URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Especulant amb la crisi

Alternativa | 06 Març, 2013 23:01

      Finalment es destapa totalment  l’especulació urbanística que havia darrera de la zona humida de l’Ullal, aquests dies  hem tingut  coneixement del projecte de la promotora Ullal Park S.L. d’un hotel de 14.000 metres quadrats  a la zona humida de l’Ullal.  El que fins ara es venia com una forma de traslladar l’edificabilitat de Cala Carbó a l’Ullal ara es mostra realment com una especulació pura i dura.

La promotora segueix jugant per justificar el clar tracte de favor que espera per part de l’Administració amb l’amenaça de la indemnització de  13 milions d’euros que ha demanat al govern  pel perjudici que els ha produït la eliminació de l’Àrea de Reconversió Territorial que preveia traslladar a l’Ullal l’edificar  de Cala Carbó. Obviant que la zona humida de l'Ullal mai ha estat edificable ja que l'ART amb Cala Carbó mai es va desenvolupar.

 

És clar que  el Pla Hidrològic es va tornar a posar en exposició pública pel PP entre altres temes per  desclassificar zones humides com la del Ullal, i per això l’any passat els propietaris, en convivència amb l'Ajuntament i el Govern Balear va intentar reduir l'àmbit de la zona humida, permetent així que en el futur l'Ajuntament acabi atorgant edificabilitat a la parcel·la. Vam aconseguir aturar l'intent de l’Ajuntament de reduir la zona humida de l'Ullal però encara cal veure que fa el Govern amb les al·legacions a la zona humida de l’Ullal i si es guiarà per  criteris científics o per criteris urbanístics especuladors. 

És clar que la promotora al fer públic els seu projecte especula amb la crisi intentant enlluernar als ciutadans per aconseguir un tracte de favor per part de ll'administraciói eliminar la majoria de la zona humida de l’Ullal i convertir la zona rústica en urbana.

Per fer públic el seu projecte la promotora igual que en altres ocasions ha utilitzat el diari el mundo que va publicar la següent notícia el passat dissabte. A la mateixa notícia a més d’obviar que la zona de l’Ullal és una zona humida catalogada es falseja la informació al dir que és un abocador on es depositen palmeres afectades pel becut vermell, el que realment es feia al solar municipal de Llenaire.

 


 Des de la plataforma pro camins públics i oberts a Pollença, ens conviden a la xerrada que tindra lloc al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya avui dijous 7 de març a les 20.30  hores, amb el títol "Camí de Ternelles/camí de Cala Castell: recorrer o expropiar" a càrrec del company Jaume Cerdà Vila.
Estau tots convidats.

SEGUR QUE SERÀ BEN INTERESSANT DESPRES DE TOTA LA DOCUMENTACIÓ QUE S'HA MANEJAT AL JUDICI.


 

Comentaris

Pepe

Re: Especulant amb la crisi

Pepe | 07/03/2013, 22:12

Gràcies Josep,la veritat que en moltes situacions ens sentim impotents amb unes institucions on governa el PP, unes lleis que no podem canviar i que no serveixen per protegir el territori... I sí com al cas de l'Ullal quan només feia falta que el Consell de Ministres del PSOE aprovés el Pla Hidrològic no es va fer i després el PP intenta desmuntar-ho ...

Josep

L'Ullal

Josep | 07/03/2013, 19:28

No em referia que no existesqui una alternativa al projecte de creixement depredador desde l'esquerra, el que em referia es a fer visible i compartit un projecte urbanístic i paisatgístic alternatiu més enlla de la reacció als atacs especulatius. Entenc que aquests són tant constants que esgoten totes les energies. Sempre existeix un biaix amb la gent amb qui et relaciones per això no se si es pot extrapolar al conjunt de la població però no sembla que ningú estigui content amb la destrossa , el que veig es fatalisme.
Anims i no us rendiu!!

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 07/03/2013, 18:59

Las obras de reforma del entorno del Calvari se licitan con carácter de urgencia.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/03/07/obras-reforma-entorno-calvari-licitan-caracter-urgencia/831019.html

Pepe

Re: Especulant amb la crisi

Pepe | 07/03/2013, 15:43

Jo no crec que el problema sigui la inexistència d'un projecte alternatiu, de fet crec que aquest projecte existeix als partits d'esquerra. El problema és que els ciutadans voten majoritàriament al Partit Popular i el seu projecte com mostren les declaracions del batle no passa per la preservació del media ambient del paisatge.
Un altre exemple seria el Conseller de Medi Ambient amb una gestió desastrosa pels espais naturals que no està trobant cap resposta ciutadana massiva en contra.
La veritat que no em rendeix però és depriment veure la passivitat de la gent davant de la destrucció del seu patrimoni en tots els sentits.

Alternativa per Pollença

Ultima hora

Alternativa per Pollença | 07/03/2013, 15:37

Alternativa denuncia una operación especultiva para construir un hotel en el Ullal.

www.facebook.com/photo.php?fbid=501994509835859&set=a.498932353475408.1073741825.100000759446484&type=1&theater

Garci

Re: Especulant amb la crisi

Garci | 07/03/2013, 10:59

Com pot el batlle recolzar la construcció d'un hotel a una zona humida (que ha estat estudiada i delimitada per experts en la matèria) i que a sobre és sòl rústic?
És surrealista. L'Ullal mai ha estat urbanitzable, perquè s'hi hauria de fer un hotel?
En Josep té raó. Fa falta que la gent s'adoni de que hi ha una alternativa global a tota aquesta destrucció desmesurada. Fa falta que ens adonem que un hotel més no soluciona, sinó que agreuge, els problemes que tenim i sobretot els que tendrem.
I també cal fer un aplaudiment al govern anterior per no aprovar a temps el Pla Hidrològic i al govern actual, per voler reduir aquest pla i permetre destrossar indrets com aquest o Ses Fontanelles, i un llarg etcétera.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 07/03/2013, 09:54

Cifre apoyará la construcción de un hotel de lujo en l´Ullal si se preserva el humedal
El alcalde recuerda que el proyecto está condicionado a la redacción final del Plan Hidrológico y al Plan Territorial.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/03/07/cifre-apoyara-construccion-hotel-lujo-lullal-preserva-humedal/831023.html

Josep

L'ullal

Josep | 07/03/2013, 09:21

El que ha passat amb el moll aquests darrers anys es per plorar si be el moll va aguantar prou be la primera balearitzacio dels 70 aquesta segona del boom immobiliari l'ha destrossat. Cal un projecte alternatiu a la destrucció sense fi del patrimoni natural (Ullal) arquitectònic ( els xalets antics que cauen un a un recordar l.'amenaça a Can franc) crec que si no imaginar un projecte alternatiu global que pugui mobilitzar a la gent (com passa a porto colom) les batalles s'aniran perdent una a una en qüestió de temps perquè la gent no hi veu alternativa i pensa ja no ve d'aqui. Cal un programa no ja per la conservació sinó per la recuperació del paisatge i el que dic pel moll també serviria pel poble i pel camp.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb