URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tenir més

Alternativa | 07 Març, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

 És evident que dins la consciencia col·lectiva tenim la idea que val més aquell que més té. Tot i que si ens demanen segurament la majoria contestaríem que no, ja que està mal vist admetre-ho. Però la realitat és que amb el nostre funcionament ho demostrem dia a dia.

     Els diners, que inicialment es van crear com una mesura que facilitava l’intercanvi de les coses necessàries per a la vida diària, ja fa temps que es van convertir en una finalitat. Elements com la condícia i la usura, que antigament eren considerats pecats molt greus, fa temps que varen ser acceptats per la societat com a mals menors  a pagar, a canvi de millorar les condicions de vida de la majoria de persones. Això en part succeïa en el mal anomenat “món civilitzat”, on les classes mitjanes  varen créixer formant l’estat del benestar. 

     Des dels inicis del sistema capitalista ha anat creixent exponencialment la idea de l’acumulació individual de béns materials, que era positiva no tan sols per a l’individu, sinó per a la societat, ja que els milionaris eren aquells que creaven els llocs de treball i, per tant, la riquesa de la societat. També ha anat creixent la idea que aquell que no tenia béns materials era culpable de la seva situació i un paràsit per a la societat. Una mostra bastant evident de la nostra hipocresia com a societat és el tracte que es dóna socialment als lladres d’alta nissaga i als delinqüents de carrer. El que defrauda grans quantitats és admirat, el petit delinqüent és menyspreat.

     No deixa de ser curiós que en una societat on té tanta importància l’economia no s’ensenyi a les escoles una cosa tan bàsica com “què són els diners?” , “qui els crea, el govern o els bancs?”, “Què sabem realment dels diners?”

     L’educació cada dia més es fonamenta en l’econòmic. Se’ns diu que és important no tan sols estudiar allò que ens interessa, sinó allò que té sortida econòmica, allò que en el futur suposadament ens donarà diners. Planifiquem la nostra vida per a aconseguir diners tot i que sabem que no són garantia de felicitat. 

     Les decisions en política educativa es prenen seguint criteris de rendibilitat econòmica. No tenim ni idea què són exactament els diners , tan sols que estan en mans de cada vegada menys gent i que condicionen absolutament la nostra vida.

     Cada dia es posa més evident que cal cercar un model de societat diferent. Succeeix que aquells que més tenen posen totes les seves energies en fer-nos creure que no hi ha alternativa, que els que pensem que un altre món és possible som uns somiadors utòpics. Però, com diu Jose Luís Sampedro, no tan sols és possible, sinó que “un altre món és segur”. El que és absurd és pensar que l’actual sistema de creixement es pot mantenir indefinidament.

      El canvi és segur, nosaltres tan sols podem  intentar influir i mirar de dirigir-lo positivament tractant de construir una opció més justa  o adoptant una posició passiva i esperant que els sistema caigui tot sol. Segurament aquesta segona opció causarà molt més sofriment...

Joan Cifre

 


Aquest diumenge us esperam a Sa Pobla.


 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Tenir més

Alternativa per Pollença | 09/03/2013, 11:04

Respecte a la notícia del pacte de Ponferrada:
Ismael Álvarez dimite como concejal, insta al PSOE a gobernar en Ponferrada y dice que Riesco irá al banquillo.

www.leonoticias.com/frontend/leonoticias/Ismael-Alvarez-Dimite-Como-Concejal-Insta-Al-PSOE-A-Goberna-vn115297-vst429

jrv

Qui governa?

jrv | 09/03/2013, 08:47

La sospita de que qui realment ens governa no son les cares visibles peperes, sinó els grans especuladors i manipuladors immobiliaris a n'aquest partit, en el cas d'Espanya, és de cada vegada mes evident...
Per això a qualque pàrtit petit mallorquino li ha sortit foradat, els altres no toleran competència

Pepe

Re: Tenir més

Pepe | 08/03/2013, 21:42

En relació a l'article ahir informaven que a la Comunitat Valenciana el Govern (d'aquests del PP amb majoria absoluta que fan coses)donaria plus de productivitat als metges que receptassin les medicines més barates a pacients amb malalties cròniques com la diabetis. Tan és que no fosin tan efectives o tinguin més efectes secundàries.
Com deia Quevedo "poderoso caballero es don dinero"

jrv

Corrupció no és rendible

jrv | 08/03/2013, 19:46

Diversos informes de la ONU sobre tots els paÏssos que formen part d'aquest organismo, indiquen clarement que la corrupción allunya inversions dels païssos membres mes corruptes, i també el turisme.
Seria llarg entrar en els motius, però puc dir que està ben comprovat, i aquestes dades son contundents.
I a aquesta dada, també cal afegir que la sospita de corrupció( que massa sovint es sol confirmar)també allunya inversions i turisme.
A no ser que l'inversor (en aquest cas tal volta caldria parlar de "corruptor") com és el cas d'Eurovegas, sigui mes tort que un ganxo, amb les consequencies a llarg plaç esperables..
Està mes vist que el TBO utilizar la falsetat dels "llocs de feina" o "allunya el turisme" quan es tracta de justificar o amagar mangarrufes, i l'egoisme cobdicios li importa un ravec aquets profits col·lectius.
Si fos per la corrupciò i les mangarrufes, que aviat passarem davant Sicilia, aquestes Illes haurien d'estar desbordades de turistes i tenir ocupació plena....I JA HO VEIS...

Pepe

Re: Tenir més

Pepe | 08/03/2013, 19:31

Doncs sí amb una majoria absoluta del PP com al Govern Balear o al Govern central dona gust, no aturen de fer coses; retallades a sanitat, retallades a educació, hem tornat a l'enyorat certificat de resident,s'han generat conflictes lingüístics on no havia, pagarem entre tots la seva barrabassada de Ses Covetes...
Això són governs i la resta ximpleries

Pepe

Ignasi

Pepe | 08/03/2013, 19:21

Si el festival fa tard evidentment no és responsabilitat dels partits de l'oposició.

Crec que no es pot parlar de simples formalismes quan hi ha dos informes d'intervencions que denuncien tota una sèrie d'opacitats o incorreccions a la gestió econòmica del festival. El batle va decidir esperar les explicacions de Joan Valent mesos i ara fer una reunió a corre-cuita on no podien anar la majoria de portaveu pensam que era un disbarat

Ens agrada escoltar a tothom, i en aquest cas ens agrairia escoltar a la mateixa reunió a Joan Valent i a l'ex-regidora de cultura ja que un i altra donen versions diferents d'alguns temes com la creació de l'Associació d'amics del Festival

farem farem

Re: Tenir més

farem farem | 08/03/2013, 19:09

Farem un informe, farem un article, farem una reunió, farem, farem, farem, i res feis i tot ho teniu aturat. Així no hi ha qui faci res. Un altre any perdut. De veres, que com una majoria absoluta, res...

Pepe

Lluisa

Pepe | 08/03/2013, 19:06

Perdona la meva ignorància però ens pots donar més informació de l'ocupació per part de la parròquia de la part municipal de Sant Jordi

Respecte al pla director Lluisa no sé si l'has llegit sencer. No crec com dius tu que no serveix per res. Si que consideram que es pot millorar i farem les nostres aportacions.

Qualsevol es pot presentar a les eleccions si penses que el faràs millor t'animam a fer-ho, a Pollença tens un bon grapat d'ofertes per fer-ho. I dic això pel teu comentari a la condició de funcionaris que tenim alguns regidors de l'Ajuntament que trob totalment fora de lloc.

Com es nota que no pagau de la vostra butxaca i que la politica esta en mans de funcionaris

Lluisa

despeses

Lluisa | 08/03/2013, 16:20

A mi em sembla de puta mare que fasseu boicot al PP. Però primer son unes que les altres:
1.- El festival fa estona que hauria d'estar en marxa. Tot i que la responsable va abandonar el barco despres de provocar-ne el naufragi.
2.- No es pot permetre que la parròquia ocupi la part municipal de Sant Jordi
3.- rera les capritxades de la Sr. no adscrita o transfuga (com mes vos agradi) hem fotut 30.000€ i ningu ha piulat a mes de carregar-se el festival: informe-auditoria; pla director...
Com heu pogut permetre que es pagas un pla director que no serveix per res. Tothom sap que les aportacions a un pla director es fan abans de la seva redaccio i no despres. Ara quei incorporarà les modificacions?

Com es nota que no pagau de la vostra butxaca i que la politica esta en mans de funcionaris

Miguel Sánchez

Re: Tenir més

Miguel Sánchez | 08/03/2013, 16:15

Ignasi, tots AFORTUNADAMENT tenim la nostra feina i d'un dia per l'altre no podem modificar les nostres agendes, si ells són importants nosaltres també

Ignasi

Festival

Ignasi | 08/03/2013, 16:09

El festival ja ha fet tard a la fira de Berlin, la mes important d'Europa i per tan im`portant per Pollença. Que del turisme en menjam tots! i vosaltres vos preocupau per formalismes.
No serà que vos escoltau massa la ex-regidora de cultura que despres de cagar-la vol fer boicot

Alternativa per Pollença

Re: Tenir més

Alternativa per Pollença | 08/03/2013, 14:46

Finalment avui els partits de l'oposició, excepte CiU, i els regidors no adscrits ens hem plantat i hem demanat una reunió en condicions per parlar del Festival. Demà publicarem la nota de premsa conjunta que hem fet.

Alternativa per Pollença

Re: Tenir més

Alternativa per Pollença | 08/03/2013, 14:45

Gràcies per l'aportació, i quina data per fer-ho...

El PSOE quita la alcaldía de Ponferrada al PP con el apoyo del acosador de Nevenka
La moción de censura presentada contra el actual regidor sale adelante por 13 votos a 12
La exministra Chacón dice que es "insoportable" que su partido se apoye en un "acosador"

Cal dir a més;...Más de 350 afiliados han firmado un manifiesto en contra de la moción de censura. "Por la dignidad de la víctima y de los miles de víctimas de delitos con fondo sexista, por coherencia con los principios ideológicos y por la lucha continua por la erradicación de la violencia, no podemos, de ningún modo, compartir la decisión de presentar una moción de censura sustentada en el voto de un condenado por acoso sexual", reza el documento.

h
ttp://politica.elpais.com/politica/2013/03/08/actualidad/1362738940_683991.html

Visca la coherència

Re: Tenir més

Visca la coherència | 08/03/2013, 12:39

Viva el Psoe, presenta mocions per celebrar el dia de la dona i despres pacta amb acosadors ( a ponferrada). S'estan cobrint de glòria.

Joan CC

Re: Tenir més

Joan CC | 08/03/2013, 09:09

Aprofitant que l'article ha sortit avui, el vull dedicar a la dona més treballadora del món, Ma mare!

Pepe

Re: Tenir més

Pepe | 08/03/2013, 07:49

La forma en la que s'ha convocat aquesta reunió no és la millor manera de cercar el consens. La convocatòria ens va arribar ahir via email a les 13:37. Diferents portaveus ja l'hem comentat al batle les dificultats per poder anar a la reunió d'avui, entre altres l'ex-regidora de cultura que consideram ha d'estar a la reunió.
No comprenc com després de mesos d'esperar a Valent ara es fan les coses d'aquesta forma.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 08/03/2013, 07:39

El alcalde de Pollença buscará hoy el consenso para ofrecerle a Joan Valent la dirección del festival
El músico se reúne a mediodía con el equipo de gobierno y la oposición para zanjar la polémica sobre su gestión de la anterior edición del ciclo cultural.
www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2013/03/08/alcalde-pollenca-buscara-hoy-consenso-ofrecerle-joan-valent-direccion-festival/831299.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb