URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Transparència? PAM? Memòries? ... El pacte PP-Lliga 1.

Alternativa | 19 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Avui a la fí publicam el pacte de govern entre el PP i la Lliga , un pacte que es va signar el 10 de juny de 2011 i que a Alternativa per Pollença vam demanar des del principi de legislatura sense resultat fins la crisi de l'equip de govern.

 Als enllaços podeu consultar els documents sencers, dels que comentam el que consideram més interessant.

Pacte de govern entre el PP i la Lliga.

Annex del Pacte

Cal dir que el PP i la Lliga no han aconseguit la finalitat que citen a la introducció; “donar tranquil·litat i estabilitat a la ciutadania”. No hem arribat a la meitat de legislatura i la situació actual amb el Pressupost, l'Ordenança de l'Ocupació Pública, el Festival.... penjats, no dona ni tranquil·litat ni estabilitat.

A continuació el pacte parla del funcionament orgànic, on s'indica:

    La Junta de Govern estarà formada per cinc membres, i se’n reserva un sisè per a una altra formació política, en funció dels acords a adoptar, sempre amb el consens de les dues formacions polítiques.

Consideram que aquesta introducció de l'oposició, que en aquest cas ha recaigut en nosaltres per ser el partit més votat de l'oposició, dins la Junta de Govern ha estat positiva ja que ha donat més pluralitat a la mateixa tan a l'hora de les aportacions com del control.

Respecte al punt del programa que diu que “els acords de la Junta de Govern es prendran per unanimitat entre els membres del PP i de la Lliga Regionalista ... En cas de disconformitat les propostes es deixaran per a la següent Junta per arribar a un acord.” Hem estat testimonis de que l'han complit llevat d'un cas tan important com el de la disciplina urbanística on el batle va acabar retirant les competències de la Junta de Govern per la falta d'acord.

El PP i La Lliga tenen dins el pacte la intenció d'aprovar un reglament orgànic de funcionament dels plens municipals; periodicitat, els torns i el temps d’intervenció i el nombre de mocions i propostes a debatre. Cal recordar com al principi de legislatura van intentar fer els plens bimensual, fet al que ens vam oposar tota la resta de partits, i com el batle no fa més que queixar-se de la duració dels plens i de les mocions que presentam l'oposició. Nosaltres estariam a favor de controlar el temps de les intervencions, ja que quins abusen en més d'una ocasió són els regidors de l'equip de govern i especialment el batle.

Al Pacte entre les bones pràctiques de l'equip de govern es troba el Programa d'Actuació Municipal (PAM).

És el document que recull el conjunt dels projectes i de les actuacions que el Govern municipal desenvoluparà durant l’any. El PAM es fa públic en resposta al compromís polític de transparència per tal de fer possible que la ciutadania conegui en tot moment el treball del govern. El PAM es presenta després que el Ple hagi aprovat el pressupost de l’Ajuntament per a l’any següent. El document recull de manera pública totes les propostes que han conformat el pressupost i que seran executades durant l'any.

La transparència de la que parlen va fallar des d'un principi quan no van ser capaços ni de publicar aquest pacte de govern, del  PAM res hem sabut.

També diu el pacte:

Cada any es donarà compte del compliment dels projectes i actuacions de cada àrea i s'elaborarà una memòria que es presentarà dins el primer trimestre de l'any següent.

El regidor en Martí Roca ens  va dir que tenia feta la memòria de l'àrea d'educació però no l'hem vista, de la resta no sabem res

A les accions programàtiques resulta més que curiós que un i altre partit accepten el programa de l'altre... Entre els seus programes no havia cap punt contradictori ni excloent?

 El Partit Popular parteix del principi que accepta tots i cada un dels punts del programa electoral de la Lliga -exceptuant els punts que impliquen la creació d’un augment d’administració i de les disponibilitats pressupostàries, pendent d’establir una prioritat de les propostes en funció dels recursos humans i pressupostaris- amb la intenció ferma de dur-los a terme. La Lliga Regionalista accepta el programa del Partit Popular.

En definitiva resulta paradòjic que PP i Lliga hagin tardat més d'any i mig en publicar aquest pacte quan una part important del mateix parla de transparència. També resulta evident que d'aquesta part que comentam avui que és simplement de funcionament han incomplit una bona part. Demà parlarem de l'annex on parlen d'accions de govern més específiques.

 El "Top Secret" del Pacte de govern del PP i la Lliga ha evitat fins ara que l'oposició poguéssim controlar el compliment del mateix, això s'ha acabat

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Transparència? PAM? Memòries? ... El pacte PP-Lliga 1.

Alternativa | 20/02/2013, 17:08

Ahir després de mesos sense tècnic a la fi es va adjudicar el servei de coordinació del museu i assessorament dle patrimoni artístic del municipi a Andreu Aguiló Díaz i Aina Aguiló Bennàssar.

Pepe

Gracias Hans

Pepe | 20/02/2013, 16:38

Muchas gracias Hans, siempre anima que se valoré nuestro trabajo. Hace tiempo que no coincidimos y ha sido una alegría encontrar este comentario.
No tienes que pedir perdón por nada,sabemos que hay mucha gente que nos leé y nos sigue pero no da el paso de comentar, no pasa nada lo importante es que poco a poco hay cada vez más gente informada de lo que pasa en el municipio y esperamos que un día den el siguiente paso que es ser más activos.

Salud y alegría.

Pdt Contamos contigo para la campaña del 2015, seguro que nuestr@ candidat@ resulta más fàcil de fotografiar que yo.

Hans

Mensaje a Alternativa y a Pepe

Hans | 20/02/2013, 13:23

Hola Pepe,

Creo que ha llegado el momento a pesar de mi silencio en vuestro Blog de volver a aparecer.... Como siempre, siempre - te felicito por tus ideas, por tu manera de ver los eventos, por tu conducta personal, tu manera de ser un ejemplo para este pueblo - siempre al lado de los más necesitados, siempre cercano a los más desemparados - tienes corazón, sensibilidad y ereres buena persona.
Te pido mi perdón más profundo por haber dejado tu blog desatendido, pero te leo, te entiendo y te quiero, igual a los tuyos más cercanos !

Nada más - vos aprecio - la verdad no perderá nunca la razón de ser, de existir y se defendera por gente como vosotros...

Un abrazo

Joan CC

Re: Transparència? PAM? Memòries? ... El pacte PP-Lliga 1.

Joan CC | 20/02/2013, 11:38

A part de la evident contradicció que suposa parlar de transparència a un document no transparent, per a mi es posa de manifest que lo d'equip de govern no s'acaba d'asimilar. Aqui varen fer un pacte escrit a correcuita i després cada a funcionar per el seu vent. Si es vol millorar la situació de l'ajuntament cal un govern que de veritat treballi en equip i per això es bàsic la comunicacció entre ells. Entenc que el dia a dia es complicat i que les legislatures pasen molt ràpid però sense fonaments no es pot construir res.

Joan C C

Re: Transparència? PAM? Memòries? ... El pacte PP-Lliga 1.

Joan C C | 20/02/2013, 11:12

Interesant entrevista a Arcadi Oliveres,

h ttp://www.eldiario.es/catalunya/Arcadi-Oliveres-Rajoy-procesar-social_0_102890415.html

jrv

Intencions

jrv | 20/02/2013, 10:54

I ha un terme, que no es nou ni prou fer-si, en política:"declaración, d'intencions...."
Com menys realista i mes demagògic és un programa electoral, menys possibilitats te de portar-se a terme en un percentatge raonable.
Però hi ha coses que no els hi veig dificultat....
Copm és la questió de la "memoria anual, qualsevol empresa medosa es capaç de fer una memoria anual....i els Ajuntaments, amb tot un exercit de personal,pseudoassessors, dedicacions exclussives, NO???
I me sospito que l'acceptació inmediata de cada partit, lliga-pp, del seus pseudoprogrames electorals, es que simplement és un requisit que no es pensa cumplir majorment.
El mes important: seguir fent el paripé perque la propera vegada els votin també.
Segueixo pensant però, que la major part dels votants-ciutadans en son responsables, de tot aixó podrit.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 20/02/2013, 08:19

La plataforma informa al Defensor del Pueblo de los incumplimientos en la carretera vieja de Lluc
Exigen al Consell que se retiren los obstáculos que todavía permanecen en diversos puntos del camino.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/02/20/plataforma-informa-defensor-pueblo-incumplimientos-carretera-vieja-lluc/827874.html

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 20/02/2013, 08:19

Pro Camins notifica a la Defensora del Pueblo que la carretera de Lluc sigue cerrada
La consellera Margalida Roig dice que la recuperación «no está olvidada»
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/pro-camins-notifica-defensora-del-pueblo-carretera-lluc-sigue-cerrada.html

Garci

Re: Transparència? PAM? Memòries? ... El pacte PP-Lliga 1.

Garci | 20/02/2013, 08:08

Quantes paraules boniques que escriviren i que falses sonen ara.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb