URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Publicar l'auditoria sense excuses

Alternativa | 26 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

 Com sabeu avui presentam al ple una moció (article anterior) on demanam que es publiqui a la pàgina web de l’Ajuntament l’auditoria que es va presentar al passat ple, que es doni una còpia de l’auditoria a tots els  grups polítics i que es realitzi un informe jurídic sobre l’auditoria per confirmar o no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat si és el cas, denunciar-les als jutjats.

Ja vam fer un article de l’auditoria de caràcter general (veure article) avui publicam la informació que ja va fer pública al darrer ple la pròpia regidora d’hisenda, a l’espera que avui el ple voti a favor de la nostra moció i es pugui publicar sencera.

L’empresa auditora només va obtenir resposta de 16 proveïdors d’un total de 29 al que es va demanar, i aquests representen només un total del 25% sobre el total de les obligacions reconegudes.  O sigui els resultats serien molt superior si s’hagués  pogut obtenir resposta de la totalitat dels proveïdors seleccionats.

Respecte a la fase d’execució de les factures.  No es feien reserves de crèdits, se pagaven factures sense signar, sense constància de que cap funcionari comproves la recepció de serveis o si havia errades, factures duplicades, factures que no reflexaven la realitat. o de productes que  s’havien deixat a casa del anterior regidor de Serveis. El batle  no signava en moltes ocasions els acords d’ordenació de pagaments.

Respecte a la llei de contractació pública dels proveïdors que han contestat; s’han detectat a 2009  i a 2010, 3.600.000 al marge de la llei de contactes.

Altre fet greu és que s’anul·laven factures, l’auditoria parla de 81.700 euros concentrat a les  àrees d’esport serveis i festes.  Havia factures no registrades, no confirmades ; 252.000 de factures del 2010 que es van desplaçar a exercicis posteriors sobre tot de l’àrea de  festes.

Havia obligacions pendents de pagament d’exercicis anteriors i sobre tot  del 2010 per valor de 5.943.000 euros. D’aquesta forma s’incomplien els termini de pagament i el pitjor és que es feia per pura deixadesa ja que havia 2 milions d’euros a caixa que es podien haver utilitzat per pagar als proveídors.

Respecte al Festival, la regidora va parlar d’un pagament duplicat de 30.000 euros que encara no sabia en concepte de que. Les factures pagades del Festival de Música durant el 2010 per un import de 162.798 euros, no s’han reconegut al Pressupost d’exercicis tancats. A principi de l’exercici 2012 el deute pendent de pagament del Festival d’exercicis anteriors er de 170.138 eurosque encara no ha estat considerat

Al ple on es va donar aquesta informació va haver un gran silenci per part de la majoria dels grups, només Maria del Mar Sastre la regidora del PSOE va defensar la se gestió  del seu partit a l’anterior govern. Avui esperam escoltar més veus, més explicacions i més arguments.

Abans del ple el batle ha insistit en que retirem la moció ja que vol que l'interventor i la Secretària facin un informe sobre la mateixa. Una petició a la que no ens oposam  i que no es contradiu amb la nostra moció on diu; "realitzar els tràmits necessaris per publicar l’informe de l’auditoria".

El ple d’avui és una bona oportunitat per demostrar que no hi ha res que amagar, i argumentar i votar a favor d’aquesta moció, el contrari seria una estafa als ciutadans. 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Publicar l'auditoria sense excuses

Alternativa per Pollença | 27/02/2013, 19:04

A punt de començar el ple.. Podeu venir a la sala de plens de l’Ajuntament o seguir-ho en directe a Radio Pollença al 107.9 FM o a internet;www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook podreu seguir el resultat de les votacions i a aquest mateix bloc publicarem un resultat i primera valoració del mateix.

Joan CC

Re: Publicar l'auditoria sense excuses

Joan CC | 27/02/2013, 09:48

Esper que d'una vegada per totes es doni en aquest ajuntament una pasa cap a la tranparència. He vist que a la Punta parlen de irregularitats en el procés de confecció de l'auditoria i posen dues esmenes a les quals personalment no hi veig problema ( no se que pensaran els regidors que en saben més). Tambe he llegit que no es tracta estrictament d'una auditoria (a la punta i al castell). Esper que aquesta moció serveixi per aclarir a tots els ciutadans.
1- que es va fer malament a la pasada legislatura i si hi ha delites?
2- Que s'aclareixin tots els matiços del que és o no es una auditoria, perque serveix i si s'ha feta be, perque no hi hagi dubtes. Tota això no es pot aclarir amagant res, el qui vulgui amagar qualque cosa quedarà en evidència

Pepe

Re: Publicar l'auditoria sense excuses

Pepe | 27/02/2013, 09:48

Davant les peticions i dubtes que entre ahir i avui ens han fet arribar altres grups polítics. Vull reiterar e no tenim cap problema en que abans de l'auditoria els tècnics municipals facin tots els informes que faci falta sobre la mateixa. També és cert que aquests informes es podien haver fet al seu moment (l'auditoria es troba a l'Ajuntament des de novembre) i també és cert que la nostra moció es va registrar el 13 de febrer (fa 14 dies) i que ens podien haver fet les seves propostes d'esmenes i canvis a la passada comissió de divendres, no el mateix dia del ple.
Dit això, fora excuses com diu Joan avui veurem si tenim una partitocràcia o una democràcia.

Juan

Re: Publicar l'auditoria sense excuses

Juan | 27/02/2013, 06:46

Hoy se clarificará de parte de quien están los concejales, si del bien común o de la defensa de sus intereses y de los de sus antiguos (o actuales) concejales.
Espero que se denuncien todas las irregularidades que pueda haber en dicha auditoria.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb