URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passió per la música però no per la llei

Alternativa | 17 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Feia temps que el senyor Antoni Marquet no ens citava a la seva columna de la revista Sa Plaça, però al darrer número ho va tornar a fer al seu article "La privatització del Festival de Pollença". Encara que compartim la seva argumentació general contra la privatització del Festival, per desgràcia una vegada més hem de rebatre alguns dels seus arguments. Quan el senyor Marquet alaba la feina del funcionari que gestionava a la passada legislatura el Festival, "posant-hi una bona dosi de passió donada per la seva afició a la música clàssica”, oblida que aquell es va saltar sistemàticament  la llei de contractació pública, el que ha significat una tudada de doblers públics difícil de quantificar. Evidentment, això no va ser exclusivament responsabilitat del funcionari, sinó també dels regidors de cultura i batles que el van consentir durant anys.

 

Diu el senyor Marquet que el deteriorament del Festival va començar després del cessament d'en Tomeu Cifre del PSM com a regidor de cultura i la seva substitució per en Toni Oliver com a regidor a l'ombra. Jo no m’atreviria a dir quan va començar la decadència del Festival, però sí que m'atreveix a dir que va ser abans del que diu el senyor Marquet, que una vegada més peca de sectarisme quan oblida el que no li convé recordar. Quan Alternativa va arribar a tenir representació a l'Ajuntament ens vam topar amb una opacitat total a la gestió del Festival que vam denunciar reiteradament a comissions i plens. En aquell moment el funcionament del Festival era molt irregular: no presentava el balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial i la memòria. Els comptes bancaris gestionats pel Festival de Pollença no constaven als Comptes Generals de l'Ajuntament i no podien ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes.  A més a més, els treballadors del Festival cobraven en negre i el director del Festival no tenia contracte. Sembla que això no és cap problema pel senyor Marquet, mentre les coses es facin amb passió per la música, per a nosaltres sí que era un problema.

 

També diu el senyor Marquet que "vam aprofitar la imputació de corrupció d'en Toni Oliver per denunciar-lo i mesclar sense mirament les acusacions contra l'organització del Festival”. Oblida el senyor Marquet tot el que vam fer abans de fer la denúncia a fiscalia. Vam denunciar aquella situació i vam demanar el compliment de la llei, una i altra vegada, i la única resposta del regidor de cultura d'aquell moment, el senyor Biel Cerdà del PSM, era que Alternativa creava una ombra de dubtes sobre el Festival. Quan vam presentar en abril de 2010 una moció demanant una auditoria interna dels comptes del Festival, va ser rebutjada pels vots en contra de tots els grups polítics amb representació: UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP...

 

O sigui, senyor Marquet, no vam aprofitar ni mesclar res: si la fiscalia va decidir incloure la nostra denúncia dins el sumari de l’operació voltor, va ser perquè hi ha indicis de delictes i una relació del Festival en persones i actuacions amb l’operació voltor.

 

En definitiva, senyor Marquet, la decadència del Festival va començar quan polítics i funcionaris es van oblidar de gestionar els doblers públics segon la llei i no com si fos el seu “cortijo” particular... Això sí, amb molta de passió per la música.

 

 

 

 

 

Comentaris

Quin desbarats

desbarrar

Quin desbarats | 20/02/2013, 11:29

Martí i Bielt T., aslerta que la "coca" `pot tenir efectes nocius, sobretot si té massa prebe...
Per cert, enhorabona JRV per mantenir un bon estat físic a la teva edat, serà pq enlloc d'anar a fer el ganso pels bars, et didiques a fer alttres coses...

Joan C C

Re: Passió per la música però no per la llei

Joan C C | 20/02/2013, 11:15

Si JRV a Alternativa en lloc de "juventudes", tenim un grapat de "viejas glorias" i esper que per molts d'anys Jaja!!

Biel T.

Re: Passió per la música però no per la llei

Biel T. | 20/02/2013, 10:53

U sucre jrv, u sucre, no t'encenguis que te pujarà u sucre.

jrv

Market

jrv | 20/02/2013, 10:15

No és l'unic lluitador en el passat en Market, a Alternativa ni hi ha un bon estol, i per molt de respecte i consideració que me mereixi la seva trajectoria en general, quan pixa fora de test, idò això.
Encara no he conegut cap deu en aquest mon, i a l'altra està èr veura.
El que si he conegut son molts fanàtics, "Maltí"·i he llegit moltes collonades que pretenen ser arguments.

Joan Ramon

Comentari?

Joan Ramon | 19/02/2013, 20:51

Ostres, decepcionar a gent que fa aquests comentaris, crec que es pot considerar un èxit...

Pepe

Martí

Pepe | 19/02/2013, 18:29

Martí molt bé argumentat i raonat, si senyor.
No som nosaltres els que hem cercat aquest debat. Comparteix molt d'idees amb el senyor Marquet però no la seva visió del passat del Festival i em sap greu però no em callaré per molt lluitador que hagi estat en Marquet quan jo era un espermatozoide.

Martí

HIPPOCRITES

Martí | 19/02/2013, 18:15

Batuadell!!!
Un dia sense entrar al Blog i me trob aqusta sorpresa. Feia estona que no deieu res d'en Marquet. És ver que agrena cap a ca seva però dir-li sectari a un lluitador com ell, que va menjar morena quan voltros ereu esperma disn els collons dels vostre pares, és de hippócrites.
Realment, garci, pepe i cia, heu fet llàstima amb els vostre comentaris. Fa peresa contestar tot el que deis, però sou un giracamies, un dia deis que criticau els fets i llavors pegau clotelladaes i troncades amb noms i llinatges. HIPPOCRITES! I perdonau si vos ofen, però vos ho mereixeu perquè sou els primers en no respectar a ningú.
I sabeu que? La bona feina que feis, ho perdeu tot en dies com aquests...
Ara ja podeu dir el que volgueu, m'heu tornat a decepcionar i crec que a molts com jo.

Un pit

això era i no era...

Un pit | 19/02/2013, 13:54

Diuen que hi ha un poblet de la serra, va haver un batle tan desberetat, que desprès de deixar de ser batle pq la gent el va calat, va seguir intentant manipulant els membres del seu ex partit, que va haver de canviar de nom, i a més va seguir enviant anònims als blogs.

jrv

Caciquets

jrv | 18/02/2013, 20:54

Hi ha genteta que ha passat, això , passat, per l'Ajuntament que no hem perdonarà mai que no fes la genuflexió quan passés per davant quaque concejalet, concejaleta, batllet, per molta alçada que fes, caciquet manipulador, que no valores el que és feina ben feta o mal feta, cumpliment d'obligacions, perque ells no n'han feta mai de feina, i no ho poden valorar. La condició de paràsits te això. Alguns están massa ocupats pensant en la quantitat de correligionaris tancats, imputats.En el fracás d'un trist pas per la política que ells entenen com l'exercici de l'engany i l'estafa.No hem perdonen que defenses els drets dels treballadors i també dels usuaris, que no me deixés sobornar, que portes la contraria als desgavells, que no degués cap favor a ningú, que milités a l'esquerra i no fes la pilota...que tingués i tinc l'eficiencia com a principi.
Així que aquestes obssessions malaltisses amb la meva humil persona es el preu que tinc a pagar, i que pago amb plaer, he fet el que devia sense escoltarme fantotxes. I certament, tinc temps, fins i tot per engegar qualque demanda per calumnies si és el cas. Es la ventaja d'estar jubilat, el temps , a mes de descansar de treballar des de la infancia...
I militar en l'humanisme i els drets de la gent fins al final

Garci

Re: Passió per la música però no per la llei

Garci | 18/02/2013, 20:00

Està molt clar el comentari d'Alternativa: posar propagandes i pagar diners per treure notícies en un mitjà informatiu produeix un retorn cap a qui els ha "invertit". No és il·legal. És una veritat. Alguns exemples recents de no fa gaire era el PiP, que publicitava molt més l'acció de govern quan hi posaven més diners institucionals. També passava amb la revista Pollença, que treia més a segons quins partits perquè els arribaven diners vinculats a ells, etc. etc. En definitiva, a la nostra cultura, això de tornar favors està molt estès.

jrv

Anonims de torracervells

jrv | 18/02/2013, 19:18

Els anònims obssessius de "Toracollons", Cuana Sifre, etc, avorreixen per cuan son vomitats per les mateixes dues, màxim tres personetes de sempre, frustrats de la política i tal volta d'altres coses. I no seria tan penosa la seva covardia i falta d'esperit constructiu si aportasin un gram de veritat o de seny que aportes al futur i convivencia d'aquest poble.
Amb Toni Marquet puc no coincidir en els seus platejaments polítics, però no és pot posar en dubte que és una persona honrada i honesta, idealista i defensor d'una llengua i cultura des de sempre, fins i tot d'una justicia social al seu moment..
Així que, "Torracollonets groller", ficar-lo al mateix sac que a un Oliver, o fins i tot un Morro, o un Cerdá, si es tracta de un batlle de trista memoria, és d'una grolleria inaudita, i parla el "comentari parrafada" per si sol de la catadura del mal anomenat "comentarista".
Ni un condenat pels tribunals, ni un barrut aprofitat, ni un sectari embustero poden arribar a la sola de les sabates de Marquet, per molt que discrepi d'ell, me mereix molt respecte. Per començar, ell mai escriuria un anònim ple de falsetats insultants.
Així que ja ho saps, la distancia que hi ha entre una discrepancia política, i un comentari d'escussat com els teus, no tenen punt de comparació.

Per l'analista

Re: Passió per la música però no per la llei

Per l'analista | 18/02/2013, 16:38

Home, fa gracia que diguis això després del comentari d'avui al blog, FIRMADA PER ALTERNATIVA:
"A la darrera Junta vam qüestionar dues factures de Canal 4; un felicitació nadalenca de 544,50 € i altra de 1.210,00 € per un programa pel pí de Sant Antoni. Ahir entrevistaven al batle a Canal 4. Així funciona això."
Una tirada de pedra en tota regla, i no dius res? Que volia dir alternativa amb això? El batle ha comprat l'entrevista? El que s'ha facturat no es correcte? Sou mestres en tirar pedres i amagar mans, no se com no te cau la cara. Tu com els actors, 8 anys callats i surten quan interessa. Si na Candela hagues protestat fa tres anys quan va morir son pare a lo millor ara tendriem aigua. Ah, no, que no hi havia el PP.

A Juana Cifre

Anàlisi de l'argumentació fal·laç

A Juana Cifre | 18/02/2013, 16:16

L'argumentació, per ser vàlida i racional, ha de seguir unes regles per tal que els arguments siguin correctes, rellevants i no constitueixin fal·làcies.
(Fal·làcies són arguments incorrectes que bé per la seva forma o contingut, semblen correctes, però només ho semblen).
Per exemple:
s'extreu de l'anterior comentari el següent: en jrv no pot donar lliçons de moral, perquè ell està jubilat i té temps per fer-ho i no li falta una situació econòmica acomodada.

Quan un ho analitza veu que és absurd: què té de dolent tenir temps per donar lliçons de moral? i més si el temps que té, és a causa d'estar jubilat...
En primer lloc, l'autora del comentari hauria d'explicar per què un no pot opinar quan està jubilat o si és que és res negatiu estar jubilat. Un es jubila quan ha fet feina més de la meitat de la seva vida, per tant, entenc que l'acusació no pot venir de que el citat jrv sigui un "vago".
En segon, la menció als negocis turístics no s'explica a que ve. Entén l'autora del comentari que és indigne tenir negocis turístics o que no és compatible amb la moral? És una altra cosa que hauria d'explicar...

En tercer lloc, s'insinua que la situació econòmica acomodada de jrv prové, en part, d'alguna cosa irregular o il·legal que va fer mentre ocupava cert càrrec en la seva feina.
Fer insinuacions sense concretar res, amb l'única finalitat de despertar dubtes sobre la persona en qüestió per al final no acusar de res, té la virtut de moltes vegades aconseguir l'objectiu (posar en dubte la credibilitat de qui sigui) sense que la persona en qüestió es pugui defensar.Un exemple: algú diu "l'autora del comentari diu això per una ràbia motivada pel fet de ser família de cert polític corrupte a qui alternativa ha denunciat públicament". Un clar exemple d'allò comentat més adalt: tomba la credibilitat, sense acabar d'acusar i per tant no es pot defensar.
A part de ser una actitud covarda, s'allunya clarament de l'argumentació racional.

Per últim, si estic segur de qui està parlant l'autora del comentari, el càrrec del que parla i les suposades il·legalitats del citat jrv, estam parlant d'un càrrec sindical i del conveni laboral aprovat per negociació col·lectiva...
Per tant, també hauria d'aclarir l'autora
-si les millores laborals i salarials per a TOTS els treballadors d'emser són negatives
-si la pensió de jubilació és alguna cosa negativa
-si, en definitiva, considera que la defensa dels drets laborals té res d'indigne
i si l'autora pensa que sí, llavors ja està clar perquè mai podrà estar a favor dels interessos que defensa un partit com alternativa.

EN fi, si l'autora vol resoldre tots aquests dubtes que genera, endavant.
De totes maneres, vista l'argumentació jo li proposaria que, o bé la refaci de bell nou evitant tot el discurs fal·laç, o bé que admeti que en realitat té alguna cosa de personal contra l'acusat i que vol disfressar d'argument.

Pepe

Re: Passió per la música però no per la llei

Pepe | 18/02/2013, 15:51

Juana per donar segons quin tipus de consells s'ha de donar la cara i si no es fa per alguna cosa serà.

Pepe

Re: Passió per la música però no per la llei

Pepe | 18/02/2013, 15:50

Pere jo no he opinat que l'actual festival sigui transparent, simplement he indicat alguna de les millores que ha hagut.
La gestió del darrer director del Festival no ha estat transparent i per això hem demanat per activa i per passiva que es comenci a fer feina amb altre director pel Festival 2013.
I el PSM i nosaltres som suficients madurs i democràtics perquè una discrepància sobre un tema,que tenim a més a més amb una persona i no amb el PSM ens arribi a enemistar.

Juana Cifre

Re: Passió per la música però no per la llei

Juana Cifre | 18/02/2013, 12:41

En JRV torna donal lliçons de Moral.

jajajajajaja

La veritat és que es troba en una posició privilegiada per fer-ho. Ja que es troba jubilat i amb temps per fer-ho, ja que se va encarregar aban de la seva jubilació a deixar-se les esquenes ben cobertes des del càrreg que utilitzava. I entre la paga que es va encarregar que li quedes i els seus negocis turistics pot dedicar-se a donar lliçons.

Ai l'amo, hauries de fer un examen de conciencia abans de donar lliçons.

Crec que tots els comentaris que puguis fer en aquest blos i qualsevol, on xerris de comportaments i actuacions meas o manco dignes, te'ls hauries de ahorrar i no faries més el ridicul.

Joan CC

Re: Passió per la música però no per la llei

Joan CC | 18/02/2013, 12:13

Pere l'article diu que en Toni Marquet peca de sectari i despres posam el seu escrit i ho argumentam. Ara qualsevol pot treure les seves conclusions
No es tracta de cercar enesmistar-nos amb el psm sinó contestar a un article que fa referència a alternativa.

Pere

Re: Passió per la música però no per la llei

Pere | 18/02/2013, 11:59

Ben opinable, com tot. JO opino que NO. El que ara hi ha no té res a veure amb el Festival de Musica de Pollença, es una altra cosa. Respectable i pot agradar més o manco però diferent. Que tu opinis que es transparent...., es la teva opinió però jo crec que s´ha canviat un model unilateralment, que s´ha contractat a dit i que no sabem el que ha costat i fins i tots l Ínterventor municipal ha dit que era incontyrolable per manca d´informació. Tu mateix.... . I, francament, que voltros digueu de´n Toni Marquet que es un "sectari"...., estalviaré comentari perquè després direu que "hi ha qui vol enemistar Alternativa amb el Psm". Això ho feieu vosaltres tot sols, no necessitau ningú.

Alternativa per Pollença

Re: Passió per la música però no per la llei

Alternativa per Pollença | 18/02/2013, 11:53

Ens ha arribat aquest exemple del que ha passat a Vilanova i la Geltrú, interessant;

"El passat 4 de febrer el govern en minoria de CiU va portar a ple una proposta de pressupostos que no es va aprovar. En el mateix ple el govern va convocar una qüestió de confiança vinculada als pressupostos 3 dies després. Això suposava que 3 dies després es va fer aquest ple que tenia com a únic punt de l'ordre dia la qüestió de confiança sobre el govern vinculada als pressupostos que no es va aprovar (CiU a favor 9 regidors i PSC(8)/PP(3)/ICV(2)/CUP(3) en contra 16 regidors). Si s'hagués aprovat la qüestió de confiança el pressupost quedava aprovat, però al no aprovar-se s'obre un periode de 30 dies perquè hi hagi una moció de censura. Si finalitzat aquest periode de 30 dies no s'ha convocat un ple per la moció de censura signada per la majoria dels regidors, el pressupost quedarà automàticament aprovat."

Pepe

Re: Passió per la música però no per la llei

Pepe | 18/02/2013, 11:17

Pere, nosaltres consideram que la nostra actuació al Festival ha estat positiva ja que ha influït en la seva regularització que a més a més suposa un estalvi per la butxaca de tots els ciutadans. Es va deixar de pagar en negre, es van fer negociat i demanar pressuposts (hi ha partides com la de les fotografies del festival que s'han reduït un 50%), el director del festival tenia contracte...

Pepe

Re: Passió per la música però no per la llei

Pepe | 18/02/2013, 11:11

Doncs sí Torracollons tenim la bona costum de rebatre les opinions que no compartim i que a més com és el cas es publiquen. És el que té la democràcia que les discrepàncies es poden debatre públicament.
I si parlam de Toni Marquet és simplement perquè és l'autor de l'opinió. Igual que tots els noms que dius si han estat citat per a nosaltres és per la seva activitat pública.

Pere

Re: Passió per la música però no per la llei

Pere | 18/02/2013, 10:54

Coincideixo en que l´opacitat no es recomanable dins l´Administració Pública. El que ja no comparteixo es que l´actuació de alternativa i altres hagi tengut qualque resultat positiu. Vist lo vist el Festival de Música ha desaparegut i el nou Festival Pollença no deixa la transparencia en bon lloc. Potser ens hauriem de plantejar que aquests tipus d´actes no es poden fer desde les Administracions... no ho sé. El que crec no deixer a ningú en aixut es atacar en Toni Marquet amb una paraula com "Sectari", homo!! venguent de qui ve..... en podriem parlar del que es secterisme.

Torracollons

Re: Passió per la música però no per la llei

Torracollons | 18/02/2013, 10:16

Heu de rebatre tot tipus d'opinio que no coincideixi amb la vostre?
I sempre dirigit cap a persones concretes... Marquets, Morros, Cerdàs, Olivers i companyia.
De cada vegada sou més personalistes.

jrv

Cera del Corpus.

jrv | 18/02/2013, 09:11

Certament, la promoció i difussió de la cultura i les arts, en aquest cas la música, no pot ser mai excussa per a la opacitat en els contes públics. opacitat que inevitablement massa sovint esdeve "mangoneo"..
"La veritat us fará lliures", tal volta Antoni Marquet hauría de rellegir aquesta cita cada dia.
La seva defensa "si o si" de tot el que faci, be o malament qualsevol persona lligada, o suposadament lligada , al PSM, és contraproduent per a aquesta formació política que jo respeto i fins i tot admiro en la major part de la seva trajectòria de 35 anys, i evidentment, aquesta continua justificació de qualsevol cagada, que tot hom en feiem, no porta a res de possitiu per a aquesta formació.
El silènci, ja que no se vol exercir l'autocrítica, es or, Toni.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 18/02/2013, 07:54

Los inspectores de Costas impusieron 36 sanciones durante el año 2012
La Demarcación castigó especialmente obras e instalaciones sin permiso - Pollença fue el municipio en el que se detectaron más infracciones.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/02/18/inspectores-costas-impusieron-36-sanciones-durante-ano-2012/827418.html

Jotas

Re: Passió per la música però no per la llei

Jotas | 18/02/2013, 06:46

És el que té la religió, que no deixa veure els errors del Papa.
Venga, va! comptes clars i fora tudar ni un duro en el Festival!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb