URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No és el nostre projecte

Alternativa | 26 Març, 2013 00:01

Dijous dia 15 de març del 2013 Alternativa per Pollença va ser convidada a reunir-se amb una delegació de partits municipals que pretenen crear una unió de partits d’aquest tipus a nivell insular per presentar-se a les properes eleccions al 2015.

A la reunió hi van ser presents Antoni Rami, de Transparència per Calvià; Juan Victor Martí, d’Unió per Binissalem; Rafael Lorente i Nadal Moragues, d’Unió Mollera Pollencina.

Com no podia ser d’una altre manera, Alternativa va acudir a la reunió a escoltar les propostes i valorar a posteriori la posició que hem de prendre al respecte. Cosa que fem sempre que se’ns convida a dialogar amb algú.

La proposta que ens feren era la de crear una formació per treure representants a nivell supramunicipals (Parlament i Consell) per donar més força al municipalisme i tenir més eco als mitjans d’informació, sobretot en èpoques electorals on els grans partits reben més atenció mediàtica i els partits municipal resten oblidats.

 El primer que hem de dir és que nosaltres ideològicament ens definim clarament a l’esquerra,  per a nosaltres la ideologia no és una qüestió secundaria. Ens demanem si es possible crear aquest projecte sense una base ideològica comuna? Nosaltres no compartim i lamentem que actualment  es tendeixi a la eliminació de les diferències ideològiques, la qual cosa pensem sols es una manera d’amagar-les.   El projecte que ens presentaren no coincideix amb les nostres motivacions polítiques i ideològiques. El recorregut polític i la diversitat entre els partits municipals que conformen el projecte ja fa pensar en aquest sentit. Per posar alguns exemples: l’anomenat Antoni Rami, de Transparència per Calvià, va ser portaveu del PP a l’Ajuntament de Calvià amb Delgado (actual conseller de Turisme del PP); en Victor Martí fins no fa massa pertanyia a UM; i d’UMP ens separa una enorme distància ideològica tot i les relacions cordials actuals com a membres de l'oposició.

Per altre banda, nosaltres pensem que municipalisme no és només un àmbit d'actuació, sinó una opció ideològica o política; i no consideram justificat fer un bot més enllà del municipalisme sols per assolir quotes de poder local. I més si el que es predica bàsicament és transparència i participació. Conceptes que avui en dia estan en boca de tots, però que ningú practica. Paraules boniques que se les sol emportar el vent. Pensam que un projecte d'aquest tipus cerca la professionalització de la política, aspecte sobre el qual estam totalment en contra.

Nosaltres ens demanam: si fomenten un partit de partits que en molts casos res tenen a veure uns amb els altres, com s’ho faran per defensar polítiques concretes conjuntes? Es pot fer política sense una base ideològica comuna? Un programa que digui “transparència” difícilment pot ser un punt d’unió.

Amb tot, allò positiu de la reunió va ser conèixer les inquietuds d’altres partits d'àmbit municipal, i la voluntat de treballar per la transparència i netedat que, òbviament, sempre s'ha de demostrar a la pràctica més que no en els papers. Esperem que si aquest projecte avança, sigui coherent i respectuós amb aquest valors .

 Volem agrair com no pot ser d’altra manera la invitació i que s’hagin pres la molèstia de venir a explicar-nos el seu projecte. Però pensem que nosaltres hem de seguir el nostre camí i ells el seu, per parlar sobre transparència i participació ciutadana sempre poden comptar amb nosaltres.

 

 

Comentaris

Joan C C

Re: No és el nostre projecte

Joan C C | 28/03/2013, 08:34

Gràcies Joan Lluis, et contestaré a la part que no ha fet en Pepe. Amb aquest article, no pretenem jutjar als membres d'aquest projecte. Segons ens va comentar a la reunió, no pretenen viure de la politica, no tenim perqué dubtar-ho. Els que si volem és desmarcar-nos, perqué no pensam que sigui el nostre camí, nosaltres creim que abans de donar el pas a la politoca autonómica cal consolidar el projecte municipalista.
Per altre banda semble que les diferències ideològiaques són importants.

Joan Luis Tomàs

Gràcies

Joan Luis Tomàs | 27/03/2013, 19:37

Ok! Aclarit. Gràcies

Pepe

Re: No és el nostre projecte

Pepe | 27/03/2013, 18:56

Respecte a aquest a la dimissió Joana Lluïsa Mascaró, pens que l'honra, com bé recorda idoi en Rotger, imputat pel cas Gürtel, continua com a diputat del PP. Aquesta dimissió implica que en els propers dies David Abril entrarà com a diputat

idoi

Stop CorruPPció

idoi | 27/03/2013, 17:53

Joana Lluïsa Mascaró és imputada i entrega la seva acta d'aforada.
Bén igual que PEre Rotger, del PP, que segueix al parlament desprès de ser imPPutat, no tots els polítics són igual, per sort.

Pepe

Re: No és el nostre projecte

Pepe | 27/03/2013, 17:33

Gràcies per la teva participació Joan Luis, no vaig estar a la reunió ni he escrit l'article però et puc contestar al tema de la professionalització de la política nosaltres pensam que s'ha d'evitar, no és tracta de que un polític no cobri per la seva feina o no pugui dedicar-se exclusivament a la mateixa durant un tempos. Es tracta de fer com fan les CUP i nosaltres de prendre mesures com la limitació dels mandats i de les retribucions percebudes pels o la fiscalització i la revocabilitat dels càrrecs públics per part de l'assemblea en qualsevol moment.

Joan Luis Tomàs

Pregunta

Joan Luis Tomàs | 27/03/2013, 17:10

No entenc massa els arguments que presentau en aquest article. Encara que respect tot el que deis. Però després de llegir-ho i rellegir-ho se m'acuden algunes preguntes a fer-vos per a poder entendre el vostre posicionament:

1. El que deis de que aquest partit domés vol assumir quotes de poder, ho heu contrastat o és una suposició del que pot passar?

2. La CUP no ho ha fet? No són una coalició de partits municipalistes?

3. Estic d'acord que vosaltres esteu a l'esquerra, però no entenc aquesta idea que teniu de la no professionalització de la política. Com ho farieu vosaltres si alguna vegada vos toca governar a Pollença? Crec que les feines dins un Ajuntament són moltes i vos llevarien hores de la vostra feina, de relació familiar, de temps d'esbarjo i demés. Com ho compensarieu tot això?

No pretenc destruir, domés són dubtes que m'han sorgit mentre llegia l'article. Gràcies per contestar.

Pepe

Re: No és el nostre projecte

Pepe | 27/03/2013, 01:29

"Claro" nosotros nos sentamos a hablar con otros partidos con un documento previo de puntos mínimos realizado por nuestra asamblea y presentado antes de las elecciones para que todos los votantes lo tuviesen claro. Eso tiene poco que ver con el procedimiento y la idea de la que hablamos en el artículo.

Claro

Claro

Claro | 27/03/2013, 01:14

Copio y pego un parrafo del anterior articulo:
"Nosaltres ens demanam: si fomenten un partit de partits que en molts casos res tenen a veure uns amb els altres, com s’ho faran per defensar polítiques concretes conjuntes? Es pot fer política sense una base ideològica comuna? Un programa que digui “transparència” difícilment pot ser un punt d’unió."

Muy gracioso sobre todo el ultimo parrafo...
Pues vosotros bien que queriais pactar con partidos de todo color para gobernar con ellos.....

Joan CC

Re: No és el nostre projecte

Joan CC | 26/03/2013, 17:39

La millor manera de fomentar de veritat la participació ciutadana es traslladant les demandes dels moviments socials i dels ciutadans a les institucions publiques. Ja fa anys que a Alternativa treballem en aquest sentit i que més voldriem que veure com a altres municipis surgeixen partits semblants al nostre.

Joan CC

Re: No és el nostre projecte

Joan CC | 26/03/2013, 15:17

Ës evident que aquest projecte res te a veure amb nosaltres però és una magnifica oportunitat per tornar a explicar el nostre. La opció del Municipalisme ve de la creença ferme que la política ha de sorgir dels ciutadans. Això suposa un canvi absolut del sistema que no s'aconsegueix d'un dia per l'altre, és important no pasar l'arada davant el bou. En aquest sentit ens sentim identificat amb la manera de fer les coses de la CUP, que sols després de anys de treballar des de el municipalisme s'han decidit a donar el bot a la política autonómica.

jrv

Netedat

jrv | 26/03/2013, 09:37

Es molt difícil compaginar gent i partits en que en uns el seu projecte no va molt mes enllà de solucionar la questió de les merdes de cà, posar mes papereres, tenir bona temporada i portar seons quin artista a les festes locals, amb gent que te com a prioritat la justicia social, la qualitat de l'ensenyament, preservar la cultura propia,impedir les hipotèques abussives que deixen a gent sense sostre, l'atur....
Dins el respecte a qualsevol forma de pensar , crec que hi ha prioritats irrenunciables, i que no tot està fet, ni de bon troç. I si ho estigués, cal preservarlo dels atacs de l'egoïsme.
I si individualment és pot fer molt, des de un Ajuntament, per petit que sigui, també.
No me val aquesta excussa de mal pagador, o de gandul insensible, de que" aixó no és cosa de l'Ajuntament", tan utilitzada per alguns regidors i regidores , segons els hi convingui...

Prim

Primo

Prim | 26/03/2013, 09:31

Carlos Delgado fa estelles
quan veu que s'acosta el mal;
però no pensava igual
quan ell posava querelles.
No es mouen gens els titelles
si algú no estira dels fils.
Amb tants d'assessors servils
culpa els alts funcionaris.
Ni ell ni els seus mercenaris
crec que estiguin molt tranquils.

Alternativa per Pollença

Re: No és el nostre projecte

Alternativa per Pollença | 26/03/2013, 08:51

Pollença permitirá el acceso de animales de compañía en varias playas
Llenaire, en el puerto, será el primer arenal del municipio abierto a las mascotas domésticas, una antigua reivindicación de residentes y turistas.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/03/26/pollenca-permitira-acceso-animales-compania-playas/834961.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb