URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Stop als desnonaments a Pollença

Alternativa | 27 Març, 2013 00:59 | facebook.com twitter.com

 Resultat i primera valoració del ple ordinari del 26 de març de 2013.

Volem expressar la nostra satisfacció per l'aprovació de la nostra moció per evitar desnonaments a Pollença, esperam que sigui efectiva si arriba el cas.  Per altra part lamentam que el batle no hagi volgut retirar dos punts de l'ordre del dia (Ordenança Fiscal de l'ocupació de la via pública i supressió del Pla Especial de Formentor) a petició de tots els grups de l'oposició , excepte CiU. 

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària i urgent celebrada dia 15 de gener de 2013.    

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de gener de 2013.

Aprovades per unanimitat.

3.-  Ratificació, si escau, del decret d’Alcaldia núm. 190, de 7 de març de 2013. Nomenament de procurador i lletrat per a un contenciós posat per propietaris de solars desclassificats del Vilar.

Aprovat per unanimitat

4.- Aprovació inicial, si escau, de la modificació de l’Ordenança Municipal d’Animals Domèstics de companyia.

Aprovada per unanimitat.

El canvi més importants és que s’afegeix a l'article 12:

"es permetrà el bany d'animals domèstic en aquelles zones específicament habilitades i senyalitzades a l'eecte per part de l'Ajuntament, a les platges del municipi" Una zona seria Llenaire, l'altra en un principi era Cala Carbó però en aquest moment l'estan repensant va dir la regidora.

Aquesta modificació que va en la línia de la moció que vam presentar al mes d'octubre i després retirar (veure article).

5.- Aprovació, si escau, del reconeixement extrajudicial de crèdit núm. 1/2013.

Aprovada amb el vot a favor de PP, Lliga, CiU, UMP i no adscrits, abstencions d'Esquerra, PSM i nosaltres i vot en contra del PSOE . Factures per un total de 5.030,91 euros del 2012, 3.706,03 del manteniment de les instal·lacions impulsores d'aigües residuals del Port de  Pollença i la resta de l'àrea d'esport

Vam demanar una vegada més la regularització del contracte del manteniment de les instal·lacions impulsores d'aigües residuals del Port de Pollença, cal  recordar que l’empresa que el fa actualment; SEARSA CAÑELLAS A.I.E., té un contracte del 18 d'agost de 1994 que va caducar al 1996,només fa de 17 anys. Va ser una de les irregularitats que al seu dia vam denunciar a fiscalia. El batle va contestar que s'està fent feina al plec de condicions, el dubte és si fer-ho a quatre o deu anys.

L'ex regidor d'esport va explicar les despeses extres que va tenir (temes de manteniment, factures de la piscina municipal...) ja que uns 1300 euros corresponien a la que era la seva àrea.

6.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires. Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP i abstenció de la resta de grups.

És més que lògic,  just  i necessari adaptar l’ordenança a la sentència sobre l’aplicació de  taxa i cànon a l’espai de domini públic acabant amb la doble imposició que es feia fins ara. També és positiu aplicar una reducció del 20% dels valors cadastrals, avançant per aquesta taxa el que vàrem aprovar al passat ple

El que continua sent prou millorable a l’ordenança, és el que ja vam denunciar a l’aprovació inicial  i és el valor d'aprofitament (percentatge subjectiu fonamentat en funció de l'afluència de públic i el rendiment de les explotacions). Han pujat els percentatges d'aprofitament al moll i  en canvi els han baixat a Plaça Major i Plaça Seglars. Un altre tema és que caldria bonificar d'alguna forma als negocis que obrin tot l'any. Abans del ple ens vam reunir els grups de l'oposició i tots llevat de CiU vam decidir demanar la retirada del punt. Posteriorment vam fer un recés i davant la negativa del batle de retirar el punt, el que significava mantenir l'ordenança actual amb una major pressió fiscal, vam decidir facilitar la seva aprovació.

Al debat el batle va acceptar que la no aprovació de l'Ordenança d'ocupació de la via pública (fa mesos que esperam la reunió). Dona la impressió que una vegada més no veurem aquesta nova ordenança aquesta  legislatura que es va aprovar de forma urgent fa un any.

7.- Aprovació inicial, si escau, de la modificació puntual del PGOU a l’àmbit de Formentor, per a la supressió del Pla Especial. Aprovada A favor: 9, PP, Lliga, CiU, UMP – En contra: 8, A, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits.

Amb l’aprovació definitiva de l’adaptació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Pollença al Pla Director Sectorial d’Ordenació de l’Oferta Turística de l’illa de Mallorca (POOT), a l’àmbit de Formentor es va delimitar un polígon -a executar pel sistema de compensació- que inclou tot el sòl urbà de Formentor, per a fer efectiva la dotació de serveis que manquen mitjançant l’aprovació d’un pla especial (P.E.) d’acord amb les previsions de la norma 160 del PGOU, i el posterior projecte d’urbanització. Ara el mateix arquitecte municipal que va fer aquells proposta diu que la necessitat d’aprovar el Pla Especial per a poder aprovar desprès el projecte d’urbanització, és innecessària i buida de contingut  ja que no te més raó de ser que reproduir les previsions de l’abans esmentada norma 160 del PGOU, erigint-se per això de manera involuntària en un element ja no tan sols de dilació sinó de suspensió de la possibilitat d’executar les unitats d’execució incloses dins l’esmentat polígon fins que no s’aprovi definitivament l’esmentat Pla especial (competència atribuïda al Consell Insular de Mallorca).

És clar que aquest canvi es per facilitar la llicència d'obres de reforma de l' Hotel Formentor, però hi ha temes que no tenim gens clars ( el canvi brus de parer de l'arquitecte, els vials...) i pensavam que era millor deixar el tema per la reunió que tendrem 10 d'abril per parlar de l'adaptació del PGOU al PT, i per això a l'igual que al punt anterior abans del ple ens vam reunir els grups de l'oposició i tots llevat de CiU vam decidir demanar la retirada del punt. Al mateix recés que al punt anterior UMP va decidir votar i es va esvair la possibilitat de llevar el punt cosa que el batle només fa quan pot perdre.

8.- Moció  presentada pel grup Alternativa per evitar els desnonaments al municipi de Pollença ( RGE núm. 1837, 13.03.13) Aprovada per unanimitat.

Primer vam aprovar una esmena i canviar el redactat de l’article 7 de l amoció després dels aclariments de l’interventor. L'Ajuntament no té potestat per suspendre o no exigir La Plusvàlua  atès que aquest impost és un tribut real i no personal (no té en compte les circumstàncies de cada persona). El que si pot fer l'Ajuntament és pagar en nom de la persona que ha sofert el desnonament.

El punt 7 va restar redactat d’aquesta forma:

 SETÈ- Acordar  la concessió d'una subvenció per sufragar el cost de las liquidacions de l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana als subjectes passius en els casos de dació en pagament i execució hipotecària d'habitatge únic i habitual. Aprovada per unanimitat

 El PP encara que estava d'acord amb la moció va demanar inicialment que retirassin la moció a l'espera de veure que passa amb la Iniciativa Legislativa Popular al Parlament, consideram que ja s'ha esperat massa temps per donar solució a un problema tan greu com aquest. 

9.- Moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana en defensa de l’autonomia local ( RGE núm. 1946, de 15.03.03)Aprovada per unanimitat

El PP es va queixar del redactat de la moció, però que volen... si els seu partit és l'autor d'aquest reforma recentralitzadora.

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb