URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Auditoria pública i baixar els valors cadastrals. Ple de febrer.

Alternativa | 24 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

El dimecres 27 sessió ordinària del ple a les 20,00 hores a la Casa Consistorial. Podeu venir a la sala de plens de l’Ajuntament o  seguir-ho en directe a Radio Pollença al 107.9 FM o a internet;www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook podreu seguir el resultat de les votacions i a aquest mateix bloc publicarem un resultat i primera valoració del mateix.

Ens alegra que el PP rectifiqui un any després i ara es pugui fer el que Alternativa demanavam fa un any; baixar els valors cadastrals. Ens preocupa que el PP ens hagi demanat retirar la nostra moció de l'auditoria i encara no s'adonin que la ciutadania demana transparència i una bona gestió desl seus doblers públics. 

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 d’octubre de 2012.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 de novembre  2012

3 - Aprovació, si escau, de la proposta de batlia relativa a la relació de càrrecs amb dedicació exclusiva.

El ple  va  fixar una dedicació exclusiva a les àrees d'hisenda i cultura. Amb la dimissió de la regidora ara cal llevar la dedicació exclusiva.

4 - Aprovació inicial, de la modificació de la ponencia de valors cadastrals

Ara fa un any vàrem presentar una demanant una  revisió dels valors cadastrals a la baixa (veure article), En aquell moment vam tenir que retirar la moció ja que no era possible pel Real Decret del govern central del Partit Popular de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per corregir el dèficit públic. Ens alegra que el PP hagi rectificat i que a la fi hagi entès que amb la situació econòmica actual, la pujada del rebut de l’Impost sobre Bens Immobles  és un fet que està ofegant a moltes famílies del municipi. Actualment hi ha diferències substancials entre els valors de mercat detectats i els que varen servir de base per determinar els valors cadastrals vigents, conseqüència de l’evolució general del mercat immobiliari i és obvi que els immobles no tenen el mateix valor que l’any 2007. Entenem que els valors actuals són desproporcionats i no acords als valors reals del mercat pel que la base sobre la que és calcula l’actual impost és excessivament onerosa per les economies domèstiques del municipi. Ara donada la situació econòmica aquest es permeten baixar fins un 20%, a Pollença es baixarà aquest 20% que a la pràctica tot just serà un 4% de cara a la recaptació.
 
5 - Aprovació inicial, si escau, de la modificació del Compte General de 2011
No ha hagut cap al·legació.

6 - Aprovació inicial, si escau , del Reglament de Règim Interior de la Residència Social de Santo Domingo.

Estam fent feina amb el mateix, us informarem.

 7.- Moció presentada pel grup Alternativa relativa a l’auditoria. (article i moció).

El batle ha insistit en que retirem aquesta moció on demanam que es publiqui l’auditoria, que es realitzi un informe jurídic per confirmar o no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat... L’argument que ens ha donat el batle per demanar-nos retirar la moció és que l'interventor i la Secretària volen fer un informe sobre la mateixa. Una cosa sorprenent tenint en compte que l’auditoria és de juny de 2012.

Pensam que esperar als informes de la Secretària i l'interventor però no és motiu per retirar la nostra moció ja que a la mateixa parlam de " fer els tràmits necessaris per publicar-la, si volen que especifiquem a  la moció que aquests informes són un tràmit necessari cap problema.

Aquesta serà una bona oportunitat per veure quins partits aposten per la transparència i la defensa dels interessos públics i quins altres estan ancorats en una partitocracia opaca i d’esquenes als ciutadans

8. Moció presentada pel grup del PSOE amb motiu del 8 de març Dia Internacional de les Dones.

Estam d’acord amb la moció va més enfora del que seria una declaració institucional demanant per exemple la derogació de la Reforma Laboral. No obstant l’exposició de motius ens sembla una excessiva alabança als governs anteriors del PSOE i ens agrairia que la moció s’hagués adaptat a temes concrets de Pollença.

9. Moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana, per a la publicació de les balances fiscals.

Estam d’acord amb la moció que no deixa de ser una petició simbòlica a institucions supramunicipals.

10.- Moció presentada per grup PSM_EN d’adhesió de l’Ajuntament de Pollença a l’òrgan fundacional de la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llul-

 Alternativa per Pollença hem signat aquesta interessant moció del PSM.. Aquest organisme s'integrarà dins la Fundació Ramon llull, ens supraestatal, amb el Govern d'Andorra, el Consell General dels Pirineus Orientals (Catalunya Nord) i l'Ajuntament de l'Alguer (Sardenya). Dins la fundació també s'hi troba representada la Xarxa de ciutats valencianes. La voluntat de la Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears pel Ramon Llull és "facilitar l'organització d'activitats culturals conjuntes, a més de promocionar la llengua i la cultura pròpia del territori de les Illes Balears i de la resta del domini lingüístic català".

 

 

 

Comentaris

Joan CC

Re: Auditoria pública i baixar els valors cadastrals. Ple de febrer.

Joan CC | 25/02/2013, 10:27

Evidentment la transparència no consisteix en contar sols allò que m'interesa. La Trasnsparència s'ha de mostrar amb fets, confiem en que els partits siguin coherents amb els seus programes electorals on tothom en parlava

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb