportivo y el pabellón.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/02/15/empresa-ib-red-ampliara-cobertura-wifi-zona-polideportivo-pabellon/826754.html

Alternativa per Pollença

UH

Alternativa per Pollença | 15/02/2013, 07:21

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alcalde-abre-pacto-todos-busca-apoyos-puntuales-globales.html

El alcalde abre el pacto a todos en busca de apoyos «puntuales o globales»
El gobierno toma como punto de partida el acuerdo existente entre PP y Lliga.

... después de la constitución formal de la Plataforma per les Illes (PI) en Pollença se verá finalmente como se plasma en la realidad municipal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb