URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solidaritat amb els treballadors d'IB3

Alternativa | 15 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

El passat dimecres dia 13 els treballadors de UTE Videoreport/BGL, que és una subcontracta d’IB3 per gestionar l’àrea tècnica d’emissions d’IB3, han començat una vaga indefinida (sembla que tenen fins dia 19 de febrer per arribar a un acord amb la direcció) com a mesura de rebuig a l’Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO). Abans d’arribar a aquest extrem, els treballadores ja intentaren portar a terme altres accions de protesta com concentracions davant el Consolat de Mar i el Parlament de les Illes. Però no han sigut escoltats. L’empresa vol acomiadar a gairebé una tercera part de la plantilla (11 treballadors de 39) i reduir el sou dels que quedin en un 10%.

 

Els treballadors han aconseguit paralitzar totes les emissions des de la mitjanit a excepció dels informatius. La Conselleria de Presidència exigia uns serveis mínims abusius i el Tribunal Superior de Justícia de les Balears donà la raó als treballadors hi ha suspès els serveis mínims, a excepció dels informatius.

 

L’estratègia d’IB3 va encaminada a la privatització (externalització en diuen ells) cada vegada major de l’ens públic. Per això el primer que fan és intentar desfer-se de les empreses subcontractades, reduint-les els pressuposts i obrint així la possibilitat de presentar EROs. Tot això amb un major pressupost d’IB3, que destina els diners a altres coses i no evita aquestes situacions. Així doncs és clara la culpa de la direcció d’IB3 en aquest cas i en casos anteriors com el de l’acomiadament dels 16 treballadors de l’empresa CBM, encarregada de redacció d’informatius i esports (volien acomiadar a 34 persones, però després d’una forta vaga es reduí a 16). Això sí, IB3 i el govern es desentenen d’aquestes situacions, no important-los gens els treballadors.

 

Des d’aquí la nostra solidaritat amb els treballadors. Esperem que la seva vaga faci capgirar la situació i puguin mantenir els seus llocs de feina amb el salari íntegre. I esperem que amb la seva victòria el govern i la direcció d’IB3 canviï la seva política privatitzadora i de retalls, que no fa més que portar a cada dia més gent a l’atur.

 

Estem a un món de bojos. I no només a l’Estat espanyol. El mateix dia 13 s’ha suïcidat un home cremant-se davant les oficines d’ocupació a França. Un més assassinat pel capitalisme. I en van...

 

Més informació al blog de "emisiones IB3"

 

 

 

 Comentaris

Alternativa

Re: Solidaritat amb els treballadors d'IB3

Alternativa | 16/02/2013, 20:44

Avui dematí el GOB ha publicat un comunicat en el qual expressava les trampes de TIRME en relació amb la importació de fems. Segons ha comunicat el grup ecologista, cada ciutadana paga 131,5€ per tona incinerada, mentre que els exportadors de residus no es gasten no un euro (apart d’assumir els costos del transport). Diferent de com s’havia venut el projecte. A més d’això TIRME es beneficia de la venta de l’electricitat que genera incinerant-ne els residus, a cost pràcticament 0. EL GOB ha realitzat una investigació, molt recomanable, sobre tot aquest entramat. La podreu trobar al final de la notícia.
h
ttp://contrainfo.cat/temes/drets-basics/els-embulls-de-tirme-i-les-dissimulacions-del-consell/#facebook

Alternativa

Re: Solidaritat amb els treballadors d'IB3

Alternativa | 16/02/2013, 08:05

Los comerciantes del Port a favor de la semipeatonalización de la primera línea
Unió Mollera Pollencina realiza una encuesta para conocer la opinión de los vecinos

ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/comerciantes-del-port-favor-semipeatonalizacion-primera-linea.html

Alternativa

Re: Solidaritat amb els treballadors d'IB3

Alternativa | 16/02/2013, 08:04

La primera línea del Port será semipeatonal y permitirá un único sentido de circulación
El Ayuntamiento espera la cesión de la carretera por parte del Consell para acometer un ambicioso proyecto que todavía no dispone de financiación
/www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/02/16/primera-linea-port-sera-semipeatonal-permitira-unico-sentido-circulacion/827014.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb