URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reflexió a la regidora de turisme sobre el rus

Alternativa | 04 Març, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

A la reunió sobre el pressupost del 2013 que vam tenir a principi d'any, la regidora de turisme ens va explicar que havia incorporat un nou idioma al material turístic del municipi, aquest idioma seria el francès. Ja en aquell moment li vam mostrar la nostra estranyesa per no haver triat el rus com idioma d'un turisme que es troba en constant creixement a les Illes.

Al ple de gener vam insistir en el tema i vam fer la següent pregunta a la regidora:

    “La regidora de turisme ha reconsiderat la seva decisió de no incorporar el rus a les publicacions de l’oficina de turisme?”

La resposta de la regidora va ser la lectura d'un informe signat per ella mateixa sobre el mercat rus que ens ha facilitat (el teniu complet a l'enllaç). Un tema que ja li vam demanar al mateix ple és si havia fet un informe similar per decidir el francès com idioma. No ens va contestar.

La veritat és que aquest informe no ens ha convençut en absolut: es comenta que el mercat rus funciona amb Tour Operadors i que no hi ha disponibilitat de places ja que Pollença té una ocupació d'un 75% els mesos de maig, juny i setembre i 95% en juliol i agost, amb una quota del 70% de les seves places comercialitzades amb Tour Operadors del mercat britànic i la resta en Internet, amb petites agències o clients directes. La regidora diu que és un client a qui només li pot interessar Pollença pel sol i platja, una afirmació més que sorprenent quan al principi de l'informe diu que el turista rus no és sols un turista de sol i platja i que també cerca destins de turisme cultural i de compres, pel que tria destins propers a centres urbans. Per la nostra part, considerem que a Pollença hi ha més que suficient cultura i llocs de compres (sobretot llocs de productes artesanals únics) per fer feina i atraure el turisme rus fora de temporada.

Per això, al darrer ple vam insistir al tema sense obtenir resposta per part de la regidora.

Insistim a la regidora de turisme que reconsideri la seva decisió de no utilitzar aquesta temporada el rus al material a l’oficina de turisme. Segons dades del govern, el turisme rus cap a les Balears, l'any passat va augmentar un 23% i per a aquest estiu les previsions apunten a increments d'entorn del 30%.

 A més de les dades que havia al nostre plec podem afegir dades de llocs propers que demostren el creixement del turisme rus i com la competència sí que s'està posant les piles.

Una prova és que aquest curs els hotelers de Can Picafort van demanar al Centre d'Educació Per Adults (CEPA) de Sa Pobla una professora de rus pel seus empleats. Ha estat un èxit i segurament s'ampliarà l'oferta al següent curs.

No cal anar molt enfora per veure com Alcúdia sí que troba interessant invertir en atraure el turisme rus: Alcúdia se promociona en cirílico para atraer a los rusos

A més a més, els principals diaris i centres comercials de l’illa ja fan publicacions en rus i només cal posar "turismo ruso en Mallorca" i trobareu centenars de notícies que parlen del creixement del mateix:

- De Paz: «El turismo ruso crece a ritmo vertiginoso en Balears»

- Baleares es ya el segundo destino español elegido por los turistas rusos

- Mallorca se adapta al ruso

-El turismo ruso crecerá un 30% en Baleares

- Los rusos se lanzan a la conquista turística de Mallorca

Per això, pensem que la regidora de turisme ha de fer feina ja en aconseguir el que diu a la seva conclusió i és desenvolupar una estratègia que impliqui una coordinació entre TTOO, hotelers, VTV, comerç, oci, restauració, turisme de compres, cultural, etc. per atraure el turisme rus.

La regidora diu que en aquest moments s’està orientant la promoció turística del nostre municipi cap a la recuperació de la temporada de nou mesos, diversificant el producte turístic estancat a “sol i platja”, fent una promoció directa del segment senderisme, cicloturisme i turisme ornitològic als mercats alemany i britànic. L’estratègia de recuperar el que s’ha anat perdent i apostant pel patrimoni natural del nostre municipi ens sembla perfecta, però pensem que no és incompatible amb començar a fer feina amb un mercat en creixement i atractiu com el rus. A un sector tant competitiu com el turístic cal anar un pas per davant i ens dóna la impressió que anem uns quants per darrera.

Tanca publicitària a la carretera de Manacor (foto Jordi Avellà) 

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 13/03/2013, 18:33

Cuesta (y mucho) conseguir un acento del Este

Iñaki Moure imoure@diariodemallorca.es Los calvianers que trabajan en el sector turístico ya lo dan como una realidad innegable: hay que ponerse a aprender ruso. No queda otra, en vista de la ´invasión´ venida del Este. En esa línea va una moción socialista que se debatirá próximamente en el pleno y que busca que el Ayuntamiento impulse los cursos de la lengua madre del señor Putin. Pero también son las propias empresas las que empiezan a fomentar su aprendizaje entre sus empleados, ofreciéndoles cursos exprés de formación. Por lo pronto, a muchos se les hace cuesta arriba adentrarse en los secretos del idioma ruso. "¡Es muy difícil! Es que no hay manera", suspiraba un trabajador que ha empezado a ir a clase. Y eso que sólo le habían enseñado a decir ´hola´, ´buenos días´ y ´¿desea algo?´ y poco más. No queremos ni imaginarnos lo que pasará cuando el profesor empiece a enseñarles los verbos, los adjetivos, las frases subordinadas y cosas así.

Pepe

Re: Reflexió a la regidora de turisme sobre el rus

Pepe | 06/03/2013, 12:06

Totalment d'acord amb els companys del PSM. Ullal Park ha passat del falso argument ecològic de salvara Cala Carbó a canvi de destruir la zona humida de l'Ullal a intentar aprofitar la crisi per vendre la il·lusió d'un hotel de cinc estrelles, llocs de feina... Tant és la planificació urbanística del municipi, tant és que sigui un sol rústic, tant és que hi hagi una zona humida, tant és que la densitat es trobi ja coberta amb el Pollença Park...

Pepe

Re: Reflexió a la regidora de turisme sobre el rus

Pepe | 06/03/2013, 09:22

Es veu que un dels socis de la Promotora del projecte a l'Ullal, en Marcos Presa, s'ha reunit al manco amb PP, Lliga i UMP.

Tovarich

Exemple

Tovarich | 06/03/2013, 08:33

Sabia que molts uemeros nostalgics de la mordida, i altres especimens depredadors de l'hisenda pública el primer que fan quan s'aixecan , es obrir el blog d'Urxella, però que des de Russia tinguin aquesta noble aficció us honra!!
Qualsevol dia veurem qualque comentari den Putin.
Endavant, el vostre èxit és innegable!!

Garci

Re: Reflexió a la regidora de turisme sobre el rus

Garci | 06/03/2013, 08:31

Haurem d'estar vigilants en aquest tema. Quin macro projecte! uf!

PSM de Pollença

L'Ullal

PSM de Pollença | 05/03/2013, 23:02

Molt ben trobat. Un edifici de multipropietat a damunt l'Ullal. Primer el projecte de negoci, després la planificació urbanística que faci possible el negoci. Al revés del que hauria de ser una bona planificació racional.

Molt significativa la frase "EPGI ha ajuntat un solar des de múltiples propietats, i ha conduit el procés d'autorització de la planifcació urbanística". Sense cap dubte en el nou Pla General haurem de vigilar que els interessos del Moll vagin per davant els interessos de negoci d'una empresa.

Alternativa per Pollença

Re: Reflexió a la regidora de turisme sobre el rus

Alternativa per Pollença | 05/03/2013, 22:07

A la fi s'ha destapat l'especulació darrera de la zona humida de l'Ullal, com sempre vam denunciar el tema de traslladar l'edificació de Cala Carbó només era una cortina de fum.

www.empirepropertygroup.com/projects/puerto_pollensa/

Garci

Re: Reflexió a la regidora de turisme sobre el rus

Garci | 05/03/2013, 17:52

No ho sabia això. Que curiós. I més lo de la Gran Guerra Patriòtica.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb